972 18 34 00

L’eternitat, a un ‘clic’: plataformes per arribar a la vida després de la mort a Internet

Posted by: General 21 març 2017 : 0

Confessi, arribat el moment, tothom desitja el mateix: que els éssers estimats no ho oblidin mai. Una càpsula del temps enterrada al jardí o un àlbum de fotos en blanc i negre són alguns remeis clàssics per guardar els nostres records, el nostre llegats per als descendents. En l’era digital, i mancant un cel en línia, la Xarxa també ofereix plataformes que permeten guardar records sense preocupar-nos que el pas del temps faci malbé les nostres fotos impreses, o que a la càpsula li passi factura estar soterrada.

3 En 1 Intro ALife

L’emprenedor del ParcUdG, Jordi Martínez, és el creador d’Alife que compta ja amb més de 100.000 usuaris

Alife és una xarxa social pensada per crear el perfil d’una persona que ha mort i a la qual volem mantenir en la memòria. En aquesta plataforma, els amics i familiars comparteixen els seus records en forma de fotos, textos o vídeos. Es va començar a desenvolupar fa tres anys “per unir en aquest moment tan difícil i, sobretot, perquè tinguis a algú a prop que també volia a aquesta persona”, explica Jordi Martínez, fundador de la xarxa social. Aquesta aplicació és gratuïta per a l’usuari. L’únic cost es troba a la creació de perfils commemoratius, que inclouen el nom de la persona morta i les seves dates de naixement i defunció, així com les dades de la cerimònia. Un familiar és l’encarregat d’administrar el perfil des del dispositiu mòbil i podrà convidar a contactes de la seva agenda perquè rebin la informació i puguin participar compartint els seus propis records. Un dels principals grups funeraris d’Espanya oferirà des d’aquest mes el servei a les seves instal·lacions. “Més del 5% dels morts a Espanya durant l’any que tindran un perfil obert”, indiquen des de la plataforma, que actualment compta amb més de 100.000 usuaris. Es tracta d’una app “que es presentarà en el moment que la necessitis”, aclareix l’emprenedor. “Hem après que el dolor, quan es comparteix, fa menys mal. Encara que hi ha coses que la tecnologia no pot substituir, fa que tots ens puguem sentir una mica millor estant en companyia”, conclou.

Les altres xarxes

Eternime
Si la seva intenció és ser virtualment immortal, Eternime està en procés d’oferir un alter ego construït per gigabytes que viurà per sempre a la Xarxa. Encara no ha vist la llum la versió definitiva, però l’objectiu és “preservar els pensaments, històries i records de generacions senceres i crear una llibreria de records humans on podràs preguntar a la gent del passat sobre les seves experiències personals i pensaments “.. Funcionarà així: les dades es recopilaran, es filtraran i s’analitzaran abans que siguin transferits a un avatar que tractarà d’emular la teva aparença i personalitat. Serà aquest un biografiador personal que intentarà aprendre de tu a mesura interactuar amb ell en converses curtes tots els dies. Es tracta de crear un llegat interactiu amb el qual generacions futures podran parlar com si estiguessis viu i saber teus pensaments. Quan van anunciar la versió beta van rebre milers d’e-mails de persones malaltes que volien subscriure. A dia d’avui, més de 30.000 persones esperen que surti la versió definitiva.

Memorando.me
Si busques que els teus records quedin immortalitzats en vídeo i guardats en el núvol, Memoràndum és la primera plataforma digital dedicada a gravar, editar i emmagatzemar imatges perquè, el dia que es vulguin recuperar, sigui possible fer-ho. A través d’entrevistes personals en vídeo, permet extreure i protegir les històries o esdeveniments importants de persones o empreses. La idea va començar a funcionar a finals de l’any passat i el seu sistema és senzill: el client tria les característiques del memoràndum (dia, hora, localització i preguntes de l’entrevista), es realitza l’enregistrament i es lliura un codi associat al record. En 15 dies s’activarà a la plataforma el perfil del client i des de llavors es podrà accedir per visualitzar, descarregar o compartir. “Em vaig adonar que a mesura que passaven els anys, els meus avis oblidaven històries i els orígens de la família. Vaig començar a entrevistar-los i gravar-los per no perdre aquests records tan valuosos. Així va néixer el concepte de Memoràndum”, explica a FCINCO Nahuel Furrer, fundador de la plataforma. “a la gent li encanta. Uns s’ho regalen als seus pares o avis, altres ho s’encarreguen ells mateixos com a llegat emocional per a les generacions més joves”, apunta el creador, qui també destaca la importància que estan començat a donar les empreses a la documentació audiovisual testimonial, segons la seva experiència.

FONT: ElMundo

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty