Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Consursos i Premis

WaterPIX photo competition
CONVOCANT European Environment Agency

CONVOCATÒRIA WaterPIX photo competition

DESCRIPCIÓ L’Agència Europea del Medi Ambient organitza aquest concurs per destacar la importància de l’aigua.

L’aigua és a tot arreu, des de les cèl·lules del nostre cos fins als oceans. La vida a la Terra depèn de l’aigua. En aquest sentit, hem de tenir cura d’aquesta font vital.

Per una banda, contaminem rius, llacs i oceans. Canviem els llits fluvials i pesquem més del que la natura pot reemplaçar. Per una altra banda, es fan mesures per reduir la pol·lució de l’aigua i l’excés de pesca.

Aquest any, el concurs vol incidir en la importància de l’aigua neta per tot els éssers vius del planeta.

Els participants poden presentar fotos que corresponguin a alguna de les tres categories:
 • L’aigua i nosaltres

 • L’aigua i la natura

 • L’aigua i l’economia


PREMIEls guanyadors de cada categoria rebran 1000 €.

També hi ha el premi del públic i el premi jove, per concursants de 18 a 24 anys. Aquests premis són de 500 €.

Les fotos dels finalistes poden ser utilitzades per l’agència en futurs materials digitals o impresos.

Els guanyadors seran notificats per e-mail i l’anunci oficial es farà a finals d’octubre.

TERMINI 15/08/2018
Iª Edició del Concurs "Innovatia 8.3"
CONVOCANT Universitat de Santiago de Compostela (USC) i l'Institut de la dona i per la igualtat d'oportunitats del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat

CONVOCATÒRIA Iª Edició del Concurs "Innovatia 8.3"

DESCRIPCIÓ La Universitat de Santiago de Compostela (USC) i l'Institut de la dona i per la igualtat d'oportunitats del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, convoquen la "Iª Edició del concurs nacional Innovatia 8.3", premis a les millors iniciatives empresarials creades amb el suport de les universitats i liderades per dones, cofinançat pel Fons Social Europeu.

El concurs té com a objectiu promoure la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

Beneficiaris:

 • Dones que hagin realitzat una iniciativa empresarial.

 • Empreses amb presència majoritària de dones en els seus òrgans d'administració, constituides amb el suport de la universitat.PREMI

 • Modalitat Empreses de Base Tecnològica (EBT) o Spin-Off: 10.000 Eur + 6 mesos d'assessorament especialitzat.

 • Modalitat Start-Up's: 7.000 Eur + 3 mesos d'assessorament especialitzat.


TERMINI 10/09/2018
Premi “zero power water monitoring”
CONVOCANT European Commission

CONVOCATÒRIA Premi “zero power water monitoring”

DESCRIPCIÓ Es tracta de desenvolupar prototips de treball per a xarxes de sensors sense fils basades en tecnologies de recollida d'energia, dissenyades per adquirir, monitoritzar, comunicar i analitzar de forma eficient la informació sobre recursos hídrics en entorns naturals o artificials.

S'espera que el premi estimuli el pensament creatiu entre els distribuïdors d'aigua establerts, els proveïdors d'equips de gestió de l'aigua, el sector de les TIC i les organitzacions de recerca industrial i acadèmica.

Totes les propostes han de complir els tres criteris d'adjudicació: impacte positiu, fiabilitat i disseny innovador. Els conceptes proposats també han d'augmentar l'eficiència dels paràmetres de monitorització existents i nous.

PRESSUPOT 2M €

TERMINI 11/09/2018
Premi Europeu al Desenvolupament Sostenible
CONVOCANT European Commission

CONVOCATÒRIA Premi Europeu al Desenvolupament Sostenible

DESCRIPCIÓ L’objectiu del premi és reconèixer iniciatives amb una contribució transformadora a la implementació global de l'Agenda 2030, posant cara als esforços i la creativitat de les persones, negocis i organitzacions europees que converteixen els objectius globals del desenvolupament sostenible en solucions i oportunitats concretes.

Els objectius específics són:
 • Reconèixer iniciatives a la Unió Europea amb una contribució transformadora a l'Agenda 2030 del desenvolupament sostenible

 • Promoure un major desenvolupament de les iniciatives a la Unió Europea centrades en el desenvolupament sostenible, incloent una consciència i implicació creixents de ciutadans i parts interessades a la Unió Europea

 • Identificar iniciatives que puguin actuar com a "ambaixadores de sostenibilitat" per als europeus per tal d'animar els altres a progressar cap a un millor desenvolupament sostenible


PREMIEl premi, de caràcter simbòlic i sense dotació econòmica, aporta una gran visibilitat que pot traduir-se en més interès públic i una cobertura més àmplia als mitjans de comunicació.

TERMINI 14/09/2018
Premi Ruralapps 2018
CONVOCANT

CONVOCATÒRIA Premi Ruralapps 2018

DESCRIPCIÓ Amb el premi Ruralapps es vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari o rural; distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agrari, alimentari o rural, i reconèixer els/les innovadors/es que hagin desenvolupat aplicacions mòbils orientades o que aportin solucions tecnològiques a la ciutadania o als professionals dels sectors agrari, alimentari i rural.

S’estableixen dos tipus de premi: Ruralapps-ciutadania per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i Ruralapps-professional del sector per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores als/a les professionals dels sectors agrari, alimentari i rural

PREMI 3.000€

TERMINI 14/09/2018
Premi Europeu al Desenvolupament Sostenible
CONVOCANT Comissió europea

CONVOCATÒRIA Premi Europeu al Desenvolupament Sostenible

DESCRIPCIÓ L'objectiu del premi és clar: defensar casos que serveixin de font d'inspiració a iniciatives que s'estan convertint els Objectius de Desenvolupament Sostenible en solucions i oportunitats concretes.

Tenint en compte el caràcter transversal dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, el Premi Europeu al Desenvolupament Sostenible se centra en un tema específic vinculat al tema anual seleccionat pel Fòrum Polític d'Alt Nivell de les Nacions Unides.

En l'edició d'aquest any, el tema del premi és "Empoderar les persones i garantir la inclusió i la igualtat".

El concurs està obert a quatre categories de parts interessades:
 • Joves
 • Organismes públics
 • Organismes privats
 • Societat civil.


PREMI El premi, de caràcter simbòlic i sense dotació econòmica, aporta una gran visibilitat que pot traduir-se en més interès públic i una cobertura més àmplia als mitjans de comunicació.

TERMINI 14/09/2018
Horizon prize for Integrated Photovoltaic Energy System
CONVOCANT European Commission Research & Innovation

CONVOCATÒRIA Horizon prize for Integrated Photovoltaic Energy System

DATA PUBLICACIÓ 14/10/2015

TERMINI 26/09/2018
Premi d’inducció en seguretat en línia
CONVOCANT

CONVOCATÒRIA Premi d’inducció en seguretat en línia

DESCRIPCIÓ La privacitat de dades personals en línia és una gran preocupació per a tot consumidor d’Internet. Per aquest motiu, és de vital necessitat la creació d’un nou mètode, més simple i segur, d’autenticació personal en línia, lluny de problemes que posin en risc les dades personals dels consumidors. Es premiarà aquell model que permeti complir amb aquest objectiu d’una manera simple i senzilla, capaç de millorar l’experiència dels usuaris en el seu ús d’Internet.

Pressupost 4M€

TERMINI 28/9/2018
Premis "Apps & Iot for citizens 2018"
CONVOCANT Diputació de Barcelona

CONVOCATÒRIA Premis "Apps & Iot for citizens 2018"

DESCRIPCIÓ La Diputació de Barcelona convoca els premis "Apps & IoT for citizens", amb l'objectiu de fomentar la creació de serveis i aplicacions relacionats amb projectes innovadors d’internet de les coses (IoT), que utilitzin la plataforma d’actuadors i sensors SENTILO de la Diputació i que estiguin relacionats amb algun dels àmbits d’actuació de la mateixa Diputació o dels municipis de la seva demarcació.

Tots els participants que vulguin optar als premis "Apps & IoT for citizens" hauran de presentar formalment les seves propostes tal com indiquen les bases.

PREMIDotació econòmica: Els premis reconeixeran els dos projectes més innovadors d'acord als criteris de valoració descrits en el punt 9 de les bases. La dotació econòmica pel primer premi serà de 4.000 € i 2.000 € pel segon classificat.

TERMINI 12 d'octubre de 2018 a les 23:59 h.
SmartCat Challenge 2018
CONVOCANT Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

CONVOCATÒRIA SmartCat Challenge 2018

DESCRIPCIÓ L’SmartCAT Challenge busca aplicacions mòbils, solucions basades en Big Data, en la Internet de les Coses o altres tecnologies que puguin resoldre problemàtiques en els àmbits següents:
 • Medi ambient

 • Comerç i turisme

 • Seguretat ciutadana

 • Acció social


PREMI
 • 1r.- 5.000€ + 3 entrades al SCEWC

 • 2n.- 3.000€ + 3 entrades al SCEWC

 • 3r.- 2.000€ + 3 entrades al SCEWC


Premi especial: Realització d'una prova pilot del producte a l'Ajuntament de Sabadell.

Premi KEIRETSU FORUM: Participació en un Global Keiretsu Forum a qualsevol de les seus que aquest organisme té arreu de l’Estat espanyol i a les sessions de formació prèvies.

A més a més, els 3 guanyadors podran presentar la seva solució o producte en una ponència que es realitzarà a l’estand de la Generalitat de Catalunya durant l’Smart City Expo World Congress.

TERMINI 15/10/2018
H2020: Premi Tactile Display
CONVOCANT European Commission

CONVOCATÒRIA H2020: Premi Tactile Display

DESCRIPCIÓ L’objectiu de la convocatòria és reduir els problemes d’accés de les persones amb dificultats visuals a la informació digital, particularment als continguts gràfics.

El resultat esperat és un dispositiu tàctil econòmic que sigui capaç de comunicar la informació digital tant en braille com en forma de gràfics tàctils per a reduir aquesta llacuna en el mercat de les noves tecnologies, que afecta 30 milions de persones a Europa.

Pressupost: 3M€

TERMINI 27/11/2018
Horizon prize for Combined Heat and Power (CHP) installation in a hospital using 100% renewable energy sources
CONVOCANT European Commission Research & Innovation

CONVOCATÒRIA Horizon prize for Combined Heat and Power (CHP) installation in a hospital using 100% renewable energy sources

DATA PUBLICACIÓ 14/10/2015

TERMINI 03/04/2019
Premi “Reutilització del CO2”
Premi bateries innovadores per a vehicles elèctrics
CONVOCANT Comisisó Europea

CONVOCATÒRIA Premi bateries innovadores per a vehicles elèctrics

DESCRIPCIÓ Aquest nou premi Horizon 2020 llança el repte de desenvolupar solucions innovadores segures i sostenibles per vehicles elèctrics amb el desenvolupament de nous materials i productes químics que es puguin produir de manera fàcil a Europa.

Pressupost 10.000.000,00 €

TERMINI 17/12/2020
EU PRIZE FOR WOMEN INNOVATORS 2017
CONVOCANT European Commission Research & Innovation

CONVOCATÒRIA EU PRIZE FOR WOMEN INNOVATORS 2017

DATA PUBLICACIÓ 13/09/2016

TERMINI 31/12/2020
Premi EIC (European Innovation Council) per fotosíntesi artificial
CONVOCANT

CONVOCATÒRIA Premi EIC (European Innovation Council) per fotosíntesi artificial

DESCRIPCIÓ Premiar la millor tecnologia que produeixi combustible sostenible pel transport, les llars i la indústria mitjançant fotosíntesi artificial.
La solució proposada ha de combinar sol, aigua i carboni i produir el combustible sostenible a través de la fotosíntesi artificial, i ha de ser un prototip totalment funcional.

El combustible resultant ha de ser capaç d’alimentar un motor petit. L’aparell ha de tenir potencial comercial i ser sostenible.

Poden participar particulars, grups i organitzacions europees i internacionals.

PRESSUPOST5M €

TERMINI 3/02/2021