Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Calendar

oct.
8
Dj
II edició del Net-Lunch @ Auditori 2 Centre d'empreses
oct. 8 @ 13:30 – 15:30

Després de la bona acollida de la primera edició del Net-Lunch, on prop d’un centenar de persones entre usuaris i representants de diferents sectors d’àmbit gironí van poder gaudir d’una jornada on intercanviar experiències i fer negocis davant d’un bufet a l’aire lliure, torna una nova edició d’aquest espai lúdic i interrelacional.

En aquesta ocasió es presetnaran a la comunitat del Parc les empreses BAGI (Business Angels Girona), la primera Xarxa d’Àngels Inversors de les comarques de Girona, Ubikwa és una empresa de nova creació que ofereix serveis de recerca i desenvolupament en l’àrea de la computació ubiqua i la Internet de les coses i VIDEOGir que és una productora que realitza vídeos per a empreses i entitats.

1r Net-Lunch ParcUdG

1r Net-Lunch ParcUdG

Després d’aquestes breus intervencions se servirà un bufet per oferir la possibilitat a  les empreses que conversin en un ambient distès. Al net-lunch del ParcUdG han estat convidades les principals associacions empresarials de l’àmbit gironí i representants del món inversor i business angels de la demarcació. També han estat convidats representants del sector financer gironí, els quals tenen obertes línies de finançament per a empresaris i per a emprenedors. Finalment, s’espera la presència de directius dels principals mitjans de comunicació de les comarques de Girona, així com membres de les institucions i patrons del ParcUdG que treballen en l’àrea de foment i emprenedoria.

Les inscripcions es clouen aquest dimarts o d’octubre. Tothom que hi estigui interessat pot apuntar-s’hi a la recepció del Centre d’Empreses, Giroemprèn  o bé enviant un correu electrònic a unigiparc@parcudg.com.El preu de la inscripció és de 7€. La inscripció es pot abonar a la recepció del mateix edifici o bé fent una transferència al número de compte ES50 2100 0002 50 0201537325 fent referència a l’esdeveniment i identificant la vostra empresa.

nov.
19
Dj
Sessió ‘Branding i màrqueting digital’ @ Auditori Sala 3 Ed. Giroemprèn
nov. 19 @ 19:00 – 20:30

El Club Girona ESADE Alumni es complau a invitar-te a aquesta sessió del Programa de Continuïtat titulada “Branding i màrqueting digital”, a càrrec de Marc Lite (Lic&MBA 01), col·laborador acadèmic del Departament de Direcció de Màrqueting d’ESADE.

La sessió està adreçada a emprenedors amb projectes digitals i a empreses tant del món offline com online, en la qual es proposarà una metodologia simple, clara i directa per “mesurar” la situació comercial d’una empresa, tant en l’àmbit digital com en el real, i, a partir de les mètriques identificades, millorar o construir una nova estratègia que aporti millors resultats.

Claus del branding i la comunicació a la start-up
Tots hem sentit parlar d’Apple, Nike, Ikea i Coca-Cola a les classes de màrqueting. I crec que a tots ens resulta quasi impossible aplicar-ne els aprenentatges a la nostra realitat i al dia a dia de la start-up: el context no és el mateix, el canal de distribució no té res a veure… i, sobretot, els recursos (pressupost i equip) no es poden ni comparar!

Entendre com generar valor des del branding i la comunicació és l’eix d’aquesta xerrada, des d’una perspectiva pràctica i aportant les eines que ens permetran aplicar els coneixements optimitzant recursos i mesurant-ne els resultats.

Inscripcions al web del Club Girona ESADE Alumni 

març
8
Dt
Conferència del Dia de la Dona “Cuida la teva salut Femenina” @ Auditori 2 Centre d'empreses Parc Científic i Tecnològic de la UdG
març 8 @ 18:30 – 20:00

A la xerrada “Cuida la teva salut Femenina” del Dia de dona s’explicarà com funciona i perquè serveix la musculatura del sòl pèlvic. Exposaran com millorar, tractar i prevenir les diferents alteracions del sòl pelvià; incontinència, recuperació post-part, preparació al part, fisiosexologia, restrenyiment, prolapses.
Es tractaran altres qüestions com els problemes de regla, ovaris poliquístics, problemes de fertilitat des del punt de vista psicoterapèutic.

Ponents: Goretti Font: Fisioterapeuta uroginecologa.
Xavier Martos: Psicoterapeuta i coach.

dia de la dona

març
17
Dj
Conferència ‘Desenvolupament de negocis B2B’ @ Auditori 3 Centre d'empreses Parc Científic i Tecnològic de la UdG
març 17 @ 19:00 – 20:30

El Club Girona ESADE Alumni et convida a aquesta sessió, titulada ”Desenvolupament de negocis B2B”, a càrrec d‘Óscar Torres, Director del programa B2B Management d’Executive Education, Director Global Business Development a Dassault Systemes, Consultor, Formador, Membre de Consell Assessor i Expert en Estratègia i Vendes B2B.

Les dificultats amb què es troben els professionals que han de vendre els seus productes o serveis a altres empreses (B2B) no tenen res a veure amb les de la venda de productes de consum (B2C). La competitivitat més gran dels mercats ens ha portat a processos de venda molt més complexos, que requereixen més professionalització de la força de vendes i, en conseqüència, més atenció de la direcció general a l’hora de crear els equips i els processos que permetran assolir els objectius del negoci d’una manera més predictible.

Descobreix les claus de la gestió del B2B en aquesta sessió.

El conferenciant
Óscar Torres és director del programa B2B Management d’Executive Education d’ESADE i director de Desenvolupament de Negoci a escala mundial de Dassault Systemes. Va estudiar Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i és diplomat PDD per l’IESE. Ha assistit a diferents programes de desenvolupament directiu en prestigioses escoles com Harvard Business School, Babson i CEIBS. Disposa d’una clara visió de la indústria ja que ha desenvolupat part de la seva carrera en companyies com Valeo, Cobega (Coca-Cola) i Nacional Motor (Derbi – Piaggio), en departaments tan diferents com Enginyeria de Processos, Qualitat o Compres, i amb responsabilitats internacionals, ja que va estar expatriat a la Xina durant un període de dos anys liderant el departament de Customer Service i Organització. El 1995 va començar la seva carrera docent a la UPC. Més tard es va especialitzar en Estratègia i Vendes. Des de 1998 és professor associat de l’assignatura Direcció de Vendes a IQS School of Management (URL). El 2001 es va incorporar a la companyia americana de programari SolidWorks, pertanyent al grup francès *Dassault *Systemes, i ràpidament és promocionat a Director Comercial per Iberia. El 2005 va ser nomenat Country Manager d’Iberia. També ha participat en nombroses conferències a escala internacional i ha col·laborat com a professor d’intercanvi per als programes MBA de la Masagung Graduate School of Management (University of San Francisco), de la Loyola School (University of Chicago) i de la Fairfield University de Nova York. El 2013 va dissenyar i va dirigir acadèmicament, a l’EUNCET Business School, un programa de vendes B2B per a gerents i directors comercials, que va obtenir una gran participació (40 % de gerents) i reacció positiva entre els principals mitjans catalans (semàfor verd a La Vanguardia de 16 / 7/13). Membre del consell assessor de diverses companyies, entre les quals hi ha troba IMAN Corporation. Ha facilitat comitès de direcció d’empreses tan importants com Danone a Espanya.

abr.
21
Dj
Curs – Taller sobre aprenentatge basat en projectes (ABP) @ Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona - Auditori Narcís Monturiol
abr. 21 @ 17:00 – 20:00

PRESENTACIÓ DEL CURS

Taller intensiu on et permetrà disposar de les eines per a cadascuna de les fases d’un projecte centrat tant en l’interès dels alumnes i responent al currículum escolar: programació, avaluació i eines per al desenvolupament adequats al model ABP.
“L’ensenyament és l’art de crear la Intenció d’iniciar un projecte, acompanyar-lo i donar-li suport amb totes les eines de què disposem per a això”.

CONTINGUTS DEL CURS

 • Per què l’ensenyament tradicional no serveix per als aprenents del segle XXI?
 • Quin és el marc de l’aprenentatge? Tenim claus per facilitar-ho?
 • Què aporta l’ABP? ¿Es poden treballar els continguts del currículum des d’educació infantil fins a secundària, batxillerat o FP?
 • Com desenvolupar el projecte des dels interessos dels alumnes sense oblidar els continguts?
 • Quines són les fases en el seu desenvolupament?
 • Quines eines estan disponibles per a cadascuna d’elles?
 • Quin és el paper del docent? Com entra en escena la comunitat i les xarxes?
 • Com avaluar l’ABP? És difícil aconseguir una avaluació autèntica?
 • Quines eines existeixen per fer una avaluació autèntica?
 • Com integrar l’ABP en el teu centre? Quines dificultats i oportunitats es presenten per fer-ho? Com gestionar-les?
 

DIRIGIT A:
Docents de tots els nivells educatius: infantil (0-6), primària, secundària-batxillerat, formació professional, universitat, educació d’adults, educació no formal, estudiants de pedagogia, educació social, psicologia i interessats en la innovació i el canvi educatiu.
Les places són limitades i la inscripció es realitza per rigorós ordre de recepció del pagament.

maig
2
Dl
Sessió oberta Yuzz Girona “Estratègia comercial i pla de màrqueting” @ Aulari 3 - Edifici Centre d'empreses. Parc Científic i Tecnològic de la UdG
maig 2 @ 17:00 – 20:00

Objectius específics de la sessió

 • Saber analitzar l’entorn, el mercat, la competència i el consumidor (anàlisi PEST, anàlisi DAFO, etc)
 • Conèixer les diferents estratègies de màrqueting
 • Elaborar un pla de màrqueting

Descripció general del plantejament

Qualsevol empresa, independentment de la seva mida o activitat, necessita disposar d’una estratègia comercial i elaborar un pla de màrqueting. Conèixer els avantatges i els beneficis, les eines utilitzades en la seva elaboració i les possibilitats futures de projecció i creixement empresarial, són aspectes fonamentals a tenir en compte a l’hora de definir els objectius i les estratègies plantejades per l’empresa.

El Pla de Màrqueting és l’eina bàsica que ens permetrà definir i planificar aquests objectius així com les estratègies i el posicionament dels nostres productes i serveis per aconseguir els millors resultats i poder ser competitius en el nostre sector.

En aquesta sessió, d’una banda s’estudien les diferents estratègies de màrqueting que tenim al nostre abast i per altra banda s’analitzen pas a pas les fases que cal seguir per a l’elaboració d’un Pla de Màrqueting i que van des del diagnòstic (anàlisi intern / extern i el DAFO) i l’estratègia (objectius i estratègia), fins al pla d’acció (tàctiques a realitzar per fomentar el creixement de l’empresa de forma eficaç) i finalment el control de tot aquest procés.

Es tracta de sessions obertes al públic, tot i que adreçades als emprenedors amb base tecnològica que participen al programa Yuzz a Girona, per assistir a les quals és imprescindible confirmar la disponibilitat de places enviant un correu electrònic a yuzzgirona@aenteg.com.

El ponent
Eduard Cristóbal és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB) i Doctor en Economia per la Universitat de Lleida (UdL) en l’any 2001. Professor del departament d’Administració d’Empreses a la Universitat de Lleida. Professor consultor de l’àrea d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Col·labora en la realització de treballs de consultoria en temes d’investigació de mercats i màrqueting estratègic en empreses de diferents sectors. Ha participat en diversos projectes nacionals, impartit cursos i seminaris sobre la temàtica del comerç electrònic i Internet, i donat conferències en seminaris i congressos nacionals i internacionals. En l’actualitat dirigeix ​​el grup de recerca sobre Turisme, Economia Social i del Coneixement (GRTESC) i col·labora amb el grup de recerca Màrqueting Estratègic i Teories d’Organització i Direcció (MÈTODE) dirigit per el Dr. Carlos Flavián Blanc de la Universitat de Saragossa. Ocupa el càrrec de director del departament d’Administració d’Empreses i GERN de la Universitat de Lleida
juny
22
Dc
Presentació de l’estudi Girona 100 @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 22 @ 18:00 – 20:30

La setena edició de l’Estudi Girona 100, SA, elaborat per la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona juntament amb KPMG fa una anàlisi quantitativa de les 100 primeres empreses de Girona i qualitativa a partir de les opinions d’alguns dels principals empresaris i directius de la província recollits en una enquesta i diferents grups d’opinió.

Programa

 • Benvinguda
  Sr. Jaume Fàbrega, Vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona
 • Presentació de l’estudi Girona 100, SA
  Dra. Pilar Marquès, Directora de la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona
  Sr. Manel Blanco, Soci responsable de l’oficina de Girona de KPMG a Espanya
 • Taula rodona: “D’empresa familiar a grup internacional: dues visions”.
  Sr. Pere Laymon, Conseller Delegat de Miquel Alimentació Grup
  Sr. Jaume Juher, Conseller Delegat de Roberlo
 • Cloenda
  Dr. Sergi Bonet, Rector de la Universitat de Girona
 • Còctel

Dimecres 22 de juny, de 18:00 a 20:30 h. Auditori Manel Xifra Boada. Edifici Narcís Monturiol. Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Carrer Emili Grahit, 91, 17003 La Creueta, Girona

Es prega confirmació a catedra.cef@udg.edu

 

jul.
14
Dj
4ª edició del NET-Lunch @ Auditori 3 Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
jul. 14 @ 13:30 – 14:30

El proper 14 de juliol, el ParcUdG torna a organitzar la quarta edició del NET-Lunch.

Gairebé 300 persones ja han participat en aquestes jornades que tenen com a objectiu donar-vos a conèixer les diferents empreses del Parc, discutir i compartir idees i crear sinergies entre usuaris.

Obrirà la jornada la directora que, com és habitual, explicarà les novetats que s’han produit als darrers mesos al Parc.

La primera empresa que us presentarem és InvertiaWeb, una empresa especialitzada en el marketing digital i desenvolupament de solucions a mida, que ha creat una eina online anomenada iWebConnector. Aquesta solució integral permet impulsar la Gestió, Venta i Promoció online del teu Stock arreu del món sense cap tipus de coneixements tècnics. I a la vegada, permet connectar de forma ràpida i senzilla el teu comerç, i tot el catàleg de productes, al marketplace i els canals de venta.

En aquesta edició, com a novetat, obrirem el “pica-pica” a mesura que es van fent les presentacions per tal d’amenitzar la jornada i crear sinergies entre usuaris i representants de diferents sectors empresarials gironins.

Les inscripcions es clouen el 12 de juliol. Tothom que hi estigui interessat pot apuntar-s’hi a la recepció del Centre d’Empreses, Giroemprèn o bé enviant un correu electrònic a unigiparc@parcudg.com.El preu de la inscripció és de 7€. La inscripció es pot abonar a la recepció del mateix edifici o bé fent una transferència al número de compte ES50 2100 0002 50 0201537325 fent referència a l’esdeveniment i identificant la vostra empresa.

abr.
3
Dl
Sessió Yuzz ‘L’emprenedoria col·lectiva, una opció de futur’ @ Aulari 3 del Centre d'empresa - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 3 @ 18:00 – 20:00

El programa d’emprenedoria Yuzz (www.yuzz.org) és un programa, que busca joves d’entre 18 i 31 anys amb talent i idees de projectes amb base tecnològica, els quals rebran durant cinc mesos (de gener a maig) formació i assessorament a càrrec d’experts locals i estatals amb projecció internacional.

La sessió ‘L’emprenedoria col·lectiva, una opció de futur‘ que tindrà lloc el dia 3 d’abril al Parc Científic i Tecnològic de la UdG serà oberta al públic. Aquesta sessió està impulsada per Girona Emprèn i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya en el marc de Girona, municipi cooperatiu.

Les inscripcions estaran subjectes a disponibilitat. És imprescindible la confirmació d’assistència al correu info@aenteg.com

Ponent: Anna Arisa, docent de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Objectius específics de la sessió

 • Oferir, a través del coneixement d’experiències reals, un millor coneixement de l’empresa cooperativa. Com és i com funciona, quins passos s’han de seguir per crear una cooperativa, com s’organitzen i quins ajuts hi ha destinats a aquesta tipologia de projectes.

 Descripció general del plantejament

 • S’ofereix la possibilitat de conèixer projectes en funcionament basats en la fórmula cooperativa per tal d’aprofundir en els avantatges que aquesta suposa.

A la sessió s’informa dels diferents programes de suport que s’estan impulsant pel foment de les empreses cooperatives.

Sessions-YUZZ-Emprenedoria-Col·lectiva-TF-compressor

abr.
27
Dj
Seminari “Anàlisi de les ERC grants: per què les donen, qui les aconsegueix, i com són els projectes” @ Sala d'actes de l'edifici ICRA - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 27 @ 12:00 – 14:00

Les ERC grants estan considerades una de les convocatòries de finançament de la recerca més dures d’aconseguir. El premi però és sucós. Un finançament generós durant un període llarg de temps i un segell d’excel·lència que permeti als investigadors que les aconsegueixen entrar en les elits europees. En aquesta xerrada coneixerem quin són els criteris de l’European Research Council per donar aquestes subvencions a la recerca d’excel·lència. Analitzarem la seva especificitat i intentarem comprendre quina és la veritable clau de l’èxit per aconseguir-les. Habitualment es considera que la clau és el CV de l’investigador però en aquesta xerrada intentarem demostrar que encara que és un factor important no és el factor més rellevant. Esbrinarem també com més enllà del talent individual, la socio-política científica del lloc i la institució on treballa l’investigador poden ser també elements clau per tenir èxit.

Ponent: Miquel Angel Rodriguez Arias- Fundraiser and Project Manager en el Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC)

Short CV:
Miquel Angel Rodríguez Arias és en l’actualitat “Fundraiser” i “Project Manager” al Departament d’Oceanografia Física i Tecnològica de l’ICM. Amb 20 anys d’experiència en el món de la recerca dels quals només els quatre primers amb perfil investigador, ha tocat al llarg de la seva carrera professional temes tan diversos com la gestió administrativa i de projectes, la captació de fons i de talent, la direcció d’equips i les relacions laborals, les estratègies institucionals i la visibilitat corporativa.

Jornada-ERC-ICRA-tf