Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Laboratori de recerca de DRONS

logo-dronlab

 

 

 

OBJECTIUS

Ser el centre de recerca i formació en el sector dels DRONS i els sistemes UAV reconegut com a líder a nivell gironí i
català per part dels nostres usuaris, clients, proveïdors i tots els grups d’interès relacionats amb l’activitat del centre.

El DRONLab serà un espai on confluirà tota l’experiència pública i privada en el desenvolupament i recerca aplicada en l’àmbit dels DRONS o ARPs.

Creat amb l’objectiu de posar a la disposició dels clients una infraestructura de recerca, amb equipament altament tecnològic i avançat, que també ofereixi formació de qualitat adaptada a les noves necessitats.

Es vol crear un espai al Parc Científic de la Universitat de Girona que doni suport al desenvolupament de projectes multisectorials i multidisciplinaris, ja sigui de:

 • Recerca col·laborativa: universitat-empresa i empresa-empresa.
 • Formació: Per estudiants de grau i màster de la UdG i obert a la societat.
 • Serveis per empresa.

Avui en dia el sector dels DRONS és un sector en plena efervescència i un increment d’ocupació de 10.000 pilots, que preveu una facturació equivalent al 10% del sector aeronàutic que suposa un volum de negoci d’uns 15.000 Milions d’euros anuals i la creació de 250.000 llocs de treball pel 2050.

 

SECTORS

El sector dels DRONs és un sector molt multidisciplinar, ja que es basa en una plataforma adaptable a las necessitats de les tasques a realitzar on s’engloben multicopters (quadcopters, hexacopters, octocopters) i ales fixes.

Sectors on es poden desenvolupar projectes amb tecnologia DRON:

 • Agroalimentari:  teledetecció agrícola on es poden determinar el vigor dels cultius, mapa de nitrats, collites selectives, etc.
 • Turisme: deguiments de zones d’interès turístic, etc.
 • Industrial: inspecció de torres d’alta i mitja tensió, carreteres, instal.lacions/infraestructures de grans dimensions, etc.
 • Geologia: exploració, control d’explotacions mineres, recerca, etc.
 • Mediambient: tractament de macrofits en grans extensions humides, creació d’un mapa de tèrmic als rius de Girona, conservació i preservació d’espais naturals.

grup-01

 

ACTIVITATS

L’activitat d’aquest laboratori es  pot englobar en:

La creació de grups de recerca públics i privats on tingui cabuda personal d’investigació multidisciplinari: estudiants, empreses, investigadors.

La transferència (bidireccional) del coneixement entre Universitat i Empresa mitjançant:

 • Càpsules de formació i jornades tècniques.
 • La creació d’un espai com a SHOWROOM.
 • Formació de personal mitjançant PFG/ PFC.
 • Practiques amb empreses.

Aquesta formació implica aspectes tant importants i desconeguts com:  l’assessorament sobre aspectes legals a nivell legislatiu, assessorament en innovació assessors i promotors tecnològics especialitzats del sector o de sectors que necessitin tecnologia DRON, l’avaluació tècnica i suport de projectes d’R+D+i duts a terme per empreses del sector o de sectors que necessitin tecnologia DRON, etc.

grup-02

 

PATRONS DEL DRONLAB

logo medplaya roberlo-03

 

Per mes informació: 

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty
Domain Details Page