Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Consursos i Premis

Premi EIC (European Innovation Council) per fotosíntesi artificial
CONVOCANT

CONVOCATÒRIA Premi EIC (European Innovation Council) per fotosíntesi artificial

DESCRIPCIÓ Premiar la millor tecnologia que produeixi combustible sostenible pel transport, les llars i la indústria mitjançant fotosíntesi artificial.
La solució proposada ha de combinar sol, aigua i carboni i produir el combustible sostenible a través de la fotosíntesi artificial, i ha de ser un prototip totalment funcional.

El combustible resultant ha de ser capaç d’alimentar un motor petit. L’aparell ha de tenir potencial comercial i ser sostenible.

Poden participar particulars, grups i organitzacions europees i internacionals.

PRESSUPOST5M €

TERMINI 3/02/2021
Premi BBVA a la innovació en sostenibilitat mediambiental per a pimes i autònoms


La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA convoquen el Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental per a pimes i autònoms (2a edició), amb la finalitat d'estimular la innovació, consolidació i difusió de projectes mediambientals i amb impacte social.


El guardó té com a objectiu potenciar la innovació i la sostenibilitat en l'àmbit empresarial. També pretén reconèixer i fomentar els valoro pel respecte al medi ambient a la societatA qui s'adreça


La convocatòria s'adreça a autònoms i petites i mitjanes empreses (fins a 5 milions de facturació) amb seu a Catalunya que estiguin portant a terme alguna iniciativa en àmbit de la innovació mediambiental, encara que la seva activitat principal no sigui aquesta,Objecte del Premi


Les iniciatives (poden ser projectes de tecnologia, canvis en els processos de producció, nous productes o serveis) han de perseguir la minora en alguns dels següents àmbits: • L'energia neta i renovable: innovació en transports sostenibles, reducció de transport rodal, reducció en l'ús de combustible, eficiència energètica, energies renovables, serveis energètics assequibles, etc.

 • La producció i consum responsable: innovació en noves formes de producció i consum que no esgotin  recursos naturals, innovació en producció o consum responsable amb impacte social, reaprofitament de productes i energia, reducció del consum de recursos naturals, reducció del plàstic, creació de productes íntegrament biodegradables o reutilitzables, prevenció del malbaratament alimentari, etc.

 • L'acció climàtica: innovació per a la millora de la resiliència i la capacitat d'adaptació als riscos relacionats amb el clima i els desastres naturals, accions que permetin la reducció de la petjada de carboni de productes, serveis i processos, productes i serveis innovadors i inclusius, climàticament intel·ligents i amb baix nivell d'emissions de carboni, etc.


Han de ser iniciatives amb una antiguitat mínima de funcionament d'un any des del moment de la seva implementació (2019 o amb anterioritat).


Procés i terminis de participació


Per participar en el Premi, caldrà entrar a la pàgina web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes (www. fcaixescatalanes.cat) i omplir el formulari que apareix a l'apartat del Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental per a Pimes. 


Per a qualsevol consulta relacionada amb la participació i presentació cal adreçar un correu electrònic  a premibbvasostenibilitat@fcaixescatalanes.cat


Termini: 26/02/21X(p)rimenta 2021

X(p)rimenta 2021


La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) organitzen el 11è Premi de Comunicació Científica Audiovisual anomenat X(p)rimenta 2021.


Aquesta convocatòria s’adreça a alumnes i a docents que vulguin fer un experiment científic i filmar-lo en vídeo, amb dos objectius: divulgar un principi científic o tecnològic vinculat al currículum dels ensenyaments de primària, secundària, batxillerat o cicles formatius, i aprendre a usar les bases del llenguatge audiovisual.


Vegeu-ne les Bases per a copsar-ne els detalls.


X(p)rimenta vol continuar prioritzant la qualitat dels vídeos presentats per les escoles, tant pel que fa al contingut dels experiments com als aspectes formals de realització dels vídeos. Per això, encoratgem a les escoles a presentar filmacions amb un bon nivell de qualitat d’imatges, de so i d’edició. També volem promoure els experiments senzills i originals. Vegeu en aquest sentit les següents Recomanacions per a millorar la qualitat dels vídeos.


Premis


Es concediran tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (Primària, Secundària, i Batxillerat-Cicles formatius).


Dins de cada categoria, els premis aniran destinats:


– Centre escolar: el centre escolar responsable dels grups premiats se l’obsequiarà amb material tecnològic o didàctic.


– Professorat: es reconeixerà la tasca del/de la docent responsable dels grups premiats amb un diploma de reconeixement, així com també al centre escolar.


– Alumnat: s’obsequiarà els/les alumnes que hagin participat als vídeos guanyadors amb un taller, conferència experimental o altres activitats científiques.


A banda d’aquests premis, es concediran mencions a d’altres vídeos meritoris. El centre, el professorat i l’alumnat mereixedors de les mencions, també seran obsequiats.


Els premis s’anunciaran més endavant al portal de Recerca en Acció.


Els vídeos guardonats amb Premis i Mencions podran seran penjats a Recerca en Acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada i alimentin la base de dades d’experiments del portal. Els premis s’entregaran en un acte que tindrà lloc el mes de juny.


Com participar-hi? Llegiu-ne les Bases, on trobareu els detalls i el formulari d’inscripció.


Termini: 13/05/2021


 


 


 

Premi de transferència tecnològica "Fusion for Energy"
Es tracta d'un concurs per premiar l’ús comercial de tecnologies de fusió en mercats de no fusió.


Com a part dels esforços per promoure l’ús de tecnologies i coneixements de fusió, Fusion for Energy i In Extenso Innovation Croissance han llançat un concurs per destacar i premiar els projectes assolits o en curs que integren solucions de fusió en altres aplicacions.  


Les aplicacions s’avaluaran d’acord amb els recursos i els esforços desplegats pel candidat per aconseguir un ús comercial de la tecnologia en un mercat sense fusió, així com l’impacte socioeconòmic del projecte al mercat. 


El projecte seleccionat rebrà un únic premi de 10.000 €.  


A més del premi, els candidats també es beneficiaran d’una major visibilitat amb una xarxa europea de socis industrials que participen en iniciatives de transferència, des de tecnologies de fusió fins a innovació. 


Són elegibles:   • Qualsevol empresa o organització europea que presenti un projecte on s’utilitzi o es vulgui utilitzar una tecnologia de fusió o un know how en un entorn que no sigui fusió 

 • L'aplicació de no fusió prevista no promourà activitats ni estarà relacionada amb els militars, l'alcohol, el tabac, la religió, la política, la intolerància, la violència, les armes de foc, la pornografia, l'obscenitat, el joc o les drogues il·legals 

 • El sol·licitant ha de ser una entitat registrada a un estat membre de la F4E. Termini: 8/03/2021 
FameLab

La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología i el British Council posen en marxa la novena edició de FameLab Espanya, un certamen internacional de monòlegs científics que té com a objectiu apropar la ciència a el públic general i alhora descobrir nous comunicadors científics.


El termini per presentar les candidatures s'obre des d'avui 26 de gener fins al pròxim 24 de març de 2021 a les 13:00 hores (hora catalana) a través d'un formulari disponible a www.famelab.es.


Els participants hauran de gravar-se en vídeo interpretant un monòleg en castellà que tingui com a base un tema científic i / o tecnològic amb una durada màxima de tres minuts. Els requisits per participar són ser major d'edat, de nacionalitat espanyola o resident a Espanya, cursar estudis o exercir en l'actualitat qualsevol activitat professional o laboral en àrees relacionades amb l'àmbit de la ciència i / o la tecnologia, inclosa la docència preuniversitària especialitzada en ciències.


Una Comissió d'Avaluació, composta per representants de FECYT i el British Council, seleccionarà els aspirants que passaran a les següents fases, que consistiran en una trobada virtual per presentar els monòlegs i un altre presencial de caràcter formatiu en què un jurat, designat per els organitzadors, elegirà els finalistes. Aquests últims participaran en una Masterclass en anglès per tal d'adquirir tècniques d'expressió i habilitats comunicatives.

Els finalistes competiran al setembre en una final pública i un jurat valorarà el contingut i la claredat de l'monòleg, així com el carisma de l'monologuista i seleccionarà els tres millors participants. El primer classificat representarà a Espanya en la competició internacional de FameLab que se celebrarà a la tardor al festival de ciència de Cheltenham (Regne Unit).

Premis DonaTIC 2021

Els Premis DonaTIC, organitzats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines CTEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.


Aquests guardons promouen l’accés de les dones a l’àmbit tecnològic, n’incrementen la presència, reconeixen el paper essencial d’aquelles que ja pertanyen al món TIC i, en definitiva, en fomenten la participació en la construcció de la societat digital amb criteris d’igualtat.


El lliurament dels guardons dels Premis DonaTIC es fa coincidir amb el Dia d’Ada Lovelace, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història. Enguany cau en festiu, per tant, el lliurament dels Premis DonaTIC 2021 es farà el següent dia laborable, el 13 d’octubre.

III Premios a la Investigación - Fundación Jesús Serra
07/04/2021
Premi Starts


STARTS és una iniciativa de la Comissió Europea per fomentar aliances de tecnologia i pràctica artística que implementin eficaçment la formulació de polítiques europees per fomentar la innovació i que beneficiïn també el món de l’art. El focus es centra en persones i projectes que contribueixen a dominar els reptes socials, ecològics i econòmics que afronta aquest continent.  


Es fa una competició anual per escollir el reconeixement de projectes innovadors en el nexe de la ciència, la tecnologia i les arts que tinguin tot el necessari per tenir un impacte significatiu en la innovació econòmica i social.  


Són elegibles:  


Col·laboracions i projectes innovadors impulsats tant per la tecnologia com per les arts. Els projectes purament artístics o tecnològicament no són el focus d'aquesta competició. 


Totes les formes d’obres i pràctiques artístiques amb un fort vincle amb la innovació en tecnologia, empresa i / o societat; a més, STARTS no es limita a un gènere concret, com ara l'art multimèdia i l'art digital. 


Tot tipus de recerca i desenvolupament tecnològic i científic que s’hagi inspirat en l’art o que impliqui artistes com a catalitzadors del pensament nou. 


El jurat espera rebre presentacions d’una àmplia varietat d’àmbits i disciplines. Entre d’altres, són benvinguts els projectes de les àrees de noves aplicacions multimèdia, interacció humana amb ordinador, aprenentatge automàtic, biotecnologia, art i ciència, tecnologies verdes, investigació de materials, ciutats intel·ligents i empoderament ciutadà, robòtica, tecnologia quàntica i molts altres.  


Es poden presentar artistes/professionals creatius o investigadors/empreses de tot el món; STARTS no es limita als ciutadans dels estats membres de la UE.  


Els dos premiats STARTS reben cadascun 20.000 euros i són promocionats a Ars Electronica i altres esdeveniments dels socis del consorci.   


Pressupost: 40.000 €


Termini: 03/03/2021 


 
 


Data límit: 18/02/2021 


Termini: 17/02/2021 Point.IoT


Point.IoT és un nou i emocionant programa dissenyat per potenciar la innovació mitjançant les tecnologies Galileo i IoT. 


Cada any, deu equips d’emprenedors ambiciosos tenen l’oportunitat de fer front als desafiaments rellevants de la indústria, tot mostrant l’ús de les tecnologies de posicionament europees a IoT. El programa arrenca amb un bootcamp de dos dies ple d’acció, on els equips aprenen eines essencials per al seu treball. A continuació, tornaran a casa durant un sprint virtual de tres mesos i rebran entrenament personalitzat per part d’experts de la indústria per assegurar-se que les seves solucions siguin tècnicament robustes i es posicionin estratègicament per a l’èxit del mercat. El programa acaba amb una jornada de demostració i un esdeveniment per a inversors en què l’equip més talentós rebrà un gran premi en efectiu de 20.000 €, i potser el seu primer client corporatiu.


Els reptes són: 1. transport i logística en un món connectat

 2. solució que aprofiti la robòtica mòbil i / o les tecnologies d'automatització per millorar la precisió i l'eficiència en la fabricació i lliurament de productes quotidians


Són elegibles: • Startups

 • Recercadors i estudiants

 • Emprenedors

 • Desenvolupadors de maquinari i programari


Termini: 30/04/2021
Premios Fronteras del conocimientoLes disciplines i dominis seran els següents: • Ciències Bàsiques (Física, Química, Matemàtiques)

 • Biologia i Biomedicina

 • Tecnologies de la Informació i la Comunicació

 • Ecologia i Biologia de la Conservació

 • Canvi Climàtic

 • Economia, Finances i Gestió d’Empreses

 • Humanitats i Ciències Socials

 • Música i Òpera


Candidatures


Poden ser candidats una o més persones físiques de qualsevol nacionalitat, sense límit de número, que hagin realitzat aportacions independents o convergents a un determinat avanç. Poden també ser candidates organitzacions científiques o culturals a les que puguin atribuir-se de manera agregada contribucions excepcionals als àmbits del coneixement científic, la creació cultural i las actuacions davant el canvi climàtic.


La institució o persona responsable de la candidatura haurà de presentar les següents dades i documentació: • Categoria a la que es presenta la candidatura

 • Nom de la institució, de la persona responsable de la nominació, i dades de contacte (

 • Carta de nominació firmada por la persona responsable de la nominació

 • Dades bàsiques del candidat/a

 • Memòria descriptiva de les principals contribucions del candidat/a i justificació raonada de la seva nominació (màxim de tres pàgines, a un espai)

 • Currículum vitae del candidat/a


Presentació de candidatures


Totes las nominacions han des ser indirectes.


Qualsevol organització o institució científica o cultural podrà presentar nominacions, seguint els seus propis procediments, entre les que es troben facultats, departaments, instituts universitaris.


Dotació: • 400.000 €, un diploma i un símbol artístic per categoria


En el cas que el premi sigui compartit per més d’una persona, la dotació econòmica es repartirà a parts iguals entre totes elles.


Termini: 30/06/2021
XVI Premis Fundació BBVA a la Conservació de la Biodiversitat

Els Premis Fundació BBVA a la Conservació de la Biodiversitat són expressió de l'compromís de responsabilitat social de el Grup BBVA amb la protecció de l'entorn. El seu objectiu és reconèixer públicament la tasca de les organitzacions conservacionistes, les institucions i els organismes que desenvolupen polítiques o funcions de conservació mediambiental, així com la de professionals de la comunicació que contribueixen amb el seu treball a protegir el patrimoni natural a través de dues vies complementàries : • Desenvolupament de projectes, polítiques i/o actuacions particularment significatives de conservació i protecció d'hàbitats, espècies o ecosistemes.

 • Difusió de el coneixement mediambiental i sensibilització de la valor de la conservació de l'medi natural.


Amb aquesta convocatòria, la Fundació BBVA pretén reconèixer i incentivar la tasca de les organitzacions conservacionistes, les institucions i els organismes que desenvolupen polítiques o funcions de conservació mediambiental, així com la de professionals de la comunicació que contribueixen amb el seu treball a protegir el patrimoni natural .


Es contemplen tres modalitats de premis:


PREMI FUNDACIÓ BBVA A LA CONSERVACIÓ DE LA BIODIVERSITAT A ESPANYA


Reconeix l'execució de projectes, polítiques i/o actuacions particularment significatives de conservació i protecció d'hàbitats, espècies o ecosistemes a Espanya, que hagin estat conclosos abans de al 31 de desembre de 2020 o que, amb anterioritat a aquesta data, hagin llançat beneficis concrets i verificats per a la conservació de la biodiversitat en el seu entorn.


PREMI MUNDIAL FUNDACIÓ BBVA A LA CONSERVACIÓ DE LA BIODIVERSITAT


Reconeix l'execució de projectes, polítiques i/o actuacions particularment significatives de conservació i protecció d'hàbitats, espècies o ecosistemes en qualsevol país a excepció d'Espanya, que hagin estat conclosos abans de al 31 de desembre de 2020 o que, amb anterioritat a aquesta data , hagin llançat beneficis concrets i verificats per a la conservació de la biodiversitat en el seu entorn.


PREMI FUNDACIÓ BBVA A LA DIFUSIÓ DEL CONEIXEMENT I SENSIBILITZACIÓ EN CONSERVACIÓ DE LA BIODIVERSITAT A ESPANYA


Reconeix les tasques de difusió a la societat de el coneixement mediambiental i la sensibilització sobre la importància de la conservació de la mateixa, a través de la publicació d'articles, monografies, materials multimèdia o llibres de divulgació; l'elaboració, edició o presentació de reportatges i documentals; el comissariat i disseny d'exposicions; o la posada en marxa d'activitats en qualsevol canal de comunicació (premsa, ràdio, televisió, cinema, documentals i Internet), que hagin estat conclosos abans de al 31 de desembre de 2020 o que, amb anterioritat a aquesta data, hagin llançat beneficis concrets i verificats per a la difusió de el coneixement i sensibilització en conservació de la biodiversitat a Espanya.


Termini sol·licitud: 31/3/2021

4rt ZINK!Lab Challenge

L'empresa del sector químic Zelnova Zeltia busca solucions innovadores aplicables als envasos per mitjà del 4rt ZINK!Lab Challenge d'innovació oberta de solucions innovadores de packaging. Aquestes solucions innovadores hauran d'anar adreçades a la verificació en la recepció en almacén del disseny i contingut dels envasos, etiquetes i embalatges. Els envasos sobnre els que presentar solucions innovadores són els següents: • Estoigs de cartró de la seva gamma de productes elèctrics i pastilles

 • Etiquetes sobre envasos de polvoritzadors i recanvis d'ambientadors

 • Gots d'aerosol impresos

 • Caixes d'embalatge.


 

Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària


Aquest premi pretén fomentar i incentivar a l'empresa agrària, a l'agroindústria i a les persones joves emprenedores perquè incorporin innovacions orientades a la millora de la competitivitat i de la sostenibilitat del sector.

El Premi per a les modalitats a l'empresa agrària i a l’agroindústria està destinat a les empreses i persones del sector agroalimentari, l'agroindústria i les seves entitats associatives que: • Hagin introduït en el seu procés productiu elements tecnològics o de gestió innovadors, i que, com a conseqüència d'aquesta introducció, hagin obtingut un nou producte, o bé

 • Hagin obtingut resultats beneficiosos pel que fa a l'economia, la seguretat de les persones, la qualitat, la seguretat alimentària, la preservació ambienta i les bones pràctiques.


El premi en la modalitat de jove emprenedor/a innovador/a està destinat als/a les joves empresaris/àries agraris/àries o agroalimentaris/àries de Catalunya que en el moment de presentar la sol·licitud, no tinguin més de 40 anys d'edat que hagin posat de manifest el seu esperit emprenedor i innovador en la seva trajectòria professional.


S’atorguen tres modalitats dotades, cadascuna d'elles, d'un premi de 6.000 euros així com també tres nominacions amb una dotació econòmica de 2.000 euros per a cadascuna d'elles.


Les modalitats són: • APremi a l'empresa agrària per la implementació d'innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin diferents per a d'altres empreses del sector.

 • BPremi a l'agroindústria per innovacions en els processos, la gestió o en els productes de primera transformació i/o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció i/o transformació agroalimentària.

 • CPremi al/la jove/a emprenedor/a innovador/a per la implementació d'innovacions en l'empresa agrària o en l'agroindústria i per les característiques pròpies d'un /a emprenedor/a innovador/a.


Termini: 15/04/2021


Premi Cosce a la difusió de la ciència 2021

La COSCE convoca el Premi Cosce a la difusió de la ciència 2021, una iniciativa anual amb l' objectiu de compensar les accions personals de divulgació científica que realitzen els investigadors.


Els candidats al galardó hauran de ser presentats per una (o més d’una) de les Societats membres de COSCE, sense que mar condició per optar al Premi que el candidat pertenecés a alguna de les societats que integren la Confederació.


La candidatura haurà d’acreditar una feina continuada i efectiva de difusió de la ciència: publicacions, llibres, articles, programes audiovisuals, de radiodifusió, projectes escènics, etc.


El període de presentació de candidatures finalitzarà el 30 d'abril de 2021.


Un jurat expert, designat per la Junta de Govern de la Confederació, valorarà les documentacions presentades i dissenyarà un guanyador.


La proclamació i entrega del Premi es realitzarà en un acte que celebrarà la primera quincena de juny, a Madrid.


La persona guanyadora serà designada PREMIO COSCE A LA DIFUSIÓ DE LA CIÈNCIA 2021 i rebrà una placa commemorativa i 3.000 €.

XVIII Premis d

Les candidatures es fonamentaran en els treballs científics desenvolupats, i en la seva publicació en revistes nacionals i estrangeres, indexades en les bases de dades de reconegut prestigi internacional. Seran presentats digitalment en castellà, tot i que s’admetran l’anglès, el francès, el portuguès i l’alemany en la documentació complementària.


Beneficiaris dels Premis


Poden presentar candidatures els investigadors que hagin contribuït de forma significativa al desenvolupament d’aplicacions de la Nanomedicina: nanodiagnòstic, medicina regenerativa i teràpia personalitzada.


Els candidats han d’estar inscrits en centres d’investigació i/o empreses, públiques o privades, a Espanya, i haver desenvolupat activitat investigadora en la temàtica de la convocatòria, durant almenys els últims 10 anys.


Presentació de candidatures


Les candidatures les poden presentar persones físiques, jurídiques, departaments, grups de recerca o el propi jurat mitjançant els procediments establerts, enviant un correu a euskoiker@euskoiker.es a l’assumpte la referència XVIII Premio de Investigación Burdinola.


Caldrà presentar: • Carta de motivació amb els mèrits rellevants de la persona

 • Informe dels treballs d’investigació realitzats en format lliure i d’un màxim de 4 pàgines

 • Currículum Vitae Normalitzat (FECYT)


Dotació màxima: 15.000€ bruts (quinze mil euros)


Termini de presentació: 15/05/2021

Premis de La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

L’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), juntament amb el Col·legi d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, convoquen enguany la 26a edició dels Premis de La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica.


La convocatòria agrupa les següents categories: • Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada. Distingeix la personalitat pública o privada (institució o persona) que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l'Audiovisual en l'àmbit nacional o internacional.

 • Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria. Reconeix la capacitat d’una persona a l’hora de posar en marxa una iniciativa empresarial innovadora a Catalunya en l'àmbit de l’Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, l’Audiovisual o que es basi principalment en l’ús de les TIC, creada en els últims cinc anys.

 • Premi Joan Clarke al CIO Destacat. Reconeixement al/la CIO (Chief Information Officer / Chief Innovation Officer) que ha destacat per la seva tasca professional en l’àmbit estatal durant els darrers anys. Serà imprescindible la condició de CIO en l’organisme on desenvolupa la seva activitat, no només circumscrita a tasques de direcció de sistemes d’informació, sinó també en el desenvolupament de tasques d’estratègia tecnològica, transformació digital de la companyia i foment de la innovació.

 • Premi Alan Turing al Compromís Social. Reconeix la institució o la persona impulsora d'una iniciativa o projecte innovador en l’àmbit de les TIC, amb un impacte social positiu, que aporti valor a la societat en els àmbits de la ciutadania, el medi ambient, l’educació, la cultura o la integració social a Catalunya.

 • Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC. Reconeix al mitjà de comunicació (ràdio, televisió, premsa o Internet) d’àmbit nacional o internacional, que hagi destacat per la seva tasca de comunicació i divulgació de les TIC. El premi pot ser atorgat a un mitjà de comunicació en global, un espai en concret, o bé a una secció concreta.

 • Premi d'Honor. Distingeix la personalitat pública o privada (institució o persona) amb una àmplia i destacada trajectòria professional relacionada amb l'Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l'Audiovisual en l'àmbit tècnic, acadèmic, empresarial o institucional dins l'Estat.


Termini: 7/04/21


INNOGET solucions d´embalatge

La multinacional nord-americana Procter & Gamble cerca solucions d’embalatge innovadores que puguin transportar productes de neteja líquids, tant per a la llar com per a neteja industrial, i productes de neteja Unit-Dose mitjançant canals de comerç electrònic o e-commerce de forma segura i còmoda.


L'empresa cerca: • Solucions d’embalatge innovadores que poden transportar productes de neteja de dosis unitàries de teixit i llar de manera còmoda i segura (dosi seca i / o líquida, cobertes amb pel·lícula soluble en aigua) a través dels canals de comerç electrònic.

 • Solucions adequades per al lliurament de paquets o enviaments en contenidors propis.

 • Solucions adequades per al lliurament postal.

 • Solucions que representin ja sigui un nou paquet principal per al producte o que puguin protegir els paquets primaris existents (és a dir, principalment ampolles, polvoritzadors o bosses).


Més Informació: enllaç.


Data límit d'inscripció: 30/06/2021

PRIMA Wefe Nexus

L’objectiu del premi és fomentar la investigació científica i la demostració dels beneficis econòmics i socials del Nexus WEFE (Water Energy Food and Ecosystem) a l’àrea mediterrània.  


El premi està adreçat a "equips de recerca i professionals" que han ideat i demostrat la implementació amb èxit sobre la base de pràctiques de gestió combinades dels recursos hídrics, energètics, alimentaris i ecosistèmics a escala local o regional. 


El premi permet als equips mostrar les seves millors pràctiques i èxits. Aquesta acció té com a objectiu il·lustrar els avantatges socioeconòmics més amplis de la inversió de la UE en R&I i animar els beneficiaris del projecte a gestionar i utilitzar millor els resultats de la seva investigació.  


Dos guanyadors rebran 10.000 euros cadascún. 


S’admeten sol·licituds conjuntes d’un grup de participants. En aquest cas, els participants han de designar un "participant principal" que els representi amb PRIMA. 


El concurs està obert a totes les persones jurídiques (és a dir, persones físiques o jurídiques, incloses les organitzacions internacionals) o grups d’entitats jurídiques.  


Els concursants als premis PRIMA haurien de ser com a mínim una persona jurídica establerta en un país participant del programa. 


Les pràctiques demostrades s’han d’implementar a la regió mediterrània. 


 


Pressupost: 20.000 €


Termini: 15/06/2021 


Premi Ruralapps

Amb el premi Ruralapps es vol distingir les empreses que han desenvolupat aplicacions mòbils que contribueixen a la millora del sector agroalimentari, forestal i pesquer i que acosten aquests sectors a la ciutadania.


S’estableixen dos tipus de premi: Ruralapps-professional del sector per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores als/a les professionals dels sectors agroalimentari, forestal i pesquer i Ruralapps-ciutadania per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores i coneixement del sector a la ciutadania, dotats amb 3.000 euros cadascun.


Termini: 15/04/2021

Premi Ramon Margalef d
El Premi Ramon Margalef d’Ecologia té per objecte el reconeixement d’una trajectòria científica o un descobriment en el camp de les ciències ecològiques que hagi contribuït al progrés significatiu del coneixement o el pensament científic, o al desenvolupament d’instruments teòrics per a la bona gestió dels recursos naturals, del territori o del mar.
El Premi pot ser atorgat tant a persones físiques com a persones jurídiques o a col·lectius de tot el món que hagin dut a terme una tasca rellevant en el camp de les ciències ecològiques.
Les candidatures les presenten institucions universitàries, escoles superiors, centres de recerca, acadèmies científiques o amb branques científiques i altres institucions de finalitat anàloga, persones guardonades amb aquest Premi en convocatòries anteriors i persones que hagin estat membres del Jurat. Excepcionalment, es poden admetre candidatures presentades a títol personal per persones de reconegut prestigi en l’àmbit de la ecologia. Les candidatures al Premi Ramon Margalef 2021, argumentades (amb carta o nota raonada, signada per la persona responsable de la presentació de la candidatura) i acompanyades d’un currículum, han de ser presentades abans del 28 de maig de 2021 i s’han de presentar preferentment pels mitjans electrònics de Tràmits gencat.
No obstant, les candidatures i la documentació annexa poden presentar-se de manera presencial, en format paper, al Registre general del Departament de la Presidència (carrer Sant Honorat, 1-3, 08002 Barcelona), o bé en qualsevol dels registres que preveu l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques adreçades a la Secretaria General del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.
Un cop presentades, les candidatures han de ser considerades en dues convocatòries més (tres en total), excepte si el/la proponent manifesta explícitament que la seva proposta no torni a ser considerada.
La dotació del Premi és de vuitanta mil (80.000) euros i una peça única i simbòlica en memòria de Ramon Margalef.
La periodicitat del Premi és anual.
El Jurat, assistit amb veu però sense vot pel secretari tècnic del Premi decidirà per majoria la candidatura guanyadora. La decisió del Jurat serà inapel·lable.
El Premi serà proclamat pel Consell de Direcció. El seu lliurament solemne i el corresponent acte acadèmic tindran lloc a Barcelona.

Termini: 28/05/2021
INNOGET sensors detecció elements aire


La multinacional nor-americana Procter & Gamble (P&G) cerca sensors que puguin proporcionar informació precisa ii discriminadora sobre els components que puguin haver a l’aire o a les superfícies. Els tipus de sensors que l'empresa està buscant són: • Sensors per mesurar i distingir olors i COV únics com els aldehids, els alcohols, els terpens, els àcids, les amines i els sulfurs.

 • Sensors que puguin mesurar i distingir productes biològics de l’aire com bacteris, virus, floridures, al·lergògens o caspa d’animals de companyia.

 • Sensors que poden mesurar i distingir sòls i productes biològics a les superfícies.


Termini: 30/06/2021Premis Rei Jaume I
La Fundació Premis Rei Jaume I convoca els Premis del mateix nom que seran concedits a aquella persona física la tasca hagi estat altament significativa.

 

Els Premis Rei Jaume I es van crear el 1989 amb l'objectiu d'unir, en estudis i investigació, a entitats científiques i empresarials per a la promoció de la investigació, el desenvolupament científic i l'emprenedoria a Espanya.

 

Premis


 • Investigació Bàsica: Es concedirà a la persona la investigació que hagi contribuït al desenvolupament de la ciència bàsica a Espanya en qualsevol dels camps de la física, la química i les matemàtiques.

 • Economia: Es concedirà a la persona la investigació en economia que hagi tingut un impacte de gran rellevància.

 • Investigació Mèdica: Es concedirà a la persona la investigació que hagi contribuït significativament al desenvolupament de la biomedicina o d'altres camps de les ciències de la vida.

 • Protecció de medi ambient: Es concedirà a la persona que la investigació contribueixi significativament a la millora de l'entorn. Es valorarà especialment l'estudi de les causes del canvi climàtic, les seves conseqüències i les possibles solucions.

 • Noves Tecnologies: Es concedirà a la persona que contribueixi significativament al desenvolupament tecnològic en qualsevol de les seves àrees valorant el grau d'innovació i la seva aplicabilitat.

 • Emprenedor: Es concedirà a l'emprenedor que destaqui per assumir risc com a líder d'un projecte empresarial en funcionament, creador d'ocupació i riquesa en el seu entorn que sap veure les oportunitats que altres no veuen i orientat a satisfer les necessitats dels clients.


 

DOTACIÓ

 

Els Premis són indivisibles i estan dotats amb:


 • 100.000 euros, amb el compromís de destinar una part de l'import del premi a la investigació o a l'emprenedoria a Espanya.

 • Medalla d'or

 • diploma


 

Admissió i termini

 


 • El termini per nominar estarà obert des del 7 de gener fins al 5 d'abril de 2021 ambdós inclosos.

 • Un cop sigui rebuda la nominació la Fundació contactarà amb el candidat per demanar la documentació que haurà d'aportar en forma i termini que li serà indicat.

 • La Fundació valorarà el compliment de les bases, podrà fer una preselecció entre les candidatures que es presenten segons els seus mèrits i l'objecte dels premis. Els membres del jurat tindran accés a totes les candidatures.

 • No es retornarà la documentació presentada.

Programa Talent Global

CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs), amb el suport de la Fundació Banc Sabadell, convoca la “Junior Visiting Fellowship” en la seva primera edició.


Objecte


La “Junior Visiting Fellowship” està destinada a un/a jove investigador/a de fins a 30 anys que hagi demostrat les seves capacitats de recerca i que s’incorporaria a l’equip investigador del CIDOB durant un període de sis mesos mitjançant una estada de recerca remunerada.


Temàtiques • Revolucions tecnològiques i impacte en les relacions i governança internacionals

 • Reptes del desenvolupament sostenible, canvi climàtic i desigualtats globals

 • Noves dinàmiques de la geopolítica global

 • Geoeconomia i relacions comercials

 • Gènere i relacions internacionals


Requisits • Tenir fins a 30 anys d’edat amb data 31 de desembre de 2020

 • Tenir habilitats de recerca i capacitat de contribuir a les publicacions pròpies d’un think tank

 • Tenir un alt nivell d’anglès

 • Disposar de permís de treball a la UE

 • Estar en possessió d’un grau relacionat amb les temàtiques objecte de la convocatòria. Es valorarà la possessió d’un màster.


Convocatòria


La selecció dels/de les candidats/es es farà per convocatòria oberta, seguint els canals, procediments i criteris propis de la selecció de personal del CIDOB.
La convocatòria s’obrirà l’1 de novembre de 2020.
La data límit per a la presentació de candidatures serà el 28 de febrer de 2021.
La candidatura anirà acompanyada del CV, una carta de motivació i una proposta de recerca (1 pàgina màxim, incloent publicacions esperades) i s’haurà d’enviar a seleccio@cidob.org amb el títol “Junior Visiting Fellowship”.


Procés de selecció i notificació


La resolució de la convocatòria anirà a càrrec d’un jurat format per la direcció del CIDOB, un membre proposat per la Fundació Banc Sabadell, així com tres experts/es en les temàtiques de la convocatòria.


La resolució es comunicarà abans del 31 de maig de 2021.
L’estada tindrà una durada de sis mesos i es durà a terme entre principis de setembre de 2021 i finals de febrer de 2022.


Contingut de l’oferta


La Fellowship oferirà al/a la guardonat/da la possibilitat d’incorporar-se a l’equip d’investigadors/es del CIDOB per un període de sis mesos (a determinar entre la institució i la persona guardonada) a temps complet i de manera presencial, pel qual s’oferirà una remuneració de 12.500€ bruts.


L’objectiu de l’estada serà poder desenvolupar la recerca del/de la candidat/a, amb el recolzament d’un/a investigador/a de l’equip del CIDOB. El/la candidat/a seleccionat/da participarà en les activitats de recerca de la institució i contribuirà a alguna de les seves línies editorials i/o publicacions externes. El/la guardonat/da participarà també als seminaris i conferències organitzats per la institució.


INNOGET tensioactius

L'empresa Suissa CLARIANT, per mitjà d'un repte d'Innovació Oberta (Open Innovation Challenge), cerca fòrmules innovadores que continguin tensioactius aplicables a l'assistència domèstica, la cura personal o la solució de cultius, entre d'altres. Es proporcionarà mostres de tensioactius propis de l'empresa als participants, amb la finalitat de fer recerca i desenvolupament relacionats amb els temes del repte.


Les glucamides són la propera generació de tensioactius naturals derivats de la glucosa i olis naturals, amb un rendiment de neteja superior que coincideix amb les alternatives actuals no verdes del mercat. Són extremadament suaus i creen formulacions suaus tant per a les mans com per a la superfície de materials, i el seu excel·lent perfil ecotoxicològic el fa adequat per a productes amb etiquetes ecològiques. L'empresa, per mitjà d'aquest repte vol ampliar l'abast d'aquests tensioactius per explorar noves oportunitats de mercat.


Més Informació: Enllaç.


Data límit d'inscripció: 31/03/2021