Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Consursos i Premis

Premis EmprendedorXXI

Els Premis EmprenedorXXI són una iniciativa impulsada per CaixaBank a través de DayOne, el servei per  empreses tecnològiques i inversores, que té com a objectiu identificar, reconèixer, i acompanyar les joves empreses amb major potencial de creixement. Aquests premis estan co-atorgats amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través de l’Empresa Nacional d’Innovació, S.A. (ENISA) a Espanya i Banc BPI a Portugal, i compten amb el suport d’entitats de referència implicades en el desenvolupament de les empreses innovadores. 


Els Premis EmprenedorXXI pretenen ser l’impuls d’aquelles empreses que ja han donat els seus primers passos, que els permeti accelerar el seu procés de creixement i expansió global.


Des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit prop de 5,2m d’euros en premis i hem acompanyat a més de 360 empreses. Però, més enllà dels premis atorgats, els guanyadors destaquen la visibilitat, prestigi i accés a contactes com els principals valors que aporta guanyar aquest reconeixement.


Totes les empreses candidates poden optar als següents premis:  • Premis a les empreses amb major impacte al seu territori. Aquest premi es competeix entre totes les empreses d’un territori independentment del seu sector.


Independentment al premi regional, les empreses, l’activitat de les quals estigui vinculada a una de les següents indústries, optaran als següents premis:  • Premis a les empreses amb major potencial de creixement en el seu sector: AgroFood, Health, Sènior, Mobility, Impact i PropTech.


A part, els premis compten amb el suport de l’Ambaixada d’Israel a Espanya i laAgência Nacional da Inovaçao, qui atorga un accèssit a la innovació a una empresa portuguesa, a través de BFK awards.


Termini: 4 de desembre de 2019

Premis Pioner 2019

La recerca científica és una activitat que practiquen investigadors i investigadores de diferents categories. Els qui comencen a fer recerca habitualment ho fan mitjançant la preparació d’una tesi doctoral. En aquestes etapes inicials és molt important que siguin conscients que els seus resultats poden tenir un gran valor no tan sols científic, sinó també comercial i industrial.


Per aquesta raó, en el marc dels Centres de Recerca de Catalunya (CERCA), la Institució CERCA promou els Premis PIONER, amb l’objectiu de distingir aquells investigadors i investigadores que acaben d’elaborar una tesi doctoral i n’han obtingut uns resultats clarament orientats a ser aprofitats comercialment.


Termini: 10/112019


Documentació:
Bases de la convocatòria
Formulari d’inscripció
Resum executiu
Model de certificat

Programa CaixaImpulse Consolidate
Si tens un projecte d'innovació en fase avançada de desenvolupament CaixaImpulse Consolidation per apropar els actius al mercat.

Els millors projectes presentats rebran:

• Un ajut de fins a 300.000 euros per desenvolupar el projecte.
• Suport de mentors de referència que provenen de la indústria.
• Contacte amb empreses, emprenedors i inversors.
• Formació especialitzada i assessorament d’experts del sector.

El termini per presentar projectes és fins a finals de l'any 2019.
Premi europeu en seguretat viària urbana

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, la Comissió Europea llança un nou premi europeu per a la seguretat viària.


El Premi de Seguretat Viària Urbana de la UE premia les autoritats locals que apliquin mesures, en l’esperit del concepte reconegut internacionalment “Sistema segur”, per millorar la seguretat viària.


El guardò premia els èxits destacats i innovadors de les autoritats locals en matèria de seguretat viària i fomenta l’intercanvi de bones pràctiques a tot Europa.


 


Reconeix el paper crucial que juguen les ciutats i pobles a tot Europa en la millora de la seguretat viària, sobretot tenint en compte que el 38% les víctimes mortals i més del 50% dels ferits greus es produeixen a via urbana.


No premia plans, sinó mesures específiques adoptades a nivell local per millorar la seguretat viària. Aquestes mesures poden tractar un o diversos aspectes de la seguretat viària, com per exemple la millora de la infraestructura, mesures de reducció de la velocitat, iniciatives per millorar la seguretat de la flota de vehicles d’una autoritat pública o mesures per millorar les habilitats o consciència en seguretat de les persones.


Com el lema d’aquest any de la Setmana Europea de la Mobilitat és “Seguretat dels vianants i ciclistes”, aquest tema tindrà especial rellevància al premi.


En qualsevol cas, les mesures han de formar part d’un projecte holístic basat en el concepte “sistema segur”.


Per poder ser elegibles, les mesures ja han d’haver estat implementades (no en estat de planificació), ser innovadores i tenir com a objectiu la millora de la seguretat a llarg termini.


Poden presentar-se autoritats locals que tinguin competència legal en desenvolupar i implementar mesures de seguretat viària al seu territori.


Els representants polítics o d'alt nivell dels tres finalistes seran convidats a assistir a l'acte de lliurament del premi, que tindrà lloc al març/abril de 2020 a Brussel·les.


El guanyador rebrà un trofeu del Comissari de Transport de la UE.


El guanyador i els dos finalistes es beneficiaran de la visibilitat a nivell europeu. Això inclou cobertura a les publicacions de la Carta Europea de la Seguretat Viària, European Mobility Week, xarxes socials de la UE i recomanacions per convidar el guanyador i els finalistes a participar com a ponents a esdeveniments rellevants.

Termini: 16/12/2019

Premi bateries innovadores per a vehicles elèctrics
CONVOCANT Comisisó Europea

CONVOCATÒRIA Premi bateries innovadores per a vehicles elèctrics

DESCRIPCIÓ Aquest nou premi Horizon 2020 llança el repte de desenvolupar solucions innovadores segures i sostenibles per vehicles elèctrics amb el desenvolupament de nous materials i productes químics que es puguin produir de manera fàcil a Europa.

Pressupost 10.000.000,00 €

TERMINI 17/12/2020
EU PRIZE FOR WOMEN INNOVATORS 2017
CONVOCANT European Commission Research & Innovation

CONVOCATÒRIA EU PRIZE FOR WOMEN INNOVATORS 2017

DATA PUBLICACIÓ 13/09/2016

TERMINI 31/12/2020
Premi EIC (European Innovation Council) per fotosíntesi artificial
CONVOCANT

CONVOCATÒRIA Premi EIC (European Innovation Council) per fotosíntesi artificial

DESCRIPCIÓ Premiar la millor tecnologia que produeixi combustible sostenible pel transport, les llars i la indústria mitjançant fotosíntesi artificial.
La solució proposada ha de combinar sol, aigua i carboni i produir el combustible sostenible a través de la fotosíntesi artificial, i ha de ser un prototip totalment funcional.

El combustible resultant ha de ser capaç d’alimentar un motor petit. L’aparell ha de tenir potencial comercial i ser sostenible.

Poden participar particulars, grups i organitzacions europees i internacionals.

PRESSUPOST5M €

TERMINI 3/02/2021