972 18 34 00

Calendar

oct.
8
Dj
II edició del Net-Lunch @ Auditori 2 Centre d'empreses
oct. 8 @ 13:30 – 15:30

Després de la bona acollida de la primera edició del Net-Lunch, on prop d’un centenar de persones entre usuaris i representants de diferents sectors d’àmbit gironí van poder gaudir d’una jornada on intercanviar experiències i fer negocis davant d’un bufet a l’aire lliure, torna una nova edició d’aquest espai lúdic i interrelacional.

En aquesta ocasió es presetnaran a la comunitat del Parc les empreses BAGI (Business Angels Girona), la primera Xarxa d’Àngels Inversors de les comarques de Girona, Ubikwa és una empresa de nova creació que ofereix serveis de recerca i desenvolupament en l’àrea de la computació ubiqua i la Internet de les coses i VIDEOGir que és una productora que realitza vídeos per a empreses i entitats.

1r Net-Lunch ParcUdG

1r Net-Lunch ParcUdG

Després d’aquestes breus intervencions se servirà un bufet per oferir la possibilitat a  les empreses que conversin en un ambient distès. Al net-lunch del ParcUdG han estat convidades les principals associacions empresarials de l’àmbit gironí i representants del món inversor i business angels de la demarcació. També han estat convidats representants del sector financer gironí, els quals tenen obertes línies de finançament per a empresaris i per a emprenedors. Finalment, s’espera la presència de directius dels principals mitjans de comunicació de les comarques de Girona, així com membres de les institucions i patrons del ParcUdG que treballen en l’àrea de foment i emprenedoria.

Les inscripcions es clouen aquest dimarts o d’octubre. Tothom que hi estigui interessat pot apuntar-s’hi a la recepció del Centre d’Empreses, Giroemprèn  o bé enviant un correu electrònic a unigiparc@parcudg.com.El preu de la inscripció és de 7€. La inscripció es pot abonar a la recepció del mateix edifici o bé fent una transferència al número de compte ES50 2100 0002 50 0201537325 fent referència a l’esdeveniment i identificant la vostra empresa.

nov.
19
Dj
Sessió ‘Branding i màrqueting digital’ @ Auditori Sala 3 Ed. Giroemprèn
nov. 19 @ 19:00 – 20:30

El Club Girona ESADE Alumni es complau a invitar-te a aquesta sessió del Programa de Continuïtat titulada “Branding i màrqueting digital”, a càrrec de Marc Lite (Lic&MBA 01), col·laborador acadèmic del Departament de Direcció de Màrqueting d’ESADE.

La sessió està adreçada a emprenedors amb projectes digitals i a empreses tant del món offline com online, en la qual es proposarà una metodologia simple, clara i directa per “mesurar” la situació comercial d’una empresa, tant en l’àmbit digital com en el real, i, a partir de les mètriques identificades, millorar o construir una nova estratègia que aporti millors resultats.

Claus del branding i la comunicació a la start-up
Tots hem sentit parlar d’Apple, Nike, Ikea i Coca-Cola a les classes de màrqueting. I crec que a tots ens resulta quasi impossible aplicar-ne els aprenentatges a la nostra realitat i al dia a dia de la start-up: el context no és el mateix, el canal de distribució no té res a veure… i, sobretot, els recursos (pressupost i equip) no es poden ni comparar!

Entendre com generar valor des del branding i la comunicació és l’eix d’aquesta xerrada, des d’una perspectiva pràctica i aportant les eines que ens permetran aplicar els coneixements optimitzant recursos i mesurant-ne els resultats.

Inscripcions al web del Club Girona ESADE Alumni 

març
8
Dt
Conferència del Dia de la Dona “Cuida la teva salut Femenina” @ Auditori 2 Centre d'empreses Parc Científic i Tecnològic de la UdG
març 8 @ 18:30 – 20:00

A la xerrada “Cuida la teva salut Femenina” del Dia de dona s’explicarà com funciona i perquè serveix la musculatura del sòl pèlvic. Exposaran com millorar, tractar i prevenir les diferents alteracions del sòl pelvià; incontinència, recuperació post-part, preparació al part, fisiosexologia, restrenyiment, prolapses.
Es tractaran altres qüestions com els problemes de regla, ovaris poliquístics, problemes de fertilitat des del punt de vista psicoterapèutic.

Ponents: Goretti Font: Fisioterapeuta uroginecologa.
Xavier Martos: Psicoterapeuta i coach.

dia de la dona

març
17
Dj
Conferència ‘Desenvolupament de negocis B2B’ @ Auditori 3 Centre d'empreses Parc Científic i Tecnològic de la UdG
març 17 @ 19:00 – 20:30

El Club Girona ESADE Alumni et convida a aquesta sessió, titulada ”Desenvolupament de negocis B2B”, a càrrec d‘Óscar Torres, Director del programa B2B Management d’Executive Education, Director Global Business Development a Dassault Systemes, Consultor, Formador, Membre de Consell Assessor i Expert en Estratègia i Vendes B2B.

Les dificultats amb què es troben els professionals que han de vendre els seus productes o serveis a altres empreses (B2B) no tenen res a veure amb les de la venda de productes de consum (B2C). La competitivitat més gran dels mercats ens ha portat a processos de venda molt més complexos, que requereixen més professionalització de la força de vendes i, en conseqüència, més atenció de la direcció general a l’hora de crear els equips i els processos que permetran assolir els objectius del negoci d’una manera més predictible.

Descobreix les claus de la gestió del B2B en aquesta sessió.

El conferenciant
Óscar Torres és director del programa B2B Management d’Executive Education d’ESADE i director de Desenvolupament de Negoci a escala mundial de Dassault Systemes. Va estudiar Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i és diplomat PDD per l’IESE. Ha assistit a diferents programes de desenvolupament directiu en prestigioses escoles com Harvard Business School, Babson i CEIBS. Disposa d’una clara visió de la indústria ja que ha desenvolupat part de la seva carrera en companyies com Valeo, Cobega (Coca-Cola) i Nacional Motor (Derbi – Piaggio), en departaments tan diferents com Enginyeria de Processos, Qualitat o Compres, i amb responsabilitats internacionals, ja que va estar expatriat a la Xina durant un període de dos anys liderant el departament de Customer Service i Organització. El 1995 va començar la seva carrera docent a la UPC. Més tard es va especialitzar en Estratègia i Vendes. Des de 1998 és professor associat de l’assignatura Direcció de Vendes a IQS School of Management (URL). El 2001 es va incorporar a la companyia americana de programari SolidWorks, pertanyent al grup francès *Dassault *Systemes, i ràpidament és promocionat a Director Comercial per Iberia. El 2005 va ser nomenat Country Manager d’Iberia. També ha participat en nombroses conferències a escala internacional i ha col·laborat com a professor d’intercanvi per als programes MBA de la Masagung Graduate School of Management (University of San Francisco), de la Loyola School (University of Chicago) i de la Fairfield University de Nova York. El 2013 va dissenyar i va dirigir acadèmicament, a l’EUNCET Business School, un programa de vendes B2B per a gerents i directors comercials, que va obtenir una gran participació (40 % de gerents) i reacció positiva entre els principals mitjans catalans (semàfor verd a La Vanguardia de 16 / 7/13). Membre del consell assessor de diverses companyies, entre les quals hi ha troba IMAN Corporation. Ha facilitat comitès de direcció d’empreses tan importants com Danone a Espanya.

abr.
21
Dj
Curs – Taller sobre aprenentatge basat en projectes (ABP) @ Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona - Auditori Narcís Monturiol
abr. 21 @ 17:00 – 20:00

PRESENTACIÓ DEL CURS

Taller intensiu on et permetrà disposar de les eines per a cadascuna de les fases d’un projecte centrat tant en l’interès dels alumnes i responent al currículum escolar: programació, avaluació i eines per al desenvolupament adequats al model ABP.
“L’ensenyament és l’art de crear la Intenció d’iniciar un projecte, acompanyar-lo i donar-li suport amb totes les eines de què disposem per a això”.

CONTINGUTS DEL CURS

  • Per què l’ensenyament tradicional no serveix per als aprenents del segle XXI?
  • Quin és el marc de l’aprenentatge? Tenim claus per facilitar-ho?
  • Què aporta l’ABP? ¿Es poden treballar els continguts del currículum des d’educació infantil fins a secundària, batxillerat o FP?
  • Com desenvolupar el projecte des dels interessos dels alumnes sense oblidar els continguts?
  • Quines són les fases en el seu desenvolupament?
  • Quines eines estan disponibles per a cadascuna d’elles?
  • Quin és el paper del docent? Com entra en escena la comunitat i les xarxes?
  • Com avaluar l’ABP? És difícil aconseguir una avaluació autèntica?
  • Quines eines existeixen per fer una avaluació autèntica?
  • Com integrar l’ABP en el teu centre? Quines dificultats i oportunitats es presenten per fer-ho? Com gestionar-les?
 

DIRIGIT A:
Docents de tots els nivells educatius: infantil (0-6), primària, secundària-batxillerat, formació professional, universitat, educació d’adults, educació no formal, estudiants de pedagogia, educació social, psicologia i interessats en la innovació i el canvi educatiu.
Les places són limitades i la inscripció es realitza per rigorós ordre de recepció del pagament.

maig
5
Dj
Jornada ” El campus aigua, l’ecosistema innovador del sector de l’aigua” @ Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Auditori Manel Xifra Boada, edifici Narcís Monturiol
maig 5 @ 15:00 – 18:00

L’actual entorn econòmic i social està marcat per intensos factors de canvi i per profunds desafiaments, que defineixen un alt nivell de complexitat i competitivitat per a les empreses. Davant aquest entorn, i com ha passat en altres grans períodes de transformació històrica, la capacitat d’una societat per innovar es configura com la gran font de generació de productivitat, diferenciació i valor per a les empreses i de progrés i benestar per al conjunt d’una societat.

La vinculació entre ciència i empresa és el factor clau per a la creació d’innovació, entesa com l’aplicació pràctica del desenvolupament tecnològic i el coneixement a la resolució de necessitats empresarials i socials concretes. És la baula de la cadena que permet convertir la tecnologia i el coneixement científic en valor útil i productiu.

Conscients d’aquest valor estratègic de la innovació i de la vinculació entre ciència i mercat, la Universitat de Girona proposa impulsar la relació entre empreses i entitats d’un mateix sector d’activitat. El Campus Aigua és l’instrument escollit per facilitar aquest fòrum de trobada en el sector de l’aigua. www.udg.edu/mon-aigua

PROGRAMA

  • 15:00h – Benvinguda. Ramon Moreno Amich, Vicerector de planificació Innovació i Empresa i Director del Programa de Campus Sectorials.
  • 15:15h – L’ecosistema innovador com a font d’oportunitats. Francesc Solà, director de la consultora Transferència de Recursos Avançats i Nous Serveis S.L (TRANS)
  • 15:45h – Els Campus Sectorials; orientant la R+D+I i la formació a les necessitats del mercat. Ramon Moreno Amich, Vicerector de planificació Innovació i Empresa i Director del Programa de Campus Sectorials.
  • 16:00h – El Campus de l’Aigua; un entorn dinamitzador d’oportunitats. Ignasi Rodríguez-Roda, Director Científic del Campus Aigua
  • 16:30h – Casos d’èxit
  • 17:30h – Conclusions de la sessió
  • 17:45h – Clausura
  • 17:50h – Networking
juny
22
Dc
Presentació de l’estudi Girona 100 @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 22 @ 18:00 – 20:30

La setena edició de l’Estudi Girona 100, SA, elaborat per la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona juntament amb KPMG fa una anàlisi quantitativa de les 100 primeres empreses de Girona i qualitativa a partir de les opinions d’alguns dels principals empresaris i directius de la província recollits en una enquesta i diferents grups d’opinió.

Programa

  • Benvinguda
    Sr. Jaume Fàbrega, Vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona
  • Presentació de l’estudi Girona 100, SA
    Dra. Pilar Marquès, Directora de la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona
    Sr. Manel Blanco, Soci responsable de l’oficina de Girona de KPMG a Espanya
  • Taula rodona: “D’empresa familiar a grup internacional: dues visions”.
    Sr. Pere Laymon, Conseller Delegat de Miquel Alimentació Grup
    Sr. Jaume Juher, Conseller Delegat de Roberlo
  • Cloenda
    Dr. Sergi Bonet, Rector de la Universitat de Girona
  • Còctel

Dimecres 22 de juny, de 18:00 a 20:30 h. Auditori Manel Xifra Boada. Edifici Narcís Monturiol. Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Carrer Emili Grahit, 91, 17003 La Creueta, Girona

Es prega confirmació a catedra.cef@udg.edu

 

juny
29
Dc
Oportunitats de finançament europeu de l’R+D+i en l’àmbit de la salut @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
juny 29 @ 14:00 – 20:00

La Unitat de Programes Europeus de finançament deHorizon2020 l’R+D+i de la UdG, conjuntament amb l’IDIBGI, el Ministerio de Economía y Competividad i el Instituto de Salud Carlos III, organitzen el proper 29 de juny una jornada sobre LES OPORTUNITATS DE FINANÇAMENT EUROPEU DE LA I+D+i EN L’ÀMBIT DE LA SALUT.

En la primera part de la jornada es farà una introducció general a l’Horitzó 2020, el principal programa europeu de finançament de la recerca i la innovació.

Seguidament, es presentaran les convocatòries del Consell Europeu de la Recerca i les Accions Marie Skłodowska-Curie del Pilar I de Ciència Excel·lent, obertes a tots els àmbits R+i.

A la segona part es tractaran diferents programes i iniciatives europees de finançament per temes relacionats amb la salut.

Es comptarà amb la presència de Lucía del Río, de l’Oficina de Projectes Europeus del ISCIII i Punt Nacional de Contacte de l’ERC;  i amb Juan Riese, de l’Oficina de Projectes Europeus del ISCIII i  Punt Nacional de Contacte del Repte Social 1: Salut, canvi demogràfic i benestar de l’H2020.

Els principals destinataris de la jornada són els investigadors interessats en aconseguir finançament europeu, tant per l’àmbit de la salut com per àrees vinculades com les TIC, les nanotecnologies, les ciències socials i humanitats, etc.

Programa de la jornada  Formulari d’inscripcions

abr.
27
Dj
Seminari “Anàlisi de les ERC grants: per què les donen, qui les aconsegueix, i com són els projectes” @ Sala d'actes de l'edifici ICRA - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
abr. 27 @ 12:00 – 14:00

Les ERC grants estan considerades una de les convocatòries de finançament de la recerca més dures d’aconseguir. El premi però és sucós. Un finançament generós durant un període llarg de temps i un segell d’excel·lència que permeti als investigadors que les aconsegueixen entrar en les elits europees. En aquesta xerrada coneixerem quin són els criteris de l’European Research Council per donar aquestes subvencions a la recerca d’excel·lència. Analitzarem la seva especificitat i intentarem comprendre quina és la veritable clau de l’èxit per aconseguir-les. Habitualment es considera que la clau és el CV de l’investigador però en aquesta xerrada intentarem demostrar que encara que és un factor important no és el factor més rellevant. Esbrinarem també com més enllà del talent individual, la socio-política científica del lloc i la institució on treballa l’investigador poden ser també elements clau per tenir èxit.

Ponent: Miquel Angel Rodriguez Arias- Fundraiser and Project Manager en el Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC)

Short CV:
Miquel Angel Rodríguez Arias és en l’actualitat “Fundraiser” i “Project Manager” al Departament d’Oceanografia Física i Tecnològica de l’ICM. Amb 20 anys d’experiència en el món de la recerca dels quals només els quatre primers amb perfil investigador, ha tocat al llarg de la seva carrera professional temes tan diversos com la gestió administrativa i de projectes, la captació de fons i de talent, la direcció d’equips i les relacions laborals, les estratègies institucionals i la visibilitat corporativa.

Jornada-ERC-ICRA-tf

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty