972 18 34 00

Calendar

juny
22
Dc
WORKSHOP Projecte de demostració d’estalvi d’aigua en instal·lacions de rentat de vehicles mitjançant l’ús de detergents innovadors i tractament natural de les aigües residuals @ Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Auditori Manel Xifra Boada
juny 22 @ 9:00 – 17:00

WORKSHOP Projecte de demostració d’estalvi d’aigua en instal·lacions de rentat de vehicles mitjançant l’ús de detergents innovadors i tractament natural de les aigües residuals

LIFE MINAQUA “Projecte demostratiu d’estalvi d’aigua a les instal·lacions de rentat de vehicles mitjançant l’ús de tecnologies naturals i detergents biodegradables (setembre 2012 – setembre 2016)” és un projecte que s’ha desenvolupat de forma paral·lela a les instal·lacions del Grup Fundació Ramon Noguera, a Girona, i en les del Grup GUREAK, a Sant Sebastià, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut Químic de Sarrià (IQS) i Aqualogy.
L’objectiu principal del projecte és proposar la solució tècnica i ambiental que permeti minimitzar el consum d’aigua de xarxa i reduir així el volum i la càrrega contaminant de l’aigua residual generada en l’activitat del rentat de vehicles.

OBJECTIUS

  • Optimitzar les condicions d’operació del rentat
  • Establir l’ús de detergents i productes d’acabat més sostenibles
  • Demostrar que és possible tractar l’aigua residual generada amb tecnologies naturals
  • Reciclar l’aigua tractada
  • Difondre els resultats del projecte i transferir el coneixement adquirit.

Descarrega’t el programa fent clic programa_workshop_girona aquí.

Inscripcions aquí.

Workshop rentat

Programa

programa workshop rentat

III Jornada Anual del Club Girona ESADE Alumni: ‘El Celler de Can Roca: de bar de fàbrica a fàbrica de somnis’ @ Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Auditori Jaume Casademont
juny 22 @ 19:00 – 21:00

El Club Girona ESADE Alumni es complau a convidar-te a la seva III Jornada Anual, titulada ‘El Celler de Can Roca: de bar de fàbrica a fàbrica de somnis’, a càrrec de Joan Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, considerat un dels millors xefs del món.

La passió per la cuina que tenen els germans Roca es va començar a forjar a Can Roca, l’establiment que els seus pares regenten a Taialà, un barri als afores de Girona. El Celler és un restaurant d’estil lliure, de cuina en llibertat, compromesa amb l’avantguarda, sense renunciar a la memòria de les diverses generacions d’avantpassats de la família dedicades a donar menjar a la gent.

El ponent explicarà les claus del seu procés creatiu i la seva filosofia com a empresa, la qual els ha portat a crear el que és considerat el millor restaurant del món, segons la revista Restaurant Magazine, i que consta de tres estrelles Michelin. En Joan parlarà de què fan, per què ho fan i com ho fan; dels projectes que tenen al cap, de la innovació, de temes de responsabilitat social i sostenibilitat, i de la gestió emocional de l’equip, entre d’altres.

Joan Roca
(Girona, 1964) Xef. Després de créixer i treballar al restaurant familiar de cuina catalana, va formar-se acadèmicament a l’Escola d’Hostaleria de Girona de la qual, anys més tard, esdevindria professor. Actualment, dirigeix amb els seus germans Josep, sommelier, i Jordi, pastry chef, el seu propi restaurant, El Celler de Can Roca, que l’any 2013 va assolir la primera posició de The World’s 50 Best Restaurants. La seva cuina harmonitza els sabors tradicionals amb les tècniques més modernes i avantguardistes, fruit d’una recerca contínua, compromesa amb la innovació i amb la creativitat. La seva arrelada vocació formativa/educativa l’ha portat a col•laborar en l’assessorament de diversos programes universitaris nacionals i en diverses institucions culinàries internacionals, així com a publicar llibres de referència. A través de la Cooking Tour Experience, amb el suport del BBVA, ha fet el primer world tour d’un restaurant i ha dirigit un potent programa de desenvolupament del talent culinari, que enguany acaba de llançar-se a l’Amèrica Llatina i que tindrà continuïtat a les properes edicions anuals. Mitjançant una visió transversal del procés creatiu, el seu projecte de restaurant compatibilitza la ciència i amb el món pagès, la tecnologia i la sensibilitat, el producte i l’antropologia sensorial. El somni, la primera òpera gastronòmica que s’ha posat mai en escena, va propiciar el diàleg del xef amb més de cinquanta artistes i experts durant dos anys de treball creatiu i experimentació. Actualment, el restaurant duu a terme una recerca botànica, anomenada Terra Animada, que ha catalogat més de 3.000 espècies silvestres per a la seva recuperació i introducció en la gastronomia, amb l’objectiu d’educar la societat en el coneixement de l’entorn més immediat i despertar la sensibilitat ecològica en constatar la seva riquesa.
juny
29
Dc
Jornada “Vies de col·laboració conjunta per al desenvolupament d’oportunitats tecnològiques disruptives” @ Auditori Jaume Casademont - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
juny 29 @ 9:00 – 13:30

El proper 29 de juny se celebra al Parc científic i tecnològic de la Universitat de Girona,una jornada dirigida a empreses, investigadors i emprenedors per explorar vies de col·laboració conjunta per al desenvolupament d’oportunitats tecnològiques disruptives de la mà de Tecnalia Ventures.

Jornada Tecnalia al ParcUdG

L’esdeveniment, organitzat pel Parc Científic, Tecnalia Ventures i la Oficina de Transferència Tecnològica de la Universitat de Girona, servirà per presentar els serveis en I+D a empreses i les capacitats tecnològiques i de col·laboració en projectes que ens ofereixen des de Tecnalia, així com el fons Omega de Tecnalia Ventures el qual es focalitza en el desenvolupament de productes tecnològics d’alt impacte.

La jornada anirà acompanyada d’un espai d’atenció i assessorament especialitzat i personalitzat i un primer contacte  entre empreses, investigadors i emprenedors sobre com poden desenvolupar i finançar el seu negoci i/o tecnologia. Els assistents participaran en trobades B2B i de networking que es duran a terme entre el personal de Tecnalia i els presents a la jornada.

Programa

  • 09:00 Recepció y acollida dels assistents
  • 09:30 Presentació de la jornada a càrrec del Sr. Xavier Xirgu, Responsable de Promoció i Innovació del PCiT, i el Sr. Jordi Freixenet i Bosch, Vicerector de Recerca de la UdG
  • 09:45 Presentació TECNALIA, a càrrec del Sr.Jon Ander Ormaza
  • 10:30 Presentació TECNALIA VENTURES, a càrrec del Sr. Asier Sesma
  • 11:30 Coffe break
  • 11:30 Entrevistes B2B (1)
  • 13:30 Cloenda de la Jornada

INSCRIPCIONS: valoritzacio@udg.edu fins el dilluns 27 de juny indicant el vostre nom i cognom i l’empresa o el grup de recerca al qual pertanyeu.

(1) Si desitgeu també programar una reunió B2B amb un dels tècnics especialistes de TECNALIA, indiqueu-ho en el mateix correu d’inscripció i se us enviarà un formulari.

TECNALIA Research & Innovation
Research & Innovation és el primer Centre privat d’Investigació aplicada i Desenvolupament tecnològic de l’Estat i un dels més rellevants d’Europa, amb més de 1.400 experts, de 30 nacionalitats, orientats a transformar la tecnologia en PIB per millorar la qualitat de vida de les Persones, creant oportunitats de negoci en les Empreses. Inspiring Business és una síntesi de dos conceptes que van de la mà: imaginar i fer realitat. El factor diferencial de TECNALIA.

TECNALIA Ventures, S.L. és una empresa 100% TECNALIA, constituïda amb l’objectiu de convertir actius tecnològics innovadors en nous negocis rendibles i sostenibles amb impacte en la societat.

Jornada TECNALIA

jul.
14
Dj
Jornada “La robòtica al servei de la indústria 4.0” @ Ajuntament de Riudellots de la Selva
jul. 14 @ 9:30 – 12:30

Un dels principis bàsics de la Indústria 4.0 és la connexió entre màquines, eines, sistemes i fins i tot peces en fabricació, per tal de maximitzar l’eficiència i poder donar una resposta ràpida i flexible que en última instància, relacioni els mitjans de producció amb les demandes del client. En aquest sentit, la robòtica avançada juga un paper clau en aquesta quarta revolució industrial. La indústria demana solucions avançades per automatitzar tasques diverses en diferents entorns i sistemes que s’integrin fàcilment i siguin senzills d’utilitzar. Hi ha una clara tendència a l’automatització, ja no des de la visió que el robot i la màquina treballin conjuntament sinó de l’automatització a nivell de fàbrica i control de tots els mitjans productius.Indústria 4.0

La robòtica col·laborativa forma part d’aquestes solucions. Aquests robots tenen la capacitat de treballar colze a colze amb humans i fins i tot col·laborant entre ells. Això és possible gràcies al fet que mitjançant una sensorització avançada, tenen consciència del seu entorn, essent capaços de detectar la presència humana i d’interactuar amb ells amb seguretat.

Programa

 

set.
20
Dt
Sessió ‘Ser intel·ligent no vol dir saber pensar. Eines de pensament per al segle XXI ‘, a càrrec de Donna Pace @ Auditori 3 - Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la udG
set. 20 @ 19:00 – 21:00

El Club Girona ESADE Alumni us convida a aquesta sessió, titulada “Ser intel·ligent no vol dir saber pensar. Eines de pensament per al segle XXI”, a càrrec de Donna Pace, màster trainer per a Espanya de Bono Thinking Systems, directora de Donna Pace & Associates . Experta en creativitat i innovació com habilitats adquirides.

El nostre cervell posseeix més de 100.000 milions de neurones connectades a través de 70-100 bilions de sinapsis. La longitud de tots els nervis al cervell d’un adult abasta 5,8 milions de quilòmetres, el que ve a ser 145 vegades la circumferència de la terra. El cervell és un miracle de l’evolució, però com ho estem aprofitant i adaptant-lo a les noves circumstàncies d’aquest segle?

En un entorn hiperconnectat, amb uns mitjans tecnològics que desafien el temps i l’espai, afrontant canvis exponencials cada vegada més accelerats, les societats del present necessitaran fomentar la creativitat com a eina per assolir l’èxit i sostenibilitat del futur.

nov.
24
Dj
Conferència: Big Data: ús i aplicacions pràctiques
nov. 24 @ 18:00 – 20:00

big-data

El servei Girona Emprèn de l’Ajuntament de Girona organitza un cicle de xerrades sobre noves tendències i el seu impacte en la competitivitat de l’empresa i la generació de nous models de negoci.

Les xerrades giren al voltant de revolucions a l’entorn de la recollida i gestió de grans volums de dades, com és la irrupció del Big Data; la connectivitat d’objectes, amb la Internet de les coses; l’obertura de la innovació en entorns col·laboratius, com la Open Innovation, o altres tecnologies disruptives com la robòtica, la intel·ligència artificial, la impressió 3D, entre moltes altres.

Diferents experts tractaran les diferents tendències a unes sessions que es realitzaran els dijous, a partir del 24 de novembre i fins el 12 de gener, de 6 a 8 del vespre al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

Què ha canviat perquè parlem avui del Big Data i l’analítica de dades? Tenen les dades lloc a l’anàlisi de balanços de l’empresa? Quin valor aporta l’analítica de dades? Com emprendre una transformació de negoci dirigida per dades amb garanties d’èxit? Casos d’ús reals.

Josep Navarro Martorell, responsable de desenvolupament de negoci a l’àrea de Catalunya de Helwet Packard Enterprise. Expert en IT, Business Intelligence, Data Warehouse i Big Data, serà l’encarregat de respondre a aquest nou creixent paradigme.

ProgramaInscriu-te aquí

març
21
Dt
ITworlEdu 2017 @ Palau de Congressos de Barcelona - Fira de Barcelona
març 21 @ 8:00 – 18:00

L’ITworldEdu (www.itworldedu.cat) és un dels esdeveniments anuals de referència del sector tecnològic educatiu.
Té com a propòsit compartir les novetats tecnològiques, experiències educatives i les aplicacions innovadores de la tecnologia per facilitar que la demanda educativa i l’oferta TIC de productes i serveis de tecnologia educativa tinguin el seu punt de trobada.

A qui es dirigeixPrincipals temàtiquesActivitatsNovetats de la 9ª edició
Responsables i directius de centres educatius
­Professors/es innovadors/es en aplicacions tecnopedagògiques en l’entorn d’aula
­Empreses, start-ups i joves emprenedors en solucions tecnològiques per l’àmbit educatiu
­Responsables d’associacions, federacions i altres agrupacions educatives, prescriptors dels usos de les innovacions tecnològiques i educatives
­Alts càrrecs de les administracions públiques competents en matèria d’educació i TIC
Tendències i prospectiva del sector
Debat sobre ús de les TIC en l’aprenentatge
Continguts digitals: models i estratègies
Sessions dinamitzades amb centres educatius
Experiències internacionals
Millors pràctiques en experiències educatives en personalització de l’aprenentatge, avaluació de competències i noves formes d’organització a l’escola

Atès que, amb l’ITworldEdu, es desitja potenciar al màxim la creació de xarxes entre tots els participants i les relacions estratègiques entre empreses del sector de les TIC, l’esdeveniment ofereix les següents activitats:

Conferències plenàries, taules rodones i sessions especials amb la participació d’experts de reconegut prestigi internacional en l’àmbit educatiu i tecnològic, empreses del sector i representants de la cadena de valor educativa
Presentacions de bones pràctiques a càrrec de representants de centres educatius i de les empreses proveïdores de solucions
Presentacions de les millors experiències de la ma dels alumnes i professors
La mostra de solucions i d’innovacions tecnològiques educatives en un espai d’exhibició central propiciarà el networking i punt de contacte entre el món empresarial i el sector educatiu.

Transformació educativa
L’ITworldEdu aposta per les temàtiques i continguts que actualment estan en primera línia de debat en el sector educatiu. Enguany la transformació educativa i com les TIC afavoreixen l’ensenyament– aprenentatge seran els eixos conductors d’un congrés amb ponents de renom i nous formats i dissenys de continguts.
Participació de la indústria
En aquesta edició volem mostrar també com la indústria participarà per donar resposta a l’escola transformadora i ser partner essencial en aquest procés de transformació i de generació d’un ecosistema educatiu avançat.
Millors pràctiques a l’aula
La selecció de millors pràctiques a l’aula estarà centrada en els eixos de transformació d’acord amb les últimes tendències a nivell internacional (OCDE i UNESCO) i estaran relacionades amb la personalització de l’aprenentatge, l’avaluació de competències i les noves formes d’organitzar l’espai i el temps a l’escola.

itworldedu

Aquesta nova edició del Call for Papers pretén explicar-vos les bases per tal que les millors pràctiques educatives, amb un ús fonamentat i rellevant de les TIC, puguin ser compartides amb la resta de la comunitat educativa.

Veureu algunes diferències en la definició de les categories respecte les edicions passades. Enlloc de categoritzar els premis fent referència directa a la tecnologia, enguany les categories passen a fer referència directa a processos educatius. Tot i que el congrés té un focus evidentment tecnològic, no volem parlar només de tecnologia de forma isolada, sinó que la volem veure sempre dins el context d’un projecte, al servei d’una idea o com a palanca per a l’aprenentatge dels nostres alumnes.

Les categories són coherents amb les últimes tendències a nivell internacional, OCDE o Unesco, i també amb les propostes de participació pedagògica, com Ara és demà i Escola Nova 21.

CATEGORIA 1

Pràctiques educatives basades en la personalització de l’aprenentatge

Experiències didàctiques i pràctiques educatives d’aula amb el suport de la tecnologia fonamentades en el coneixement de com les persones aprenen. Experiències didàctiques i pràctiques educatives que permeten fomentar, entre d’altres, principalment la socialització, l’atenció individual i l’autonomia personal de l’alumnat.

CATEGORIA 2

Pràctiques educatives que treballen l’avaluació de les competències

Experiències d’aula que han executat mecanismes, recursos i estratègies d’avaluació, amb el suport de la tecnologia, per a l’orientació de l’aprenentatge amb capacitat de mesurar tot el ventall de competències implicades en una concepció holística de l’educació.

CATEGORIA 3

Noves formes d’organitzar l’espai i el temps a l’aula o a l’escola

Experiències didàctiques d’aula o d’escola i metodologies innovadores que han permès, per mitjà de la tecnologia, una millor optimització de l’organització escolar dels temps i/o de l’espai educatiu i, conseqüentment, una millora en els processos d’ensenyament-aprenentatge.

març
22
Dc
ITworlEdu 2017 @ Palau de Congressos de Barcelona - Fira de Barcelona
març 22 @ 8:00 – 18:00

L’ITworldEdu (www.itworldedu.cat) és un dels esdeveniments anuals de referència del sector tecnològic educatiu.
Té com a propòsit compartir les novetats tecnològiques, experiències educatives i les aplicacions innovadores de la tecnologia per facilitar que la demanda educativa i l’oferta TIC de productes i serveis de tecnologia educativa tinguin el seu punt de trobada.

A qui es dirigeixPrincipals temàtiquesActivitatsNovetats de la 9ª edició
Responsables i directius de centres educatius
­Professors/es innovadors/es en aplicacions tecnopedagògiques en l’entorn d’aula
­Empreses, start-ups i joves emprenedors en solucions tecnològiques per l’àmbit educatiu
­Responsables d’associacions, federacions i altres agrupacions educatives, prescriptors dels usos de les innovacions tecnològiques i educatives
­Alts càrrecs de les administracions públiques competents en matèria d’educació i TIC
Tendències i prospectiva del sector
Debat sobre ús de les TIC en l’aprenentatge
Continguts digitals: models i estratègies
Sessions dinamitzades amb centres educatius
Experiències internacionals
Millors pràctiques en experiències educatives en personalització de l’aprenentatge, avaluació de competències i noves formes d’organització a l’escola

Atès que, amb l’ITworldEdu, es desitja potenciar al màxim la creació de xarxes entre tots els participants i les relacions estratègiques entre empreses del sector de les TIC, l’esdeveniment ofereix les següents activitats:

Conferències plenàries, taules rodones i sessions especials amb la participació d’experts de reconegut prestigi internacional en l’àmbit educatiu i tecnològic, empreses del sector i representants de la cadena de valor educativa
Presentacions de bones pràctiques a càrrec de representants de centres educatius i de les empreses proveïdores de solucions
Presentacions de les millors experiències de la ma dels alumnes i professors
La mostra de solucions i d’innovacions tecnològiques educatives en un espai d’exhibició central propiciarà el networking i punt de contacte entre el món empresarial i el sector educatiu.

Transformació educativa
L’ITworldEdu aposta per les temàtiques i continguts que actualment estan en primera línia de debat en el sector educatiu. Enguany la transformació educativa i com les TIC afavoreixen l’ensenyament– aprenentatge seran els eixos conductors d’un congrés amb ponents de renom i nous formats i dissenys de continguts.
Participació de la indústria
En aquesta edició volem mostrar també com la indústria participarà per donar resposta a l’escola transformadora i ser partner essencial en aquest procés de transformació i de generació d’un ecosistema educatiu avançat.
Millors pràctiques a l’aula
La selecció de millors pràctiques a l’aula estarà centrada en els eixos de transformació d’acord amb les últimes tendències a nivell internacional (OCDE i UNESCO) i estaran relacionades amb la personalització de l’aprenentatge, l’avaluació de competències i les noves formes d’organitzar l’espai i el temps a l’escola.

itworldedu

Aquesta nova edició del Call for Papers pretén explicar-vos les bases per tal que les millors pràctiques educatives, amb un ús fonamentat i rellevant de les TIC, puguin ser compartides amb la resta de la comunitat educativa.

Veureu algunes diferències en la definició de les categories respecte les edicions passades. Enlloc de categoritzar els premis fent referència directa a la tecnologia, enguany les categories passen a fer referència directa a processos educatius. Tot i que el congrés té un focus evidentment tecnològic, no volem parlar només de tecnologia de forma isolada, sinó que la volem veure sempre dins el context d’un projecte, al servei d’una idea o com a palanca per a l’aprenentatge dels nostres alumnes.

Les categories són coherents amb les últimes tendències a nivell internacional, OCDE o Unesco, i també amb les propostes de participació pedagògica, com Ara és demà i Escola Nova 21.

CATEGORIA 1

Pràctiques educatives basades en la personalització de l’aprenentatge

Experiències didàctiques i pràctiques educatives d’aula amb el suport de la tecnologia fonamentades en el coneixement de com les persones aprenen. Experiències didàctiques i pràctiques educatives que permeten fomentar, entre d’altres, principalment la socialització, l’atenció individual i l’autonomia personal de l’alumnat.

CATEGORIA 2

Pràctiques educatives que treballen l’avaluació de les competències

Experiències d’aula que han executat mecanismes, recursos i estratègies d’avaluació, amb el suport de la tecnologia, per a l’orientació de l’aprenentatge amb capacitat de mesurar tot el ventall de competències implicades en una concepció holística de l’educació.

CATEGORIA 3

Noves formes d’organitzar l’espai i el temps a l’aula o a l’escola

Experiències didàctiques d’aula o d’escola i metodologies innovadores que han permès, per mitjà de la tecnologia, una millor optimització de l’organització escolar dels temps i/o de l’espai educatiu i, conseqüentment, una millora en els processos d’ensenyament-aprenentatge.

abr.
24
Dl
Sessió oberta Yuzz “Què NO has de fer quan emprens i finançament per a StartUps” @ Aulari 3 Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 24 @ 19:00 – 21:00

El programa d’emprenedoria Yuzz (www.yuzz.org) és un programa, que busca joves d’entre 18 i 31 anys amb talent i idees de projectes amb base tecnològica, els quals rebran durant cinc mesos (de gener a maig) formació i assessorament a càrrec d’experts locals i estatals amb projecció internacional.

Sessió dividida en dues parts a càrrec de Quim Pagans, Mentor de Startups i Analista de projectes a BAGi

  • Què NO has de fer quan emprens
  • Fòrmules de finançament per a startups

En Quim Pagans és Enginyer Industrial per la UdG, i té estudis en màrqueting per la IESE Business School – Universitat de Navarra. Ha estat 2 anys project manager a PutPut Comunicacions, 1 any project manager de Agents Inspired, S.A., i els darrers anys ha format part d’iMente Global S.L., empresa de la que n’és cofundador, en la que ha exercit gairebé 5 anys de Director Tècnic, 7 anys ha desenvolupat el carrec de gerent, i després de vendre-la a Augure-iMente va exercir 2 anys de Product Manager.
Ha estat membre de la Junta Directiva de l’AENTEG, tutor del Programa Start-Up Catalonia, i en l’actualitat és mentor de startups i analista de projectes a la xarxa de Business Angels gironina BAGi.

Les inscripcions estaran subjectes a disponibilitat. És imprescindible la confirmació d’assistència al correu info@aenteg.com

juny
21
Dc
Future Industry Congress @ CaixaForum Barcelona
juny 21 @ 9:00 – 15:30

Future Industry Congress té com a objectiu promoure l’adaptació de les empreses industrials a les últimes innovacions digitals, posant les bases per construir l’empresa del futur.

Eurecat, el centre tecnològic de Catalunya, proposa en aquesta 2a edició del congrés esbossar el futur més immediat que pot deparar a les indústries les tecnologies emergents per les quals aposta la Comissió Europea en el seu instrument més visionari, les Future and Emerging Technologies Flagships:

  • Materials i Processos 2D
  • Human Brain Technologies
  • Tecnologies Quàntiques

Eurecat, organitzador del Future Industry Congress, adopta un paper fonamental en aquest nou escenari, com a centre tecnològic generador de coneixement i com a pont entre els avenços en R + D i el sistema productiu.

A QUI ES DIRIGEIX?

Future Industry Congress és el punt de trobada obligat de professionals del teixit empresarial, proveïdors i empreses que vulguin desenvolupar projectes en l’àmbit de la tecnologia, la innovació i la investigació industrial.

El congrés se celebra el dia 21 de juny de 2017 al CaixaForum Barcelona.

future industry congress

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty