972 18 34 00

Calendar

gen.
19
Dt
Acte de cloenda de l’edició 2015 de Yuzz @ Auditori Manel Xifra Boada Edifici Narcís Monturiol Parc Científic i Tecnològic UdG
gen. 19 @ 19:00 – 20:30

El dimarts 19 de gener, de 19,00h a 20,30h, es celebrarà l’Acte de cloenda de la darrera edició del programa Yuzz a Girona, en el que es reconeixerà als participants la tasca que han dut a terme, es premiarà als millors projectes, i es comptarà amb la intervenció de participants del programa i els seus tutors de l’organització Secot, que conversaran sobre temes com la importància de les xarxes de col·laboració, el perfil dels joves emprenedors, els valors que aporta el programa i, en el cas d’un dels dos socis guanyadors de la darrera edició, David Martín, es conversarà sobre el seu viatge amb la resta de guanyadors a Silicon Valley, i les impressions rebudes sobre el conegut ecosistema innovador nordamericà. Al finalitzar l’acte es disposarà d’un espai relacional en el que es podrà conversar prenent una copa de cava.

L’acte tindrà lloc a l’Auditori Narcís Xifra, del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.

L’aforament és limitat. Us preguem confirmeu l’assistència a l’acte per correu electrònic a l’adreça yuzzgirona@aenteg.com.

març
3
Dj
III Fòrum d’Inversió de BAGI @ Auditori Narcís Monturiol
març 3 @ 16:00 – 19:00
maig
2
Dl
Sessió oberta Yuzz Girona “Estratègia comercial i pla de màrqueting” @ Aulari 3 - Edifici Centre d'empreses. Parc Científic i Tecnològic de la UdG
maig 2 @ 17:00 – 20:00

Objectius específics de la sessió

  • Saber analitzar l’entorn, el mercat, la competència i el consumidor (anàlisi PEST, anàlisi DAFO, etc)
  • Conèixer les diferents estratègies de màrqueting
  • Elaborar un pla de màrqueting

Descripció general del plantejament

Qualsevol empresa, independentment de la seva mida o activitat, necessita disposar d’una estratègia comercial i elaborar un pla de màrqueting. Conèixer els avantatges i els beneficis, les eines utilitzades en la seva elaboració i les possibilitats futures de projecció i creixement empresarial, són aspectes fonamentals a tenir en compte a l’hora de definir els objectius i les estratègies plantejades per l’empresa.

El Pla de Màrqueting és l’eina bàsica que ens permetrà definir i planificar aquests objectius així com les estratègies i el posicionament dels nostres productes i serveis per aconseguir els millors resultats i poder ser competitius en el nostre sector.

En aquesta sessió, d’una banda s’estudien les diferents estratègies de màrqueting que tenim al nostre abast i per altra banda s’analitzen pas a pas les fases que cal seguir per a l’elaboració d’un Pla de Màrqueting i que van des del diagnòstic (anàlisi intern / extern i el DAFO) i l’estratègia (objectius i estratègia), fins al pla d’acció (tàctiques a realitzar per fomentar el creixement de l’empresa de forma eficaç) i finalment el control de tot aquest procés.

Es tracta de sessions obertes al públic, tot i que adreçades als emprenedors amb base tecnològica que participen al programa Yuzz a Girona, per assistir a les quals és imprescindible confirmar la disponibilitat de places enviant un correu electrònic a yuzzgirona@aenteg.com.

El ponent
Eduard Cristóbal és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB) i Doctor en Economia per la Universitat de Lleida (UdL) en l’any 2001. Professor del departament d’Administració d’Empreses a la Universitat de Lleida. Professor consultor de l’àrea d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Col·labora en la realització de treballs de consultoria en temes d’investigació de mercats i màrqueting estratègic en empreses de diferents sectors. Ha participat en diversos projectes nacionals, impartit cursos i seminaris sobre la temàtica del comerç electrònic i Internet, i donat conferències en seminaris i congressos nacionals i internacionals. En l’actualitat dirigeix ​​el grup de recerca sobre Turisme, Economia Social i del Coneixement (GRTESC) i col·labora amb el grup de recerca Màrqueting Estratègic i Teories d’Organització i Direcció (MÈTODE) dirigit per el Dr. Carlos Flavián Blanc de la Universitat de Saragossa. Ocupa el càrrec de director del departament d’Administració d’Empreses i GERN de la Universitat de Lleida
maig
11
Dc
Sessió oberta Yuzz Girona “Gestionant el talent: desenvolupar el lideratge emprenedor” @ Aulari 3 - Edifici Giroemprèn. Parc Científic i Tecnològic de la UdG
maig 11 @ 17:00 – 20:00

Objectius específics de la sessió

  • Aprendre els diferents estils de lideratge i com fer un bon ús d’ells
  • Reconèixer l’estil de lideratge propi i de les persones del meu equip
  • Beneficis d’evolucionar i aprendre com m’autolidero per veure les conseqüències en el meu equip
  • Tècniques per desenvolupar un pla de Capital Humà: Recursos i competències per assolir els objectius
  • Tècniques per gestionar el talent i mantenir motivat al teu equip

Descripció general del plantejament

A través d’una base teòrica des dels fonaments del management, sumat a l’exposició de la gestió emocional, es desenvoluparan dinàmiques que portin a les persones participants a vivienciar la base teòrica i acte observar per realitzar un anàlisi inicialment propi, per després poder extrapolar al seu equip, el seu entorn emprenedor.

La ponent
Raquel Caballero és la fundadora d’Emotional TUNER. La seva participació professional en l’àrea empresarial i social al llarg de més de 15 anys han fet que tingui la visió d’un món que ha de caminar unit, amb valors compartits, per tal d’afrontar els canvis que la nostra societat demanda i millorar en pro de les persones, en pro de la societat. És una apassionada del món de la intel·ligència emocional, les noves tecnologies, les xarxes socials, el treball en Igualtat de gènere i la creativitat. L’aplica dins dels seus projectes en l’àrea empresarial, educativa i social, realitzant formacions, conferències i esdeveniments per a l’empresa privada i l’administració pública i en centres educatius. Treballa tant a nivell nacional com internacional, i en la seva llar, Barcelona l’entusiasma participar en la creació de projectes emergents com el TedxBarcelonaWomen, TedxBarcelonaEd, o els Education Talks …. És diplomada en Educació social, Màster en Màrqueting i direcció comercial, màster en Psicobiologia i Neurociència cognitiva. Té formació en Intel·ligència Emocional per escoles nacionals i internacionals. I com a amant de la formació segueix desenvolupant habilitats en la Indagació Apreciativa, Coaching emocional, (..) per veure la realitat des de diferents mapes i nodrir millor les seves formacions i conferències
.

Es tracta de sessions obertes al públic, tot i que adreçades als emprenedors amb base tecnològica que participen al programa Yuzz a Girona, per assistir a les quals és imprescindible confirmar la disponibilitat de places enviant un correu electrònic a yuzzgirona@aenteg.com.

maig
12
Dj
Sessió “La integració vertical a l’e-commerce” @ Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Auditori 3 Centre d 'empreses
maig 12 @ 18:45 – 20:45

El Club Girona ESADE Alumni us onvida a la conferència titulada ”La integració vertical a l’e-commerce”, a càrrec de Franc Carreras, col·laborador acadèmic del Departament de Direcció de Màrqueting d’ESADE, i Jaume Gomà (PMD 06), fundador i CEO de Ulabox.com.

Com pot un fabricant llançar una marca nova al mercat a l’era de l’e-commerce? La integració vertical n’és la resposta. En aquesta sessió, se n’explicaran els principis bàsics i com s’ha aplicat en els principals casos d’èxit, tant nacionals com internacionals.

Coneixerem també de prop l’experiència de Jaume Gomà (PMD 06), un emprenedor que ha convertit la sevastart-up en el primer supermercat totalment online d’Espanya.

Programa

  • Benvinguda i presentació
    Josep Maria Tura (PAD. Funció Gerencial 86), president del Club Girona ESADE Alumni
  • Ponència: ”La integració vertical a l’e-commerce”
    Franc Carreras, col·laborador acadèmic del Departament de Direcció de Màrqueting d’ESADE
  • Ponència: ”El cas d’Ulabox”
    Jaume Gomà (PMD 06), fundador i CEO d’Ulabox
  • Col·loqui
  • Còctel de networking
Franc Carreras
Franc Carreras és col•laborador acadèmic del Departament de Direcció de Màrqueting d’ESADE i fundador de somosdigitales.com, una empresa dedicada al desenvolupament de solucions de community management. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Facultat d’Economia de la Universitat Ramon Llull (IQS). MBA per la Columbia Business School de Nova York. Durant quatre anys, ha estat el director de Màrqueting Digital del segell discogràfic RCA de Sony Music a Nova York i ha assumit la direcció de campanyes de màrqueting per a cantants com Santana, Aretha Franklin, Whitney Houston, Jamie Foxx, Leona Lewis i els guanyadors del concurs American Idol. Creador de la xarxa social més gran d’internet per promocionar artistes del Grup Sony i responsable de campanyes globals amb portals com Yahoo! AOL i Clear Channel Communications. Ha treballat durant quatre anys al Departament de Planificació de Màrqueting del segell discogràfic J Records i Arista Records, del Grup Bertelsmann, i és fundador de somosdigitales.com, una empresa dedicada al desenvolupament de solucions de community management.
Jaume Gomà
En Jaume va començar la carrera professional al sector d’internet i les telecomunicacions l’any 1999, com a director de Desenvolupament del Negoci de Barcelona Online. Posteriorment, ha tingut diversos càrrecs de responsabilitat a France Telecom i Orange Spain, i el 2008 va ser nomenat director de Segundamano.es, portal del grup Anuntis. En Jaume té un esperit emprenedor molt fort, de manera que a començament de 2011 va decidir incorporar-se a l’equip fundador d’Ulabox com a CEO, per tal d’impulsar i accelerar la sortida definitiva al mercat del primer supermercat espanyol 100% online. PMD per ESADE Business School, Gomà és business angel de diverses start-ups de base tecnològica, com Uvinum, Captio i Macnificos, mentor de SeedRocket i membre de la Junta Directiva del clúster Ecommerce & Tech Barcelona.

 

maig
18
Dc
Sessió oberta Yuzz Girona “El Pitch. Com enamorar al teu inversor” @ Aulari 3 - Edifici Giroemprèn. Parc Científic i Tecnològic de la UdG.
maig 18 @ 17:00 – 20:00

Objectius específics de la sessió

  • Dotar els Yuzzers d’una metodologia per aconseguir atreure capital inversor.
  • Explicació de l’estructura ideal d’un bon pitch

Descripció general del plantejament
A través d’una metodologia dinàmica i participativa s’explicaran les tècniques i metodologies per realitzar el pitch que aconsegueixi atraure la inversió necessària, en el moment idoni i amb l’inversor més indicat

El ponent
Carles Argemí és emprenedor en el sector online i consultor d’empreses tradicionals i Start Up. Especialista en el desenvolupament i implantació de noves polítiques comercials i de màrqueting digital internacional per a empreses relacionades del sector serveis i / o productes. Direcció d’empreses que requereixen d’un canvi per créixer en vendes. Consultor especialitzat en internacionalització d’empreses. Creació de marca i identitat corporativa, implantació de polítiques comercials adaptades a les noves tecnologies.

Es tracta de sessions obertes al públic, tot i que adreçades als emprenedors amb base tecnològica que participen al programa Yuzz a Girona, per assistir a les quals és imprescindible confirmar la disponibilitat de places enviant un correu electrònic a yuzzgirona@aenteg.com.

maig
25
Dc
Sessió oberta Yuzz Girona “Les 20 regles d’or del crowdfunding, com validar la teva idea amb un mercat real” @ Aulari 3 - Edifici Giroemprèn. Parc Científic i Tecnològic de la UdG
maig 25 @ 17:00 – 20:00

Objectius específics de la sessió
Dotar els joves del marc teòric perquè comprenguin què és el crowdfunding i com pot usar-se per validar les seves idees i projectes amb un mercat real. Així mateix se’ls explicarà com fer servir les 20 regles d’or del crowdfunding i es farà una hora de classe pràctica on podran crear l’esbós de les seves campanyes en una plataforma.

Descripció general del plantejament
El plantejament del taller és un enfocament teòric i pràctic amb l’objectiu de dotar als emprenedors dels coneixements necessaris per comprendre el funcionament del crowdfunding, així com de les eines adequades per saber usar-lo en seus propis projectes.

Fomentar l’ús del crowdfunding com a eina de validació de mercat i creació de comunitats al voltant dels projectes dels emprenedors és l’objectiu final del curs. Així mateix s’ha de motivar la creació final d’una campanya per permetre als emprenedors el tenir una experiència real d’ús de les eines presentades en el curs.

Es tracta de sessions obertes al públic, tot i que adreçades als emprenedors amb base tecnològica que participen al programa Yuzz a Girona, per assistir a les quals és imprescindible confirmar la disponibilitat de places enviant un correu electrònic a yuzzgirona@aenteg.com.

El ponent
Valentí Acconcia es dedica professionalment al crowdfunding des de l’any 2011, ha co-fundat diversos projectes en el sector i actualment desenvolupa la seva carrera com a consultor en la matèria. Treballa amb les principals plataformes de crowdfunding del món amb les que ha recaptat centenars de milers d’euros per als seus clients. És autor de “Les 20 regles d’or del crowdfunding” un llibre pràctic que ajuda a les persones a dissenyar bones campanyes i aconseguir realitzar les seves idees.
abr.
24
Dl
Sessió oberta Yuzz “Què NO has de fer quan emprens i finançament per a StartUps” @ Aulari 3 Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 24 @ 19:00 – 21:00

El programa d’emprenedoria Yuzz (www.yuzz.org) és un programa, que busca joves d’entre 18 i 31 anys amb talent i idees de projectes amb base tecnològica, els quals rebran durant cinc mesos (de gener a maig) formació i assessorament a càrrec d’experts locals i estatals amb projecció internacional.

Sessió dividida en dues parts a càrrec de Quim Pagans, Mentor de Startups i Analista de projectes a BAGi

  • Què NO has de fer quan emprens
  • Fòrmules de finançament per a startups

En Quim Pagans és Enginyer Industrial per la UdG, i té estudis en màrqueting per la IESE Business School – Universitat de Navarra. Ha estat 2 anys project manager a PutPut Comunicacions, 1 any project manager de Agents Inspired, S.A., i els darrers anys ha format part d’iMente Global S.L., empresa de la que n’és cofundador, en la que ha exercit gairebé 5 anys de Director Tècnic, 7 anys ha desenvolupat el carrec de gerent, i després de vendre-la a Augure-iMente va exercir 2 anys de Product Manager.
Ha estat membre de la Junta Directiva de l’AENTEG, tutor del Programa Start-Up Catalonia, i en l’actualitat és mentor de startups i analista de projectes a la xarxa de Business Angels gironina BAGi.

Les inscripcions estaran subjectes a disponibilitat. És imprescindible la confirmació d’assistència al correu info@aenteg.com

març
12
Dt
“Unint talent científic i emprenedor per afrontar els reptes industrials del territori” @ Sala d'Actes de l'Escola Politècnica Superior I (EPS-I)
març 12 @ 9:30 – 14:30

L’Oficina d’Investigació i Transferència tecnològica (OITT) de la Universitat de Girona, amb el suport de la institució CERCA Centres de Recerca de la Generalitat de Catalunya, presenta la jornada “Unint talent científic i emprenedor per afrontar els reptes industrials del territori”. Iniciativa impulsada pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Mobile World Capital (MWC) Barcelona. L’esdeveniment té com a objectiu fer de punt de trobada del talent emprenedor i el talent científic a nivell de territori, per mitjà de la creació d’un marc per incrementar la col·laboració entre la recerca pública i el món de l’empresa, amb un enfocament als reptes del mercat i la societat.

La Fundació Mobile World Capital Barcelona, per mitjà del programa “The Collider”, i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya,  per mitjà del programa “Catalunya Emprèn”, aposten per generar i donar suport a la resolució d’aquests reptes amb la col·laboració dels centres de recerca del territori gironí amb el teixit industrial del seu entorn.

Com podràs llegir en el programa de la jornada adjunt a aquest correu, hi haurà un espai on els investigadors de la UdG podran presentar els seus resultats de recerca més innovadors relacionats amb els àmbits verticals i transversals indústria 4.0, health & Wellness, energia i sostenibilitat i transport i mobilitat amb potencial de transferència tecnològica al mercat i la societat. Es comptarà, a més , amb la presència d’empreses gironines participants a la passada edició del Mobile World Congress 2018.

Si estàs interessat/da a assistir-hi com a públic,  només cal que enviïs el teu nom i cognoms a l’adreça valoritzacio@udg.edu. Les places són limitades per ordre de recepció de confirmacions d’assistència.

Trobareu una publicació prèvia de la Jornada al següent enllaç: https://www.udg.edu/ca/investiga/Noticies/Detall-noticies/eventid/5591

 

PROGRAMA

  • 09.30h: Registre.
  • 10.00h: Benvinguda i presentació dels ponents – a càrrec de la Directora de l’OITT, Dra. Helena Montiel.
  • 10.15h: “La recerca com a motor clau en el desenvolupament social i econòmic dels territoris” – a càrrec del Dr. Pere Condom (Catalunya Emprèn).
  • 10.45h: “El Programa de transferència de Tecnologia “The Collider” – a càrrec d’Òscar Sala, director de The Collider i Manuel Palacín, responsable del Programa.
  • 11.30h: COFFEE BREAK
  • 12.00h: Presentació de tecnologies i línies de recerca dels centres de recerca del territori.
  • 13:15h: Experiència Mobile: empreses gironines al MWC.
  • 13.45h: Conclusions i cloenda a càrrec del Vicerector de de Projectes Estratègics de la UdG, Dr. Josep Calbó i Angrill.

abr.
2
Dt
Sessió “Startup Team: 3 pràctiques per multiplicar el rendiment de l’equip” @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 2 @ 10:00 – 11:45

El 65% de les startups fracassen degut a tensions en l’equip (segons un estudi fet amb 10.000 startups americanes per la Universitat de Harvard el 2012)

En una sessió d’una hora expliquem tres practiques molt simples que permeten a qualsevol startup crear més motivació, més alineació de grup i millor comunicació per evitar el conflicte i fomentar la confiança i l’enteniment. Taller pràctic ideal per a startups amb equips de més de 4 persones.

Aprendre tècniques per millorar la cohesió del teu equip.

Un emprenedor o una startup amb un equip de més de quatre persones.

  • 10.00 h – Benvinguda
    • Ferran Rodero, delegat d’ACCIÓ a Girona
    • Helga Nuell, cap de promoció econòmica de la Diputació de Girona
    • Susana Ferrer, cap de secció innovació i promoció econòmica de l’Ajuntament de Girona
    • Xavier Xirgu, responsable de promoció i innovació del PCiT – UdG
  • 10.15 h – Presentació de la sessió Startup Team
    • Sergi Mora, coordinador StartUp Catalonia
  • 11.45 h – Fi de la sessió

Start Up Team 3 pràctiques

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty