972 18 34 00

Calendar

maig
25
Dj
BAGi – Formació Business Angels 2017 @ Parc Científic i Tecnològic de la UdG
maig 25 @ 16:30 – 19:30

Invertir en Startups requereix saber diferenciar els projectes viables dels que no ho son, negociar amb els emprenedors i amb altres inversors així com conèixer les diferents etapes del procés de inversió i desinversió.

Tenir més coneixements d’aquests processos es un factor clau per tal de que inversors sense experiència puguin participar en projectes d’alt potencial de creixement, mitjançant l’entrada en el capital, i comencin d’una manera efectiva i professional la seva activitat inversora.

Des de BAGi t’hem preparat una nova sessió de formació, seguint la formació ja iniciada l’any passat.

1ª Sessió: La valoració de les Start-ups

Xavier Sánchez – Dr. Administració i Gestió d’empreses i professor Associat EADA, ESADE i ESEC

  • Valoració de una Start up.
  • Valoració pre-money/post money
  • Mètodes de valoració
    • Mètodes comptables i exemple
    • Múltiples i exemple
    • Descompte fluxes de caixa i exemple

Curs Business Angels

maig
26
Dv
Lectura tesi doctoral “Carbon and nitrogen treatment in industrial wastewaters using bioelectrochemical systems” @ Auditori Jaume Casademont - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
maig 26 @ 11:00 – 12:30
Tesis Lequia tractament purins

La presència excessiva de carboni i de nitrogen en aigües residuals són un problema de contaminació ambiental arreu del món.

La presència excessiva de carboni (matèria orgànica) i de nitrogen (amoni) en aigües residuals – tant d’origen municipal com agrícola o industrial – és un problema de contaminació ambiental arreu del món. Actualment la majoria de les estacions depuradores d’aigües residuals (EDARs) eliminen aquests compostos a través dels fangs actius i la digestió anaeròbica.  Ambdós tractaments presenten mancances rellevants: no són prou eficients per al tractament del nitrogen; comporten un cost econòmic important (1/3 del balanç energètic de l’EDAR es destina a l’aeració, indispensable per tractar l’amoni); i moltes vegades requereixen d’un tractament addicional. Per totes aquestes raons, cal explorar noves tecnologies que siguin capaces d’eliminar simultàniament el carboni i el nitrogen de les aigües residuals de manera eficient i sostenible.

Una d’aquestes tecnologies són els sistemes bioelectroquímics (en anglès, bioelectrochemical systems o BES), que en els últims deu anys han despertat un interès creixent per part de la comunitat científica internacional. Els BES combinen processos biològics i electroquímics, i es basen en reaccions d’oxidació/reducció en les quals l’alliberament/captura d’electrons d’un elèctrode està facilitada per microorganismes. En l’àmbit del tractament d’aigües residuals podrien oxidar la matèria orgànica i l’amoni, i reduir els compostos nitrogenats resultants (nitrits i nitrats) tot produint energia. D’aquesta manera, a més de depurar l’aigua de forma més eficient i sostenible, disminuiria el consum d’electricitat i s’abaratiria tot el procés. El potencial dels BES és, doncs, enorme. Tanmateix, encara cal un important treball de R+D perquè la seva implementació a escala industrial sigui una realitat.

La tesi doctoral “Carbon and nitrogen treatment in industrial wastewaters using bioelectrochemical systems” d’Anna Vilajeliu Pons s’ha centrat en l’eliminació simultània de carboni i nitrogen en BES per tractar unes aigües residuals amb un impacte mediambiental especialment significatiu a Catalunya i a moltes regions d’Europa: els purins. La investigadora ha estudiat diferents bacteris per utilitzar l’elèctrode com acceptor d’electrons (bioànode) i com a donador d’electrons (biocàtode) a fi de reduir les altes concentracions de matèria orgànica i compostos de nitrogen d’aquestes aigües. Val a dir que el treball va comptar amb el suport d’un contracte de transferència tecnològica amb l’empresa Abengoa Water. Entre els resultats obtinguts destaca un aprofundiment en el coneixement de la tecnologia i de la comunitat microbiana involucrada, l’optimització del tractament de nutrients (1.2 kg COD m-3d-1 i 370 gNm-3d-1),  la millora de l’eficiència electroquímica dels processos (5 Wm-3), i la identificació de les limitacions del sistema pel que fa a disseny i a material. Tot això ha culminat, d’una banda, en la construcció d’un sistema bioelectroquímic amb una capacitat de 65L per avaluar l’aplicabilitat de la tecnologia i, de l’altra banda, en la patent industrial WO/2015/150610 d’Abengoa Water,  de la qual quatre investigadors del LEQUIA – entre ells, l’Anna Vilajeliu – en són inventors.

En definitiva, la tesi – que ha estat dirigida pels Drs. Sebastià Puig, Maria Dolors Balaguer i Jesús Colprim del grup de recerca LEQUIA de la UdG –  ha demostrat que els sistemes bioelectroquímics poden esdevenir una tecnologia alternativa de tractament simultani de carboni i nitrogen en purins molt més econòmica i ambientalment sostenible que les actuals. La defensa, que està oberta al públic, tindrà lloc el proper divendres 26 de maig a les 11:00h al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, a l’auditori de l’edifici Jaume Casademont.

nov.
23
Dv
Cicle de conferències Bioactualització: “Efectes de l’estrès i alteracions de conducta”, a càrrec de la Dra. Marta Portero @ Auditori Manel Xifra i Boada - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
nov. 23 @ 17:30 – 19:30

El Parc Científic i Tecnologic de la Universitat de Girona i els Laboratoris Hipra us conviden al cicle de conferències que tindran lloc els dies 19 i 24 d’octubre de 2018, 9, 16, 23 i 30 de novembre de 2018, de 17:30h a 19:30h a l’Auditori Auditori Manel Xifra i Boada de l’edifici Narcís Monturiol.

L’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) Josep Pallach de la Universitat és una entitat que té cura de la formació permanent del professorat de comarques gironines. Una vintena de grups de treball de docents tenen l’encàrrec de dissenyar plans de formació per a l’actualització científica i didàctica dels professionals de la docència. En aquest context, l’Equip ICE de ciències experimentals, format per onze membres, organitza un cicle de 5 conferències adreçades als docents de batxillerat entre octubre i desembre de 2018 per vincular la recerca, la investigació, el desenvolupament amb el programa de Batxillerat i de les proves de selectivitat.
Des de fa uns mesos, Hipra, comparteix amb l’ICE Josep Pallach, seu al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i, donat paper destacat d’Hipra en la recerca, han establit un vincle de col·laboració en l’organització de les conferències. Convençuts que el reconeixement, el rigor científic i el segell de qualitat d’Hipra en l’àmbit científic pot ajudar a impulsar la formació de futurs investigadors a les comarques gironines.

  • Conferència 19 d’0ctubre: “Immunoteràpia cel·lukar adoptiva. Banc de defenses” a càrrec del Dr. Francesc Rudilla (info)
  • Conferència 24 d’octubre: “Epigenètica”, a càrrec del Dr. David Bueno (info)
  • Conferència: 9 de novembre: “No hi ha passat sense futur. Evolució dels homínids”, a càrrec del Dr. Eudald Carbonell (info)
  • Conferència: 16 de novembre: “Neurociència”, a càrrec del Dr. Pere Boadas (info) i Enric Verdú (info)
  • Conferència: 23 de novembre: “Efectes de l’estrès i alteracions de conducta”, a càrrec de la Dra. Marta Portero (info)
  • Conferència: 30 de novembre: “Anatomia des del punt de vista de la biomecànica”, a càrrec de la Dra. Anna Carrera (info) i del el Dr. Francisco Reina (info)

Procediment d’inscripció PER A DOCENTS

  • 1. Apartat d’inscripcions: entra la teva sol·licitud d’inscripció amb les teves dades.
  • 2. Un cop fet, disposaràs només de 4 dies naturals per efectuar l’ingrés de 15 € al compte corrent
    • BSCH (Banco Santander Central Hispano): ES77 0049/1807/31/2910663141
    • (Cal fer-hi constar el Nom complet de la persona inscrita i el Concepte: BIO)
  • 3. Passats dos dies hàbils i a través del portal XTEC>FORMACIÓ>LES MEVES ACTIVITATS podràs que la teva sol·licitud d’inscripció passa de PENDENT a ADJUDICADA

NOTA: Places limitades. S’adjudicaran les places segons disponibilitat. Si no es fa l’ingrés en el període establert es perdrà el dret a la plaça. Es retornarà l’import de la inscripció, en un termini aproximat d’un mes, únicament en el cas de no arribar al nombre mínim d’inscrits i o d’haver d’anul·lar l’activitat. Si vols donar-te de baixa abans d’efectuar el pagament, pots fer-ho a través de BAIXA DE L’ACTIVITAT.
Organització Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach, Laboratoris Hipra i Parc Científic i Tecnològic. Aquesta activitat està inclosa al Pla de Formació del Departament d’Ensenyament.

Procediment d’inscripció PER A NO DOCENTS

Us podeu inscriure a les sessions mitjançant el document de Google Docs

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty