972 18 34 00

Calendar

abr.
21
Dj
Curs – Taller sobre aprenentatge basat en projectes (ABP) @ Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona - Auditori Narcís Monturiol
abr. 21 @ 17:00 – 20:00

PRESENTACIÓ DEL CURS

Taller intensiu on et permetrà disposar de les eines per a cadascuna de les fases d’un projecte centrat tant en l’interès dels alumnes i responent al currículum escolar: programació, avaluació i eines per al desenvolupament adequats al model ABP.
“L’ensenyament és l’art de crear la Intenció d’iniciar un projecte, acompanyar-lo i donar-li suport amb totes les eines de què disposem per a això”.

CONTINGUTS DEL CURS

  • Per què l’ensenyament tradicional no serveix per als aprenents del segle XXI?
  • Quin és el marc de l’aprenentatge? Tenim claus per facilitar-ho?
  • Què aporta l’ABP? ¿Es poden treballar els continguts del currículum des d’educació infantil fins a secundària, batxillerat o FP?
  • Com desenvolupar el projecte des dels interessos dels alumnes sense oblidar els continguts?
  • Quines són les fases en el seu desenvolupament?
  • Quines eines estan disponibles per a cadascuna d’elles?
  • Quin és el paper del docent? Com entra en escena la comunitat i les xarxes?
  • Com avaluar l’ABP? És difícil aconseguir una avaluació autèntica?
  • Quines eines existeixen per fer una avaluació autèntica?
  • Com integrar l’ABP en el teu centre? Quines dificultats i oportunitats es presenten per fer-ho? Com gestionar-les?
 

DIRIGIT A:
Docents de tots els nivells educatius: infantil (0-6), primària, secundària-batxillerat, formació professional, universitat, educació d’adults, educació no formal, estudiants de pedagogia, educació social, psicologia i interessats en la innovació i el canvi educatiu.
Les places són limitades i la inscripció es realitza per rigorós ordre de recepció del pagament.

maig
5
Dj
Jornada ” El campus aigua, l’ecosistema innovador del sector de l’aigua” @ Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Auditori Manel Xifra Boada, edifici Narcís Monturiol
maig 5 @ 15:00 – 18:00

L’actual entorn econòmic i social està marcat per intensos factors de canvi i per profunds desafiaments, que defineixen un alt nivell de complexitat i competitivitat per a les empreses. Davant aquest entorn, i com ha passat en altres grans períodes de transformació històrica, la capacitat d’una societat per innovar es configura com la gran font de generació de productivitat, diferenciació i valor per a les empreses i de progrés i benestar per al conjunt d’una societat.

La vinculació entre ciència i empresa és el factor clau per a la creació d’innovació, entesa com l’aplicació pràctica del desenvolupament tecnològic i el coneixement a la resolució de necessitats empresarials i socials concretes. És la baula de la cadena que permet convertir la tecnologia i el coneixement científic en valor útil i productiu.

Conscients d’aquest valor estratègic de la innovació i de la vinculació entre ciència i mercat, la Universitat de Girona proposa impulsar la relació entre empreses i entitats d’un mateix sector d’activitat. El Campus Aigua és l’instrument escollit per facilitar aquest fòrum de trobada en el sector de l’aigua. www.udg.edu/mon-aigua

PROGRAMA

  • 15:00h – Benvinguda. Ramon Moreno Amich, Vicerector de planificació Innovació i Empresa i Director del Programa de Campus Sectorials.
  • 15:15h – L’ecosistema innovador com a font d’oportunitats. Francesc Solà, director de la consultora Transferència de Recursos Avançats i Nous Serveis S.L (TRANS)
  • 15:45h – Els Campus Sectorials; orientant la R+D+I i la formació a les necessitats del mercat. Ramon Moreno Amich, Vicerector de planificació Innovació i Empresa i Director del Programa de Campus Sectorials.
  • 16:00h – El Campus de l’Aigua; un entorn dinamitzador d’oportunitats. Ignasi Rodríguez-Roda, Director Científic del Campus Aigua
  • 16:30h – Casos d’èxit
  • 17:30h – Conclusions de la sessió
  • 17:45h – Clausura
  • 17:50h – Networking
març
22
Dc
ICRA obre les seves portes als estudiants de secundaria coincidint amb el dia Mundial de l`Aigua @ Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, Edifici H2O
març 22 @ 8:00 – 18:00

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua, organitza per segon any consecutiu una Jornada de Portes Obertes – JPO 2017 del centre el proper dia 22 de març, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua.

La jornada està pensada per a estudiants de Batxillerat i Cicle Formatiu de Grau Superior, relacionats amb la Química, Biologia, Medi Ambient i Tecnologia. Amb la finalitat de donar a conèixer les activitats realitzades en el Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), s’ha dissenyat una jornada de portes obertes que permeti als visitants entendre la investigació relacionada amb el cicle integral de l’aigua. Començant per l’estat del riu Onyar, sovint citat pel freqüent impacte al qual es troba sotmès, proposem un recorregut pels diferents vessants d’estudi desenvolupats en el centre.

Es tracta d’una oportunitat única per comprovar l’estreta relació entre medi i recerca i de la necessitat de la interacció entre diferents disciplines científiques per a respondre preguntes complexes.El programa de la jornada es desenvoluparà al llarg d’una hora i mitja aproximadament en diferents espais del centre. El contingut de l’experiència es basarà en el següent esquema:

1.- Benvinguda. Introducció al problema ecològic dels rius (Sala d’actes)

2.- Avaluació de la contaminació biològica i química del riu Onyar.

Sala de rius experimentals

Sala de rius experimentals

 2.1.- Caracterització físico-química de l’aigua. Es mostraran les tècniques més avançades per a la determinació de paràmetres de control imprescindibles pel coneixement de l’estat ecològic de les masses d’aigua. (Laboratoris L01-L02)

2.2.- Determinació dels contaminants orgànics (fàrmacs, antibiòtics, disruptors endocrins, etc.) en el riu. Es descriurà la realització del pretractament de la mostra: filtració i preconcentració dels compostos objecte d’estudi. Posteriorment, es farà una presa de contacte amb l’equipament vinculat a l’anàlisi: cromatografia líquida acoblada a espectrometria de masses. (Laboratoris L13-L15-L17)

2.3.- Estudi de l’impacte de la contaminació sobre microorganismes. Es donarà una visió general de les tècniques moleculars per a la identificació i recompte de microorganismes, així com les que s’utilitzen per a la quantificació de marcadors gènics relacionats amb la resistència a antibiòtics. (Laboratori L26 i UTBM)

2.4.- Estudi de l’impacte sobre els ecosistemes. Es veurà l’aproximació a l’impacte en els ecosistemes a través de la resposta de la biota en canals artificials. (Sala de rius experimentals )

3.- Tractament de les aigües residuals. S’aprofundirà en la funció i operativa de les depuradores (retorn de l’aigua tractada a riu). Es donaran a conèixer les tecnologies actuals i la innovació desenvolupada en les instal·lacions d’ICRA. (Laboratori L06 Plantes Pilot de tractament d’aigües residuals).

maig
11
Dj
Seminari “La citometria en l’anàlisi d’aigües” @ ICRA- Institut Català de Recerca de l'Aigua
maig 11 @ 10:00 – 17:00

Descobreix i prova els beneficis de la citometria amb focalització acústica en l’anàlisis d’ aigües

Programa:

  • 10h- 11h Descobreix la nova tecnologia de focalització acústica de     l’Attune NxT
  •  11h- 13h Taller pràctic de citometria amb el Attune NxT:
    • Quantificació i viabilitat de microorganismes presents a l’aigua
    • Anàlisi de poblacions bacterianes
    • Anàlisi de vitalitat cel·lular relativa dins d’un cultiu bacterià
  •  14:30h- 17h Espai reservat per passar les vostres mostres
Places limitades. Confirma la teva assistència enviant un e-mail a: sct@icra.cat indicant nom i lloc/ departament.
Seminari “La citometria en l’anàlisi d’aigües”
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty