972 18 34 00

Calendar

febr.
20
Dj
IV Workshop “Desenvolupament d’un model sectorial de coordinació de trasplantaments a la Regió Sanitària de Girona a partir dels serveis d’urgències i emergències” @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
febr. 20 @ 8:30 – 19:00

PRESENTACIÓ

La RSG va iniciar el 2015 un desplegament de model sectorial en donació d’òrgans i teixits.
Actualment hem consolidat en tots els hospitals SISCAT de la regió el programa de donació de còrnies, de manera que tots els centre són autònoms per a aquesta tasca.
Aquest any ens hem proposat definir un model sectorial de donació de teixits, de manera que apostem per un model d’extracció centralitzat a l’hospital de referència, l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta amb la participació com detectors de tots els centres.
Seguim avançant en el model sectorial també per a la donació d’òrgans, tot i que el desenvolupant està sent una mica més lent. Seguim apostant per la detecció de possibles donants fora de les unitats de crítics, especialment en els serveis d’urgència i en aquelles assistències relacionades amb codis ictus (amb o sense telemedicina) per aconseguir l’objectiu plantejat pel Pla 50X22 de l’ONT.
Així mateix, i atesa la reestructuració de l’assistència als pacients crítics en la regió amb l’obertura de la Unitat de crítics de l’Hospital Santa Caterina, estem acreditant el centre, en col·laboració amb HUGDRJT per millorar l’assistència a aquest tipus de pacients i optimitzar la nostra capacitat d’oferir la donació com una opció dins de la planificació de final de vida.
El projecte sectorial de la Regió Sanitària de Girona pretén definir una xarxa de coordinació entre TOTS els hospitals de la regió, independentment de la seva titularitat, HUJTG i hospitals SISCAT: Palamós, Figueres, Parc Sanitari Martí i Julià, Campdevànol, Olot i Blanes.
L’objectiu últim és que puguem incloure la donació, tant d’òrgans com de teixits, dins de les cures a la fi de la vida a TOTES aquelles persones que hagin expressat la seva voluntat de ser donants.
Us convidem a participar en la construcció i desenvolupament d’aquest projecte.

Certificació

S’emetran els corresponents certificats d’assistència quan s’acrediti una assistència mínima de l’80%.

Inscripció

La inscripció és gratuïta (subvencionada pel ONT-Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat) i inclou material docent, esmorzars de treball i cafès entre sessions.
DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓN 6 de febrer de 2020 Per formalitzar la inscripció, ompli el formulari que trobarà en el següent enllaç
Per tal de garantir-la, faciliti el seu número de VISA, data de caducitat i nom de titular.
En cas de NO ASSISTÈNCIA, us carregarem 50 Euros a el número de targeta facilitat.
El procés de selecció de les inscripcions es farà per rigorós ordre d’arribada de les sol·licituds i atenent a la procedència geogràfica d’origen.
Trobareu la informació de la Jornada a l’enllaç

nov.
19
Dv
Jornada networking #TECNOLOGIAxPATRIMONI @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 19 @ 10:00 – 12:30

El divendres 19 de novembre, en el marc de la Setmana de la Ciència 2021, el Campus Robòtica de la Universitat de Girona organitza una jornada networking per explicar i debatre conjuntament diferents tecnologies innovadores desenvolupades per grups de recerca de la Universitat de Girona (Intel·ligència Artificial, Internet de les Coses, Big Data, visió per computador, percepció 3D, robòtica mòbil i submarina) que es poden aplicar a projectes de conservació del patrimoni cultural i natural.

Els reptes que afronta la conservació del patrimoni cultural i natural són cada vegada de major magnitud i urgents. Fins ara, les tècniques tradicionals han assolit grans fites però sovint es troben amb limitacions que dificulten el seu èxit.

Durant els darrers anys s’han desenvolupat una gran diversitat de tecnologies innovadores que ha demostrat un gran potencial en diversos àmbits, com la indústria, la salut o l’exploració de l’espai però les aplicacions en el patrimoni cultural i natural són encara anecdòtiques.

A la Universitat de Girona, diversos grups de recerca són experts en tecnologies innovadores que poden ajudar a solucionar moltes problemàtiques que amenacen el patrimoni cultural i natural de Catalunya. En aquesta jornada networking podreu conèixer i interaccionar amb les investigadores i investigadors per intercanviar experiències i debatre conjuntament possibles aplicacions i solucions que poden derivar en col·laboracions i projectes.

La jornada networking #TECNOLOGIAxPATRIMONI s’adreça principalment a administracions públiques, entitats sense afany de lucre i empreses que treballen en projectes de conservació del patrimoni cultural i/o natural. També pot resultar d’interès per empreses del sector tecnològic i persones emprenedores.

El Campus Robòtica de la Universitat de Girona és una plataforma relacional amb un clar plantejament market driven, que té per objectiu principal facilitar proactivament la relació entre les empreses i institucions de l’àmbit de la robòtica i la Universitat de Girona, sobre la base del contacte a priori i la promoció i manteniment d’una relació continuada a través d’una interlocució personalitzada i única amb la Universitat de Girona.

La sessió es farà en format presencial al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (Girona).

Programa provisional

  • 10:00 – 10:15 Benvinguda i Presentació d’InnovaGirona
  • 10:15 – 11:30 Presentacions dels Grups de Recerca
  • 11:30 – 12:00 Esmorzar networking
  • 12:00 – 12:30 h Taula rodona

Aquesta jornada networking va dirigida a administracions, entitats sense finalitat de lucre i empreses que treballen per a la conservació del patrimoni cultural i natural. També poden estar interessades empreses del sector tecnològic i emprenedors.

des.
10
Dv
Donació de Sang al ParcUdG @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
des. 10 @ 10:00 – 15:00

Calen més donacions de sang per atendre els malalts als hospitals

  • Les donacions diàries són insuficients per atendre l’augment de la necessitat de sang als hospitals
  • S’estan recuperant intervencions endarrerides per la Covid i per això les transfusions augmenten i cal més sang per als malalts
  • Aquest any s’han sumat 10.000 donacions de sang més que el mateix període de 2019 i tot i això en calen més
  • El Banc de Sang demana que qui pugui reservi hora per als pròxims dies en les diverses campanyes a través del web donarsang.gencat.cat
  • Cada dia caldria sumar entre 1.100 i 1.200 donacions de sang

Les necessitats diàries han augmentat des d’aquest mes d’octubre i calen 1.100 donacions per garantir les transfusions, especialment de plaquetes. Aquest component de la sang només té una durada de 5 dies. Per això és important mantenir un ritme de donacions constant cada dia.

El Banc de Sang té unes reserves de seguretat per donar resposta a possibles situacions d’emergència. Amb l’augment de l’activat les reserves se situen ara a les 6.000 unitats. La xifra ideal són 10.000.

març
17
Dj
World Water Day 2022 @ on-line
març 17 @ 9:45 – 14:00

Les aigües subterrànies proporcionen gairebé la meitat de tota l’aigua potable a tot el món, al voltant del 40% de l’aigua per a l’agricultura de regadiu i al voltant d’1/3 de subministrament d’aigua necessària per a la indústria. Manté els ecosistemes, manté el flux base dels rius i evita la subsidència de la terra i la intrusió d’aigua de mar. Malgrat la seva importància, les aigües subterrànies són invisibles. I fora de la vista sovint també significa fora de la nostra percepció i enteniment.

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) és un centre que té per objecte la recerca en l’àmbit de l’aigua i dels seus recursos, entre ells els recursos d’aigua subterrània, des de una visió integral del cicle de l’aigua incloent els aspectes qualitatius i quantitatius.

Amb aquesta missió, ICRA vol sumar-se a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua 2022, amb un seminari que, en dues sessions matinals, abordi:

1. la realitat de les aigües subterrànies a nivell de confederació hidrogràfica en l’abastament, amb èmfasi a les Conques Internes de Catalunya, i

2. els reptes actuals de les aigües subterrànies en els propers plans de gestió, amb la intervenció de ponents externs a ICRA que, amb la seva indubtable expertesa, aporten una visió actual del tema, contribueixen a difondre el coneixement de les aigües subterrànies i la seva importància en l’abastament humà i la preservació ambiental. Tot això amb la finalitat de fer visible aquest recurs, com diu el lema escollit per les Nacions Unides, i aconseguir que, pel seu caràcter estratègic, rebi l’atenció necessària dels àmbits administratius, socials i econòmics.

Modalitat de la jornada: on-line

Darrer dia d’inscripció 14 de març a les 14h.

El dia 15 de març les persones inscrites rebran l’enllaç per a la connexió. Data: 17 de març de 2022. Horari de 9:45 a 14:00.

Per assistir a la jornada virtualment, cal inscriure’s a través del següent enllaç https://forms.office.com/r/adU5N6QgLK

Les persones que assisteixin a totes les sessions de la jornada se’ls farà un certificat si així ho sol·liciten.

Programa

  • 9:45 Presentació de la jornada.
    • Dr. Damià Barceló, Director ICRA
    • Importància actual de les aigües subterrànies en l’abastament.
  • 10:00 La importància de celebrar un dia mundial dedicat a l’aigua subterrània: la tasca pionera del Dr. M. Ramón Llamas Dr. Emilio Custodio, UPC i ULPGC
  • 10:20 Les aigües subterrànies en el context de les CIC: els instruments de planificació Dra. Mireia Iglesias, ACA
  • 10:40 Les aigües subterrànies en l’abastament de la Costa Brava: un recurs estratègic? Sr.
    • Lluís Sala i Sr. Agustí López-Fàbrega, CCB-Gi
  • 11:00 Descans
    • Reptes actuals en la gestió de les aigües subterrànies
  • 11:20 Les aigües subterrànies i els ecosistemes dependents Dra. Anna Menció, UdG
  • 11:40 Qualitat de les aigües subterrànies: Contaminants vs remediació Dr. Albert Soler, UB 12:00 Aplicació de la Intel·ligència Artificial a la gestió hidrològica Dra. Ester Vilanova, Amphos 21
  • 12:20 Factors socials en la gestió de les aigües subterrànies Dra. Viviana Re, Universitat de Pisa, Itàlia
  • Torn de paraules + cloenda
  • 12:40 Intervencions dels assistents Moderador: Dr. Josep Mas-Pla, ICRA-UdG
  • 13:30 Cloenda + manifest(?) Dr. Damià Barceló, Director ICRA
juny
17
Dv
ICEday UdG: La universitat en temps de les plataformes @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 17 @ 12:00 – 13:30

Els ICEdays volen ser un espai per a la reflexió, el debat i la presentació de projectes i idees innovadores, però també un espai per a la provocació, el desafiament i la creativitat. Un espai on qüestionar-nos el que estem fent i atrevir-nos a pensar noves i millors maneres de fer-ho.

L’ICEday d’enguany serà a càrrec de Faraón Llorens, catedràtic d’Escola Universitària de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat d’Alacant (UA) i Director de la Càtedra Santander-UA de Transformació Digital.

En la seva intervenció, Faraón Llorens ens plantejarà els nous reptes que haurem d’afrontar en el món educatiu en un context on el paper de les plataformes digitals està prenent cada vegada major protagonisme. “Haurem d’estar atents -ens diu- per a no caure en l’error de subestimar l’efecte de la plataformització de l’aprenentatge en el mitjà i llarg termini”.

L’objectiu d’aquesta ponència és fer-nos reflexionar, per la qual cosa es plantejaran més preguntes que respostes:

Pot una plataforma d’aprenentatge considerar-se una universitat? Quina és l’aportació diferencial de la universitat? Anem cap a una educació presencial i experiencial per a qui puga pagarla i una altra automatitzada i d’instrucció per a la resta?…

Programa
  • 12:00h Inauguració
  • 12:15h Conferència “La universitat en els temps de les plataformes”
  • 13:00h Debat
  • 13:30h Cloenda

Inscripcions

 

nov.
4
Dv
IV Fòrum LEQUIA – Per un cicle urbà de l’aigua més resilient @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 4 @ 8:00 – 16:00

La quarta edició del Fòrum LEQUIA presentarà els resultats del projecte “uRban water cycle more resilient to pAndemics (RITA)”. Durant divuit mesos, el projecte s’ha enfocat en la resiliència urbana i l’economia, amb especial èmfasi en les mesures, tecnologies i eines que podrien ajudar a fer que el cicle urbà de l’aigua, des de l’abastament fins al sanejament, sigui més resilient. Coordinat pel Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental (LEQUIA) de la Universitat de Girona, el RITA agrupa un equip multidisciplinari de 15 investigadors i investigadores de quatre grups de recerca de la UdG i la UAB. El projecte ha estat finançat a través de la convocatòria “Replegar-se per créixer: l’impacte de les pandèmies en un món sense fronteres visibles” (PANDÈMIES 2020) de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca” (AGAUR).

Objectius:

  • Presentar els resultats principals del projecte al voltant de tres eixos: digitalització, economia circular i dimensió socioeconòmica.
  • Debatre en el marc d’una taula rodona amb experts el cicle hidro-social de l’aigua, que aborda de forma integral les variables sòcio-polítiques-ambientals de l’aigua.
  • Promoure la interacció i creació d’oportunitats entre les persones assistents.
  • Crear un espai de trobada i de reflexió entre entitats de recerca, empreses de serveis de l’aigua, organitzacions no governamentals i administració pública.

Lloc

Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Auditori de l’edifici Narcís Monturiol, carrer Pic de Peguera, 15, 17003.

Inscripcions

La jornada és gratuïta, però cal registrar-se prèviament a la pàgina web del grup (http://lequia.udg.cat) o enviar un correu electrònic a l’adreça registration@lequia.udg.cat. Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció.

 

8.45h – 9.30h

Acreditació i lliurament de la documentació
9.30h – 9.45 h  Benvinguda

Dr. Ignasi Rodriguez-Roda, director de l’Institut de Medi Ambient de la UdG

9.45h – 10.10 h

 

El projecte RITA, una oportunitat per fer el cicle urbà de l’aigua més resilient

Dr. Manel Poch, investigador principal del projecte, LEQUIA-UdG

10.10h – 10.30h La digitalització del cicle urbà de l’aigua

Dr. Hèctor Monclús, LEQUIA-UdG

10.30h – 11.00h

 

Solucions d’economia circular en el cicle urbà de l’aigua

Dr. Sebastià Puig i Dr. Joaquim Comas, LEQUIA-UdG

11:00h – 11:30h Pausa-cafè
11:30h – 12:00h Afeccions de la pandèmia al consum d’aigua

Dra. Anna Ribas, SAMBI-UdG

12:00h – 14:00h Taula rodona: Els reptes del cicle hidrosocial de l’aigua

Ponència introductòria: Dr. David Saurí, Geografia-UAB

 

Taula rodona:

Laura Mascort, Direcció Tècnica – Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter

Meritxell Lendinez, Cicle de l’Aigua – Àrea Metropolitana de Barcelona

Xavier Bernat, Transició Ecològica Justa – Aigües de Barcelona

Montserrat Alomà, Comunicació i Relacions Institucionals, Agència Catalana de l’Aigua

Moderadora: Dra. Alexandra Popartan, LEQUIA-UdG

14:00h – 14:15h Cloenda

Dr. Maria Dolors Balaguer, directora del LEQUIA

14:15h – 16:00h Dinar-networking
jul.
14
Dv
La intel·ligència artificial des d’una vessant pràctica @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
jul. 14 @ 10:00 – 11:00

Des de principis d’any, el fenomen tecnològic que ha superat al Blockchain i el nou Metavers ha estat els nous xats com el cas del ChatGPT. El seu coneixement sembla il·limitat, i el que més sorprèn és que és capaç de respondre sobre qualsevol cosa amb l’estil que ho faria una persona sàvia.

Però… què és en realitat?, com funciona?, què en podem esperar?, pot fer de tot?, és una benedicció o una maledicció?, quins llocs de treball eliminarà o modificarà per sempre?

En aquesta sessió resoldrem aquestes preguntes i d’altres que ens plantegeu.

Si la nova intel·ligència artificial ha vingut per quedar-se… el millor serà aprendre a fer-la servir per als nostres interessos.

  •  Innovació, tecnologia i R+D
  • Tots els sectors

Conèixer les possibilitats de la intel·ligència artificial i la seva aplicació.

Una empresa o un emprenedor.

oct.
26
Dj
Presentació del projecte europeu LIFE-RECYCLO @ Sala d'actes ICRA - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
oct. 26 @ 9:30 – 12:00

L’ICRA es complau en anunciar que dijous dia 26 d’octubre, es durà a terme la presentació del projecte europeu LIFE-RECYCLO, en el qual investigadors d’ICRA estan treballant des de 2022 i que comptarà amb la participació dels coordinadors del projecte TREEWATER (empresa francesa de tecnologia de tractament d’aigua), la fundació Mas Xirgu (GRUPFRN) i Pop’Sciences de la Universitat de Lió.

L’objectiu principal de LIFE-RECYCLO és la reutilització de les aigües de bugaderia en el propi sistema, mitjançant un tractament d’aigua integrat que permet la seva recirculació, amb el conseqüent estalvi en el consum d’aigua. El prototip de tractament està basat en una oxidació avançada que permet millorar la qualitat de l’aigua amb una desinfecció total i que pot degradar més del 90% dels contaminants emergents presents a l’aigua. Per a més informació sobre el projecte: https://www.treewater.fr/fr/recyclo

Durant aquest esdeveniment, es presentaran detalls del projecte, així com els primers resultats de la implementació del prototip. La jornada inclou (per als participants interessats) la visita a la bugaderia on s’ha implementat el sistema.
L’assistència a l’esdeveniment és gratuïta, però es requereix registre previ abans del 20 d’octubre, registrant-se en aquest enllaç o bé escrivint un correu a aquesta adreça: samantha.dizier@universitelyon.fr.

Programa

  • 9h30 – 9h45: recepció amb cafè a ICRA.
  • 9h45 – 10h30: presentació del projecte RECYCLO per Bruno Cédat, cofundador de TreeWater, i Sara Rodríguez-Mozaz, Gianluigi Buttiglieri i Marta Turull López, investigadores d’ICRA.
  • 10h30 – 11h00: visita al laboratori d’ICRA a càrrec de Sara Rodríguez-Mozaz, Gianluigi Buttiglieri i Marta Turull López, investigadores d’ICRA
  • 11h00 – 11h45: trasllat a la Fundació Ramon Noguera (15 min) i presentació del  Prototip RECYCLO
  • 11h45: retorn a ICRA
  • 12h00: final de l’esdeveniment

Informació pràctica:

  • Adreça ICRA: Parc Científic y Tecnològic de la Universitat de Girona, edifici H2O Emili Grahit 101 – 17003 Girona (https://maps.app.goo.gl/BgkqegbXVpjbB5aw6).
  • En cotxe: Aparcament a la seva disposició.
  • En transport públic: Autobús L8, parada c. Emili Grahit.

Sobre TreeWater i LIFE-RECYCLO:
TreeWater és una empresa francesa que ofereix solucions per al tractament i reciclatge d’efluents complexos (microcontaminants o altres contaminants refractaris). Fundada en 2017, l’empresa TreeWater està dirigida per Bruno CEDAT i Marc-Emmanuel BOUCHARD.

Les bugaderies participants en el projecte són la Fundació Mas Xirgu (GRUPFRN – Espanya), l’empresa KLIN SARL (Luxemburg) i la Blanchisserie Saint-Jean (França).

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA – Espanya) es dedica a desenvolupar mètodes innovadors per analitzar substàncies perilloses. Pop’Sciences de la Universitat de Lió es fa càrrec de la comunicació del projecte i de l’elaboració d’una enquesta de percepció.

des.
22
Dv
Jornada de celebració del 30è aniversari de VICOROB @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
des. 22 @ 10:00 – 14:00

Tres dècades d’innovació, investigació i contribucions han donat forma al viatge de l’Institut de recerca en visió per computador i robòtica (VICOROB). Per aquest motiu, el grup VICOROB celebrarà el seu 30è aniversari el 22 de desembre que comptarà amb la participació d’ex-membres del grup VICOROB que actualment estan treballant a empreses tals com NVIDIA, CONTINENTAL, PAL ROBOTICS i EMESENT. Al llarg de la jornada representants d’empreses sorgides del grup VICOROB realitzaran una taula rodona tractant el tema  “El camí cap a la transferència: oportunitats i reptes”.

Podeu consultar el programa:  ( Programa jornada VICOROB 30 )

febr.
23
Dv
Acte de presentació de la càtedra ATL de l’aigua potable @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
febr. 23 @ 12:00 – 14:30

L’acte de presentació de la Càtedra ATL d’aigua potable tindrà lloc el 23 de febrer de 2024 a les 12:00 hores, a l’Auditori Manel Xifra Boada del Parc de Recerca i Innovació de la UdG – c/ Emili Grahit 91 de Girona -.

En el decurs de l’acte pronunciarà una conferència la Sra. Sarai Sarroca, directora del Servei Meteorològic de Catalunya.

L’acte estarà dirigit pel rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi, i comptarà amb la presència de l’Hble. Sr. Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats i de l’Hble. Sr. David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Per assistir a l’acte inscriu-te en aquest enllaç i ajudans a escollir el logo de la càtedra.

Programa de l’acte:

12:00h – Inici de l’acte de presentació de la Càtedra ATL d’aigua potable

  • Benvinguda i salutació del rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi

12:10 – Intervenció del Sr. David Vila

  • Director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL)

12:20 – Presentació Càtedra ATL de l’Aigua Potable, a càrrec de:

  • Dr. Hèctor Monclús, director de la Càtedra, investigador Ramon y Cajal i professor de la UdG
  • Dr. Fernando Valero, director tècnic de la Càtedra i cap del Departament R+D+i i control de processos d’ATL

12:50 – Conferència a càrrec de la Sra. Sarai Sarroca

  • Directora del Servei Meteorològic de Catalunya.

13:20 – Intervenció de l’Hble. Sr. David Mascort

  • Conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya

13:30 – Intervenció de l’Hble. Sr. Joaquim Nadal

  • Conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya

13:40 – Cloenda a càrrec del Dr. Quim Salvi

  • Rector de la Universitat de Girona

 

Al finalitzar es servirà un refrigeri, a peu dret, al vestíbul.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty