972 18 34 00

Calendar

jul.
5
Dc
Startup Huddle a Girona @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
jul. 5 @ 18:00 – 20:00

Autoocupació es plau d’anunciar una emocionant oportunitat de networking i aprenentatge per a tota la comunitat empresarial de Girona. El proper 5 de juliol, a les 18h, el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona acollirà una nova edició de Startup Huddle.

Què és exactament el Startup Huddle? Es tracta d’un espai de participació dinàmic, on dues persones emprenedores presenten els reptes als quals s’enfronten en els seus projectes i reben feedback i suport dels assistents. És una oportunitat única per a emprenedors/es, mentors/es i professionals del sector de connectar, aprendre i compartir coneixements.

A més de les presentacions, com és habitual, també tindrem un espai de networking més informal, que us permetrà establir contactes amb altres professionals i expandir la vostra xarxa de contactes en el món empresarial.

Aquesta edició de Startup Huddle se centrarà en els reptes que enfronten els emprenedors/es de Girona. Serà una oportunitat excel·lent per conèixer els desafiaments únics d’aquesta comunitat empresarial emergent i explorar maneres de superar-los de manera col·lectiva.

Per confirmar la vostra assistència, us preguem que us inscriviu en el següent enllaç. Les places són limitades, així que us recomanem que us registreu aviat per a assegurar-vos un lloc.

Si teniu qualsevol dubte o pregunta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic mentoring@autoocupacio.org o trucant al 93 490 88 60. Estarem encantats d’ajudar-vos.

No us perdeu aquesta gran oportunitat de connectar amb altres professionals i aprendre de les experiències dels emprenedors/es locals. Us esperem el 5 de juliol a les 18h al Parc Científic i Tecnològic de la UdG (Edifici Narcís Monturiol, C/ Emili Grahit, 91, 17003, Girona).

 

oct.
18
Dc
Jornada: Bioseguretat a l’àmbit de la investigació científica @ Auditori Jaume Casademont
oct. 18 @ 9:30 – 13:15

La bioseguretat es un conjunt de normes i barreres que s’estableixen per a prevenir un risc biològic. Són d’especial importancia els microorganismes patògens de quarantena a la Unió Europea, a més dels organismes modificats genèticament (OMGs). Per a protegir-nos i protegir altres éssers vius i el medi ambient, s’estableixen sistemes de contenció i normatives legals sobre organismes nocius per les plantes i els animals.

En els projectes de recerca científica, a banda de la bioseguretat, també s’han de considerar les implicacions ètiques de l’activitat, així com l’accés i explotació als recursos genètics.

En aquesta jornada es presentaran els diferents aspectes de la bioseguretat a càrrec d’experts de l’administració pública i de la recerca científica.

Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç, i realitzar la inscripció a la jornada (gratuïta)

oct.
20
Dv
Jornada per impulsar la transició energètica de manera sostenible a les comarques gironines @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
oct. 20 @ 9:30 – 13:30

La Fundació Girona Regió del Coneixement organitza aquesta jornada amb l’objectiu de canviar el paradigme energètic actual cap a fonts més netes i renovables. Aquesta  reuneix expertesa, coneixement, recerca, administració, empresa i ciutadania per tal d’explorar noves solucions, estratègies i col·laboracions i fer-ho possible.

Per a formalitzar la inscripció cal registrar-se en el següent enllaç i posteriorment realitzar la inscripció a la jornada seleccionant “Inscriure’s”

Programa: 

08:30 h Acreditacions

09:00 h Benvinguda i presentació a càrrec de:

  • Josep Calbó i Angrill, vicerector de projectes estratègics i internacionalització i Director General de la Fundació Girona Regió del Coneixement
  • Xavier Xirgu i Aleixandre, Director Tècnic de la Fundació Girona Regió del Coneixement

09:15 h Ponència inaugural: “El futur de l’energia: com assolir una transició sostenible des del territori”, a càrrec d’ Antonio Turiel i Martínez, físic i divulgador científic.

10:00 h Compartint projectes col·laboratius

·  RESCHOOL, Estratègies i eines per a la Incentivació i gestió de la flexibilitat en Comunitats Energètiques amb Recursos Distribuïts, a càrrec de Joaquim Melendez, membre del Grup de Recerca en Enginyeria de Control i Sistemes Intel·ligents (eXIT).

·  Comunitat energètica al Barri de Montolivet (Olot), a càrrec d’ Elena Capdevila, presidenta de l’associació comunitat energètica de Montolivet.

10:30 h Ajuts de finançament: instruments i recursos per impulsar projectes de col·laboració amb recerca

Marta Morera, directora Institut Català de l’Energia.

11:00 h Dinàmica de coneixença

11:15 h Cafè relacional i participatiu

12:00 h Taula rodona: Reptes territorials per assolir la transició energètica a les comarques gironines

Modera: Francesc Ribera Grau, gerent del Cluster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC)

Membres de la taula:

  • Marta Morera, Institut Català de l’Energia
  • Anna Camp, Diputació de Girona
  • Representant sector empresarial (pendent de confirmar)
  • Gemma Domenech Costrafreda, CTTI
  • Anaïs Varo, UdG
  • Arnau Lagresa, IAEDEN

 13:30 h Passem a l’acció: explorant les oportunitats de projectes col·laboratius, transversals i interdisciplinars per a un futur energètic sostenible

  • Projectes de suport a la transició energètica, Emili-Xavier Barba Ballester, vocal comité executiu de la Cambra de Comerç de Girona
  • Nous models de negoci en la transició energètica, Lluís Pacheco, Universitat de Girona
  • Veu al públic.

14:15 h Tancament a càrrec de Sergi Cot, regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona

 

nov.
9
Dj
Incentius Fiscals a l’R+D+I. En treus el màxim rendiment? @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 9 @ 10:00 – 12:00

La teva empresa desenvolupa projectes de recerca, desenvolupament i innovació? Saps que hi ha beneficis fiscals disponibles per a aquest tipus de projectes? 

Vine a la nostra jornada presencial a Girona per buscar finançament per als teus projectes empresarials.

Els incentius fiscals per a la innovació són una eina de l’Administració General de l’Estat que permet a les empreses reduir la seva càrrega fiscal quan porten a terme projectes d’R+D o innovació. Tot i disposar d’un marc fiscal sòlid, moltes petites i mitjanes empreses catalanes encara no aprofiten aquests incentius o ho fan amb dificultat.

En aquesta sessió coneixeràs els conceptes deduïbles fiscalment i veuràs exemples pràctics sobre com documentar els projectes per aplicar amb èxit els incentius fiscals relacionats amb la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I).

A més, farem una introducció al marc fiscal espanyol, incloent-hi:

  • Conceptes fonamentals.
  • Deduccions en quota per a projectes d’R+D i innovació tecnològica.
  • Bonificacions a la seguretat social per a personal dedicat a tasques d’R+D i innovació tecnològica.
  • Altres incentius a la innovació.
  • Combinació entre els diferents incentius.

Uneix-te a nosaltres en aquesta jornada i descobreix com aplicar adequadament aquestes deduccions, que poden ser una forma indirecta de finançar els teus projectes d’innovació.

No t’ho perdis!

 Finançament / Innovació, tecnologia i R+D

 Tots els sectors

Conèixer els conceptes deduïbles fiscalment i veure exemples pràctics sobre com documentar els projectes per aplicar amb èxit els incentius fiscals relacionats amb la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I).

Una empresa que dugui a terme projectes d’R+D+i.

  • 10.00 h Benvinguda
    • Ferran Rodero, delegat d’ACCIÓ a Girona
  • 10.05 h Descripció dels incentius fiscals a l’R+D+i
    • Elena Mindán, responsable de finançament de la innovació de General Consultores
  • 10.45 h Cas pràctic
    • Pau Ferrer, Financial Controller BDF Ingredients
  • 11.15 h Torn obert de preguntes
  • 12.00 h Fi de la sessió

 

nov.
16
Dj
Mostra d’Emprenedors de Girona @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 16 @ 18:00 – 22:00

Des de l’any 2009, des de l’Assessoria Codina i ElGiroscopi hem organitzat la mostra d’Emprenedors de Girona per tal de donar a conèixer projectes emprenedors de nova creació vinculats amb el territori. Després de tants anys acompanyant als empresaris i gironins i en ple “boom” del fenomen emprenedor, vam veure que de vegades el món de la nova emprenedoria quedava massa allunyat i desvinculat del teixit empresarial establert i de les moltes empreses gironines líders dels seus respectius sectors.

Per això, amb l’ànim de donar a conèixer la vitalitat del talent de casa nostra i establint ponts entre empreses consagrades i nous emprenedors amb empenta vam crear aquesta Mostra on cada any es presenten quatre nous projectes i on (gràcies als vots del públic format per empresaris i clients) premiem el projecte més prometedor i els participants per impulsar-los en la seva aventura emprenedora.

L’acte es complementa amb la presentació de diversos casos d’èxit amb temàtiques d’interès per als assistents i un sopar de networking on es materialitzen els contactes i (esperem) sorgeixen noves oportunita

Bases

Per poder participar en la Mostra d’Emprenedors de Girona cal complir els següents requisits

  • El projecte ha d’haver iniciat l’activitat
  • Ha de fer menys de cinc anys de l’inici del disseny del projecte o de la seva posada en marxa
  • Els responsables del projecte han de demostrar una vinculació directa amb el territori gironí (ha d’haver estat ideat, desenvolupat o creat a la província de Girona o per emprenedors gironins).

Selecció i Premis

Des de l’Assessoria Codina i el seu servei d’estratègia digital ElGiroscopi es farà una primera selecció dels 4 projectes escollits finalistes per participar en la Mostra. Els criteris que es tindran en compte per aquesta selecció seran:

  • atractiu de la proposta
  • innovació de la proposta
  • viabilitat econòmica del projecte
  • valor afegit de la proposta com creativitat, sostenibilitat o impacte social o ambiental.

Durant la Mostra d’Emprenedors, els quatre projectes seleccionats faran una presentació del seu projecte i es durà a terme una votació per part dels assistents que decidirà quin és el projecte guanyador.

Tots els participants tindran un premi, repartit de la següent manera:

  • 1000€ en metàlic per als guanyadors
  • 500€ en serveis de gestoria per a cada un dels 4 finalistes que presenten

Més informació: EmprenedorsGirona

des.
12
Dt
Sessió Esade Alumni “Las 4 disciplinas para cultivar un bienestar duradero” @ Auditori Centre d'empreses - Parc de Recerca i Innovació de la Universitat de Girona
des. 12 @ 19:00 – 20:30

El Club Girona Esade Alumni us convida a aquesta sessió titulada “Les 4 disciplines per cultivar un benestar durador”, a càrrec d’Andrés Martín Asuero.
Centrada al rendiment sostenible, aquesta sessió inclou pràctiques i recomanacions amb evidència científica, aplicables tant a l’àmbit personal com al context organitzatiu.

Veurem que el benestar no només depèn del que passa, sinó que també està basat en la personalitat i l’actitud davant de la vida. Aplicant els darrers descobriments de la neurociència, presentarem diversos circuits neuronals que actuen com a motors del benestar intern. Ens centrarem en quatre circuits de naturalesa plàstica, que es poden desenvolupar amb l’entrenament i, per tant, convertir en quatre disciplines per al benestar. Aquestes disciplines tracten del valor de la presència, la connexió, el propòsit i la saviesa. Amb aquestes propostes proposarem un full de ruta per implementar aquestes disciplines en dues dimensions: primer, en la seva aplicació personal, cultivant el talent, i després en la seva aplicació per al lideratge i el benestar de l’organització.

Dades bàsiques de l’acte:

Data: Dimarts, 12 de desembre del 2023, de 19.00 a 20.30 h
Lloc: Parc de Recerca i Innovació, Auditori Giromprèn (Carrer Pic de Peguera, 11)
Idioma: Castellà
Tiquet per a socis: acte gratuït + 1 convidat
Tiquet per a no socis: acte gratuït

des.
22
Dv
Jornada de celebració del 30è aniversari de VICOROB @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
des. 22 @ 10:00 – 14:00

Tres dècades d’innovació, investigació i contribucions han donat forma al viatge de l’Institut de recerca en visió per computador i robòtica (VICOROB). Per aquest motiu, el grup VICOROB celebrarà el seu 30è aniversari el 22 de desembre que comptarà amb la participació d’ex-membres del grup VICOROB que actualment estan treballant a empreses tals com NVIDIA, CONTINENTAL, PAL ROBOTICS i EMESENT. Al llarg de la jornada representants d’empreses sorgides del grup VICOROB realitzaran una taula rodona tractant el tema  “El camí cap a la transferència: oportunitats i reptes”.

Podeu consultar el programa:  ( Programa jornada VICOROB 30 )

febr.
23
Dv
Acte de presentació de la càtedra ATL de l’aigua potable @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
febr. 23 @ 12:00 – 14:30

L’acte de presentació de la Càtedra ATL d’aigua potable tindrà lloc el 23 de febrer de 2024 a les 12:00 hores, a l’Auditori Manel Xifra Boada del Parc de Recerca i Innovació de la UdG – c/ Emili Grahit 91 de Girona -.

En el decurs de l’acte pronunciarà una conferència la Sra. Sarai Sarroca, directora del Servei Meteorològic de Catalunya.

L’acte estarà dirigit pel rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi, i comptarà amb la presència de l’Hble. Sr. Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats i de l’Hble. Sr. David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Per assistir a l’acte inscriu-te en aquest enllaç i ajudans a escollir el logo de la càtedra.

Programa de l’acte:

12:00h – Inici de l’acte de presentació de la Càtedra ATL d’aigua potable

  • Benvinguda i salutació del rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi

12:10 – Intervenció del Sr. David Vila

  • Director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL)

12:20 – Presentació Càtedra ATL de l’Aigua Potable, a càrrec de:

  • Dr. Hèctor Monclús, director de la Càtedra, investigador Ramon y Cajal i professor de la UdG
  • Dr. Fernando Valero, director tècnic de la Càtedra i cap del Departament R+D+i i control de processos d’ATL

12:50 – Conferència a càrrec de la Sra. Sarai Sarroca

  • Directora del Servei Meteorològic de Catalunya.

13:20 – Intervenció de l’Hble. Sr. David Mascort

  • Conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya

13:30 – Intervenció de l’Hble. Sr. Joaquim Nadal

  • Conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya

13:40 – Cloenda a càrrec del Dr. Quim Salvi

  • Rector de la Universitat de Girona

 

Al finalitzar es servirà un refrigeri, a peu dret, al vestíbul.

febr.
29
Dj
Trobada Fundacional Girona Next @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
febr. 29 @ 19:00 – 20:30

Ja tenim preparada la trobada d’aquest mes. RESERVEU AGENDES que aquest dia no hi és cada any: el 29 de febrer a les 19.00 h. I aquesta vegada us volem citar per parlar, precisament, de Girona Next. Us convidem a una trobada que tindrà un caràcter “fundacional” i ens agradarà compartir-ho amb tots vosaltres, la comunitat que fa que tot això tingui sentit.

Com tota bona #startup, primer hem testat el mercat i hem validat el producte, i després hem formalitzat la sortida a mercat ✍. Fa molt pocs mesos que el moviment Girona Next s’ha constituït com a associació sense ànim de lucre 🙌 i volem aplegar a tots els seguidors per parlar-ne, per explicar-vos què hem fet fins ara, què podem fer entre tots amb el que tenim per endavant i, alhora, convidar-vos que en formeu part dins l’associació. 🤝

Ens trobarem el dia 29 a l’auditori Manel Xifra del Parc de Recerca i Innovació de la Universitat de Girona per parlar de Girona Next; i també ho farem acompanyats de convidats que aportaran encara més valor a la trobada.

Ens donarà la benvinguda l’Anna Albar, directora del Parc de Recerda i Innovació de la UdG i conversarem amb David Casellas, emprenedor i inversor de diferents empreses emergents.

març
8
Dv
Seminari sobre l’eòlica marina a la Costa Brava @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
març 8 @ 15:00 – 20:00

Davant el gran debat que hi ha a la Costa Brava a l’entorn de la implantació de grans parcs d’eòlica marina, la ciutadania, dividida entre els que n’estan a favor i els que estan en contra, reclama als acadèmics i experts de la Universitat de Girona el seu posicionament. Per donar resposta a aquesta demanda s’ha programat el “Seminari sobre eòlica marina a la Costa Brava” el proper divendres 08 de març de 2024 a l’Auditori Manel Xifra Boada del Parc Tecnològic i Científica de la UdG.

L’objectiu del seminari és presentar quina és la situació energètica a Catalunya, exposar quines solucions existeixen en aquest necessari camí cap a la transició energètica, i mostrar la pluralitat de diferents mirades d’acadèmics UdG estudiosos d’un mateix tema amb moltes dimensions i escales geogràfiques i temporals.

Programa sobre l’eòlica marina a la Costa Brava

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty