972 18 34 00

Calendar

oct.
3
Dl
Jornada RRI Tools a Girona @ Aularis 4-5 - edifici Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
oct. 3 @ 9:30 – 12:00
Jornada-rri-tools

Eines pràctiques per fer recerca i innovació amb la societat i per a la societat

La Recerca i Innovació Responsables (RRI, de les seves sigles en anglès) és una qüestió emergent impulsada per la Comissió Europea que replanteja el rol de la ciència i la innovació dins la societat i que s’està incorporant de manera transversal des de diversos programes com ara el programa marc Horitzó 2020. Però, a què ens referim exactament amb el terme RRI? Quin rol podem tenir els diversos actors del sistema de ciència i innovació? Com podem posar‐ho en pràctica?

La jornada servirà de marc per introduir el concepte de l’RRI i presentar la primera versió de la plataforma virtual del projecte europeu RRI Tools (www.rri‐tools.eu) que compta amb més de 350 recursos multimèdia per implementar l’RRI en el nostre entorn. Entre aquestes eines, hi trobem pràctiques inspiradores de l’àmbit nacional i internacional, manuals i guies per implementar les agendes polítiques de l’RRI —accés obert, igualtat de gènere, ètica, participació pública, educació científica i governança—,   informació adreçada als diferents actors socials, una eina d’autoreflexió i la possibilitat de formar part d’una comunitat de pràctica a nivell europeu.

La jornada s’adreça a la comunitat investigadora, als professionals de la recerca i la innovació, als polítics i directius de l‘R&I, la indústria, la comunitat educativa i entitats de la societat civil.

Inscripcions obertes fins el 30 de setembre (FORMULARI D’INSCRIPCIÓ).

Inscripcions Programa

abr.
27
Dj
Seminari “Anàlisi de les ERC grants: per què les donen, qui les aconsegueix, i com són els projectes” @ Sala d'actes de l'edifici ICRA - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 27 @ 12:00 – 14:00

Les ERC grants estan considerades una de les convocatòries de finançament de la recerca més dures d’aconseguir. El premi però és sucós. Un finançament generós durant un període llarg de temps i un segell d’excel·lència que permeti als investigadors que les aconsegueixen entrar en les elits europees. En aquesta xerrada coneixerem quin són els criteris de l’European Research Council per donar aquestes subvencions a la recerca d’excel·lència. Analitzarem la seva especificitat i intentarem comprendre quina és la veritable clau de l’èxit per aconseguir-les. Habitualment es considera que la clau és el CV de l’investigador però en aquesta xerrada intentarem demostrar que encara que és un factor important no és el factor més rellevant. Esbrinarem també com més enllà del talent individual, la socio-política científica del lloc i la institució on treballa l’investigador poden ser també elements clau per tenir èxit.

Ponent: Miquel Angel Rodriguez Arias- Fundraiser and Project Manager en el Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC)

Short CV:
Miquel Angel Rodríguez Arias és en l’actualitat “Fundraiser” i “Project Manager” al Departament d’Oceanografia Física i Tecnològica de l’ICM. Amb 20 anys d’experiència en el món de la recerca dels quals només els quatre primers amb perfil investigador, ha tocat al llarg de la seva carrera professional temes tan diversos com la gestió administrativa i de projectes, la captació de fons i de talent, la direcció d’equips i les relacions laborals, les estratègies institucionals i la visibilitat corporativa.

Jornada-ERC-ICRA-tf

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty