Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Consursos i Premis

Premi EIC (European Innovation Council) per fotosíntesi artificial
CONVOCANT

CONVOCATÒRIA Premi EIC (European Innovation Council) per fotosíntesi artificial

DESCRIPCIÓ Premiar la millor tecnologia que produeixi combustible sostenible pel transport, les llars i la indústria mitjançant fotosíntesi artificial.
La solució proposada ha de combinar sol, aigua i carboni i produir el combustible sostenible a través de la fotosíntesi artificial, i ha de ser un prototip totalment funcional.

El combustible resultant ha de ser capaç d’alimentar un motor petit. L’aparell ha de tenir potencial comercial i ser sostenible.

Poden participar particulars, grups i organitzacions europees i internacionals.

PRESSUPOST5M €

TERMINI 3/02/2021
Premi BBVA a la innovació en sostenibilitat mediambiental per a pimes i autònoms


La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA convoquen el Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental per a pimes i autònoms (2a edició), amb la finalitat d'estimular la innovació, consolidació i difusió de projectes mediambientals i amb impacte social.


El guardó té com a objectiu potenciar la innovació i la sostenibilitat en l'àmbit empresarial. També pretén reconèixer i fomentar els valoro pel respecte al medi ambient a la societatA qui s'adreça


La convocatòria s'adreça a autònoms i petites i mitjanes empreses (fins a 5 milions de facturació) amb seu a Catalunya que estiguin portant a terme alguna iniciativa en àmbit de la innovació mediambiental, encara que la seva activitat principal no sigui aquesta,Objecte del Premi


Les iniciatives (poden ser projectes de tecnologia, canvis en els processos de producció, nous productes o serveis) han de perseguir la minora en alguns dels següents àmbits: • L'energia neta i renovable: innovació en transports sostenibles, reducció de transport rodal, reducció en l'ús de combustible, eficiència energètica, energies renovables, serveis energètics assequibles, etc.

 • La producció i consum responsable: innovació en noves formes de producció i consum que no esgotin  recursos naturals, innovació en producció o consum responsable amb impacte social, reaprofitament de productes i energia, reducció del consum de recursos naturals, reducció del plàstic, creació de productes íntegrament biodegradables o reutilitzables, prevenció del malbaratament alimentari, etc.

 • L'acció climàtica: innovació per a la millora de la resiliència i la capacitat d'adaptació als riscos relacionats amb el clima i els desastres naturals, accions que permetin la reducció de la petjada de carboni de productes, serveis i processos, productes i serveis innovadors i inclusius, climàticament intel·ligents i amb baix nivell d'emissions de carboni, etc.


Han de ser iniciatives amb una antiguitat mínima de funcionament d'un any des del moment de la seva implementació (2019 o amb anterioritat).


Procés i terminis de participació


Per participar en el Premi, caldrà entrar a la pàgina web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes (www. fcaixescatalanes.cat) i omplir el formulari que apareix a l'apartat del Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental per a Pimes. 


Per a qualsevol consulta relacionada amb la participació i presentació cal adreçar un correu electrònic  a premibbvasostenibilitat@fcaixescatalanes.cat


Termini: 26/02/21Premi Starts


STARTS és una iniciativa de la Comissió Europea per fomentar aliances de tecnologia i pràctica artística que implementin eficaçment la formulació de polítiques europees per fomentar la innovació i que beneficiïn també el món de l’art. El focus es centra en persones i projectes que contribueixen a dominar els reptes socials, ecològics i econòmics que afronta aquest continent.  


Es fa una competició anual per escollir el reconeixement de projectes innovadors en el nexe de la ciència, la tecnologia i les arts que tinguin tot el necessari per tenir un impacte significatiu en la innovació econòmica i social.  


Són elegibles:  


Col·laboracions i projectes innovadors impulsats tant per la tecnologia com per les arts. Els projectes purament artístics o tecnològicament no són el focus d'aquesta competició. 


Totes les formes d’obres i pràctiques artístiques amb un fort vincle amb la innovació en tecnologia, empresa i / o societat; a més, STARTS no es limita a un gènere concret, com ara l'art multimèdia i l'art digital. 


Tot tipus de recerca i desenvolupament tecnològic i científic que s’hagi inspirat en l’art o que impliqui artistes com a catalitzadors del pensament nou. 


El jurat espera rebre presentacions d’una àmplia varietat d’àmbits i disciplines. Entre d’altres, són benvinguts els projectes de les àrees de noves aplicacions multimèdia, interacció humana amb ordinador, aprenentatge automàtic, biotecnologia, art i ciència, tecnologies verdes, investigació de materials, ciutats intel·ligents i empoderament ciutadà, robòtica, tecnologia quàntica i molts altres.  


Es poden presentar artistes/professionals creatius o investigadors/empreses de tot el món; STARTS no es limita als ciutadans dels estats membres de la UE.  


Els dos premiats STARTS reben cadascun 20.000 euros i són promocionats a Ars Electronica i altres esdeveniments dels socis del consorci.   


Pressupost: 40.000 €


Termini: 03/03/2021 


 
 


Data límit: 18/02/2021 


Termini: 17/02/2021 XVI Premis Fundació BBVA a la Conservació de la Biodiversitat

Els Premis Fundació BBVA a la Conservació de la Biodiversitat són expressió de l'compromís de responsabilitat social de el Grup BBVA amb la protecció de l'entorn. El seu objectiu és reconèixer públicament la tasca de les organitzacions conservacionistes, les institucions i els organismes que desenvolupen polítiques o funcions de conservació mediambiental, així com la de professionals de la comunicació que contribueixen amb el seu treball a protegir el patrimoni natural a través de dues vies complementàries : • Desenvolupament de projectes, polítiques i/o actuacions particularment significatives de conservació i protecció d'hàbitats, espècies o ecosistemes.

 • Difusió de el coneixement mediambiental i sensibilització de la valor de la conservació de l'medi natural.


Amb aquesta convocatòria, la Fundació BBVA pretén reconèixer i incentivar la tasca de les organitzacions conservacionistes, les institucions i els organismes que desenvolupen polítiques o funcions de conservació mediambiental, així com la de professionals de la comunicació que contribueixen amb el seu treball a protegir el patrimoni natural .


Es contemplen tres modalitats de premis:


PREMI FUNDACIÓ BBVA A LA CONSERVACIÓ DE LA BIODIVERSITAT A ESPANYA


Reconeix l'execució de projectes, polítiques i/o actuacions particularment significatives de conservació i protecció d'hàbitats, espècies o ecosistemes a Espanya, que hagin estat conclosos abans de al 31 de desembre de 2020 o que, amb anterioritat a aquesta data, hagin llançat beneficis concrets i verificats per a la conservació de la biodiversitat en el seu entorn.


PREMI MUNDIAL FUNDACIÓ BBVA A LA CONSERVACIÓ DE LA BIODIVERSITAT


Reconeix l'execució de projectes, polítiques i/o actuacions particularment significatives de conservació i protecció d'hàbitats, espècies o ecosistemes en qualsevol país a excepció d'Espanya, que hagin estat conclosos abans de al 31 de desembre de 2020 o que, amb anterioritat a aquesta data , hagin llançat beneficis concrets i verificats per a la conservació de la biodiversitat en el seu entorn.


PREMI FUNDACIÓ BBVA A LA DIFUSIÓ DEL CONEIXEMENT I SENSIBILITZACIÓ EN CONSERVACIÓ DE LA BIODIVERSITAT A ESPANYA


Reconeix les tasques de difusió a la societat de el coneixement mediambiental i la sensibilització sobre la importància de la conservació de la mateixa, a través de la publicació d'articles, monografies, materials multimèdia o llibres de divulgació; l'elaboració, edició o presentació de reportatges i documentals; el comissariat i disseny d'exposicions; o la posada en marxa d'activitats en qualsevol canal de comunicació (premsa, ràdio, televisió, cinema, documentals i Internet), que hagin estat conclosos abans de al 31 de desembre de 2020 o que, amb anterioritat a aquesta data, hagin llançat beneficis concrets i verificats per a la difusió de el coneixement i sensibilització en conservació de la biodiversitat a Espanya.


Termini sol·licitud: 31/3/2021

Premis de La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

L’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), juntament amb el Col·legi d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, convoquen enguany la 26a edició dels Premis de La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica.


La convocatòria agrupa les següents categories: • Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada. Distingeix la personalitat pública o privada (institució o persona) que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l'Audiovisual en l'àmbit nacional o internacional.

 • Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria. Reconeix la capacitat d’una persona a l’hora de posar en marxa una iniciativa empresarial innovadora a Catalunya en l'àmbit de l’Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, l’Audiovisual o que es basi principalment en l’ús de les TIC, creada en els últims cinc anys.

 • Premi Joan Clarke al CIO Destacat. Reconeixement al/la CIO (Chief Information Officer / Chief Innovation Officer) que ha destacat per la seva tasca professional en l’àmbit estatal durant els darrers anys. Serà imprescindible la condició de CIO en l’organisme on desenvolupa la seva activitat, no només circumscrita a tasques de direcció de sistemes d’informació, sinó també en el desenvolupament de tasques d’estratègia tecnològica, transformació digital de la companyia i foment de la innovació.

 • Premi Alan Turing al Compromís Social. Reconeix la institució o la persona impulsora d'una iniciativa o projecte innovador en l’àmbit de les TIC, amb un impacte social positiu, que aporti valor a la societat en els àmbits de la ciutadania, el medi ambient, l’educació, la cultura o la integració social a Catalunya.

 • Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC. Reconeix al mitjà de comunicació (ràdio, televisió, premsa o Internet) d’àmbit nacional o internacional, que hagi destacat per la seva tasca de comunicació i divulgació de les TIC. El premi pot ser atorgat a un mitjà de comunicació en global, un espai en concret, o bé a una secció concreta.

 • Premi d'Honor. Distingeix la personalitat pública o privada (institució o persona) amb una àmplia i destacada trajectòria professional relacionada amb l'Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l'Audiovisual en l'àmbit tècnic, acadèmic, empresarial o institucional dins l'Estat.


Termini: 7/04/21


INNOGET solucions d´embalatge

La multinacional nord-americana Procter & Gamble cerca solucions d’embalatge innovadores que puguin transportar productes de neteja líquids, tant per a la llar com per a neteja industrial, i productes de neteja Unit-Dose mitjançant canals de comerç electrònic o e-commerce de forma segura i còmoda.


L'empresa cerca: • Solucions d’embalatge innovadores que poden transportar productes de neteja de dosis unitàries de teixit i llar de manera còmoda i segura (dosi seca i / o líquida, cobertes amb pel·lícula soluble en aigua) a través dels canals de comerç electrònic.

 • Solucions adequades per al lliurament de paquets o enviaments en contenidors propis.

 • Solucions adequades per al lliurament postal.

 • Solucions que representin ja sigui un nou paquet principal per al producte o que puguin protegir els paquets primaris existents (és a dir, principalment ampolles, polvoritzadors o bosses).


Més Informació: enllaç.


Data límit d'inscripció: 30/06/2021

INNOGET sensors detecció elements aire


La multinacional nor-americana Procter & Gamble (P&G) cerca sensors que puguin proporcionar informació precisa ii discriminadora sobre els components que puguin haver a l’aire o a les superfícies. Els tipus de sensors que l'empresa està buscant són: • Sensors per mesurar i distingir olors i COV únics com els aldehids, els alcohols, els terpens, els àcids, les amines i els sulfurs.

 • Sensors que puguin mesurar i distingir productes biològics de l’aire com bacteris, virus, floridures, al·lergògens o caspa d’animals de companyia.

 • Sensors que poden mesurar i distingir sòls i productes biològics a les superfícies.


Termini: 30/06/2021Premis Rei Jaume I
La Fundació Premis Rei Jaume I convoca els Premis del mateix nom que seran concedits a aquella persona física la tasca hagi estat altament significativa.

 

Els Premis Rei Jaume I es van crear el 1989 amb l'objectiu d'unir, en estudis i investigació, a entitats científiques i empresarials per a la promoció de la investigació, el desenvolupament científic i l'emprenedoria a Espanya.

 

Premis


 • Investigació Bàsica: Es concedirà a la persona la investigació que hagi contribuït al desenvolupament de la ciència bàsica a Espanya en qualsevol dels camps de la física, la química i les matemàtiques.

 • Economia: Es concedirà a la persona la investigació en economia que hagi tingut un impacte de gran rellevància.

 • Investigació Mèdica: Es concedirà a la persona la investigació que hagi contribuït significativament al desenvolupament de la biomedicina o d'altres camps de les ciències de la vida.

 • Protecció de medi ambient: Es concedirà a la persona que la investigació contribueixi significativament a la millora de l'entorn. Es valorarà especialment l'estudi de les causes del canvi climàtic, les seves conseqüències i les possibles solucions.

 • Noves Tecnologies: Es concedirà a la persona que contribueixi significativament al desenvolupament tecnològic en qualsevol de les seves àrees valorant el grau d'innovació i la seva aplicabilitat.

 • Emprenedor: Es concedirà a l'emprenedor que destaqui per assumir risc com a líder d'un projecte empresarial en funcionament, creador d'ocupació i riquesa en el seu entorn que sap veure les oportunitats que altres no veuen i orientat a satisfer les necessitats dels clients.


 

DOTACIÓ

 

Els Premis són indivisibles i estan dotats amb:


 • 100.000 euros, amb el compromís de destinar una part de l'import del premi a la investigació o a l'emprenedoria a Espanya.

 • Medalla d'or

 • diploma


 

Admissió i termini

 


 • El termini per nominar estarà obert des del 7 de gener fins al 5 d'abril de 2021 ambdós inclosos.

 • Un cop sigui rebuda la nominació la Fundació contactarà amb el candidat per demanar la documentació que haurà d'aportar en forma i termini que li serà indicat.

 • La Fundació valorarà el compliment de les bases, podrà fer una preselecció entre les candidatures que es presenten segons els seus mèrits i l'objecte dels premis. Els membres del jurat tindran accés a totes les candidatures.

 • No es retornarà la documentació presentada.

Programa Talent Global

CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs), amb el suport de la Fundació Banc Sabadell, convoca la “Junior Visiting Fellowship” en la seva primera edició.


Objecte


La “Junior Visiting Fellowship” està destinada a un/a jove investigador/a de fins a 30 anys que hagi demostrat les seves capacitats de recerca i que s’incorporaria a l’equip investigador del CIDOB durant un període de sis mesos mitjançant una estada de recerca remunerada.


Temàtiques • Revolucions tecnològiques i impacte en les relacions i governança internacionals

 • Reptes del desenvolupament sostenible, canvi climàtic i desigualtats globals

 • Noves dinàmiques de la geopolítica global

 • Geoeconomia i relacions comercials

 • Gènere i relacions internacionals


Requisits • Tenir fins a 30 anys d’edat amb data 31 de desembre de 2020

 • Tenir habilitats de recerca i capacitat de contribuir a les publicacions pròpies d’un think tank

 • Tenir un alt nivell d’anglès

 • Disposar de permís de treball a la UE

 • Estar en possessió d’un grau relacionat amb les temàtiques objecte de la convocatòria. Es valorarà la possessió d’un màster.


Convocatòria


La selecció dels/de les candidats/es es farà per convocatòria oberta, seguint els canals, procediments i criteris propis de la selecció de personal del CIDOB.
La convocatòria s’obrirà l’1 de novembre de 2020.
La data límit per a la presentació de candidatures serà el 28 de febrer de 2021.
La candidatura anirà acompanyada del CV, una carta de motivació i una proposta de recerca (1 pàgina màxim, incloent publicacions esperades) i s’haurà d’enviar a seleccio@cidob.org amb el títol “Junior Visiting Fellowship”.


Procés de selecció i notificació


La resolució de la convocatòria anirà a càrrec d’un jurat format per la direcció del CIDOB, un membre proposat per la Fundació Banc Sabadell, així com tres experts/es en les temàtiques de la convocatòria.


La resolució es comunicarà abans del 31 de maig de 2021.
L’estada tindrà una durada de sis mesos i es durà a terme entre principis de setembre de 2021 i finals de febrer de 2022.


Contingut de l’oferta


La Fellowship oferirà al/a la guardonat/da la possibilitat d’incorporar-se a l’equip d’investigadors/es del CIDOB per un període de sis mesos (a determinar entre la institució i la persona guardonada) a temps complet i de manera presencial, pel qual s’oferirà una remuneració de 12.500€ bruts.


L’objectiu de l’estada serà poder desenvolupar la recerca del/de la candidat/a, amb el recolzament d’un/a investigador/a de l’equip del CIDOB. El/la candidat/a seleccionat/da participarà en les activitats de recerca de la institució i contribuirà a alguna de les seves línies editorials i/o publicacions externes. El/la guardonat/da participarà també als seminaris i conferències organitzats per la institució.


INNOGET tensioactius

L'empresa Suissa CLARIANT, per mitjà d'un repte d'Innovació Oberta (Open Innovation Challenge), cerca fòrmules innovadores que continguin tensioactius aplicables a l'assistència domèstica, la cura personal o la solució de cultius, entre d'altres. Es proporcionarà mostres de tensioactius propis de l'empresa als participants, amb la finalitat de fer recerca i desenvolupament relacionats amb els temes del repte.


Les glucamides són la propera generació de tensioactius naturals derivats de la glucosa i olis naturals, amb un rendiment de neteja superior que coincideix amb les alternatives actuals no verdes del mercat. Són extremadament suaus i creen formulacions suaus tant per a les mans com per a la superfície de materials, i el seu excel·lent perfil ecotoxicològic el fa adequat per a productes amb etiquetes ecològiques. L'empresa, per mitjà d'aquest repte vol ampliar l'abast d'aquests tensioactius per explorar noves oportunitats de mercat.


Més Informació: Enllaç.


Data límit d'inscripció: 31/03/2021