Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Calendar

juny
17
dl.
Conferència “Com serà el turisme que vindrà?” @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 17 @ 16:00 – 19:00

Creiem fermament que el turisme d’aquí a 10 anys no tindrà res a veure amb el de l’actualitat. Sabem que la transformació digital ha afectat i seguirà afectant les empreses i destinacions que vulguin seguir essent competitives en el panorama internacional. Constatem que la realitat augmentada i virtual han revolucionat la nostra forma de pensar a l’hora de concebre noves experiències… I estem convençuts que hi haurà un abans i un després a partir del moment que la realitat mixta formi part del nostre dia a dia. Ens agradaria pensar que l’economia col·laborativa
oferirà noves oportunitats de negoci, socialitzarà i repartirà millor els beneficis derivats de l’activitat turística.

Com serà el turisme del futur? Aquesta jornada no només serà sobre tecnologies aplicades al turisme, volem que els ponents ens ajudin a entendre els canvis profunds i radicals que afectaran el turisme dels propers anys.

Aquesta jornada està especialment adreçada a empreses i institucions del sector turístic.

Ponents

 • Edgar Blas de Virtual Voyager: empresa pionera a Europa amb la tecnologia de realitat mixta
 • Itziar Garcia de BlablaCar: un referent en economia col·laborativa
 • Pere Pérez de Visyon360: empresa referent amb tecnologies de realitat virtual i augmentada
 • Moderador: Jaume Marín, cap de Màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Inscripcions:
campus.turisme@udg.edu · 972 419 538

Turismequevindra

juny
19
dc.
Conferència “La dimensió social en la gestió dels espais naturals” @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 19 @ 9:00 – 13:00

Els espais naturals, especialment els protegits, sovint esdevenen una cruïlla de camins on conflueixen interessos per defensar valors ambientals, culturals, socials i econòmics, i entre aquests últims, especialment els turístics.

Quin paper tenen les comunitats locals en les decisions rellevants per a aquests territoris? Quins models de governança s’hi apliquen? Són efectius?

Aquestes i altres qüestions es tractaran en aquesta jornada de presentació i debat, amb l’objectiu d’analitzar des d’una perspectiva crítica i multidisciplinar la integració de la dimensió social dins dels processos de gestió i organització dels espais naturals.

Programa de la jornada

 • 9:00 h. Acreditacions
 • 9:30 h. Benvinguda a càrrec del Dr. Josep Calbó, vicerector de Projectes Estratègics
 • 10:00 h. Conferència inaugural: “Players, trends, and challenges in community-based governance in protected areas worldwide”. Dr. Amran Hamzah, Universiti Teknologi Malaysia, membre del Theme on Indigenous Peoples Local Communities, Equity and Protected Areas (TILCEPA), IUCN – International Union for Conservation of Nature.
 • 10:45 h. Casos pràctics:
  • Joana Barber, directora de la Reserva de la Biosfera del Montseny.
  • Carme Vélez, secretaria tècnica per implementar la Carta Europea de Turisme Sostenible al PN Montgrí, illes Medes i Baix Ter.
  • Òscar Gussinyer, membre de Resilience Earth, cooperativa per a la transformació social, ecològica i econòmica.
  • Marc Vilahur, president de la Xarxa per la Conservació de la Natura.
 • 11:45 h. Pausa networking
 • 12:00 h. Taula rodona
 • 13:00 h. Conclusions a càrrec de Josep M. Mallarach, membre de la Comissió Mundial d’Àrees Protegides de la UICN.

Inscripcions

Les inscripcions son gratuïtes.
Formulari d’inscripció: https://forms.gle/i11VDCvtxBWypNkM6

 

La dimensió social en la gestió dels espais naturals 1906

juny
20
dj.
Conferència “Transaprenentatge: de les institucions que ensenyen a l’articulació de xarxes que aprenen” @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
juny 20 @ 10:00 – 12:00

Ismael Peña-López és Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement. Treballa en el camp de les Polítiques Públiques per al Desenvolupament, amb especial focus en les TIC (TIC per al desenvolupament, escletxa digital, etc.) i una aproximació força multidisciplinar de les ciències socials: economia, sociologia, ciència política, pedagogia…

Des de l’any passat és Director General de Participació Ciutadana i Processos Electorals a la Generalitat de Catalunya.

Anteriorment, i durant prop de 13 anys, va ser professor dels Estudis de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya. També ha estat investigador sènior a Open Evidence i director fellow d’Innovació Oberta de la Fundació Jaume Bofill.

A través del seu lloc web ICTlogy, comparteix en obert les seves reflexions personals, producció científica, articles i informacions sobre aquests temes.

“Crec que innovar és trobar nous camins tenint cura de dibuixar-los bé en el mapa d’allò que abans era desconegut. Confio plenament que la col·laboració entre tots els exploradors fa més ràpid i millor el traçat, a més de reduir el nombre de damnificats -sempre n’hi ha quan s’emprèn un camí desconegut.” (Qui és qui. Educació Demà. Fundació J. Bofill)

Punts de la intervenció

 • Diem que preparem els estudiants per a l’aprenentatge al llarg de la vida i per a aprendre a aprendre. Però, realment, què passarà quan el professor/a no hi sigui?
 • Com hauríem d’orientar la nostra acció docent per a què, quan nosaltres no hi siguem, ells puguin seguir aprenent a aprendre al llarg de la vida?
 • I aquesta teoria, com la duc a terme en el meu dia a dia? Proposo revisar 10 “institucions” de la docència/aprenentatge, des de la idea de centre educatiu a la de currículum, passant pel docent, la biblioteca i d’altres.

Programa

 • 10:00h – Inauguració
 • 10:15h – Conferència “Transaprenentatge: de les institucions que enseyen a l’articulació de xarxes que aprenen”
 • 11:15h – Debat
 • 12:00h – Fi de la sessió

Inscripció

La inscripció és gratuïta. Recordeu que l’aforament és limitat.

Per assistir-hi cal omplir el formulari següent (triar l’opció que correspongui):

Transaprenentatge_ de les institucions que ensenyen a l’articulació de xarxes que aprenen (3)

juny
27
dj.
Esmorzar de finançament “Wikiloc i Beezy, aprèn a fer créixer la teva startup” @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 27 @ 10:00 – 11:30

En aquest esmorzar de finançament coneixerem l’experiència dels fundadors de les startups Beezy i Wikiloc. Compartiran la seva història com a emprenedors, els inicis de l’empresa, i com han finançat cada una de les fases de la companyia, des de les 3Fs al venture debt, explicant els seus avantatges i inconvenients.

Beezy és una empresa de software nascuda a Girona que actualment té la seva seu a Silicon Valley, des d’on porta a terme la seva expansió internacional.

Wikiloc, amb més de 3 milions d’usuaris, és una de les comunitats més extenses de rutes en tot el món.

No t’ho perdis!

Els esmorzars de finançament són trobades mensuals amb experts de l’ecosistema financer i els mercats de capital, tant a escala nacional com internacional. En aquestes sessions podràs conèixer nous instruments financers (capital risc, crowdfunding, business angels,…) i aprendre dels casos d’èxit més recents d’inversors i emprenedors. Tot això amb un networking previ on tindràs la possibilitat de conèixer gent interessada en el món de l’empresa, l’emprenedoria i les finances.

Un emprenedor, assessor, consultor o inversor que vol conèixer més sobre el procés d’inversió i negociació.

 • 10.00 h – Benvinguda
 • 10.05 h – Presentacions
 • 10.40 h – Precs i preguntes
 • 11.00 h – Cafè networking

Esmorzar de finançament