972 18 34 00

Conferència “Empreses i formació professional: la FP dual i la FP Innova”

Posted by: 03 nov. 2016 : 0
Quan:
24 de novembre de 2016 @ 10:00 – 13:00
2016-11-24T10:00:00+01:00
2016-11-24T13:00:00+01:00
On:
Auditori 3 del Centre d'empreses - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
Carrer Pic de Peguera
11, 17003 Girona
Espanya
Contacte:

fp-dual-innova

Amb l’objectiu de millorar la capacitat de les empreses de disposar de persones qualificades adequadament per a les seves necessitats, a Catalunya s’està implantat la Formació Professional Dual.

La formació en alternança i dual combina l’aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, augmentant la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes

A Catalunya es vol prioritzar aquest model educatiu en que l’empresa assumeix responsabilitats de formació i així adapta aquesta a les seves necessitats amb l’objectiu final de millorar l’educació rebuda i fer-la més útil al sistema productiu, millorant així la ocupabilitat dels joves. La realitat actual de l’organització dels centres de formació professional i l’estructura modular dels continguts dels cicles formatius permet una gran flexibilitat i adaptabilitat a les necessitats de formació i ofereix la possibilitat d’adquirir les competències necessàries tant a les aules i tallers dels centres com a les instal·lacions de les pròpies empreses

Amb la complicitat i coresponsabilitat d’ambdues parts, i el suport de les entitats i administracions, es podrà crear conjuntament un model que augmenti la capacitació dels futurs professionals de Catalunya i aporti un impuls important a la competitivitat de les empreses catalanes.

Innovafp és una xarxa de centres de formació professional (FP) que ofereixen serveis d’innovació i transferència de coneixement a les empreses i organitzacions de Catalunya. Els centres d’FP de la xarxa Innovafp desenvolupen projectes en col·laboració amb empreses, fet que potencia el vincle entre els centres formatius i les empreses. A curt termini, es pretén que tots els centres que ja formen part d’Innovafp tinguin una activitat continuada i, a mig termini, es vol aconseguir que el 20% dels centres catalans d’FP s’integrin a la Xarxa amb una activitat estable. En els tres anys d’existència d’Innovafp, s’han dut a terme nombrosos projectes de les diferents famílies professionals, de diversa magnitud, que han abastat tot el territori català i han donat servei tant a empreses i a emprenedors com a organitzacions públiques.

Objectius

  • Actualitzar els coneixements dels centres de formació professional.
  • Fer que els centres esdevinguin uns referents en innovació i transferència de coneixement.
  • Rendibilitzar les instal·lacions i equipament dels centres formatius.
  • Augmentar la competitivitat de les empreses, facilitant la inserció dels alumnes d’FP.

La jornada

La Carme Belló, cap d’estudis d’FP, i la Judit Solsona, coordinadora d’FP de l’Institut de Palamós ens explicaran què és i com Funciona la Formació Professional Dual i en què consisteix, què implica als centres i a les empreses.

L’ Óscar López García,Cap de departament de manteniment i electricitat i, la  Sandra Riera Cap d’estudis d’FP de Institut Narcís Xifra i Masmitjà seran els encarregats d’explicar-nos en què consisteix l’FP Innova, la innovació mitjançant projectes col·laboratius i  les experiències de col·laboració FP-Empresa.

Aforament limitat. Es prega confirmació d’assitència a l’adreça de correu electrònic unigiparc@parcudg.com

Programa

 

 

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty