972 18 34 00

Calendar

abr.
25
Dj
La veritat a un clic? Acompanyant la joventut en la detecció de mentides a internet @ Auditori Jaume Casademont
abr. 25 @ 17:30 – 20:00

Ets un docent, directiu, polític, familiar d’un estudiant, o membre d’una entitat del tercer sector i vols trobar llum a les ombres que acompanyen els discursos d’odi i la desinformació a les xarxes, i quines implicacions educatives comporta?

La desinformació pot alimentar la propagació de missatges radicals en diverses formes. Aquestes narratives poden tenir un impacte significatiu en la joventut, especialment en el seu accés a oportunitats. Quan estem exposats als missatges extremistes que promouen la intolerància, la violència o la discriminació, ens allunyem de la possibilitat de viure en una societat inclusiva i diversa. A més, aquests missatges poden influir en les nostres decisions educatives i professionals, limitant les opcions dels col·lectius menys afavorits, i perpetuant cicles de desigualtat. Aproximar el periodisme i les seves pràctiques a les aules no només és crucial per desenvolupar l’aprenentatge mediàtic informacional entre els estudiants, sinó que també té un impacte significatiu en la reducció de bretxes d’equitat. En un entorn educatiu cada cop més digitalitzat, assegurar que tots els estudiants, especialment els més vulnerables, tinguin accés a una formació que fomenti la comprensió crítica de la informació és essencial, ja que són aquests col·lectius els quals es veuen més exposats als riscos de la desinformació, i, sovint, estan menys acompanyats en els entorns mediàtics. Aquest acte contribueix a igualar oportunitats, ja que proporciona habilitats que poden ser crucials per superar les disparitats d’accés a la informació. A través de l’aprenentatge mediàtic i l’acompanyat d’alfabetització audiovisual es permet la llibertat de tot l’alumnat per interpretar críticament les notícies, participar activament en el debat públic i, al mateix temps, mitigar la propagació de les notícies falses. Aquest enfocament no només alimenta la formació integral dels estudiants sinó que també contribueix a generar millors i més espais que promouen la confiança mediàtica.

L’impacte dels discursos d’odi i la desinformació a les xarxes en la joventud

 • 17:15 h-17:30 h – Obrim portes i cafè de benvinguda
 • 17:30 h-17:35 h – Benvingudes!
 • 17:35 h-18:45 h – Diàleg exploratori: “Com garantim que la involucració i l’activisme juvenil neixen de la confiança mediàtica i la veracitat?”

Amb:

Moderat per:

 • Coral Regí – Educadora i assessora en transformació educativa.

LA REPRODUCCIÓ EN LÍNIA FINALITZARÀ EN AQUEST MOMENT (els tallers no seran retransmesos)

 • 18:45 h-19:45 h: Tastets d’experiències i tallers (en construcció)
 • 19:45 h – 20:00 h: Tancament i espai de treball en xarxa

Per escalfar motors, t’animem a llegir el reportatge El virus de la desinformació s’estén a les aules i els docents reclamen vacunes, d’en Pablo Jiménez, on es fa una radiografia clara de la percepció que té la comunitat docent entorn de les habilitats del jovent davant les seves competències a l’hora de detectar notícies falses, o trobar bones fonts d’informació.

T’animem a difondre’ls, compartir les teves reflexions o simplement dir la teva a les xarxes amb l’etiqueta #EquitatDigital

I, si ets un docent que difon la confiança mediàtica a la teva aula o al teu centre, et volem conèixer!

#NextGenerationEU #ngeucat

maig
23
Dj
Congrés Women Evolution @ Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
maig 23 @ 9:00 – 15:00
En un món en constant evolució, on el lideratge i la innovació són essencials, ens enorgulleix presentar el Congrés de Transformació Professional per a Dones. Impulsat per la visió de crear experiències memorables que perdurin a la ment i al cor, aquest esdeveniment està dissenyat per promoure el creixement personal i professional de les dones directives, empresàries, emprenedores i professionals.
Ens comprometem a oferir coneixement d’avantguarda, recursos valuosos i oportunitats de networking que potenciïn el desenvolupament de cada dona a la seva trajectòria professional. Creiem en la importància de cultivar una comunitat on el suport mutu i la col·laboració siguin pilars fonamentals per a l’èxit. El Congrés, centrat en l’evolució i el creixement de les dones professionals i empresarials, tindrà lloc el dia 23 de maig de 2024, a l’Auditori Manel Xifra Boada del Parc de Recerca i Innovació de la Universitat de Girona.
Des de les 9.00 fins a les 15.00 hores, oferirem una jornada plena d’inspiració, aprenentatge i oportunitats per enfortir vincles amb líders destacades en diversos camps. Uneix-te a nosaltres en aquest emocionant viatge cap a la transformació personal i professional. Juntes, escrivim el pròxim capítol d’èxit a les nostres vides i curses!
Programa

9.00h – Acreditació i recollida de documentació

9.30h – Inauguració del Congrés

 • Presenta: Sra. Cristina Riba.Periodista de TV3
 • Sra. Anna Albar. Directora General Parc de Recerca i Innovació UDG
 • Dra. Marina Geli. Directora Científica Women Evolution
 • Sra. Gemma Geis. Vicealcaldessa, primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica

9.45h – Evolució de la prevenció en salut en l’empresa

 • Dra. Marina Geli. Directora general de la Facultat de Medicina UVic-UCC. Coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials UVic-UCC.
 • Dra. Amanda Rodríguez Urrutia. Psiquiatra en Vall d’Hebron
 • Sra. Iratxe Díaz Ascasso. Directora General Pharma Nord Spain
 • Sra. Fátima Jiménez. Directora del Área Psicosocial y Empresa saludable en Acció Preventiva

10.20h – Negocis i innovació. La tecnologia que ens ajuda a créixer.

 • Sra. Gemma Voltas. CEO & Founder at ALMA BLEU ADVISORS

10.45h – Stop Terres de Formigó. Tot comença en l’autolideratge

 •  Sra. Laura Sagnier. Investigadora i divulgadora del repte de la dona d’avui

11.10h PAUSA NETWORKING

11.50h – Carrera professional. Atreveix-te a fer el salt!

 • Sra. Núria Correig. Fundadora i CEO d’Eina b2b
 • Sra. Marina Palacios-Benito. Co-Founder de SmartClinic

13.20h – Talent Femení a les carreres STEM

 • Sra. Maria Àngels Pèlach. Directora de l’Escola Politècnica Superior UDG
 • Sra. Núria Salán. Presidenta de la Catalan Society of Technology
 • Sra. Karina Gibert. Directora del centre d’investigació Intelligent Data Science & Artificial Intelligence (IDEAI-UPC) a la UPCS

14:00h – Domini de les pors per a l’equilibri davant la incertesa

 • Sr. Vicenç Alujas. Expert en motivació i actitud positiva

14.15h – Lliurament dels Premis We Leadership Awards Girona

 • Categories:
  • Premi a la Trajectòria Professional. Lideratge Exemplar
  • Premi Empresària inspiradora i referent

14.35h – Cloenda

 •  Representant de la Generalitat de Catalunya

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty