Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Calendar

maig
20
Dv
Presentació projecte Oberred @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
maig 20 @ 12:30 – 15:00

Wusmed celebra el pròxim 20 de maig la presentació del projecte Oberred i a la xerrada i debat sobre Open Science que oferirà Marta Aymerich, especialista en el tema i Vicerrectora de Planificació Estratègica i Recerca de la UOC.

L’objectiu del projecte Oberred és  crear una guia pràctica especificant els rols i les competències necessàries per la gestió de dades de recerca en el marc de l’Open Science i crear Open Badges que certifiquin les competències de diferents perfils d’aquest àmbit. Els badges, com  probablement  ja coneixeu, son certificacions digitals que es mostren com un símbol que fa la funció de codi QR, que es poden gestionar en el  CV digital per recopilar les competències, habilitats i les fites.  Pensem els badge podrien ser útils a corporacions o entitats com la vostra  per reconèxier les competències que son valuoses per a l’entiat o la comunitat.

juny
15
Dc
Assemblea General Ordinària del CATALAN WATER PARTNERSHIP @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 15 @ 9:15 – 14:00

El proper dia 15 de Juny se celebrarà l’Assemblea General Ordinària del CATALAN WATER PARTNERSHIP, a l’Auditori del Parc Científic de la Universitat de Girona a les 9:15h.

PROGRAMA

 • 9:30h Esmorzar de benvingudatalunya i el sr. Jordi Cros, President del CWP.
 • 10:00h Benvinguda a càrrec de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Generalitat de Catalunya i del Diputat provincial de promoció econòmica sr. Pau Presas.
 • 10:15h Assemblea General Ordinària
  • Presentació i aprovació, si s’escau, de l’informe d’activitats del 2021
  • Presentació i aprovació, si s’escau, del Balanç i Compte de Pèrdues i Guanys del 2021 i el pressupost 2022
 • 11:30h Esmorzar-Networking
 • 12:00h Presentació dels nous socis
 • 12:15h Assemblea General Ordinària
  • Planificació d’activitats període 2022-2024. Activitat participativa.
  • Elecció d’una nova Junta Directiva del CWPi
  • Precs i preguntes
 • 13:15h Conferència a càrrec del sr..Genís Roca: “El repte digital en el sector de l’aigua”. Reconegut especialista en estratègia digital. President de RocaSalvatella, despatx de consultoria de negoci especialitzat en la transformació digital de les organitzacions.
 • 14:00h Cloenda a càrrec del president del Catalan Water Partnership
 • 14:10h Dinar-Networking

*Inscripcions via recull setmanal.

juny
16
Dj
Jornada Anual 2022 del Club Girona Esade Alumni “Experiències d’èxit en transferència tecnològica” @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 16 @ 19:00 – 21:00

El Club Girona Esade Alumni es complau a convidar-te a la seva Jornada Anual, titulada ”Experiències d’èxit en transferència tecnològica”, a càrrec de Xavier Aldeguer, director general de Transferència del Coneixement del Govern de la Generalitat de Catalunya, i Mariona Serra, directora de GoodGut, Hipra.

En aquesta Jornada Anual, es comptarà amb la presència del Sr. Xavier Aldeguer, des de 2021 Director General de Transferència del Coneixement del Govern de la Generalitat de Catalunya, que ens explicarà com des d’aquesta nova Direcció General General del Departament de Recerca i Universitats es vol ajudar a les empreses perquè hi hagi una major aposta i resultats en la integració empresarial de la investigació i coneixement que es pot obtenir des de diferents àmbits (universitari, centres de recerca, agents tecnològics, professionals i altres organitzacions).

Així mateix, es complementarà amb un exemple de com aquesta transferència del coneixement s’ha pogut realitzar amb èxit en el cas de l’Startup gironina Goodgut (una spin-off de la Universitat de Girona i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Doctor Josep Trueta – IDIBGI), la qual des de Setembre de 2021 fou adquirida i integrada dins de l’estructura de l’empresa farmacèutica Hipra, i de la que es comptarà amb la presència de la seva Directora, la Sra. Mariona Serra, qui també n’és cofundadora juntament amb el Sr. Xavier Aldeguer, i els Srs. Jesús García Gil i Jaume Amat

Programa

 • Benvinguda i presentació
  • Josep Maria Tura (PAD. Función Gerencial 86), president del Club Girona Esade Alumni
 • Intervenció a càrrec de:
  • Xavier Aldeguer, Director general de Transferència del Coneixement del Govern de la Generalitat de Catalunya
  • Mariona Serra, Directora de Goodgut, Hipra
 • Torn de preguntes
 • Còctel de networking

juny
17
Dv
ICEday UdG: La universitat en temps de les plataformes @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 17 @ 12:00 – 13:30

Els ICEdays volen ser un espai per a la reflexió, el debat i la presentació de projectes i idees innovadores, però també un espai per a la provocació, el desafiament i la creativitat. Un espai on qüestionar-nos el que estem fent i atrevir-nos a pensar noves i millors maneres de fer-ho.

L’ICEday d’enguany serà a càrrec de Faraón Llorens, catedràtic d’Escola Universitària de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat d’Alacant (UA) i Director de la Càtedra Santander-UA de Transformació Digital.

En la seva intervenció, Faraón Llorens ens plantejarà els nous reptes que haurem d’afrontar en el món educatiu en un context on el paper de les plataformes digitals està prenent cada vegada major protagonisme. “Haurem d’estar atents -ens diu- per a no caure en l’error de subestimar l’efecte de la plataformització de l’aprenentatge en el mitjà i llarg termini”.

L’objectiu d’aquesta ponència és fer-nos reflexionar, per la qual cosa es plantejaran més preguntes que respostes:

Pot una plataforma d’aprenentatge considerar-se una universitat? Quina és l’aportació diferencial de la universitat? Anem cap a una educació presencial i experiencial per a qui puga pagarla i una altra automatitzada i d’instrucció per a la resta?…

Programa
 • 12:00h Inauguració
 • 12:15h Conferència “La universitat en els temps de les plataformes”
 • 13:00h Debat
 • 13:30h Cloenda

Inscripcions

 

oct.
13
Dj
Jornada “Sostenibilitat en compòsits: reptes i oportunitats” @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
oct. 13 @ 10:00 – 13:00

El Clúster MAV organitza aquesta jornada juntament amb el Campus Compòsits de la Universitat de Girona on hi participaran diferents empreses i centres de coneixement per presentar els últims avenços en matèria de sostenibilitat en els materials compostos.

A banda de les ponències, es realitzarà una visita a les instal·lacions del Campus Compòsits de la UdG i Compoxi.

Programa

10.00 h – Benvinguda i introducció a la sessió, Clúster MAV

10.15 h – Presentació “Qui és qui en compòsits a Catalunya”, Isabel Bagudanch, Campus  Compòsits UdG 

10.30 h – Sostenibilitat de materials compostos, Josep Costa, Campus  Compòsits UdG

10:50 h – Aplicacions d’èxit:

 • Marc Gascons, Managing Director de Compoxi
 • Mª Eugenia Rodríguez, Directora de la Unitat de Compòsits d’Eurecat 
 • Oriol Grau, CEO de Bcircular
 • Marina Ginestà, Enginyera de teixits, Blackfabric

12.00 h – Visita instal·lacions del Campus Compòsits de la UdG i Compoxi

13.00 h – Piscolabis i fi de la sessió

oct.
20
Dj
Jornada Esade Alumni “Capitalisme Conscient: Allibera l’esperit heroic dels negocis” @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
oct. 20 @ 19:00 – 20:30

El Club Esade Alumni Girona us convida el proper 20 d’octubre, a les 19.00 h, a la primera sessió d’aquest curs, titulada “Capitalisme Conscient: allibera l’esperit heroic dels negocis”, a càrrec de Juan Carlos Ángeles, patró i cofundador de Capitalisme Conscient, i Claudia Lepori, coordinadora del capítol espanyol de Capitalisme Conscient.

El Capitalisme Conscient és un canvi de paradigma en la manera d’entendre els negocis i gira al voltant de quatre pilars: el propòsit superior –els diners no són el propòsit últim de l’organització, sinó un mitjà per assolir un propòsit–; una cultura conscient, orientada a les persones i als valors col·laboratius, davant dels competitius; un lideratge conscient –el líder, al servei de l’equip i no pas l’equip, al servei del líder–, i la integració dels stakeholders, amb perspectiva sistèmica de tots els agents implicats. Un negoci conscient no pot ser un joc de suma zero.

L’esdeveniment acabarà amb un còctel de networking.

oct.
21
Dv
Jornada Dona TIC @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
oct. 21 @ 10:00 – 14:00

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (ParcUdG) serà l’escenari de la Jornada Dona TIC. Una proposta que busca visibilitzar l’emprenedoria i el lideratge de les dones en l’àmbit de la tecnologia, la informació i la comunicació (TIC). Començarà amb una conversa entre la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, i la guardonada amb el Premi Dona TIC en la categoria d’empresària, Maria Jesús Salido. A continuació, diverses empresàries presentaran els seus projectes en format d’elevator pitch. Hi participarà la cofundadora i CEO d’ICTET INSTITUT, Carmen Cernicharo; la impulsora i fundadora de La Secreta, Marina Muñoz; la creadora del projecte Enginy-era, Sílvia Planella; la CEO i co-fundadora de The Smart Lollipop, Diana Ballart; la fundadora i CEO de Kunfabo, Fadima Diawara i la guardonada amb el Premi Dona TIC a millor iniciativa referent empresarial i directora d’Everis, Sílvia Sousa. El matí acabarà amb el debat-conversa: ‘Les TIC a l’empresa o una empresa TIC?’ amb la participació de l’executiva Anna N Schlegel, considerada la dona més influent del món en l’àmbit de la tecnologia; la impulsora de N-tropia, Marga Vilalta i la fundadora de Wikiloc, Montserrat Jordi;  moderat per Anna Albar, directora del ParcUdG.

10:00 h Presentació de la jornada DonaTIC

 • Maria Jesús Salido. Cofundadora i CEO de SocialDiabetes
 • Joana Barbany. Directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya

10:30 h Elevator pitch round | Jornada DonaTIC

 • Fadima Diawara. CEO i cofundadora de Kunfabo
 • Sílvia Sousa. Digital Strategy & Technology. Partner at NTT Data
 • Diana Ballart. CEO i cofundadora de The Smart Lollipop
 • Sílvia Planella. Fundadora i directora d’ENGINY-era i ENGINY Consultoria
 • Marina Muñoz. Cofundadora de Girona Secreta & LaSecreta
 • Carme Cernicharo. Cofundadora i CEO d’ICTET

11:30 h Esmorzar-networking | Jornada DonaTIC

12:30 h Debat: Les TIC a l’empresa o una empresa TIC? | Jornada DonaTIC

 • Anna N Schlegel. Executiva i ‘la dona més influent del món en tecnologia’
 • Montserrat Jordi. COO de Wikiloc
 • Marga Vilalta. Fundadora i CTO d’N-Tropia
 • Anna Albar. Directora del ParcUdG

nov.
4
Dv
IV Fòrum LEQUIA – Per un cicle urbà de l’aigua més resilient @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 4 @ 8:00 – 16:00

La quarta edició del Fòrum LEQUIA presentarà els resultats del projecte “uRban water cycle more resilient to pAndemics (RITA)”. Durant divuit mesos, el projecte s’ha enfocat en la resiliència urbana i l’economia, amb especial èmfasi en les mesures, tecnologies i eines que podrien ajudar a fer que el cicle urbà de l’aigua, des de l’abastament fins al sanejament, sigui més resilient. Coordinat pel Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental (LEQUIA) de la Universitat de Girona, el RITA agrupa un equip multidisciplinari de 15 investigadors i investigadores de quatre grups de recerca de la UdG i la UAB. El projecte ha estat finançat a través de la convocatòria “Replegar-se per créixer: l’impacte de les pandèmies en un món sense fronteres visibles” (PANDÈMIES 2020) de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca” (AGAUR).

Objectius:

 • Presentar els resultats principals del projecte al voltant de tres eixos: digitalització, economia circular i dimensió socioeconòmica.
 • Debatre en el marc d’una taula rodona amb experts el cicle hidro-social de l’aigua, que aborda de forma integral les variables sòcio-polítiques-ambientals de l’aigua.
 • Promoure la interacció i creació d’oportunitats entre les persones assistents.
 • Crear un espai de trobada i de reflexió entre entitats de recerca, empreses de serveis de l’aigua, organitzacions no governamentals i administració pública.

Lloc

Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Auditori de l’edifici Narcís Monturiol, carrer Pic de Peguera, 15, 17003.

Inscripcions

La jornada és gratuïta, però cal registrar-se prèviament a la pàgina web del grup (http://lequia.udg.cat) o enviar un correu electrònic a l’adreça registration@lequia.udg.cat. Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció.

 

8.45h – 9.30h

Acreditació i lliurament de la documentació
9.30h – 9.45 h  Benvinguda

Dr. Ignasi Rodriguez-Roda, director de l’Institut de Medi Ambient de la UdG

9.45h – 10.10 h

 

El projecte RITA, una oportunitat per fer el cicle urbà de l’aigua més resilient

Dr. Manel Poch, investigador principal del projecte, LEQUIA-UdG

10.10h – 10.30h La digitalització del cicle urbà de l’aigua

Dr. Hèctor Monclús, LEQUIA-UdG

10.30h – 11.00h

 

Solucions d’economia circular en el cicle urbà de l’aigua

Dr. Sebastià Puig i Dr. Joaquim Comas, LEQUIA-UdG

11:00h – 11:30h Pausa-cafè
11:30h – 12:00h Afeccions de la pandèmia al consum d’aigua

Dra. Anna Ribas, SAMBI-UdG

12:00h – 14:00h Taula rodona: Els reptes del cicle hidrosocial de l’aigua

Ponència introductòria: Dr. David Saurí, Geografia-UAB

 

Taula rodona:

Laura Mascort, Direcció Tècnica – Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter

Meritxell Lendinez, Cicle de l’Aigua – Àrea Metropolitana de Barcelona

Xavier Bernat, Transició Ecològica Justa – Aigües de Barcelona

Montserrat Alomà, Comunicació i Relacions Institucionals, Agència Catalana de l’Aigua

Moderadora: Dra. Alexandra Popartan, LEQUIA-UdG

14:00h – 14:15h Cloenda

Dr. Maria Dolors Balaguer, directora del LEQUIA

14:15h – 16:00h Dinar-networking
nov.
28
Dl
Trobada de la Comunitat Científica Emprenedora @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 28 @ 10:00 – 12:00

Aquesta iniciativa d’emprenedoria científica organitzat per MWCapital compta amb el suport de Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Universitat de Girona.

AGENDA

OnCampus CAT és el programa d’emprenedoria científica de Catalunya impulsat des de l’àrea d’Innovació de Mobile World Capital amb el suport de la Generalitat de Catalunya que, basat en la metodologia Lean Launch Pad, afavoreix el testeig de productes científico-tecnològics al mercat.

La Comunitat Científica Emprenedora de Catalunya és un espai de connexió i col·laboració entre investigadors, institucions científiques, empreses i persones emprenedores que treballen al voltant de la ciència, la tecnologia i el mercat.

Mitjançant les Trobades organitzades periòdicament en diversos territoris, es fomenta la interconnexió local de reptes, iniciatives, talent i solucions, afavorint l’intercanvi d’aprenentatges i la generació de cultura per a la transferència del coneixement i de la tecnologia al mercat.

 • 10:00 Rebuda de participants i acreditacions.
 • 10:30 Benvinguda Institucional.
  • Anna Albar, Directora del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
   Dra. Laura Vall-Llosera, Directora de la Càtedra de Joves Emprenedors de la Universitat de Girona
 • 10:45 The Collider i la Comunitat Científica Emprenedora de Catalunya.11:00 Taula rodona: Com impulsar la emprenedoria científica i la transferència tecnològica al territori?
  • Gerard Lechuga, Director Tècnic en Patronat Politècnica UdG
  • David Domingo, Ecosystem Manager a The Collider
  • Robert Mas, Soci a ABM Consulting
 • 11:30 DemoDay de l’edició OnCampus CAT a Girona.
  • GREENZYME – Disseny i creació de nous enzims per accelerar reaccions químiques (UDG)
  • APPRAISE/TDApp – Plataforma virtual pel tractament del TDAH involucrant clínics i pacients (UDG)
 • 12:00 Networking entre participants.

Inspira’t i acosta’t a empreses i a emprenedors de base científica: T’esperem!

OnCampus CAT és el programa d’emprenedoria científica de Catalunya impulsat des de l’àrea d’Innovació de Mobile World Capital amb el suport de la Generalitat de Catalunya que, basat en la metodologia Lean Launch Pad, afavoreix el testeig de productes científico-tecnològics al mercat.

La Comunitat Científica Emprenedora de Catalunya és un espai de connexió i col·laboració entre investigadors, institucions científiques, empreses i persones emprenedores que treballen al voltant de la ciència, la tecnologia i el mercat.

Mitjançant les Trobades organitzades periòdicament en diversos territoris, es fomenta la interconnexió local de reptes, iniciatives, talent i solucions, afavorint l’intercanvi d’aprenentatges i la generació de cultura per a la transferència del coneixement i de la tecnologia al mercat.

 

nov.
30
Dc
Jornada ciberseguretat “Com reduir un ciberatac?” @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 30 @ 10:00 – 12:30

La sessió tindrà lloc el pròxim dia 30 de novembre coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Seguretat Informàtica i comptarà amb la participació de destacats experts

Es pot reduir el risc de rebre un ciberatac? Quines mesures podem prendre per evitar-ho? Com puc reaccionar i què puc fer en cas d’un atac? Aquestes i altres qüestions es tractaran a la jornada que porta per títol «Com reduir un ciberatac?». La sessió, organitzada per Diari de Girona i Prensa Ibérica amb la col·laboració d’Icatel Network i Brontobyte Cloud tindrà lloc el 30 de novembre, a partir de les 10 del matí, a l’Auditori Manel Xifra Boada del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.

Les inscripcions per assistir a aquesta jornada són gratuïtes, però prèviament cal formalitzar la reserva aquí.

Ponències i taula rodona

La sessió començarà a les 10 del matí i tot seguit hi haurà la primera ponència amb el títol «Un ciberatac no te’l pots permetre» a càrrec de Bruno Pérez, pèrit judicial, informàtic forense i expert en ciberseguretat. La segona ponència programada anirà a càrrec d’un membre del cos dels Mossos d’Esquadra que parlarà sobre «Què fer abans i després d’un ciberatac». La tercera ponència de la matinal comptarà amb la participació de Josep Guasch, director tecnològic de Brontobyte.

La jornada tindrà com a punt central una taula rodona amb el títol «La vergonya de no dir que t’han atacat. La reputació digital i de marca quan no prenem mesures» en la que es posaran a debat i anàlis, temes i consells per a tots els assistents a l’hora de prendre mesures per evitar els ciberatacs i solucionar-los quan ja s’han rebut. Per fer-ho, la taula rodona comptarà amb la participació de destacats exerts com Bruno Pérez, pèrit judicial, informàtic forense i expert en ciberseguretat; Josep Guash, director tecnològic de Brontobyte i Selva Orejón, directora executiva d’onBRANDING i pèrit judicial especialitzada en ciberinvestigació, protecció de la identitat digital i reputació online.

Després de totes les intervencions de la tarda hi haurà un espai de torn i preguntes perquè pugui participar i intervenir el públic present. La jornada es calcula que acabarà al voltant de 2/4 d’1 del migdia. La sessió és una excel·lent oportunitat per conèixer de la mà de destacats experts la problemàtica que es genera en la societat i en especial en el món empresarial i l’administració pública davant l’increment de casos de ciberatacs.

Empreses vulnerables

Les petites i mitjanes empreses són les més vulnerables davant d’un ciberatac i això els ciberdelinqüents ho saben i ho aprofiten. Algunes dades apunten que en ser blancs fàcils els atacants utilitzen sistemes molt agressius per fer-se amb les dades o fins i tot» el control de l’empresa.

El fet de no estar ben protegit facilita els atacs. Es calcula igualment que el 60% de petites i mitjanes empreses es veuen obligades a tancar a Espanya després de patir un atac informàtic exterior.

El bloqueig dels sistemes informàtics poden durar una mitjana de 6’2 dies fins que no es paga un rescat per alliberar els equips. Moltes empreses no estan preparades tampoc per aguantar tant de temps bloquejades i, per aquest motiu, les conseqüències són nefastes i a vegades irrecuperables.

Partit de casos reals, els cibercriminals poden demanar per rescatar les dades entre 35.000 i 300.000 euros, xifres que, sovint, moltes empreses i companyies no poden fer-hi front i poden suposar la seva desaparició. La ciberseguretat forma part d’una de les capes essencials en la protecció de les dades de l’empresa i en la garantia de la seva continuïtat en el mercat.

Rebre un atac pot suposar el tancament: així de clar es presenta sovint la realitat i la situació. Per reduir l’exposició a les ciberamenaces hi ha sistemes que es poden adaptar a les característiques de cada empresa.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty
Domain Details Page