972 18 34 00

Calendar

maig
10
Dj
Cicle de xerrades – Trencant mites a l’entorn de la salut: “Canvi climàtic, sostenibilitat i salut” @ Auditori Jaume Casademont - Parc Científici Tecnològic de la UdG
maig 10 @ 18:00 – 19:30

El 2015, els líders del món es van reunir a les Nacions Unides i van aprovar per unanimitat l’Agenda 2030, que inclou 17 objectius de desenvolupament sostenible amb metes específics per eradicar la pobresa, protegir el planeta i reduir les desigualtats, i així assegurant la prosperitat per a tots.

Un dels grans reptes del segle XXI i al qual s’enfronta l’Agenda 2030 és el canvi climàtic. Els seus efectes, com l’augment de la freqüència i intensitat de fenòmens atmosfèrics extrems (onades de calor, inundacions, sequeres,…), l’ augment del nivell del mar o l’ampliació de zones afectades per malalties tropicals, empobriran una bona part de la població i generaran morts i migracions a gran escala. Segons la Comissió Lancet, aquests efectes amenacen a destruir el desenvolupament i els guanys de salut global dels últims cinquanta anys.

La relació entre canvi climàtic, sostenibilitat i salut planteja moltes preguntes: és possible un creixement sostenible, equitatiu, eficaç i que efectivament redueixi els riscos associats amb el canvi climàtic? Seria políticament factible, si calgués, una moderació del creixement als països desenvolupats? És a dir, aquesta política podria ser recolzada per una majoria dels seus habitants? D’altra banda, la lluita contra el canvi climàtic podria ser una oportunitat per augmentar els nivells de salut i reduir les desigualtats?

Nombrosos estudis conclouen que frenar els efectes del canvi climàtic, reduir els nivells de desigualtat i garantir el creixement del benestar, incloent-hi la salut, són objectius assolibles. Els problemes no són ni tècnics ni econòmics, sinó polítics i ètics. El Segle XXI ha de convertir-se en el segle del creixement sostenible i és, per tant, imprescindible que ens preguntem què entenem per sostenibilitat.

Dr. Humberto Llavador

Professor d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i professor afiliat a la Barcelona Graduate School of Economics. La seva recerca se centra en l’economia política, el canvi climàtic i l’economia del benestar. Ha publicat en el Quarterly Journal of Economics, el Journal of Public Economics, el Journal of Economic Development and Climate Change, entre d’altres. Ha impartit a la UPF, al GSE de Barcelona, a la Universitat de Yale, a la Universitat de Corea i a la Universitat de Califòrnia-Davis. El 2012 va rebre el reconeixement Jaume Vicens-Vives per a la qualitat i la innovació docent de la Generalitat de Catalunya. El 2015 va publicar el llibre Sustainability for a Warming Planet (Harvard University Press) conjuntament amb John E. Roemer i Joaquim Silvestre. Aquest llibre va rebre el X Premi de la Societat Econòmica de Catalunya el 2016.

 

Trencant mites a l'entorn de la salut_ _Canvi climàtic, sostenibilitat i salut_ a càrrec del Dr. Humberto Llavador

març
27
Dc
Jornada informativa “Modificació reglament de transports (ROTT) i normativa laboral” @ Parc Científic i Tecnològic de la UdG
març 27 @ 10:00 – 13:00

Jornada informativa dedicada a la modificació reglament de transports (ROTT) i normativa laboral

Es farà una presentació de les eines informàtiques pel transport.

Invertindran:

  • Carlos Palacio. Advocat ITERLEGAL
  • Montse Valverde. Advocada ITERLEGAL
  • Sònia Serra. Advocada IURIS GIRONA
  • Pedro Reyes. EUTI SOFTWARE

Jornada informativa Modificació reglament de transports (ROTT) i normativa laboral

nov.
14
Dj
Sessió ESADE Alumni “Zen business: els beneficis d’aplicar l’harmonia a l’empresa” @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 14 @ 7:00 – 9:00

El Club ESADE Alumni Girona et convida al primer acte del club d’aquest any acadèmic 2019-2020, el dijous 14 de novembre, a les 19.00 h.

El zen business és una filosofia innovadora i alhora un nou mètode de gestió holística per a organitzacions, líders i emprenedors que busquen crear i/o maximitzar el valor econòmic, emocional, social i/o mediambiental (impacte holístic) com a estratègia per diferenciar-se i créixer, contribuint a construir un món més harmònic i sostenible, en un context d’incertesa i canvi vertiginós.

En aquesta conferència, s’oferirà, des d’una perspectiva conceptual i pràctica, una visió sistèmica oriental universal i eines de gestió per liderar la transformació cap a l’excel·lència personal i empresarial. S’introduirà un mètode en què l’empresa es reconcilia amb la societat i amb el medi ambient, fomentant activament la motivació i la participació de tots els actors en una empresa referent en la creació de valor compartit.

Josep M. Coll Morell és professor i director del Master in Sustainable Business & Innovation d’EADA Business School i consultor per a les Nacions Unides, la Comissió Europea i empreses i emprenedors en fase de transició cap a la sostenibilitat. És Doctor en Economia Internacional (innovació, emprenedoria i desenvolupament) i Màster en Economia Europea per la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves àrees de recerca inclouen l’emprenedoria conscient, la gestió holística i la innovació sostenible.

És el creador i autor dels llibres Zen Business (Profit) i Wise Cities (CIDOB), i coautor del llibre L’economia de la felicitat (Plataforma).

T’hi esperem!

 

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty