972 18 34 00

Calendar

nov.
19
Dv
Jornada networking #TECNOLOGIAxPATRIMONI @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 19 @ 10:00 – 12:30

El divendres 19 de novembre, en el marc de la Setmana de la Ciència 2021, el Campus Robòtica de la Universitat de Girona organitza una jornada networking per explicar i debatre conjuntament diferents tecnologies innovadores desenvolupades per grups de recerca de la Universitat de Girona (Intel·ligència Artificial, Internet de les Coses, Big Data, visió per computador, percepció 3D, robòtica mòbil i submarina) que es poden aplicar a projectes de conservació del patrimoni cultural i natural.

Els reptes que afronta la conservació del patrimoni cultural i natural són cada vegada de major magnitud i urgents. Fins ara, les tècniques tradicionals han assolit grans fites però sovint es troben amb limitacions que dificulten el seu èxit.

Durant els darrers anys s’han desenvolupat una gran diversitat de tecnologies innovadores que ha demostrat un gran potencial en diversos àmbits, com la indústria, la salut o l’exploració de l’espai però les aplicacions en el patrimoni cultural i natural són encara anecdòtiques.

A la Universitat de Girona, diversos grups de recerca són experts en tecnologies innovadores que poden ajudar a solucionar moltes problemàtiques que amenacen el patrimoni cultural i natural de Catalunya. En aquesta jornada networking podreu conèixer i interaccionar amb les investigadores i investigadors per intercanviar experiències i debatre conjuntament possibles aplicacions i solucions que poden derivar en col·laboracions i projectes.

La jornada networking #TECNOLOGIAxPATRIMONI s’adreça principalment a administracions públiques, entitats sense afany de lucre i empreses que treballen en projectes de conservació del patrimoni cultural i/o natural. També pot resultar d’interès per empreses del sector tecnològic i persones emprenedores.

El Campus Robòtica de la Universitat de Girona és una plataforma relacional amb un clar plantejament market driven, que té per objectiu principal facilitar proactivament la relació entre les empreses i institucions de l’àmbit de la robòtica i la Universitat de Girona, sobre la base del contacte a priori i la promoció i manteniment d’una relació continuada a través d’una interlocució personalitzada i única amb la Universitat de Girona.

La sessió es farà en format presencial al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (Girona).

Programa provisional

  • 10:00 – 10:15 Benvinguda i Presentació d’InnovaGirona
  • 10:15 – 11:30 Presentacions dels Grups de Recerca
  • 11:30 – 12:00 Esmorzar networking
  • 12:00 – 12:30 h Taula rodona

Aquesta jornada networking va dirigida a administracions, entitats sense finalitat de lucre i empreses que treballen per a la conservació del patrimoni cultural i natural. També poden estar interessades empreses del sector tecnològic i emprenedors.

des.
10
Dv
Donació de Sang al ParcUdG @ Auditori Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
des. 10 @ 10:00 – 15:00

Calen més donacions de sang per atendre els malalts als hospitals

  • Les donacions diàries són insuficients per atendre l’augment de la necessitat de sang als hospitals
  • S’estan recuperant intervencions endarrerides per la Covid i per això les transfusions augmenten i cal més sang per als malalts
  • Aquest any s’han sumat 10.000 donacions de sang més que el mateix període de 2019 i tot i això en calen més
  • El Banc de Sang demana que qui pugui reservi hora per als pròxims dies en les diverses campanyes a través del web donarsang.gencat.cat
  • Cada dia caldria sumar entre 1.100 i 1.200 donacions de sang

Les necessitats diàries han augmentat des d’aquest mes d’octubre i calen 1.100 donacions per garantir les transfusions, especialment de plaquetes. Aquest component de la sang només té una durada de 5 dies. Per això és important mantenir un ritme de donacions constant cada dia.

El Banc de Sang té unes reserves de seguretat per donar resposta a possibles situacions d’emergència. Amb l’augment de l’activat les reserves se situen ara a les 6.000 unitats. La xifra ideal són 10.000.

març
17
Dj
World Water Day 2022 @ on-line
març 17 @ 9:45 – 14:00

Les aigües subterrànies proporcionen gairebé la meitat de tota l’aigua potable a tot el món, al voltant del 40% de l’aigua per a l’agricultura de regadiu i al voltant d’1/3 de subministrament d’aigua necessària per a la indústria. Manté els ecosistemes, manté el flux base dels rius i evita la subsidència de la terra i la intrusió d’aigua de mar. Malgrat la seva importància, les aigües subterrànies són invisibles. I fora de la vista sovint també significa fora de la nostra percepció i enteniment.

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) és un centre que té per objecte la recerca en l’àmbit de l’aigua i dels seus recursos, entre ells els recursos d’aigua subterrània, des de una visió integral del cicle de l’aigua incloent els aspectes qualitatius i quantitatius.

Amb aquesta missió, ICRA vol sumar-se a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua 2022, amb un seminari que, en dues sessions matinals, abordi:

1. la realitat de les aigües subterrànies a nivell de confederació hidrogràfica en l’abastament, amb èmfasi a les Conques Internes de Catalunya, i

2. els reptes actuals de les aigües subterrànies en els propers plans de gestió, amb la intervenció de ponents externs a ICRA que, amb la seva indubtable expertesa, aporten una visió actual del tema, contribueixen a difondre el coneixement de les aigües subterrànies i la seva importància en l’abastament humà i la preservació ambiental. Tot això amb la finalitat de fer visible aquest recurs, com diu el lema escollit per les Nacions Unides, i aconseguir que, pel seu caràcter estratègic, rebi l’atenció necessària dels àmbits administratius, socials i econòmics.

Modalitat de la jornada: on-line

Darrer dia d’inscripció 14 de març a les 14h.

El dia 15 de març les persones inscrites rebran l’enllaç per a la connexió. Data: 17 de març de 2022. Horari de 9:45 a 14:00.

Per assistir a la jornada virtualment, cal inscriure’s a través del següent enllaç https://forms.office.com/r/adU5N6QgLK

Les persones que assisteixin a totes les sessions de la jornada se’ls farà un certificat si així ho sol·liciten.

Programa

  • 9:45 Presentació de la jornada.
    • Dr. Damià Barceló, Director ICRA
    • Importància actual de les aigües subterrànies en l’abastament.
  • 10:00 La importància de celebrar un dia mundial dedicat a l’aigua subterrània: la tasca pionera del Dr. M. Ramón Llamas Dr. Emilio Custodio, UPC i ULPGC
  • 10:20 Les aigües subterrànies en el context de les CIC: els instruments de planificació Dra. Mireia Iglesias, ACA
  • 10:40 Les aigües subterrànies en l’abastament de la Costa Brava: un recurs estratègic? Sr.
    • Lluís Sala i Sr. Agustí López-Fàbrega, CCB-Gi
  • 11:00 Descans
    • Reptes actuals en la gestió de les aigües subterrànies
  • 11:20 Les aigües subterrànies i els ecosistemes dependents Dra. Anna Menció, UdG
  • 11:40 Qualitat de les aigües subterrànies: Contaminants vs remediació Dr. Albert Soler, UB 12:00 Aplicació de la Intel·ligència Artificial a la gestió hidrològica Dra. Ester Vilanova, Amphos 21
  • 12:20 Factors socials en la gestió de les aigües subterrànies Dra. Viviana Re, Universitat de Pisa, Itàlia
  • Torn de paraules + cloenda
  • 12:40 Intervencions dels assistents Moderador: Dr. Josep Mas-Pla, ICRA-UdG
  • 13:30 Cloenda + manifest(?) Dr. Damià Barceló, Director ICRA
juny
10
Dv
Sessió de presentació de la Plataforma de Reptes @ Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
juny 10 @ 10:00 – 12:00

A CodiTramuntana hem treballar per desenvolupar una plataforma digital que permet dur a terme processos d’innovació en un entorn col·laboratiu i participatiu; és la Plataforma de Reptes.

En aquesta sessió es presenta aquesta plataforma per veure tot el potencial que té com a eina d’innovació econòmica.

DETALLS

La nostra societat és cada vegada més complexa amb reptes i problemàtiques de naturalesa molt variada, on convergeixen i xoquen múltiples interessos i necessitats que obstaculitzen el creixement econòmic del nostre territori. Davant la complexitat es fa necessari utilitzar noves eines que ens ajudin a trobar solucions innovadores.

En aquest context, presentem una plataforma digital que permet realitzar processos d’innovació: la Plataforma de Reptes.

Aquesta plataforma web permet realitzar processos d’innovació basats en un model interactiu i participatiu.

Com? Utilitzant la metodologia REPTES > PROBLEMES > SOLUCIONS, i facilitant la col·laboració dels diferents actors que conformen la quàdruple hèlix (societat civil, poder públic, empreses privades i l’acadèmia).

Desde CodiTramuntana, i amb el suport d’altres entitats, hem desenvolupat un mòdul que permet reproduir l’estratègia reptes > problemes > solucions en un entorn digital, de manera que es poden realitzar processos d’innovació per fer front a situacions complexes que representen un repte pel desenvolupament i creixement econòmic, que són compartides per un grup o un territori, i els problemes que se’n deriven. Així, combinant l’acció col·lectiva de diversos actors es busquen solucions concretes més consensuades, eficaces i innovadores.

La base estructural és Decidim, una plataforma digital per a la participació i l’auto-gestió, i precisament això és el que garanteix i facilita una participació activa i directa dels diferents actors que vulguin formar part del procés donant-los espais per a què puguin fer les seves propostes de solucions o on puguin plantejar nous reptes. Dit en altres paraules, aquesta plataforma garanteix la possibilitat de treballar col·laborativament en la cerca de solucions innovadores als reptes que tinguem.

PROGRAMA:

  • Presentació
    • 10:00 – 11:00
    • Presentació de la Plataforma de Reptes
    • Ubicació
    • Properament donarem més detalls de la ubicació C/ Pic de Peguera, 15, Girona
    • Contingut
    • En aquesta sessió presentarem la Plataforma de Reptes, una plataforma que permet realitzar processos d’innovació col·laboratius i en un entorn digital.
  • Networking
    • 11:00 – 12:00
    • Networking
    • Ubicació
    • Properament es donaran més detalls.  C/ Pic de Peguera, 15, Girona
    • Contingut
    • Temps per prendre un cafè.

oct.
21
Dv
Jornada Dona TIC @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
oct. 21 @ 10:00 – 14:00

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (ParcUdG) serà l’escenari de la Jornada Dona TIC. Una proposta que busca visibilitzar l’emprenedoria i el lideratge de les dones en l’àmbit de la tecnologia, la informació i la comunicació (TIC). Començarà amb una conversa entre la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, i la guardonada amb el Premi Dona TIC en la categoria d’empresària, Maria Jesús Salido. A continuació, diverses empresàries presentaran els seus projectes en format d’elevator pitch. Hi participarà la cofundadora i CEO d’ICTET INSTITUT, Carmen Cernicharo; la impulsora i fundadora de La Secreta, Marina Muñoz; la creadora del projecte Enginy-era, Sílvia Planella; la CEO i co-fundadora de The Smart Lollipop, Diana Ballart; la fundadora i CEO de Kunfabo, Fadima Diawara i la guardonada amb el Premi Dona TIC a millor iniciativa referent empresarial i directora d’Everis, Sílvia Sousa. El matí acabarà amb el debat-conversa: ‘Les TIC a l’empresa o una empresa TIC?’ amb la participació de l’executiva Anna N Schlegel, considerada la dona més influent del món en l’àmbit de la tecnologia; la impulsora de N-tropia, Marga Vilalta i la fundadora de Wikiloc, Montserrat Jordi;  moderat per Anna Albar, directora del ParcUdG.

10:00 h Presentació de la jornada DonaTIC

  • Maria Jesús Salido. Cofundadora i CEO de SocialDiabetes
  • Joana Barbany. Directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya

10:30 h Elevator pitch round | Jornada DonaTIC

  • Fadima Diawara. CEO i cofundadora de Kunfabo
  • Sílvia Sousa. Digital Strategy & Technology. Partner at NTT Data
  • Diana Ballart. CEO i cofundadora de The Smart Lollipop
  • Sílvia Planella. Fundadora i directora d’ENGINY-era i ENGINY Consultoria
  • Marina Muñoz. Cofundadora de Girona Secreta & LaSecreta
  • Carme Cernicharo. Cofundadora i CEO d’ICTET

11:30 h Esmorzar-networking | Jornada DonaTIC

12:30 h Debat: Les TIC a l’empresa o una empresa TIC? | Jornada DonaTIC

  • Anna N Schlegel. Executiva i ‘la dona més influent del món en tecnologia’
  • Montserrat Jordi. COO de Wikiloc
  • Marga Vilalta. Fundadora i CTO d’N-Tropia
  • Anna Albar. Directora del ParcUdG

nov.
4
Dv
IV Fòrum LEQUIA – Per un cicle urbà de l’aigua més resilient @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 4 @ 8:00 – 16:00

La quarta edició del Fòrum LEQUIA presentarà els resultats del projecte “uRban water cycle more resilient to pAndemics (RITA)”. Durant divuit mesos, el projecte s’ha enfocat en la resiliència urbana i l’economia, amb especial èmfasi en les mesures, tecnologies i eines que podrien ajudar a fer que el cicle urbà de l’aigua, des de l’abastament fins al sanejament, sigui més resilient. Coordinat pel Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental (LEQUIA) de la Universitat de Girona, el RITA agrupa un equip multidisciplinari de 15 investigadors i investigadores de quatre grups de recerca de la UdG i la UAB. El projecte ha estat finançat a través de la convocatòria “Replegar-se per créixer: l’impacte de les pandèmies en un món sense fronteres visibles” (PANDÈMIES 2020) de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca” (AGAUR).

Objectius:

  • Presentar els resultats principals del projecte al voltant de tres eixos: digitalització, economia circular i dimensió socioeconòmica.
  • Debatre en el marc d’una taula rodona amb experts el cicle hidro-social de l’aigua, que aborda de forma integral les variables sòcio-polítiques-ambientals de l’aigua.
  • Promoure la interacció i creació d’oportunitats entre les persones assistents.
  • Crear un espai de trobada i de reflexió entre entitats de recerca, empreses de serveis de l’aigua, organitzacions no governamentals i administració pública.

Lloc

Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Auditori de l’edifici Narcís Monturiol, carrer Pic de Peguera, 15, 17003.

Inscripcions

La jornada és gratuïta, però cal registrar-se prèviament a la pàgina web del grup (http://lequia.udg.cat) o enviar un correu electrònic a l’adreça registration@lequia.udg.cat. Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció.

 

8.45h – 9.30h

Acreditació i lliurament de la documentació
9.30h – 9.45 h  Benvinguda

Dr. Ignasi Rodriguez-Roda, director de l’Institut de Medi Ambient de la UdG

9.45h – 10.10 h

 

El projecte RITA, una oportunitat per fer el cicle urbà de l’aigua més resilient

Dr. Manel Poch, investigador principal del projecte, LEQUIA-UdG

10.10h – 10.30h La digitalització del cicle urbà de l’aigua

Dr. Hèctor Monclús, LEQUIA-UdG

10.30h – 11.00h

 

Solucions d’economia circular en el cicle urbà de l’aigua

Dr. Sebastià Puig i Dr. Joaquim Comas, LEQUIA-UdG

11:00h – 11:30h Pausa-cafè
11:30h – 12:00h Afeccions de la pandèmia al consum d’aigua

Dra. Anna Ribas, SAMBI-UdG

12:00h – 14:00h Taula rodona: Els reptes del cicle hidrosocial de l’aigua

Ponència introductòria: Dr. David Saurí, Geografia-UAB

 

Taula rodona:

Laura Mascort, Direcció Tècnica – Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter

Meritxell Lendinez, Cicle de l’Aigua – Àrea Metropolitana de Barcelona

Xavier Bernat, Transició Ecològica Justa – Aigües de Barcelona

Montserrat Alomà, Comunicació i Relacions Institucionals, Agència Catalana de l’Aigua

Moderadora: Dra. Alexandra Popartan, LEQUIA-UdG

14:00h – 14:15h Cloenda

Dr. Maria Dolors Balaguer, directora del LEQUIA

14:15h – 16:00h Dinar-networking
nov.
30
Dc
Jornada ciberseguretat “Com reduir un ciberatac?” @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
nov. 30 @ 10:00 – 12:30

La sessió tindrà lloc el pròxim dia 30 de novembre coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Seguretat Informàtica i comptarà amb la participació de destacats experts

Es pot reduir el risc de rebre un ciberatac? Quines mesures podem prendre per evitar-ho? Com puc reaccionar i què puc fer en cas d’un atac? Aquestes i altres qüestions es tractaran a la jornada que porta per títol «Com reduir un ciberatac?». La sessió, organitzada per Diari de Girona i Prensa Ibérica amb la col·laboració d’Icatel Network i Brontobyte Cloud tindrà lloc el 30 de novembre, a partir de les 10 del matí, a l’Auditori Manel Xifra Boada del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.

Les inscripcions per assistir a aquesta jornada són gratuïtes, però prèviament cal formalitzar la reserva aquí.

Ponències i taula rodona

La sessió començarà a les 10 del matí i tot seguit hi haurà la primera ponència amb el títol «Un ciberatac no te’l pots permetre» a càrrec de Bruno Pérez, pèrit judicial, informàtic forense i expert en ciberseguretat. La segona ponència programada anirà a càrrec d’un membre del cos dels Mossos d’Esquadra que parlarà sobre «Què fer abans i després d’un ciberatac». La tercera ponència de la matinal comptarà amb la participació de Josep Guasch, director tecnològic de Brontobyte.

La jornada tindrà com a punt central una taula rodona amb el títol «La vergonya de no dir que t’han atacat. La reputació digital i de marca quan no prenem mesures» en la que es posaran a debat i anàlis, temes i consells per a tots els assistents a l’hora de prendre mesures per evitar els ciberatacs i solucionar-los quan ja s’han rebut. Per fer-ho, la taula rodona comptarà amb la participació de destacats exerts com Bruno Pérez, pèrit judicial, informàtic forense i expert en ciberseguretat; Josep Guash, director tecnològic de Brontobyte i Selva Orejón, directora executiva d’onBRANDING i pèrit judicial especialitzada en ciberinvestigació, protecció de la identitat digital i reputació online.

Després de totes les intervencions de la tarda hi haurà un espai de torn i preguntes perquè pugui participar i intervenir el públic present. La jornada es calcula que acabarà al voltant de 2/4 d’1 del migdia. La sessió és una excel·lent oportunitat per conèixer de la mà de destacats experts la problemàtica que es genera en la societat i en especial en el món empresarial i l’administració pública davant l’increment de casos de ciberatacs.

Empreses vulnerables

Les petites i mitjanes empreses són les més vulnerables davant d’un ciberatac i això els ciberdelinqüents ho saben i ho aprofiten. Algunes dades apunten que en ser blancs fàcils els atacants utilitzen sistemes molt agressius per fer-se amb les dades o fins i tot» el control de l’empresa.

El fet de no estar ben protegit facilita els atacs. Es calcula igualment que el 60% de petites i mitjanes empreses es veuen obligades a tancar a Espanya després de patir un atac informàtic exterior.

El bloqueig dels sistemes informàtics poden durar una mitjana de 6’2 dies fins que no es paga un rescat per alliberar els equips. Moltes empreses no estan preparades tampoc per aguantar tant de temps bloquejades i, per aquest motiu, les conseqüències són nefastes i a vegades irrecuperables.

Partit de casos reals, els cibercriminals poden demanar per rescatar les dades entre 35.000 i 300.000 euros, xifres que, sovint, moltes empreses i companyies no poden fer-hi front i poden suposar la seva desaparició. La ciberseguretat forma part d’una de les capes essencials en la protecció de les dades de l’empresa i en la garantia de la seva continuïtat en el mercat.

Rebre un atac pot suposar el tancament: així de clar es presenta sovint la realitat i la situació. Per reduir l’exposició a les ciberamenaces hi ha sistemes que es poden adaptar a les característiques de cada empresa.

maig
25
Dj
Jornada de Ciberseguretat – Protegeix la teva empresa @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
maig 25 @ 9:00 – 14:00

En un esforç per abordar els creixents reptes de seguretat cibernètica i protecció de dades, Veeam i Brontobyte Cloud estan organitzant conjuntament la Jornada de Ciberseguretat al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. L’esdeveniment, que tindrà lloc el 25 de maig de 2023 a l’Auditori Manel Xifra Boada, reunirà reconeguts experts en ciberseguretat i líders de la indústria per a debatre les últimes novetats i estratègies en aquest camp en constant evolució.

La jornada comptarà amb la participació de destacats ponents, entre ells, Tomás Roy, director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Santiago Pérez, cloud manager de Veeam, i Josep Guash, CEO de Brontobyte Cloud. Cada un d’ells compartirà la seva experiència i coneixements sobre les millors pràctiques en ciberseguretat i protecció de dades per a empreses, així com les últimes tendències en el panorama actual d’amenaçes cibernètiques.

Després de les presentacions individuals, es durà a terme una taula rodona on també hi participarà David Martí, president de l’Enteg, on discutiran els reptes més urgents en l’àmbit de la ciberseguretat i oferiran consells pràctics per fer-hi front. Els assistents tindran l’oportunitat de plantejar preguntes i participar en un debat interactiu amb els experts.

A més de les conferències i la taula rodona, la jornada també inclourà moments de networking clau per establir contactes amb altres professionals del sector. Un coffe break a l’inici de l’esdeveniment permetrà als participants compartir idees i establir connexions, mentre que un lunch al final de la jornada brindarà l’oportunitat de continuar les converses i aprofundir en els temes tractats.

La Jornada de Ciberseguretat té com a objectiu proporcionar a les empreses les eines i els coneixements necessaris per enfortir la seva postura de seguretat i protegir els seus actius digitals, ja que les amenaçes cibernètiques estan en constant evolució

L’accés a la jornada requerirà un tiquet d’entrada, que els interessats poden sol·licitar enviant un correu electrònic a Veeam@brontobytecloud.com. Es recomana als professionals i empresaris interessats en enfortir la ciberseguretat de les seves organitzacions

 

oct.
26
Dj
Presentació del projecte europeu LIFE-RECYCLO @ Sala d'actes ICRA - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
oct. 26 @ 9:30 – 12:00

L’ICRA es complau en anunciar que dijous dia 26 d’octubre, es durà a terme la presentació del projecte europeu LIFE-RECYCLO, en el qual investigadors d’ICRA estan treballant des de 2022 i que comptarà amb la participació dels coordinadors del projecte TREEWATER (empresa francesa de tecnologia de tractament d’aigua), la fundació Mas Xirgu (GRUPFRN) i Pop’Sciences de la Universitat de Lió.

L’objectiu principal de LIFE-RECYCLO és la reutilització de les aigües de bugaderia en el propi sistema, mitjançant un tractament d’aigua integrat que permet la seva recirculació, amb el conseqüent estalvi en el consum d’aigua. El prototip de tractament està basat en una oxidació avançada que permet millorar la qualitat de l’aigua amb una desinfecció total i que pot degradar més del 90% dels contaminants emergents presents a l’aigua. Per a més informació sobre el projecte: https://www.treewater.fr/fr/recyclo

Durant aquest esdeveniment, es presentaran detalls del projecte, així com els primers resultats de la implementació del prototip. La jornada inclou (per als participants interessats) la visita a la bugaderia on s’ha implementat el sistema.
L’assistència a l’esdeveniment és gratuïta, però es requereix registre previ abans del 20 d’octubre, registrant-se en aquest enllaç o bé escrivint un correu a aquesta adreça: samantha.dizier@universitelyon.fr.

Programa

  • 9h30 – 9h45: recepció amb cafè a ICRA.
  • 9h45 – 10h30: presentació del projecte RECYCLO per Bruno Cédat, cofundador de TreeWater, i Sara Rodríguez-Mozaz, Gianluigi Buttiglieri i Marta Turull López, investigadores d’ICRA.
  • 10h30 – 11h00: visita al laboratori d’ICRA a càrrec de Sara Rodríguez-Mozaz, Gianluigi Buttiglieri i Marta Turull López, investigadores d’ICRA
  • 11h00 – 11h45: trasllat a la Fundació Ramon Noguera (15 min) i presentació del  Prototip RECYCLO
  • 11h45: retorn a ICRA
  • 12h00: final de l’esdeveniment

Informació pràctica:

  • Adreça ICRA: Parc Científic y Tecnològic de la Universitat de Girona, edifici H2O Emili Grahit 101 – 17003 Girona (https://maps.app.goo.gl/BgkqegbXVpjbB5aw6).
  • En cotxe: Aparcament a la seva disposició.
  • En transport públic: Autobús L8, parada c. Emili Grahit.

Sobre TreeWater i LIFE-RECYCLO:
TreeWater és una empresa francesa que ofereix solucions per al tractament i reciclatge d’efluents complexos (microcontaminants o altres contaminants refractaris). Fundada en 2017, l’empresa TreeWater està dirigida per Bruno CEDAT i Marc-Emmanuel BOUCHARD.

Les bugaderies participants en el projecte són la Fundació Mas Xirgu (GRUPFRN – Espanya), l’empresa KLIN SARL (Luxemburg) i la Blanchisserie Saint-Jean (França).

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA – Espanya) es dedica a desenvolupar mètodes innovadors per analitzar substàncies perilloses. Pop’Sciences de la Universitat de Lió es fa càrrec de la comunicació del projecte i de l’elaboració d’una enquesta de percepció.

febr.
23
Dv
Acte de presentació de la càtedra ATL de l’aigua potable @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
febr. 23 @ 12:00 – 14:30

L’acte de presentació de la Càtedra ATL d’aigua potable tindrà lloc el 23 de febrer de 2024 a les 12:00 hores, a l’Auditori Manel Xifra Boada del Parc de Recerca i Innovació de la UdG – c/ Emili Grahit 91 de Girona -.

En el decurs de l’acte pronunciarà una conferència la Sra. Sarai Sarroca, directora del Servei Meteorològic de Catalunya.

L’acte estarà dirigit pel rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi, i comptarà amb la presència de l’Hble. Sr. Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats i de l’Hble. Sr. David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Per assistir a l’acte inscriu-te en aquest enllaç i ajudans a escollir el logo de la càtedra.

Programa de l’acte:

12:00h – Inici de l’acte de presentació de la Càtedra ATL d’aigua potable

  • Benvinguda i salutació del rector de la Universitat de Girona, Dr. Quim Salvi

12:10 – Intervenció del Sr. David Vila

  • Director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL)

12:20 – Presentació Càtedra ATL de l’Aigua Potable, a càrrec de:

  • Dr. Hèctor Monclús, director de la Càtedra, investigador Ramon y Cajal i professor de la UdG
  • Dr. Fernando Valero, director tècnic de la Càtedra i cap del Departament R+D+i i control de processos d’ATL

12:50 – Conferència a càrrec de la Sra. Sarai Sarroca

  • Directora del Servei Meteorològic de Catalunya.

13:20 – Intervenció de l’Hble. Sr. David Mascort

  • Conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya

13:30 – Intervenció de l’Hble. Sr. Joaquim Nadal

  • Conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya

13:40 – Cloenda a càrrec del Dr. Quim Salvi

  • Rector de la Universitat de Girona

 

Al finalitzar es servirà un refrigeri, a peu dret, al vestíbul.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty