972 18 34 00

Calendar

oct.
16
Dl
Curs: Exportem? Què fer per exportar un producte (inici) @ Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Giroemprèn
oct. 16 @ 18:00 – 20:00

Exportem? Què fer per exportar un producte

Exportem? Què fer per exportar un producte

Quin és el procés d’internacionalització

Partint de la base que el procés de globalització dels mercats és imparable i que afecta directament o indirecta qualsevol tipus d’activitat empresarial, vendre a l’exterior és una necessitat per la gran majoria d’empreses, amb independència del sector d’activitat o dimensió.

Objectius del curs

L’objectiu d’aquest curs és, precisament, el d’animar a les empreses a plantejar-se el procés d’internacionalització com a quelcom que és possible i per al qual val la pena lluitar, i a l’hora apropar i donar a conèixer institucions i eines que poden facilitar el camí.

Curs dirigit a empreses i emprenedors que recull els aspectes clau que ha de tenir en compte qualsevol empresa abans d’encetar la seva nova activitat exportadora. Aquests pilars es corresponen amb etapes que cal seguir abans de llançar-s’hi.

Després de realitzar el curs, els assistents seran capaços de prendre decisions alhora d’exportar.

  • 1. Vull exportar per on haig de començar? Idees clau per començar a exportar.
  • 2. Anàlisi de l’empresa del producte i servei.
  • 3. Estratègia i selecció de mercats.
  • 4. Incoterms
  • 5. Tràmits i documents.
  • 6. Pagaments i cobraments internacionals.
  • 7. Recursos i eines.
"La informació que ofereix aquest web i els continguts tal com apareixen poden contenir errors. No ens fem responsables d'errors tipogràfics, tècnics, canvis en informació, preus, etcètera. No oferim cap tipus de garantia, implícita o explícita, sobre la informació aquí exposada, imatges, o qualsevol altre tipus de dret o llicència d'aquest acord”
abr.
5
Dj
Sessió CANCEL·LADA “El comerç electronic a l’abast de les Pimes” @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 5 @ 19:00 – 20:30

El Club ESADE Alumni Girona es complau a convidar-te a la conferència titulada ”El comerç electrònic a l’abast de les pimes’‘, a càrrec de David Martí, soci director de Playbrand i president de l’AENTEG.

La sessió consistirà en una xerrada introductòria a càrrec de David Martí sobre les claus del comerç electrònic. Després es presentaran els casos pràctics de Vives Shoes i Koobin, que ens ensenyaran com abordar el comerç electrònic des d’un producte físic i des del ticketing.

 

Sobre David Martí

Soci fundador de Playbrand, consultoria i agència de màrqueting digital. President de l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i professor de Màrqueting i Empresa de la UdG.

abr.
4
Dj
Jornada “Impulsa el teu projecte d’innovació: convocatòries d’ajuts i serveis 2019” @ Auditori Centre d'empreses Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 4 @ 10:00 – 14:30

Vols impulsar els teus projectes d’R+D a escala internacional?

Vine a aquesta sessió i coneix les oportunitats de finançament d’ACCIÓ per participar en projectes d’R+D internacionals i incorporar talent especialitzat. També t’informarem sobre com podem ajudar-te en la cerca de socis tecnològics internacionals.

El programa TECNIOspring Industry finança la incorporació de personal qualificat per desenvolupar projectes d’R+D d’àmbit local i internacional. Els ajuts (al 100%) tenen un valor d’entre 111.600 € i 164.000 €, i una durada de 2 anys. Els beneficiaris són empreses amb seu operativa a Catalunya i entitats TECNIO. Aquest programa s’emmarca dins del programa Horizon 2020 de la Unió Europea, sota l’acord de subvenció Marie Sklodowska-Curie número 801342.

El programa Nuclis Internacionals promou projectes d’R+D conjunts entre una empresa catalana i una entitat d’algun dels països elegibles, finançant les despeses del soci català.

El programa ERA-net MANUNET III promou projectes d’R+D conjunts en l’àmbit de manufacturing entre una empresa catalana i entitats d’algun dels països que participin en la Call 2019 de Manunet, finançant les despeses del soci català.

El programa Horizon 2020 de la Comissió Europea subvenciona projectes col·laboratius d’R+D en els que pots participar. A més, inclou l’SME Instrument, el programa específic de subvencions per a pimes amb alt potencial de creixement que volen desenvolupar projectes innovadors per portar nous productes o serveis als mercats internacionals. Els serveis d’acompanyament d’innovació internacional t’ajudaran a identificar quin és el mercat més adient per internacionalitzar la seva tecnologia.

Vols parlar del teu projecte amb un expert? Reunions personalitzades

Un cop finalitzada la jornada, s’oferirà la possibilitat de mantenir reunions individualitzades amb tècnics d’ACCIÓ per comentar el vostre projecte i comprovar el seu encaix amb els programes i serveis presentats. Les empreses interessades a mantenir una reunió hauran d’enviar un e-mail a jgiol@gencat.cat abans del 3 d’abril del 2019.

Aquesta sessió també es realitza a altres ciutats. Consulta les dates i no perdis l’oportunitat d’assistir-hi!

ACCIÓ organitza aquesta jornada en el marc d’activitats del projecte Enterprise Europe Network, del qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l’empresa a 66 països.

  • Conèixer les característiques dels diferents programes i serveis disponibles.
  • Resoldre els dubtes relacionats amb les condicions dels programes.
  • Rebre feedback personalitzat sobre les possibilitats del teu projecte.

Una empresa amb seu operativa a Catalunya, una entitat TECNIO o personal que treballa en R+D.

  • 10.00 h – Benvinguda
  • 10.05 h – Incorporació de talent: TECNIOspring Industry. Convocatòria juliol 2019
  • 10.35 h – Projectes d’R+D cooperatius: Nuclis Internacionals. Convocatòria maig 2019
  • 10.45 h – Programa ERA-net MANUNET III
  • 11.00 h – Programa Horizon 2020
  • 11.20 h – Servei d’acompanyament i cerca de socis tecnològics
  • 11.45 h – Torn obert de paraules
  • 12.15 h – Fi de la sessió
  • 12.30 h – Reunions personalitzades

juny
13
Dj
Conferència a càrrec de Xavier Verdaguer @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
juny 13 @ 18:30 – 20:00
El pròxim dijous 13 de juny a les 18.30 h, se celebrarà la sessió d’entrega de títols i del Premi al millor Pla d’empresa de l’edició 2017/2018 del Màster en Direcció i Gestió d’Empreses (MBA).
 
Es durà a terme una conferència, oberta al públic, a càrrec de Xavier Verdaguer, fundador i CEO d’Imagine Creativity Center.
 
L’acte tindrà lloc, el dijous 13 de juny 18.30 h a 20.00 h, a l’auditori Centre d’empreses del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.
 
Programa:
  • 18:30 Benvinguda.
  • 19:00 Conferència a càrrec de Xavier Verdaguer.
  • 20:00 Entrega de títols del MBA edició 2017/2018 i del premi al millor Pla d’empresa

Cal confirmar assistència a infomba@fundacioudg.org Places limitades

Xavier Verdaguer

nov.
26
Dt
Commemoració dels 10 anys a l’edifici H2O @ Institut Català de Recerca de l'Aigua
nov. 26 @ 10:00 – 17:00

L‘Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) celebra aquest mes de novembre els actes oficials del seu 10è aniversari. El primer esdeveniment festiu ja va tenir lloc, el passat dissabte dia 16, en una jornada que va comptar amb la participació de tot el personal de l’ICRA i els seus familiars.

La trobada va començar amb la benvinguda de Sergi Sabater, sotsdirector de l’ICRA, qui es va dirigir als visitants més petits per explicar la importància de l’aigua i com hem de tenir cura d’ella, a l’tractar-se d’un recurs escàs. Sabater va introduir breument la recerca que es fa a l’ICRA, tant a través de les sortides de camp en rius, embassaments o estuaris, com en el treball que es realitza en els laboratoris. Seguidament els tres estudiants de doctorand de el programa Nowelties, Barbara Topolovec, Michele Ponzelli i Nikoletta Tsiarta, van explicar en què consisteix una investigació científica i com es produeix el procés de reaprofitament de les aigües residuals.

La jornada va continuar amb visites guiades per les instal·lacions de la seu de l’ICRA i va concloure amb un animat dinar familiar. A continuació es pot veure un petit vídeo de la jornada.

Els actes d’aniversari finalitzaran amb la trobada que tindrà lloc el dimarts 26 de novembre acompanyats pel rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi, i de el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao.

L’ICRA ha volgut commemorar la seva primera dècada a l’Edifici H2O de la millor manera que sap: fent divulgació de la recerca que es fa al sector de l’aigua. Per aquest motiu, com a fi de festa, hagi volgut organitzar el congrés “Water research in perspective: beyond 2020”, en el qual els investigadors de l’ICRA exposaran, de forma senzilla i pedagògica, assumptes com la qualitat de l’aigua, l’amenaça dels contaminants emergents i espècies invasores o els riscos d’inundacions i sequeres. Les conseqüències que aquests poden tenir per als éssers humans i la naturalesa o les polítiques que es podrien aplicar relacionades amb l’aigua.

Programa de la jornada:

  • 10: 00h- 10: 15h Benvinguda a tots els assistents per part de Dr. Damià Barceló, director de l’ICRA.
  • 10: 15h- 10: 45h Parlaments autoritats.
  • 10: 45h – 11: 00h. Vídeo resum 10 anys de l’ICRA.
  • 11: 00h – 11: 30h Pausa- Cafè.
  • 11: 30h – 13: 30h Congrés ICRA (1ª part).
  • 13:30 – 14: 30h Dinar.
  • 14: 30h – 16: 30h Congrés ICRA (2a part).
  • 16: 30h – 16: 45h Agraïments per part de la direcció de l’ICRA a tots els assistents i foto oficial.
nov.
29
Dv
Jornada Projectes de territori: conèixer, cooperar i créixer @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 29 @ 9:00 – 14:00

Europe Direct Girona organitza la Jornada PROJECTES DE TERRITORI: CONÈIXER, COOPERAR i CRÉIXER per visibilitzar tots els projectes amb socis de la demarcació de Girona que han estat ftnançats amb fons FEDER en el període 2014-2020 en el marc dels següents 3 blocs:

  • Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT)
  • Projectes dels eixos prioritaris 4 i 6 del fons FEDER de Catalunya relatius a eficiència energètica i medi natural (patrimoni cultural i natural)
  • Projectes finançats en qualsevol dels 5 eixos prioritaris de les 3 convocatòries POCTEFA

Per aquest motiu, es convida als equips gestors i de coordinació d’aquests projectes a plasmar de manera gràfica en un pòster el seu projecte.

 

PROGRAMA

  • 9.15 – 9.45 – ACREDITACIONS I ESMORZAR
  • 9.45 – 10.00 – BENVINGUDA
    • Dr. Josep Calbó, vicerector de Projectes Estratègics de la UdG
    • Sra. Montserrat Mindan, diputada delegada de Programes Europeus de la Diputació de Girona Dra. Mariona Illamola, directora del centre Europe Direct Girona i Centre de Documentació Europea de la UdG
  • 10.00 – 10.30 – PRESENTACIÓ: QUÈ ÉS LA POLÍTICA REGIONAL? UNA POLÍTICA AL SERVEI DELS TERRITORIS
    • Ponent: Sra. M Teresa Medina
    • Sub-directora General de Programació Econòmica de la Generalitat de Catalunya.
  • 10.30 – 11.30 – BLOC 1. PROJECTES D’ESPECIALITZACIÓ I COMPETITIVITAT TERRITORIAL (PECT)
    • Moderador: Sr. Jordi Llach
    • Cap del Servei de Programes Europeus de la Diputació de Girona.
    • ECOSISTEMA INNOVADOR GIRONÍ a càrrec del Sr. Josep Gómez, cap de Gabinet de Planiftcació i Avaluació UdG
    • GIRONA. REGIÓ SENSIBLE A L’AIGUA a càrrec del Sr. Francesc Camps, investigador especialista d’IRTA Mas Badia
    • GIRONA REGIÓ SALUDABLE a càrrec del Sr. Rafel Ramos, coordinador de la Unitat de Recerca de Girona de l’Institut Català de la Salut
    • COSTA BRAVA – PIRINEU DE GIRONA: NATURA, CULTURA I INTEL·LIGÈNCIA EN XARXA a càrrec del Sr. Joan Pluma, tècnic de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
    • GIRONA. INDÚSTRIES CULTURALS I CREATIVES DE GIRONA I EL SEU ENTORN TERRITORIAL a càrrec de la Sra. Laia Alzueta, directora del PECT
  • 11.30 – 11.45   PAUSA-CAFÈ
  • 11.45 – 12.45 – BLOC 2. PROJECTES D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I MEDI AMBIENT (EIXOS PRIORITARIS 4 I 6 FEDER CATALUNYA)
    • Moderador: Sr. Marc Marí
    • Cap del Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona
    •  EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DE L’ENLLUMENAT PÚBLIC EXTERIOR I D’EDIFICIS D’ENTITATS LOCALS I CALDERES
      XARXES DE CALOR I INSTAL·LACIONS PER A LA PRODUCCIÓ D’ESTELLA a càrrec de la Sra. Remei Aldrich, enginyera especialista en energies renovables en ediftcis de la Diputació de Girona.
    • PRODUCTE TURÍSTIC-CULTURAL VESCOMTAT DE CABRERA a càrrec del Sr. Àngel Vàzquez, coordinador del projecte liderat pel Consell Comarcal de la Selva
    • POSICIONAMENT TURÍSTIC DE LA CERDANYA. EL PATRIMONI I LA CULTURA COM A EIXOS VERTEBRADORS a càrrec de la Sra. Sara Aliaga, tècnica de Cultura i Patrimoni del Consell Comarcal de la Cerdanya.
    • ESPAI CRÀTER: PARC IMMERSIU I INTERACTIU DE CONEIXEMENT I DIVULGACIÓ DEL VULCANISME I DEL PATRIMONI DE LA ZONA VOLCÀNICA DE LA GARROTXA a càrrec del Sr. Xevi Collell, coordinador del projecte liderat per l’Ajuntament d’Olot.
  • 12.45 – 13.45 – BLOC 3. PROJECTES DE COOPERACIÓ TERRITORIAL. LA COOPERACIÓ DE PROXIMITAT (POCTEFA)
    • Moderador: Sr. Joaquim Tarrés
    • Coordinador de temes transfronterers de la Delegació del Govern a Girona de la Generalitat de Catalunya
    • CCI PIRINEUS MED I I II. COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA: CAMBRES DE COMERÇ DELS PIRINEUS MEDITERRANI
  • 13.45 – 14.00 CLOENDA

 

CRITERIS PER A L’ENVIAMENT

Característiques dels pòsters: tamany A1, vertical, en color

Contingut: El pòster ha de constar dels següents 6 apartats. Es recomana l’ús de fotograftes.

  • Dades del projecte:
    • NOM PROJECTE ACRÒNIM
    • NÚMERO DE REFERÈNCIA
    • CONVOCATÒRIA on es va presentar PRESSUPOST GLOBAL
    • IMPORT CONCEDIT
    • IMPORT CONCEDIT PER SOCI PERÍODE D’EXECUCIÓ
    • SOCIS
  • Descripció del projecte
    • Resum del projecte de manera breu i clara: repte, solució proposada i canvi esperat.
    • Objectius del projecte
    • Actuacions i impacte esperat.
    • Sinergies amb altres projectes i
    • Perdurabilitat i transferibilitat

Els pòsters s’enviaran per correu electrònic, abans del dilluns 20 de novembre a europedirectgirona@udg.edu. S’enviarà acusament de rebuda.

EXPOSICIÓ

L’organizació de PROJECTES DE TERRITORI assegura l’exposició digital de tots els pòsters durant la jornada del divendres dia 29 de novembre. Els pòsters es podran emprar per a la difusió a les xarxes socials d’Europe Direct Girona amb més de 1000 seguidors. En relació a l’exposició física dels pòsters, l’organització es reserva el dret a fer una selecció.

PUBLICACIÓ

 La versió digital dels pòsters pot derivar en una publicació digital (llibret) futura.

 

 

març
17
Dj
World Water Day 2022 @ on-line
març 17 @ 9:45 – 14:00

Les aigües subterrànies proporcionen gairebé la meitat de tota l’aigua potable a tot el món, al voltant del 40% de l’aigua per a l’agricultura de regadiu i al voltant d’1/3 de subministrament d’aigua necessària per a la indústria. Manté els ecosistemes, manté el flux base dels rius i evita la subsidència de la terra i la intrusió d’aigua de mar. Malgrat la seva importància, les aigües subterrànies són invisibles. I fora de la vista sovint també significa fora de la nostra percepció i enteniment.

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) és un centre que té per objecte la recerca en l’àmbit de l’aigua i dels seus recursos, entre ells els recursos d’aigua subterrània, des de una visió integral del cicle de l’aigua incloent els aspectes qualitatius i quantitatius.

Amb aquesta missió, ICRA vol sumar-se a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua 2022, amb un seminari que, en dues sessions matinals, abordi:

1. la realitat de les aigües subterrànies a nivell de confederació hidrogràfica en l’abastament, amb èmfasi a les Conques Internes de Catalunya, i

2. els reptes actuals de les aigües subterrànies en els propers plans de gestió, amb la intervenció de ponents externs a ICRA que, amb la seva indubtable expertesa, aporten una visió actual del tema, contribueixen a difondre el coneixement de les aigües subterrànies i la seva importància en l’abastament humà i la preservació ambiental. Tot això amb la finalitat de fer visible aquest recurs, com diu el lema escollit per les Nacions Unides, i aconseguir que, pel seu caràcter estratègic, rebi l’atenció necessària dels àmbits administratius, socials i econòmics.

Modalitat de la jornada: on-line

Darrer dia d’inscripció 14 de març a les 14h.

El dia 15 de març les persones inscrites rebran l’enllaç per a la connexió. Data: 17 de març de 2022. Horari de 9:45 a 14:00.

Per assistir a la jornada virtualment, cal inscriure’s a través del següent enllaç https://forms.office.com/r/adU5N6QgLK

Les persones que assisteixin a totes les sessions de la jornada se’ls farà un certificat si així ho sol·liciten.

Programa

  • 9:45 Presentació de la jornada.
    • Dr. Damià Barceló, Director ICRA
    • Importància actual de les aigües subterrànies en l’abastament.
  • 10:00 La importància de celebrar un dia mundial dedicat a l’aigua subterrània: la tasca pionera del Dr. M. Ramón Llamas Dr. Emilio Custodio, UPC i ULPGC
  • 10:20 Les aigües subterrànies en el context de les CIC: els instruments de planificació Dra. Mireia Iglesias, ACA
  • 10:40 Les aigües subterrànies en l’abastament de la Costa Brava: un recurs estratègic? Sr.
    • Lluís Sala i Sr. Agustí López-Fàbrega, CCB-Gi
  • 11:00 Descans
    • Reptes actuals en la gestió de les aigües subterrànies
  • 11:20 Les aigües subterrànies i els ecosistemes dependents Dra. Anna Menció, UdG
  • 11:40 Qualitat de les aigües subterrànies: Contaminants vs remediació Dr. Albert Soler, UB 12:00 Aplicació de la Intel·ligència Artificial a la gestió hidrològica Dra. Ester Vilanova, Amphos 21
  • 12:20 Factors socials en la gestió de les aigües subterrànies Dra. Viviana Re, Universitat de Pisa, Itàlia
  • Torn de paraules + cloenda
  • 12:40 Intervencions dels assistents Moderador: Dr. Josep Mas-Pla, ICRA-UdG
  • 13:30 Cloenda + manifest(?) Dr. Damià Barceló, Director ICRA
Col·laboratori Catalunya CatNord. Cap a un sistema universal d’innovació social i digital. @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
març 17 @ 12:00 – 13:30

El Col·laboratori Catalunya convoca al conjunt dels seus membres de la quàdruple hèlix i específicament a les entitats el CatNord per portat a terme el llançament oficial i la formalització de l’acord.

L’esdeveniment es durà a terme amb la participació i presència d’actors i entitats més actives del Col·laboratori CatNord que presentaran es seves accions i projectes en curs.

Alhora per aquest s’anunciarà el desplegament del Col·laboratori Catalunya de cara a aquest 2022 així com el nou lloc web de la iniciativa..

Durant l’acte s’anunciarà la formalització d’un acord de la iniciativa per part de les entitats més representatives del CatNord

  • Presentació del Col·laboratori Catalunya CatNord
  • Presentació del lloc web Col.laboratori Catalunya.

Públic

Entitats de la quàdruple hèlix (administració, empresa, recerca/docència i entitats socials/ciutadania) de tot el territori català i més concretament a aquelles localitzades dins del que és l’àrea territorial del CatNord.

Interès

Consolidar i formalitzar el CatNord ampliant i difonent la iniciativa Col·laboratori Catalunya arreu del territori

 

Programa:

  • 11:45 – 12:00    Registre
  • 12:00 – 12:09     Benvinguda i Obertura Institucional
    • Dr. Josep Calbó, Vice-rector de projectes estratègics de la UdG
    • Sra. Joana Barbany, Directora General de Societat Digital de la Generalitat
  • 12:09 – 12:14’   Col·laboratoris: Horitzó 2030.
    • Dr. Artur Serra. Director adjunt de la Fundació i2Cat i director àrea DST (Tecnologies de la Societat Digital)
  • 12:14 – 12:36     Col·laboratori Catalunya CatNord
    • El CatNord i els Campus Sectorials
    • Sra. Elena Soler. Dinamitzadora Campus Cohesió i Compromís Social. UdG
    • Els Campus Sectorials de la UdG i el SocialLAB-UdG
    • L’ecosistema d’innovació de la comarca de la Garrotxa.
    • Sr. Xevi Collell. Director de l’Espai Cràter at Ajuntament d’Olot
    • L’Espai Cràter d’Olot. Labs d’Olot
    • Els projectes d’innovació en el territori
    • Sra. Helga Nuell. Cap del Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local. Diputació de Girona
    • Ajudes a la Innovació i a les noves oportunitats tecnològiques
    • FabLab d’Innovació Social.
    • Sr. Josep Quer. Cap de promoció econòmica de l’ajuntament de Girona
    • Innovació Social i Ciutadania
    • Empreses de Noves Tecnologies de Girona.
    • Sr. Guillem Alsina Director de AENTEG.
    • Oportunitats del Col·laboratori i l’empresa.
  • 12:39 – 12:49     Diàleg participatiu
    • Sr. Ignasi Bonet. Coordinador de la iniciativa Col·laboratori Catalunya dins la Direcció General de Societat Digital
    • Breu debat entre els ponents
  • 12:49 – 12:55     Presentació Col·laboratori Catalunya 2022
    • Dra. Liliana Arroyo cap de Innovació de l’àrea DST (Tecnologies de la Societat Digital) de Fundació i2CAT
    • Accions 2022 i lloc web Col·laboratori Catalunya.
  • 12:55 – 12:57     Agraïments i cloenda
    • Sr. Ignasi Bonet Coordinador de la iniciativa Col·laboratori Catalunya dins la Direcció General de Societat Digital.
març
24
Dj
1a Jornada Campus Aigua: Recerca i Territori @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
març 24 @ 15:30 – març 25 @ 13:30

El desenvolupament ens aporta beneficis molt importants que contribueixen a millorar la nostra qualitat de vida però alhora implica repercussions negatives sobre el medi i especialment en l’àmbit de l’aigua.

En aquest sentit, la recerca científica adquireix una importància cabdal de cares a trobar solucions als reptes a que ens enfrontem, incloent-hi l’adaptació al canvi climàtic, la conservació dels ecosistemes naturals, la gestió dels recursos hídrics, la depuració d’aigües residuals, els conflictes socials i els aspectes econòmics.

L’objectiu principal de les jornades de l’Aigua del Campus Aigua és apropar el coneixement generat pels grups de recerca de la Universitat de Girona en l’àmbit de l’aigua a la societat, compartir experiències i establir col·laboracions amb els diferents agents del territori per millorar així la seva qualitat de vida ara i en el futur.

Programa

DIJOUS 24 DE MARÇ: SESSIÓ DE RECERCA

15:30 – 15:45 Benvinguda: Clàudia Fontàs, directora científica del Campus Aigua

15:45 – 16:30 Presentació plenària: (pendent de confirmació)

16:30 – 17:20 Presentacions dels doctorands en l’àmbit de l’aigua de la Universitat de Girona

17:20 – 17:50 Berenar networking

17:50 – 18:40 Presentacions dels doctorands en l’àmbit de l’aigua de la Universitat de Girona

DIVENDRES 25 DE MARÇ: SESSIÓ TÈCNICA
Aigua i emergència climàtica a les comarques gironines: reptes i solucions

9:00 – 9:30    Benvinguda i inauguració de la Jornada
• Clàudia Fontàs, directora del Campus Aigua
• Representant institucional de la Universitat de Girona
• Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua

9:30 – 10:00 Conferència plenària: Gabriel Borràs, responsable de l’Àrea d’Adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic: Aigua, senyor, que de vi ja en venen

10:00 – 11:30 Presentacions dels grups de recerca del Campus Aigua (UdG – ICRA)
• Anna Ribas, SAMBI (Grup de Recerca en Canvi Socioambiental): S’està adaptant al canvi climàtic la Costa Brava?. Accions, incentius i barreres.
• Gerard Arbat, EGR (Grup de recerca Enginyeria i Gestió del Reg): El reg per degoteig subterrani: una tecnologia innovadora per la sostenibilitat.
• Josep Mas-Pla, GEOCAMB (Geologia i Cartografia Ambiental) – ICRA (Institut Català de Recerca de l’Aigua): Canvi climàtic: Aprendre a viure amb menys aigua. Ens caldrà a les comarques gironines?
• Xavier Quintana, GRECO (Grup de recerca en Ecologia aquàtica continental): Ecosistemes aquàtics al Baix Ter en un marc de canvi global.
• Manel Poch, LEQUIA (Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental): I si l’aprofitéssim millor, en tindríem prou, d’aigua?

11:30 – 12:00 Esmorzar networking

12:00 – 13:00 Taula rodona
• Francesc Camps, investigador de l’IRTA Mas Badia i secretari de la Junta central d’usuaris d’Aigües del Baix Ter
• Teia Puigvert, directora del Consorci del Ter
• Lluís Sala, cap del servei d’abastament i regeneració d’aigua Consorci d’Aigües Costa Brava Girona
• Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua
Modera: Xavier Amores, director del Catalan Water Partnership

13:00 – 13:30 Reconeixement al Sr. Josep Pascual per la seva tasca en recopilació de dades meteorològiques.

juny
15
Dc
Assemblea General Ordinària del CATALAN WATER PARTNERSHIP @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 15 @ 9:15 – 14:00

El proper dia 15 de Juny se celebrarà l’Assemblea General Ordinària del CATALAN WATER PARTNERSHIP, a l’Auditori del Parc Científic de la Universitat de Girona a les 9:15h.

PROGRAMA

  • 9:30h Esmorzar de benvingudatalunya i el sr. Jordi Cros, President del CWP.
  • 10:00h Benvinguda a càrrec de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Generalitat de Catalunya i del Diputat provincial de promoció econòmica sr. Pau Presas.
  • 10:15h Assemblea General Ordinària
    • Presentació i aprovació, si s’escau, de l’informe d’activitats del 2021
    • Presentació i aprovació, si s’escau, del Balanç i Compte de Pèrdues i Guanys del 2021 i el pressupost 2022
  • 11:30h Esmorzar-Networking
  • 12:00h Presentació dels nous socis
  • 12:15h Assemblea General Ordinària
    • Planificació d’activitats període 2022-2024. Activitat participativa.
    • Elecció d’una nova Junta Directiva del CWPi
    • Precs i preguntes
  • 13:15h Conferència a càrrec del sr..Genís Roca: “El repte digital en el sector de l’aigua”. Reconegut especialista en estratègia digital. President de RocaSalvatella, despatx de consultoria de negoci especialitzat en la transformació digital de les organitzacions.
  • 14:00h Cloenda a càrrec del president del Catalan Water Partnership
  • 14:10h Dinar-Networking

*Inscripcions via recull setmanal.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty