Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Calendar

febr.
20
Dv
Sessió de formació sobre la nova versió d’EURLEX
febr. 20 @ 11:00 – 13:30

EUR-Lex

A través de la pàgina web d’EUR-Lex, la Comissió Europea vol posar tots els documents jurídics de la UE a l’abast de qualsevol ciutadà que tingui un interès en el Dret de la UE, de forma fàcil i gratuïta.

EUR-Lex permet consultar, en tots els idiomes oficials de la Unió Europea, el Diari Oficial de la UE, la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la UE i les normatives de la UE, incloent-hi tots els tractats, reglaments i directives (en les seves versions originals i consolidades). A través de les referències creuades d’EUR-Lex, també es pot trobar fàcilment les normatives nacionals que transposen les directives europees o bé les sentències en què el Tribunal de Justícia es refereix a un article concret dels Tractats o dels reglaments o directives.
Farem una sessió de formació, adreçada principalment a responsables de biblioteques, tècnics de serveis jurídics, i professors interessats en temes de la UE.

Per facilitar la organització de la sessió, pregaríem que tots els assistents confirmessin la seva assistència: europedirectgirona@udg.edu (data límit 18 de febrer).

febr.
27
Dv
Taller de Mailchimp
febr. 27 @ 9:30 – 13:30

email-marketingMailChimp és un proveïdor de serveis d’email màrqueting, fundat el 2001. Té 3,5 milions d’usuaris que envien més de 4 milions de correus electrònics al mes a través del servei. Es tracta d’una aplicació web, encara que les dades es poden descarregar. L’opció més bàsica ens permet enviar fins a 12.000 newsletter a 2.000 comptes de correu de manera totalment gratuita.

Què és l’e-mail màrqueting?
És un mètode de màrqueting directe que utilitza el correu electrònic com a mitjà de comunicació comercial per enviar missatges a una audiència.
En el seu sentit més ampli, tota missatgeria electrònica enviada a clients actuals o potencials podria considerar e-mail màrqueting.

Inscripció al curs. Al ser format taller està limitat a un màxim de 8 persones, pel que cal fer la inscripció per a reservar plaça. La durada són 4 hores, de 9,30 a 13,30. El taller es fa en una sala del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, a Girona. El preu del taller són 40€.

 

Inscriu-te aquí

 

març
27
Dv
Taller de MailChimp
març 27 @ 9:30 – 13:30

El curs té una durada de 4 hores en las que veiem com funciona Mailchimp i com fer newsletters altament efectives; l’objectiu es passar d’enviar e-mails a fer e-mail màrqueting!
Funcionament de Mailchimp:

 • Les llistes, com gestionar-les correctament. Grups i segments. Importació i exportació. Integració amb altres eines, email-marketingformularis per a webs, etc
 • La gestió a nivell e-mail.
 • Opcions d’enviament, com millorar les tasses d’obertura.
 • El contingut amb les plantilles. Modificació i creació.
 • Anàlisi.

e-mail màrqueting:

 • Obtenció de e-mail, emmagatzematge…
 • Accions d’e-mail màrqueting.
 • Contingut, les parts mes critiques i els punts a tenir em compte…
 • Com millorar l’efectivitat de les campanyes.

El contingut és molt complert i esta pensat per descobrir des del inici Mailchimp i en profunditat, i veure tot el valor, que es molt, que ens aporta en l’e-mail màrqueting.

Inscriu-te aquí

abr.
20
Dl
Impacte científic, polític i social de la recerca en Ciències Social i Humanitats a Europa
abr. 20 @ 11:30 – 14:00

L’Oficina de Projecte Europeus de l’OITT, juntament amb l’Institut de Recerca Educativa, organitzen la sessió Impacte científic, polític i social de la recerca en Ciències Social i Humanitats a Europa. En aquesta sessió es plantejarà com es té en compte l’impacte científic, polític i social de la recerca en CSH en l’avaluació de projectes Europeus. També es presentaran i discutiran elements i orientacions per preparar i identificar projectes de recerca que incorporin aquest impacte. Així mateix es mostrarà el Social Impact Repository (SIOR) on projectes d’àmbit estatal, europeu i internacional estan incorporant i fent visible l’impacte obtingut pels seus projectes de recerca.Impact_ev

El doctor Ramon Flecha es catedràtic de sociologia en la Universitat de Barcelona i Doctor Honoris Causa de la Universitat de Vest Timisoara. Ha estat investigador principal de diferents projectes en el Programa Marc de Recerca de la Comissió Europea com WORKALO al FP5, i INCLUD-ED al FP6, l’únic projecte en Ciències Socials destacat per la Comissió Europea entre les 10 “success stories” del Programa Marc de Recerca. Durant el període 2011-2013, fou l’expert espanyol del Comitè del Programa en Ciències Socials i Humanitats del 7è Programa Marc de la Comissió Europea. Actualment és l’investigador principal del projecte IMPACT-EV, finançat pel programa 7è Programa Marc, que té l’objectiu de desenvolupar indicadors i criteris que serviran per avaluar no només l’impacte científic de la recerca en Ciències Socials i Humanitats sinó, especialment, l’impacte polític i social.

Inscripcions: Envia un correu amb el teu Nom i Cognoms a olga.fullana@udg.edu

Més informació: Olga Fullana (Ext. 8315) – OITT / Elena Duque (Ext. 8328) -IRE (elena.duque@udg.edu)

juny
9
Dt
Fi Convocatòria M-ERA.NET (projectes transnacionals R+i en enginyeria i ciència dels materials)
juny 9 – juny 10 tot el dia

L’instrument ERA-NET és una iniciativa de la Comissió Europea per a la coordinació entre governs regionals i nacionals dels seus programes d’investigació, desenvolupament i innovació.

M-era.Net és una era-net en què participen 37 organitzacions de països i regions europees compromeses en la promoció de projectes d’R + D transnacionals en el camp de la ciència i l’enginyeria dels materials.

M-ERA.NETEl 3 de febrer es va llançar la 4a convocatòria internacional M-era.Net amb les següents temàtiques prioritàries:

 • Enginyeria de materials integrada i computaritzada
 • Noves superfícies i recobriments
 • Composites sintètics d’alt rendiment i biocomposites
 • Materials per a tecnologies energètiques de baix carboni, assequibles i sostenibles
 • Materials per a recobriments bioactius a mida per a aplicacions en salut
 • Materials per a la fabricació additiva

El pressupost total de la convocatòria és de 25M €.

Per part espanyola hi participa el MINECO amb 1 Pressupost de 0.8m €.

Els CONSORCIS han de tenyir mínim 3 socis de 2 Països participants M-ERA.NET (mínim 1 europeu). Els projectes han d’estar en línia amb els Principals Objectius descrits en el Programa estatal.

El termini de presentació de pre-sol·licituds finalitza el 9 de juny de 2015.

Més informació sobre l’ajuda al web M-era.Net

jul.
3
Dv
Taller de MailChimp @ Sala de Reunions 4
jul. 3 @ 9:30 – 13:30

El curs té una durada de 4 hores en las que veiem com funciona Mailchimp i com fer newsletters altament efectives; l’objectiu es passar d’enviar e-mails a fer e-mail màrqueting!
Funcionament de Mailchimp:

Les llistes, com gestionar-les correctament. Grups i segments. Importació i exportació. Integració amb altres eines, email-marketingformularis per a webs, etc

 • La gestió a nivell e-mail.email-marketing
 • Opcions d’enviament, com millorar les tasses d’obertura.
 • El contingut amb les plantilles. Modificació i creació.
 • Anàlisi.

e-mail màrqueting:

 • Obtenció de e-mail, emmagatzematge…
 • Accions d’e-mail màrqueting.
 • Contingut, les parts mes critiques i els punts a tenir em compte…
 • Com millorar l’efectivitat de les campanyes.

El contingut és molt complert i esta pensat per descobrir des del inici Mailchimp i en profunditat, i veure tot el valor, que es molt, que ens aporta en l’e-mail màrqueting. El preu del taller són 40€.

Inscriu-te aquí

set.
10
Dj
Fi Beques OECD per la recerca i ajuts per la realització de conferències internacionals
set. 10 @ 23:45 – 23:45

Research Fellowships and Conference SponsorshipEl Programa de Recerca col·laborativa de l’OECD (Co-operative Research Programme – CRP) ha obert dues convocatòries 2016:

Finançament per conferències internacionals (simposis, congressos, jornades).
Ajuts per la recerca (Research Fellowships) amb la finalitat de fomentar la mobilitat internacional i la col·laboració entre investigadors que treballen en àrees relacionades amb l’agricultura, la silvicultura i la pesca.

En concret, les sol·licituds han de centrar-se en un dels tres temes següents:

 • El repte de la sostenibilitat dels recursos naturals (The natural resources challange).
 • La sostenibilitat en la pràctica (Sustainability in practice).
 • La cadena alimentària (The food chain).

El termini de presentació de sol·licituds és 10 de setembre 2015.

Més informació sobre la convocatòria al web del OECD.

febr.
18
Dj
Presentació d’Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya a Girona @ Parc Científic i Tecnològic de la UdG
febr. 18 @ 9:30 – 13:00

Eurecat és el Centre Tecnològic de referencia a Catalunya que neix de la fusió d’Ascamm, Cetemmsa, Barcelona Digital, Barcelona Media, Centre Tecnològic de Manresa i el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut, sota una mateixa marca i amb una estratègia comuna: ajudar les empreses catalanes a esdevenir més competitives, posicionant-se com a partner estratègic pel que fa a la implementació d’avenços disruptius en el sí de les seves organitzacions.

Els àmbits de coneixement i expertesa d’Eurecat permeten atendre les necessitats del teixit empresarial des d’una vessant més transversal i integradora, oferint una millora eficient en productes, processos i serveis. Per aquest motiu, volem donar-vos a conèixer les capacitats d’Eurecat i alinear-les així amb l’estratègia d’innovació del teixit empresarial català.

En aquesta jornada coneixereu com des d’Eurecat us podem donar suport en múltiples camps d’especialització i coneixement, i s’explicaran els serveis d’innovació específics per a pimes.

Eurecat ofereix solucions en processos i sistemes industrials així com en eines i tecnologies digitals a sectors tan diversos com:

 • Aeroespacial
 • Alimentari
 • Automoció
 • Banca i Finances
 • Construcció
 • Energia i Recursos
 • Ferroviari
 • Indústries culturals i creatives
 • Materials
 • Retail i Turisme
 • Salut i nutrició
 • Sector Públic
 • Tèxtil
 • TIC

Es prega confirmació d’assistència. Inscripcions aquí 

oct.
3
Dl
Jornada RRI Tools a Girona @ Aularis 4-5 - edifici Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
oct. 3 @ 9:30 – 12:00
Jornada-rri-tools

Eines pràctiques per fer recerca i innovació amb la societat i per a la societat

La Recerca i Innovació Responsables (RRI, de les seves sigles en anglès) és una qüestió emergent impulsada per la Comissió Europea que replanteja el rol de la ciència i la innovació dins la societat i que s’està incorporant de manera transversal des de diversos programes com ara el programa marc Horitzó 2020. Però, a què ens referim exactament amb el terme RRI? Quin rol podem tenir els diversos actors del sistema de ciència i innovació? Com podem posar‐ho en pràctica?

La jornada servirà de marc per introduir el concepte de l’RRI i presentar la primera versió de la plataforma virtual del projecte europeu RRI Tools (www.rri‐tools.eu) que compta amb més de 350 recursos multimèdia per implementar l’RRI en el nostre entorn. Entre aquestes eines, hi trobem pràctiques inspiradores de l’àmbit nacional i internacional, manuals i guies per implementar les agendes polítiques de l’RRI —accés obert, igualtat de gènere, ètica, participació pública, educació científica i governança—,   informació adreçada als diferents actors socials, una eina d’autoreflexió i la possibilitat de formar part d’una comunitat de pràctica a nivell europeu.

La jornada s’adreça a la comunitat investigadora, als professionals de la recerca i la innovació, als polítics i directius de l‘R&I, la indústria, la comunitat educativa i entitats de la societat civil.

Inscripcions obertes fins el 30 de setembre (FORMULARI D’INSCRIPCIÓ).

Inscripcions Programa

abr.
27
Dj
Seminari “Anàlisi de les ERC grants: per què les donen, qui les aconsegueix, i com són els projectes” @ Sala d'actes de l'edifici ICRA - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 27 @ 12:00 – 14:00

Les ERC grants estan considerades una de les convocatòries de finançament de la recerca més dures d’aconseguir. El premi però és sucós. Un finançament generós durant un període llarg de temps i un segell d’excel·lència que permeti als investigadors que les aconsegueixen entrar en les elits europees. En aquesta xerrada coneixerem quin són els criteris de l’European Research Council per donar aquestes subvencions a la recerca d’excel·lència. Analitzarem la seva especificitat i intentarem comprendre quina és la veritable clau de l’èxit per aconseguir-les. Habitualment es considera que la clau és el CV de l’investigador però en aquesta xerrada intentarem demostrar que encara que és un factor important no és el factor més rellevant. Esbrinarem també com més enllà del talent individual, la socio-política científica del lloc i la institució on treballa l’investigador poden ser també elements clau per tenir èxit.

Ponent: Miquel Angel Rodriguez Arias- Fundraiser and Project Manager en el Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC)

Short CV:
Miquel Angel Rodríguez Arias és en l’actualitat “Fundraiser” i “Project Manager” al Departament d’Oceanografia Física i Tecnològica de l’ICM. Amb 20 anys d’experiència en el món de la recerca dels quals només els quatre primers amb perfil investigador, ha tocat al llarg de la seva carrera professional temes tan diversos com la gestió administrativa i de projectes, la captació de fons i de talent, la direcció d’equips i les relacions laborals, les estratègies institucionals i la visibilitat corporativa.

Jornada-ERC-ICRA-tf