972 18 34 00

Calendar

jul.
29
Dc
Inauguració EQP Escola de QSTRA Professional
jul. 29 @ 19:00 – 21:00

L’EQP, Escola de Qstura Professional, s’instal·la al Parc Científic i Tecnològic de la UdG i us convida a la inauguració que tindrà lloc el proper dimecres, 29 de juliol de 2015 a les 19’00h a l’edifici Giroemprèn del  mateix Parc Científic.

També tindrà lloc l’Obertura de l’Exposició: TEIXINT LA HISTÒRIA

S’oferirà una copa de cava als assistents

Inauguració Escola de Qstura Professional

nov.
19
Dj
Sessió ‘Branding i màrqueting digital’ @ Auditori Sala 3 Ed. Giroemprèn
nov. 19 @ 19:00 – 20:30

El Club Girona ESADE Alumni es complau a invitar-te a aquesta sessió del Programa de Continuïtat titulada “Branding i màrqueting digital”, a càrrec de Marc Lite (Lic&MBA 01), col·laborador acadèmic del Departament de Direcció de Màrqueting d’ESADE.

La sessió està adreçada a emprenedors amb projectes digitals i a empreses tant del món offline com online, en la qual es proposarà una metodologia simple, clara i directa per “mesurar” la situació comercial d’una empresa, tant en l’àmbit digital com en el real, i, a partir de les mètriques identificades, millorar o construir una nova estratègia que aporti millors resultats.

Claus del branding i la comunicació a la start-up
Tots hem sentit parlar d’Apple, Nike, Ikea i Coca-Cola a les classes de màrqueting. I crec que a tots ens resulta quasi impossible aplicar-ne els aprenentatges a la nostra realitat i al dia a dia de la start-up: el context no és el mateix, el canal de distribució no té res a veure… i, sobretot, els recursos (pressupost i equip) no es poden ni comparar!

Entendre com generar valor des del branding i la comunicació és l’eix d’aquesta xerrada, des d’una perspectiva pràctica i aportant les eines que ens permetran aplicar els coneixements optimitzant recursos i mesurant-ne els resultats.

Inscripcions al web del Club Girona ESADE Alumni 

nov.
24
Dt
TIC per escalar el model de negoci @ Cambra de Comerç de Girona
nov. 24 @ 16:00 – 18:30

L’objectiu de la jornada és analitzar els reptes tecnològics als que s’enfronten les empreses del sector TIC, i per extensió dels seus clients, i conèixer quin pot ser el rol dels grups de recerca de la Universitat a l’hora de donar resposta a aquests reptes.

Més informació al següent PDF

abr.
21
Dj
Curs – Taller sobre aprenentatge basat en projectes (ABP) @ Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona - Auditori Narcís Monturiol
abr. 21 @ 17:00 – 20:00

PRESENTACIÓ DEL CURS

Taller intensiu on et permetrà disposar de les eines per a cadascuna de les fases d’un projecte centrat tant en l’interès dels alumnes i responent al currículum escolar: programació, avaluació i eines per al desenvolupament adequats al model ABP.
“L’ensenyament és l’art de crear la Intenció d’iniciar un projecte, acompanyar-lo i donar-li suport amb totes les eines de què disposem per a això”.

CONTINGUTS DEL CURS

  • Per què l’ensenyament tradicional no serveix per als aprenents del segle XXI?
  • Quin és el marc de l’aprenentatge? Tenim claus per facilitar-ho?
  • Què aporta l’ABP? ¿Es poden treballar els continguts del currículum des d’educació infantil fins a secundària, batxillerat o FP?
  • Com desenvolupar el projecte des dels interessos dels alumnes sense oblidar els continguts?
  • Quines són les fases en el seu desenvolupament?
  • Quines eines estan disponibles per a cadascuna d’elles?
  • Quin és el paper del docent? Com entra en escena la comunitat i les xarxes?
  • Com avaluar l’ABP? És difícil aconseguir una avaluació autèntica?
  • Quines eines existeixen per fer una avaluació autèntica?
  • Com integrar l’ABP en el teu centre? Quines dificultats i oportunitats es presenten per fer-ho? Com gestionar-les?
 

DIRIGIT A:
Docents de tots els nivells educatius: infantil (0-6), primària, secundària-batxillerat, formació professional, universitat, educació d’adults, educació no formal, estudiants de pedagogia, educació social, psicologia i interessats en la innovació i el canvi educatiu.
Les places són limitades i la inscripció es realitza per rigorós ordre de recepció del pagament.

maig
2
Dl
Sessió oberta Yuzz Girona “Estratègia comercial i pla de màrqueting” @ Aulari 3 - Edifici Centre d'empreses. Parc Científic i Tecnològic de la UdG
maig 2 @ 17:00 – 20:00

Objectius específics de la sessió

  • Saber analitzar l’entorn, el mercat, la competència i el consumidor (anàlisi PEST, anàlisi DAFO, etc)
  • Conèixer les diferents estratègies de màrqueting
  • Elaborar un pla de màrqueting

Descripció general del plantejament

Qualsevol empresa, independentment de la seva mida o activitat, necessita disposar d’una estratègia comercial i elaborar un pla de màrqueting. Conèixer els avantatges i els beneficis, les eines utilitzades en la seva elaboració i les possibilitats futures de projecció i creixement empresarial, són aspectes fonamentals a tenir en compte a l’hora de definir els objectius i les estratègies plantejades per l’empresa.

El Pla de Màrqueting és l’eina bàsica que ens permetrà definir i planificar aquests objectius així com les estratègies i el posicionament dels nostres productes i serveis per aconseguir els millors resultats i poder ser competitius en el nostre sector.

En aquesta sessió, d’una banda s’estudien les diferents estratègies de màrqueting que tenim al nostre abast i per altra banda s’analitzen pas a pas les fases que cal seguir per a l’elaboració d’un Pla de Màrqueting i que van des del diagnòstic (anàlisi intern / extern i el DAFO) i l’estratègia (objectius i estratègia), fins al pla d’acció (tàctiques a realitzar per fomentar el creixement de l’empresa de forma eficaç) i finalment el control de tot aquest procés.

Es tracta de sessions obertes al públic, tot i que adreçades als emprenedors amb base tecnològica que participen al programa Yuzz a Girona, per assistir a les quals és imprescindible confirmar la disponibilitat de places enviant un correu electrònic a yuzzgirona@aenteg.com.

El ponent
Eduard Cristóbal és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB) i Doctor en Economia per la Universitat de Lleida (UdL) en l’any 2001. Professor del departament d’Administració d’Empreses a la Universitat de Lleida. Professor consultor de l’àrea d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Col·labora en la realització de treballs de consultoria en temes d’investigació de mercats i màrqueting estratègic en empreses de diferents sectors. Ha participat en diversos projectes nacionals, impartit cursos i seminaris sobre la temàtica del comerç electrònic i Internet, i donat conferències en seminaris i congressos nacionals i internacionals. En l’actualitat dirigeix ​​el grup de recerca sobre Turisme, Economia Social i del Coneixement (GRTESC) i col·labora amb el grup de recerca Màrqueting Estratègic i Teories d’Organització i Direcció (MÈTODE) dirigit per el Dr. Carlos Flavián Blanc de la Universitat de Saragossa. Ocupa el càrrec de director del departament d’Administració d’Empreses i GERN de la Universitat de Lleida
set.
20
Dt
Conferència “El nou paradigma de Management al s.XXI” a càrrec de Xavier Marcet @ Auditori Jaume Casademont - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
set. 20 @ 18:30 – 19:30

El proper 20 de setembre, en el marc de l’entrega de títols de l’edició 2015/2016 del MBA de la Universitat de Girona i del Premi al millor Pla d’empresa, es durà a terme la conferència “El nou paradigma de Management al s.XXI” a càrrec de  Xavier Marcet.

Programa:

  • 18:30 Benvinguda
  • 19:00 Conferència “El nou paradigma de Management al s.XXI” a càrrec de  Xavier Marcet
  • 20:00 Entrega de títols del MBA edició 2015/2016 i del premi al millor Pla d’empresa

 

Sobre Xavier Marcet (Terrassa, 1961)
Xavier Marcet és President de Lead To Change (LTCproject) una empresa de consultoria en innovació estratègica que té per missió ajudar a les empreses a desplegar models d’innovació molt orientats a resultats i donar recolzament en el desenvolupament dels seus projectes d’innovació i emprenedoria corporativa.   Xavier Marcet, és un proper col·laborador del Professor Henry Chesbrough de la UC Berkeley i pare del concepte d’Innovació Oberta. Ha escrit pròlegs dels dos llibres publicats de H. Chesbrough en llengua castellana i es considera un dels principals introductors del concepte d’Innovació Oberta a Espanya i Amèrica Llatina.   Des de l’any 2002, Xavier Marcet ha dirigit i treballat en nombrosíssims projectes de consultoria en innovació amb clients d’empreses com HP, Sony, Repsol, Agbar, Seat, Banesto, Telefónica, Gallina Blanca, en universitats com la Politècnica de Valencia, la Universitat de Barcelona, el DUOC (Chile), la Universitat Pompeu Fabra o la Universitat d’Oxford (Isis Innovation), en administracions com el Govern de Chile (Corfo), Govern d’Espanya (Indústria, universitats), Generalitat de Catalunya (ACC10) Ajuntament de Barcelona o la Xunta de Galicia. Pots llegir les seves idees i pensaments a www.xaviermarcet.com i Twitter @Xavier Marcet

Màster en Direcció d'empreses

 

oct.
3
Dl
Jornada RRI Tools a Girona @ Aularis 4-5 - edifici Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
oct. 3 @ 9:30 – 12:00
Jornada-rri-tools

Eines pràctiques per fer recerca i innovació amb la societat i per a la societat

La Recerca i Innovació Responsables (RRI, de les seves sigles en anglès) és una qüestió emergent impulsada per la Comissió Europea que replanteja el rol de la ciència i la innovació dins la societat i que s’està incorporant de manera transversal des de diversos programes com ara el programa marc Horitzó 2020. Però, a què ens referim exactament amb el terme RRI? Quin rol podem tenir els diversos actors del sistema de ciència i innovació? Com podem posar‐ho en pràctica?

La jornada servirà de marc per introduir el concepte de l’RRI i presentar la primera versió de la plataforma virtual del projecte europeu RRI Tools (www.rri‐tools.eu) que compta amb més de 350 recursos multimèdia per implementar l’RRI en el nostre entorn. Entre aquestes eines, hi trobem pràctiques inspiradores de l’àmbit nacional i internacional, manuals i guies per implementar les agendes polítiques de l’RRI —accés obert, igualtat de gènere, ètica, participació pública, educació científica i governança—,   informació adreçada als diferents actors socials, una eina d’autoreflexió i la possibilitat de formar part d’una comunitat de pràctica a nivell europeu.

La jornada s’adreça a la comunitat investigadora, als professionals de la recerca i la innovació, als polítics i directius de l‘R&I, la indústria, la comunitat educativa i entitats de la societat civil.

Inscripcions obertes fins el 30 de setembre (FORMULARI D’INSCRIPCIÓ).

Inscripcions Programa

abr.
3
Dl
Sessió Yuzz ‘L’emprenedoria col·lectiva, una opció de futur’ @ Aulari 3 del Centre d'empresa - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 3 @ 18:00 – 20:00

El programa d’emprenedoria Yuzz (www.yuzz.org) és un programa, que busca joves d’entre 18 i 31 anys amb talent i idees de projectes amb base tecnològica, els quals rebran durant cinc mesos (de gener a maig) formació i assessorament a càrrec d’experts locals i estatals amb projecció internacional.

La sessió ‘L’emprenedoria col·lectiva, una opció de futur‘ que tindrà lloc el dia 3 d’abril al Parc Científic i Tecnològic de la UdG serà oberta al públic. Aquesta sessió està impulsada per Girona Emprèn i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya en el marc de Girona, municipi cooperatiu.

Les inscripcions estaran subjectes a disponibilitat. És imprescindible la confirmació d’assistència al correu info@aenteg.com

Ponent: Anna Arisa, docent de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Objectius específics de la sessió

  • Oferir, a través del coneixement d’experiències reals, un millor coneixement de l’empresa cooperativa. Com és i com funciona, quins passos s’han de seguir per crear una cooperativa, com s’organitzen i quins ajuts hi ha destinats a aquesta tipologia de projectes.

 Descripció general del plantejament

  • S’ofereix la possibilitat de conèixer projectes en funcionament basats en la fórmula cooperativa per tal d’aprofundir en els avantatges que aquesta suposa.

A la sessió s’informa dels diferents programes de suport que s’estan impulsant pel foment de les empreses cooperatives.

Sessions-YUZZ-Emprenedoria-Col·lectiva-TF-compressor

abr.
27
Dj
Seminari “Anàlisi de les ERC grants: per què les donen, qui les aconsegueix, i com són els projectes” @ Sala d'actes de l'edifici ICRA - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 27 @ 12:00 – 14:00

Les ERC grants estan considerades una de les convocatòries de finançament de la recerca més dures d’aconseguir. El premi però és sucós. Un finançament generós durant un període llarg de temps i un segell d’excel·lència que permeti als investigadors que les aconsegueixen entrar en les elits europees. En aquesta xerrada coneixerem quin són els criteris de l’European Research Council per donar aquestes subvencions a la recerca d’excel·lència. Analitzarem la seva especificitat i intentarem comprendre quina és la veritable clau de l’èxit per aconseguir-les. Habitualment es considera que la clau és el CV de l’investigador però en aquesta xerrada intentarem demostrar que encara que és un factor important no és el factor més rellevant. Esbrinarem també com més enllà del talent individual, la socio-política científica del lloc i la institució on treballa l’investigador poden ser també elements clau per tenir èxit.

Ponent: Miquel Angel Rodriguez Arias- Fundraiser and Project Manager en el Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC)

Short CV:
Miquel Angel Rodríguez Arias és en l’actualitat “Fundraiser” i “Project Manager” al Departament d’Oceanografia Física i Tecnològica de l’ICM. Amb 20 anys d’experiència en el món de la recerca dels quals només els quatre primers amb perfil investigador, ha tocat al llarg de la seva carrera professional temes tan diversos com la gestió administrativa i de projectes, la captació de fons i de talent, la direcció d’equips i les relacions laborals, les estratègies institucionals i la visibilitat corporativa.

Jornada-ERC-ICRA-tf

maig
11
Dj
Seminari “La citometria en l’anàlisi d’aigües” @ ICRA- Institut Català de Recerca de l'Aigua
maig 11 @ 10:00 – 17:00

Descobreix i prova els beneficis de la citometria amb focalització acústica en l’anàlisis d’ aigües

Programa:

  • 10h- 11h Descobreix la nova tecnologia de focalització acústica de     l’Attune NxT
  •  11h- 13h Taller pràctic de citometria amb el Attune NxT:
    • Quantificació i viabilitat de microorganismes presents a l’aigua
    • Anàlisi de poblacions bacterianes
    • Anàlisi de vitalitat cel·lular relativa dins d’un cultiu bacterià
  •  14:30h- 17h Espai reservat per passar les vostres mostres
Places limitades. Confirma la teva assistència enviant un e-mail a: sct@icra.cat indicant nom i lloc/ departament.
Seminari “La citometria en l’anàlisi d’aigües”
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty