Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Calendar

juny
20
dj.
Conferència “Transaprenentatge: de les institucions que ensenyen a l’articulació de xarxes que aprenen” @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
juny 20 @ 10:00 – 12:00

Ismael Peña-López és Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement. Treballa en el camp de les Polítiques Públiques per al Desenvolupament, amb especial focus en les TIC (TIC per al desenvolupament, escletxa digital, etc.) i una aproximació força multidisciplinar de les ciències socials: economia, sociologia, ciència política, pedagogia…

Des de l’any passat és Director General de Participació Ciutadana i Processos Electorals a la Generalitat de Catalunya.

Anteriorment, i durant prop de 13 anys, va ser professor dels Estudis de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya. També ha estat investigador sènior a Open Evidence i director fellow d’Innovació Oberta de la Fundació Jaume Bofill.

A través del seu lloc web ICTlogy, comparteix en obert les seves reflexions personals, producció científica, articles i informacions sobre aquests temes.

“Crec que innovar és trobar nous camins tenint cura de dibuixar-los bé en el mapa d’allò que abans era desconegut. Confio plenament que la col·laboració entre tots els exploradors fa més ràpid i millor el traçat, a més de reduir el nombre de damnificats -sempre n’hi ha quan s’emprèn un camí desconegut.” (Qui és qui. Educació Demà. Fundació J. Bofill)

Punts de la intervenció

 • Diem que preparem els estudiants per a l’aprenentatge al llarg de la vida i per a aprendre a aprendre. Però, realment, què passarà quan el professor/a no hi sigui?
 • Com hauríem d’orientar la nostra acció docent per a què, quan nosaltres no hi siguem, ells puguin seguir aprenent a aprendre al llarg de la vida?
 • I aquesta teoria, com la duc a terme en el meu dia a dia? Proposo revisar 10 “institucions” de la docència/aprenentatge, des de la idea de centre educatiu a la de currículum, passant pel docent, la biblioteca i d’altres.

Programa

 • 10:00h – Inauguració
 • 10:15h – Conferència “Transaprenentatge: de les institucions que enseyen a l’articulació de xarxes que aprenen”
 • 11:15h – Debat
 • 12:00h – Fi de la sessió

Inscripció

La inscripció és gratuïta. Recordeu que l’aforament és limitat.

Per assistir-hi cal omplir el formulari següent (triar l’opció que correspongui):

Transaprenentatge_ de les institucions que ensenyen a l’articulació de xarxes que aprenen (3)

Seminari ICRA “Innovations in potable reuse: Two online water quality monitoring technologies” @ Sala d'actes ICRA - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 20 @ 11:00 – 12:00

“Innovations in potable reuse: Two online water quality monitoring technologies” Prof Takahiro Fujioka Department of Advanced Engineering, Graduate School of Engineering, Nagasaki University

ABSTRACT: Management of chemical and microbiological risks is essential to ensure the safety of recycled water for potable reuse. However, the credibility of reverse osmosis (RO) membrane for the removal of trace organic chemicals (TOrCs), particularly N-nitrosodimethylamine (NDMA), and pathogens remains low, because of the low separation capability of RO process and the limited availability of water quality monitoring technologies for a continuous assurance of their removal. My presentation will cover the development and pilot-scale demonstrations of two innovative online monitoring technologies—NDMA analyzer and real-time bacteriological counter—for improving the credibility of RO process for their removal in potable reuse. Our research goal is to improve the value of RO process by providing high rejection RO membranes and online monitoring technologies for ensuring the membrane integrity. By the end of this presentation, the audience will be able to: (a) explain the benefits of online monitoring of NDMA and bacterial counts; (b) evaluate the potential and limitation in the online water quality monitoring strategies at pilot and full scale; and (c) develop a monitoring approach using the online water quality monitoring technologies.

Biography: Taka has over 5 years’ experience as a project manager for ozone systems in the water industry. He received his MEng, MSc, and PhD degrees from Hiroshima University, UNESCO-IHE (Netherlands), and University of Wollongong (Australia), respectively. Taka was also a board member (secretary role) of Membrane Society of Australasia from 2013 to 2015. Taka started his Associate Professor position at Nagasaki University in 2015. His research interests center on reverse osmosis membrane treatment for potable reuse.

Icra seminnar

juny
27
dj.
Esmorzar de finançament “Wikiloc i Beezy, aprèn a fer créixer la teva startup” @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 27 @ 10:00 – 11:30

En aquest esmorzar de finançament coneixerem l’experiència dels fundadors de les startups Beezy i Wikiloc. Compartiran la seva història com a emprenedors, els inicis de l’empresa, i com han finançat cada una de les fases de la companyia, des de les 3Fs al venture debt, explicant els seus avantatges i inconvenients.

Beezy és una empresa de software nascuda a Girona que actualment té la seva seu a Silicon Valley, des d’on porta a terme la seva expansió internacional.

Wikiloc, amb més de 3 milions d’usuaris, és una de les comunitats més extenses de rutes en tot el món.

No t’ho perdis!

Els esmorzars de finançament són trobades mensuals amb experts de l’ecosistema financer i els mercats de capital, tant a escala nacional com internacional. En aquestes sessions podràs conèixer nous instruments financers (capital risc, crowdfunding, business angels,…) i aprendre dels casos d’èxit més recents d’inversors i emprenedors. Tot això amb un networking previ on tindràs la possibilitat de conèixer gent interessada en el món de l’empresa, l’emprenedoria i les finances.

Un emprenedor, assessor, consultor o inversor que vol conèixer més sobre el procés d’inversió i negociació.

 • 10.00 h – Benvinguda
 • 10.05 h – Presentacions
 • 10.40 h – Precs i preguntes
 • 11.00 h – Cafè networking

Esmorzar de finançament