972 18 34 00

Calendar

set.
26
Dj
Seminari ICRA “Old and emerging pollutants in the light of high throughput (‘omics’) technologies and complex bioinformatic analyses” @ Sala d'actes ICRA - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
set. 26 @ 10:00 – 12:00

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua us convida al seminari “Old and emerging pollutants in the light of high throughput (‘omics’) technologies and complex bioinformatic analyses” a càrrec del Dr. Lukasz Dziewit, Institute of Microbiology, Faculty of Biology, University of Warsaw, Poland.

set.
30
Dl
Seminari ICRA “The Four Drinking Water Crises of the Twenty-First Century” @ Sala d'actes ICRA - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
set. 30 @ 11:00 – 12:30

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua us convida al seminari “The Four Drinking Water Crises of the Twenty-First Century” a càrrec de Prof. Dr. David Sedlak, University of California at Berkeley

As a result of population growth, climate change and greater understanding of health risks posed by contaminants, the world’s drinking water supplies are under considerable stress.  As pressure on water supplies grows, members of the public and decision-makers look to engineers and scientists for solutions to their water crises.  Over the past four decades, we have created an array of technologies that allow us to detect and remove contaminants from water.  Advanced technologies have helped solve some of the world’s water crises, but there is still room for improvement.  This talk will provide insight into four distinct crises that society faces and the technological challenges associated with providing safe, affordable and reliable drinking water.

Biographical Details
David Sedlak is the Plato Malozemoff Professor in the Department of Civil & Environmental Engineering at UC Berkeley, Co-Director of the Berkeley Water Center and Deputy Director of the NSF engineering research center for Reinventing the Nation’s Urban Water Infrastructure (ReNUWIt).  Sedlak is a member US National Academy of Engineering, recipient of the NSF CAREER Award, the Paul Busch Award for Innovation in Applied Water Quality Research and the Clarke Prize for Excellence in Water Research. Sedlak is the author of Water 4.0: The Past, Present and Future of the World’s Most Vital Resource and serves as editor-in-chief of the American Chemical Society journal, Environmental Science & Technology.

 

nov.
18
Dl
Jornada “5 beneficis del màrqueting de la sostenibilitat i l’autenticitat” @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 18 @ 15:00 – 19:15

Objectius

Aprèn com millorar la qualitat i la competitivitat de la teva empresa, amb exemples clars de com pots dissenyar activitats i comunicar-les persuasivament, sense necessitat de grans pressupostos ni consultors. Adreçat a empresaris turístics i hotelers, tècnics de patrimoni, turisme i medi ambient.

Programa

  • 15.00 – Introducció. Com el màrqueting i la comunicació ens poden ajudar a tenir una empresa i un destinació més sostenibles.
  • 15.15 – Més estalvis: Com comuniquem qualitat i sostenibilitat per a que els clients ens ajudin a reduir costos.
    Aprèn a com demanar-ho educadament, ser creïble, ser honest, tenir humor.
  • 16.00 – Més vendes: Com el màrqueting de la qualitat i la sostenibilitat ens ajuda a aconseguir més clients.
    Aprèn a com ser únic, ser visible, fer que se’t trobi, ser memorable, ser compartit
  • 17.00 – Pausa-cafè
  • 17.15 – Més satisfacció: Què comuniquem per a millorar la satisfacció dels nostres clients.
    Aprèn a com fer-los sentir bé, fer servir llenguatge atractiu, explicar als clients què en treuen, fer-ho fàcil, ajudar-los a prendre decisions
  • 18.00 – Més despesa: Què comuniquem per a incrementar la despesa dels nostres clients.
    Aprèn a com fer-los sentir especials, donar-los alguna cosa a fer, millorar l’experiència, empaquetar els serveis
  • 18.30 – Més lleialtat i menys estacionalitat: Com comuniquem per a millorar la lleialtat dels clients, reduir la seva estacionalitat i fer que ens recomanin més.
    Aprèn a com fer-los conscients, preparar ofertes per l’hivern, afegir un calendari, donar-los raons per tornar i per que ens recomanin.
  • 19.00 – Accions: Què cambiarem a les empreses o destinacions com a resultat d’aquest curs?
  • 19.15 – Final

nov.
26
Dt
Commemoració dels 10 anys a l’edifici H2O @ Institut Català de Recerca de l'Aigua
nov. 26 @ 10:00 – 17:00

L‘Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) celebra aquest mes de novembre els actes oficials del seu 10è aniversari. El primer esdeveniment festiu ja va tenir lloc, el passat dissabte dia 16, en una jornada que va comptar amb la participació de tot el personal de l’ICRA i els seus familiars.

La trobada va començar amb la benvinguda de Sergi Sabater, sotsdirector de l’ICRA, qui es va dirigir als visitants més petits per explicar la importància de l’aigua i com hem de tenir cura d’ella, a l’tractar-se d’un recurs escàs. Sabater va introduir breument la recerca que es fa a l’ICRA, tant a través de les sortides de camp en rius, embassaments o estuaris, com en el treball que es realitza en els laboratoris. Seguidament els tres estudiants de doctorand de el programa Nowelties, Barbara Topolovec, Michele Ponzelli i Nikoletta Tsiarta, van explicar en què consisteix una investigació científica i com es produeix el procés de reaprofitament de les aigües residuals.

La jornada va continuar amb visites guiades per les instal·lacions de la seu de l’ICRA i va concloure amb un animat dinar familiar. A continuació es pot veure un petit vídeo de la jornada.

Els actes d’aniversari finalitzaran amb la trobada que tindrà lloc el dimarts 26 de novembre acompanyats pel rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi, i de el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao.

L’ICRA ha volgut commemorar la seva primera dècada a l’Edifici H2O de la millor manera que sap: fent divulgació de la recerca que es fa al sector de l’aigua. Per aquest motiu, com a fi de festa, hagi volgut organitzar el congrés “Water research in perspective: beyond 2020”, en el qual els investigadors de l’ICRA exposaran, de forma senzilla i pedagògica, assumptes com la qualitat de l’aigua, l’amenaça dels contaminants emergents i espècies invasores o els riscos d’inundacions i sequeres. Les conseqüències que aquests poden tenir per als éssers humans i la naturalesa o les polítiques que es podrien aplicar relacionades amb l’aigua.

Programa de la jornada:

  • 10: 00h- 10: 15h Benvinguda a tots els assistents per part de Dr. Damià Barceló, director de l’ICRA.
  • 10: 15h- 10: 45h Parlaments autoritats.
  • 10: 45h – 11: 00h. Vídeo resum 10 anys de l’ICRA.
  • 11: 00h – 11: 30h Pausa- Cafè.
  • 11: 30h – 13: 30h Congrés ICRA (1ª part).
  • 13:30 – 14: 30h Dinar.
  • 14: 30h – 16: 30h Congrés ICRA (2a part).
  • 16: 30h – 16: 45h Agraïments per part de la direcció de l’ICRA a tots els assistents i foto oficial.
gen.
31
Dv
Slow Business Experience @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona Emili Grahit 91- 17003 Girona
gen. 31 @ 9:00 – 14:00

Slow Business Experience, un nou concepte de conferències que donarà molta importància al networking i a fer xarxa al voltant de la moda sostenible i ètica.

Estem en un sector que està canviant i que encara necessita molts més canvis, per això, creem aquest esdeveniment per ser el punt de partida de noves iniciatives, raonaments i pràctiques que es puguin desenvolupar en la moda sostenible.

L’esdeveniment serà el 31 de gener al matí, i us esperen ponents experts en el tema que vindran expressament d’arreu del país, els podreu conèixer a ells i a tots els que hi assistiu així com a tot l’equip d’Agimod.

Esperem així poder aconseguir el que el planeta necessita des del nostre sector.

  • 09.00 – 09.30 Entrades i entreda de welcome pack
  • 09.30 – 09.45 Benvinguda de la predidenta d’Agimod, Sílvia Castelló
  • 09.45 – 10.00 Santi Mallorquí (Organic Cotton Colours)
  • 10.00 – 10.45 Mikel Feijoo (Skunfunk)
  • 10.45 – 11.00 Sylvia Calvo (Sylvia Calvo BCN)
  • 11.00 – 11.15 Cristina Sopo (The Nordic Leaves)
  • 11.15 – 11.30 Taller de Networking
  • 11.30 – 12.00 Esmorzar
  • 12.00 – 12.30 Raúl álbarez (Ghost Fishing)
  • 12.30 – 13.30 Taula rodona
    • Mons Borrel (Coshop)
    • Mikel Feijoo (Skunfunk)
    • Peté Soler (TV3)
    • Moderador: Santi Mallorquí (Organic Cotton Colours)
  • 13.30 – 14.00 Comiat i tancament de la jornada

febr.
13
Dj
Esmorzar de finançament: Així ens financem les cooperatives. El cas de Som Energia @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
febr. 13 @ 10:00 – 11:30

Les cooperatives tenen un paper molt rellevant en l’economia catalana, n’hi ha moltes i diverses, i també tenen particularitats a l’hora de finançar-se.
Durant aquesta sessió Nuri Palmada, directora financera de la cooperativa Som Energia, compartirà la seva experiència explicant com s’ha finançat el creixement de Som Energia.
Som Energia és una cooperativa de consum. Comercialitza i produeix energia d’origen renovable per a impulsar el canvi de model energètic actual.

Objectiu de l’acte

Informar-te sobre les claus del finançament de les cooperatives.

Una cooperativa, una pime , un inversor, un emprenedor o un consultor.

  • 10.00 h – Benvinguda
  • 10.05 h – Així ens financem les cooperatives. El cas de Som Energia
    • Nuri Palmada, directora financera de Som Energia
  • 10.40 h – Torn obert de paraules
  • 11.00 h – Cafè networking gentilesa de BAGI
  • 11.30 h – Fi de la sessió

març
12
Dj
Seminari ICRA “Macrolide antibiotics in the environment – importance of comprehensive chemical characterization” @ Sala d'actes ICRA - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
març 12 @ 10:00 – 12:00
juny
15
Dc
Assemblea General Ordinària del CATALAN WATER PARTNERSHIP @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 15 @ 9:15 – 14:00

El proper dia 15 de Juny se celebrarà l’Assemblea General Ordinària del CATALAN WATER PARTNERSHIP, a l’Auditori del Parc Científic de la Universitat de Girona a les 9:15h.

PROGRAMA

  • 9:30h Esmorzar de benvingudatalunya i el sr. Jordi Cros, President del CWP.
  • 10:00h Benvinguda a càrrec de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Generalitat de Catalunya i del Diputat provincial de promoció econòmica sr. Pau Presas.
  • 10:15h Assemblea General Ordinària
    • Presentació i aprovació, si s’escau, de l’informe d’activitats del 2021
    • Presentació i aprovació, si s’escau, del Balanç i Compte de Pèrdues i Guanys del 2021 i el pressupost 2022
  • 11:30h Esmorzar-Networking
  • 12:00h Presentació dels nous socis
  • 12:15h Assemblea General Ordinària
    • Planificació d’activitats període 2022-2024. Activitat participativa.
    • Elecció d’una nova Junta Directiva del CWPi
    • Precs i preguntes
  • 13:15h Conferència a càrrec del sr..Genís Roca: “El repte digital en el sector de l’aigua”. Reconegut especialista en estratègia digital. President de RocaSalvatella, despatx de consultoria de negoci especialitzat en la transformació digital de les organitzacions.
  • 14:00h Cloenda a càrrec del president del Catalan Water Partnership
  • 14:10h Dinar-Networking

*Inscripcions via recull setmanal.

febr.
23
Dv
Acte de presentació de la càtedra ATL de l’aigua potable @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
febr. 23 @ 12:00 – 14:30

L’acte de presentació de la Càtedra ATL d’aigua potable tindrà lloc el 23 de febrer de 2024 a les 12:00 hores, a l’Auditori Manel Xifra Boada del Parc de Recerca i Innovació de la UdG – c/ Emili Grahit 91 de Girona -.

En el decurs de l’acte pronunciarà una conferència la Sra. Sarai Sarroca, directora del Servei Meteorològic de Catalunya.

L’acte estarà dirigit pel rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi, i comptarà amb la presència de l’Hble. Sr. Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats i de l’Hble. Sr. David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Per assistir a l’acte inscriu-te en aquest enllaç i ajudans a escollir el logo de la càtedra.

Programa de l’acte:

12:00h – Inici de l’acte de presentació de la Càtedra ATL d’aigua potable

  • Benvinguda i salutació del rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi

12:10 – Intervenció del Sr. David Vila

  • Director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL)

12:20 – Presentació Càtedra ATL de l’Aigua Potable, a càrrec de:

  • Dr. Hèctor Monclús, director de la Càtedra, investigador Ramon y Cajal i professor de la UdG
  • Dr. Fernando Valero, director tècnic de la Càtedra i cap del Departament R+D+i i control de processos d’ATL

12:50 – Conferència a càrrec de la Sra. Sarai Sarroca

  • Directora del Servei Meteorològic de Catalunya.

13:20 – Intervenció de l’Hble. Sr. David Mascort

  • Conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya

13:30 – Intervenció de l’Hble. Sr. Joaquim Nadal

  • Conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya

13:40 – Cloenda a càrrec del Dr. Quim Salvi

  • Rector de la Universitat de Girona

 

Al finalitzar es servirà un refrigeri, a peu dret, al vestíbul.

març
8
Dv
Seminari sobre l’eòlica marina a la Costa Brava @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
març 8 @ 15:00 – 20:00

Davant el gran debat que hi ha a la Costa Brava a l’entorn de la implantació de grans parcs d’eòlica marina, la ciutadania, dividida entre els que n’estan a favor i els que estan en contra, reclama als acadèmics i experts de la Universitat de Girona el seu posicionament. Per donar resposta a aquesta demanda s’ha programat el “Seminari sobre eòlica marina a la Costa Brava” el proper divendres 08 de març de 2024 a l’Auditori Manel Xifra Boada del Parc Tecnològic i Científica de la UdG.

L’objectiu del seminari és presentar quina és la situació energètica a Catalunya, exposar quines solucions existeixen en aquest necessari camí cap a la transició energètica, i mostrar la pluralitat de diferents mirades d’acadèmics UdG estudiosos d’un mateix tema amb moltes dimensions i escales geogràfiques i temporals.

Programa sobre l’eòlica marina a la Costa Brava

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty