Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Calendar

març
17
Dj
Conferència ‘Desenvolupament de negocis B2B’ @ Auditori 3 Centre d'empreses Parc Científic i Tecnològic de la UdG
març 17 @ 19:00 – 20:30

El Club Girona ESADE Alumni et convida a aquesta sessió, titulada ”Desenvolupament de negocis B2B”, a càrrec d‘Óscar Torres, Director del programa B2B Management d’Executive Education, Director Global Business Development a Dassault Systemes, Consultor, Formador, Membre de Consell Assessor i Expert en Estratègia i Vendes B2B.

Les dificultats amb què es troben els professionals que han de vendre els seus productes o serveis a altres empreses (B2B) no tenen res a veure amb les de la venda de productes de consum (B2C). La competitivitat més gran dels mercats ens ha portat a processos de venda molt més complexos, que requereixen més professionalització de la força de vendes i, en conseqüència, més atenció de la direcció general a l’hora de crear els equips i els processos que permetran assolir els objectius del negoci d’una manera més predictible.

Descobreix les claus de la gestió del B2B en aquesta sessió.

El conferenciant
Óscar Torres és director del programa B2B Management d’Executive Education d’ESADE i director de Desenvolupament de Negoci a escala mundial de Dassault Systemes. Va estudiar Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i és diplomat PDD per l’IESE. Ha assistit a diferents programes de desenvolupament directiu en prestigioses escoles com Harvard Business School, Babson i CEIBS. Disposa d’una clara visió de la indústria ja que ha desenvolupat part de la seva carrera en companyies com Valeo, Cobega (Coca-Cola) i Nacional Motor (Derbi – Piaggio), en departaments tan diferents com Enginyeria de Processos, Qualitat o Compres, i amb responsabilitats internacionals, ja que va estar expatriat a la Xina durant un període de dos anys liderant el departament de Customer Service i Organització. El 1995 va començar la seva carrera docent a la UPC. Més tard es va especialitzar en Estratègia i Vendes. Des de 1998 és professor associat de l’assignatura Direcció de Vendes a IQS School of Management (URL). El 2001 es va incorporar a la companyia americana de programari SolidWorks, pertanyent al grup francès *Dassault *Systemes, i ràpidament és promocionat a Director Comercial per Iberia. El 2005 va ser nomenat Country Manager d’Iberia. També ha participat en nombroses conferències a escala internacional i ha col·laborat com a professor d’intercanvi per als programes MBA de la Masagung Graduate School of Management (University of San Francisco), de la Loyola School (University of Chicago) i de la Fairfield University de Nova York. El 2013 va dissenyar i va dirigir acadèmicament, a l’EUNCET Business School, un programa de vendes B2B per a gerents i directors comercials, que va obtenir una gran participació (40 % de gerents) i reacció positiva entre els principals mitjans catalans (semàfor verd a La Vanguardia de 16 / 7/13). Membre del consell assessor de diverses companyies, entre les quals hi ha troba IMAN Corporation. Ha facilitat comitès de direcció d’empreses tan importants com Danone a Espanya.

maig
2
Dl
Sessió oberta Yuzz Girona “Estratègia comercial i pla de màrqueting” @ Aulari 3 - Edifici Centre d'empreses. Parc Científic i Tecnològic de la UdG
maig 2 @ 17:00 – 20:00

Objectius específics de la sessió

 • Saber analitzar l’entorn, el mercat, la competència i el consumidor (anàlisi PEST, anàlisi DAFO, etc)
 • Conèixer les diferents estratègies de màrqueting
 • Elaborar un pla de màrqueting

Descripció general del plantejament

Qualsevol empresa, independentment de la seva mida o activitat, necessita disposar d’una estratègia comercial i elaborar un pla de màrqueting. Conèixer els avantatges i els beneficis, les eines utilitzades en la seva elaboració i les possibilitats futures de projecció i creixement empresarial, són aspectes fonamentals a tenir en compte a l’hora de definir els objectius i les estratègies plantejades per l’empresa.

El Pla de Màrqueting és l’eina bàsica que ens permetrà definir i planificar aquests objectius així com les estratègies i el posicionament dels nostres productes i serveis per aconseguir els millors resultats i poder ser competitius en el nostre sector.

En aquesta sessió, d’una banda s’estudien les diferents estratègies de màrqueting que tenim al nostre abast i per altra banda s’analitzen pas a pas les fases que cal seguir per a l’elaboració d’un Pla de Màrqueting i que van des del diagnòstic (anàlisi intern / extern i el DAFO) i l’estratègia (objectius i estratègia), fins al pla d’acció (tàctiques a realitzar per fomentar el creixement de l’empresa de forma eficaç) i finalment el control de tot aquest procés.

Es tracta de sessions obertes al públic, tot i que adreçades als emprenedors amb base tecnològica que participen al programa Yuzz a Girona, per assistir a les quals és imprescindible confirmar la disponibilitat de places enviant un correu electrònic a yuzzgirona@aenteg.com.

El ponent
Eduard Cristóbal és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB) i Doctor en Economia per la Universitat de Lleida (UdL) en l’any 2001. Professor del departament d’Administració d’Empreses a la Universitat de Lleida. Professor consultor de l’àrea d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Col·labora en la realització de treballs de consultoria en temes d’investigació de mercats i màrqueting estratègic en empreses de diferents sectors. Ha participat en diversos projectes nacionals, impartit cursos i seminaris sobre la temàtica del comerç electrònic i Internet, i donat conferències en seminaris i congressos nacionals i internacionals. En l’actualitat dirigeix ​​el grup de recerca sobre Turisme, Economia Social i del Coneixement (GRTESC) i col·labora amb el grup de recerca Màrqueting Estratègic i Teories d’Organització i Direcció (MÈTODE) dirigit per el Dr. Carlos Flavián Blanc de la Universitat de Saragossa. Ocupa el càrrec de director del departament d’Administració d’Empreses i GERN de la Universitat de Lleida
juny
22
Dc
Presentació de l’estudi Girona 100 @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 22 @ 18:00 – 20:30

La setena edició de l’Estudi Girona 100, SA, elaborat per la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona juntament amb KPMG fa una anàlisi quantitativa de les 100 primeres empreses de Girona i qualitativa a partir de les opinions d’alguns dels principals empresaris i directius de la província recollits en una enquesta i diferents grups d’opinió.

Programa

 • Benvinguda
  Sr. Jaume Fàbrega, Vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona
 • Presentació de l’estudi Girona 100, SA
  Dra. Pilar Marquès, Directora de la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona
  Sr. Manel Blanco, Soci responsable de l’oficina de Girona de KPMG a Espanya
 • Taula rodona: “D’empresa familiar a grup internacional: dues visions”.
  Sr. Pere Laymon, Conseller Delegat de Miquel Alimentació Grup
  Sr. Jaume Juher, Conseller Delegat de Roberlo
 • Cloenda
  Dr. Sergi Bonet, Rector de la Universitat de Girona
 • Còctel

Dimecres 22 de juny, de 18:00 a 20:30 h. Auditori Manel Xifra Boada. Edifici Narcís Monturiol. Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Carrer Emili Grahit, 91, 17003 La Creueta, Girona

Es prega confirmació a catedra.cef@udg.edu