Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Conferència “Transaprenentatge: de les institucions que ensenyen a l’articulació de xarxes que aprenen”

Publicat per: 16 Mai 2019 Comentaris: 0
Quan:
20 de Juny de 2019 @ 10:00 – 12:00
2019-06-20T10:00:00+02:00
2019-06-20T12:00:00+02:00
On:
Auditori Manel Xifra Boada - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
Emili Grahit 91- 17003 Girona

Ismael Peña-López és Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement. Treballa en el camp de les Polítiques Públiques per al Desenvolupament, amb especial focus en les TIC (TIC per al desenvolupament, escletxa digital, etc.) i una aproximació força multidisciplinar de les ciències socials: economia, sociologia, ciència política, pedagogia…

Des de l’any passat és Director General de Participació Ciutadana i Processos Electorals a la Generalitat de Catalunya.

Anteriorment, i durant prop de 13 anys, va ser professor dels Estudis de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya. També ha estat investigador sènior a Open Evidence i director fellow d’Innovació Oberta de la Fundació Jaume Bofill.

A través del seu lloc web ICTlogy, comparteix en obert les seves reflexions personals, producció científica, articles i informacions sobre aquests temes.

“Crec que innovar és trobar nous camins tenint cura de dibuixar-los bé en el mapa d’allò que abans era desconegut. Confio plenament que la col·laboració entre tots els exploradors fa més ràpid i millor el traçat, a més de reduir el nombre de damnificats -sempre n’hi ha quan s’emprèn un camí desconegut.” (Qui és qui. Educació Demà. Fundació J. Bofill)

Punts de la intervenció

  • Diem que preparem els estudiants per a l’aprenentatge al llarg de la vida i per a aprendre a aprendre. Però, realment, què passarà quan el professor/a no hi sigui?
  • Com hauríem d’orientar la nostra acció docent per a què, quan nosaltres no hi siguem, ells puguin seguir aprenent a aprendre al llarg de la vida?
  • I aquesta teoria, com la duc a terme en el meu dia a dia? Proposo revisar 10 “institucions” de la docència/aprenentatge, des de la idea de centre educatiu a la de currículum, passant pel docent, la biblioteca i d’altres.

Programa

  • 10:00h – Inauguració
  • 10:15h – Conferència “Transaprenentatge: de les institucions que enseyen a l’articulació de xarxes que aprenen”
  • 11:15h – Debat
  • 12:00h – Fi de la sessió

Inscripció

La inscripció és gratuïta. Recordeu que l’aforament és limitat.

Per assistir-hi cal omplir el formulari següent (triar l’opció que correspongui):

Transaprenentatge_ de les institucions que ensenyen a l’articulació de xarxes que aprenen (3)

Publicacions relacionades