972 18 34 00

Calendar

abr.
20
Dl
Impacte científic, polític i social de la recerca en Ciències Social i Humanitats a Europa
abr. 20 @ 11:30 – 14:00

L’Oficina de Projecte Europeus de l’OITT, juntament amb l’Institut de Recerca Educativa, organitzen la sessió Impacte científic, polític i social de la recerca en Ciències Social i Humanitats a Europa. En aquesta sessió es plantejarà com es té en compte l’impacte científic, polític i social de la recerca en CSH en l’avaluació de projectes Europeus. També es presentaran i discutiran elements i orientacions per preparar i identificar projectes de recerca que incorporin aquest impacte. Així mateix es mostrarà el Social Impact Repository (SIOR) on projectes d’àmbit estatal, europeu i internacional estan incorporant i fent visible l’impacte obtingut pels seus projectes de recerca.Impact_ev

El doctor Ramon Flecha es catedràtic de sociologia en la Universitat de Barcelona i Doctor Honoris Causa de la Universitat de Vest Timisoara. Ha estat investigador principal de diferents projectes en el Programa Marc de Recerca de la Comissió Europea com WORKALO al FP5, i INCLUD-ED al FP6, l’únic projecte en Ciències Socials destacat per la Comissió Europea entre les 10 “success stories” del Programa Marc de Recerca. Durant el període 2011-2013, fou l’expert espanyol del Comitè del Programa en Ciències Socials i Humanitats del 7è Programa Marc de la Comissió Europea. Actualment és l’investigador principal del projecte IMPACT-EV, finançat pel programa 7è Programa Marc, que té l’objectiu de desenvolupar indicadors i criteris que serviran per avaluar no només l’impacte científic de la recerca en Ciències Socials i Humanitats sinó, especialment, l’impacte polític i social.

Inscripcions: Envia un correu amb el teu Nom i Cognoms a olga.fullana@udg.edu

Més informació: Olga Fullana (Ext. 8315) – OITT / Elena Duque (Ext. 8328) -IRE (elena.duque@udg.edu)

oct.
3
Dl
Jornada RRI Tools a Girona @ Aularis 4-5 - edifici Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
oct. 3 @ 9:30 – 12:00
Jornada-rri-tools

Eines pràctiques per fer recerca i innovació amb la societat i per a la societat

La Recerca i Innovació Responsables (RRI, de les seves sigles en anglès) és una qüestió emergent impulsada per la Comissió Europea que replanteja el rol de la ciència i la innovació dins la societat i que s’està incorporant de manera transversal des de diversos programes com ara el programa marc Horitzó 2020. Però, a què ens referim exactament amb el terme RRI? Quin rol podem tenir els diversos actors del sistema de ciència i innovació? Com podem posar‐ho en pràctica?

La jornada servirà de marc per introduir el concepte de l’RRI i presentar la primera versió de la plataforma virtual del projecte europeu RRI Tools (www.rri‐tools.eu) que compta amb més de 350 recursos multimèdia per implementar l’RRI en el nostre entorn. Entre aquestes eines, hi trobem pràctiques inspiradores de l’àmbit nacional i internacional, manuals i guies per implementar les agendes polítiques de l’RRI —accés obert, igualtat de gènere, ètica, participació pública, educació científica i governança—,   informació adreçada als diferents actors socials, una eina d’autoreflexió i la possibilitat de formar part d’una comunitat de pràctica a nivell europeu.

La jornada s’adreça a la comunitat investigadora, als professionals de la recerca i la innovació, als polítics i directius de l‘R&I, la indústria, la comunitat educativa i entitats de la societat civil.

Inscripcions obertes fins el 30 de setembre (FORMULARI D’INSCRIPCIÓ).

Inscripcions Programa

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty