La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA convoquen el Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental per a pimes i autònoms (2a edició), amb la finalitat d'estimular la innovació, consolidació i difusió de projectes mediambientals i amb impacte social.
El guardó té com a objectiu potenciar la innovació i la sostenibilitat en l'àmbit empresarial. També pretén reconèixer i fomentar els valoro pel respecte al medi ambient a la societat
A qui s'adreça
La convocatòria s'adreça a autònoms i petites i mitjanes empreses (fins a 5 milions de facturació) amb seu a Catalunya que estiguin portant a terme alguna iniciativa en àmbit de la innovació mediambiental, encara que la seva activitat principal no sigui aquesta,
Objecte del Premi
Les iniciatives (poden ser projectes de tecnologia, canvis en els processos de producció, nous productes o serveis) han de perseguir la minora en alguns dels següents àmbits:
Han de ser iniciatives amb una antiguitat mínima de funcionament d'un any des del moment de la seva implementació (2019 o amb anterioritat).
Procés i terminis de participació
Per participar en el Premi, caldrà entrar a la pàgina web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes (www. fcaixescatalanes.cat) i omplir el formulari que apareix a l'apartat del Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental per a Pimes.
Per a qualsevol consulta relacionada amb la participació i presentació cal adreçar un correu electrònic a premibbvasostenibilitat@fcaixescatalanes.cat
Termini: 26/02/21
STARTS és una iniciativa de la Comissió Europea per fomentar aliances de tecnologia i pràctica artística que implementin eficaçment la formulació de polítiques europees per fomentar la innovació i que beneficiïn també el món de l’art. El focus es centra en persones i projectes que contribueixen a dominar els reptes socials, ecològics i econòmics que afronta aquest continent.
Es fa una competició anual per escollir el reconeixement de projectes innovadors en el nexe de la ciència, la tecnologia i les arts que tinguin tot el necessari per tenir un impacte significatiu en la innovació econòmica i social.
Són elegibles:
Col·laboracions i projectes innovadors impulsats tant per la tecnologia com per les arts. Els projectes purament artístics o tecnològicament no són el focus d'aquesta competició.
Totes les formes d’obres i pràctiques artístiques amb un fort vincle amb la innovació en tecnologia, empresa i / o societat; a més, STARTS no es limita a un gènere concret, com ara l'art multimèdia i l'art digital.
Tot tipus de recerca i desenvolupament tecnològic i científic que s’hagi inspirat en l’art o que impliqui artistes com a catalitzadors del pensament nou.
El jurat espera rebre presentacions d’una àmplia varietat d’àmbits i disciplines. Entre d’altres, són benvinguts els projectes de les àrees de noves aplicacions multimèdia, interacció humana amb ordinador, aprenentatge automàtic, biotecnologia, art i ciència, tecnologies verdes, investigació de materials, ciutats intel·ligents i empoderament ciutadà, robòtica, tecnologia quàntica i molts altres.
Es poden presentar artistes/professionals creatius o investigadors/empreses de tot el món; STARTS no es limita als ciutadans dels estats membres de la UE.
Els dos premiats STARTS reben cadascun 20.000 euros i són promocionats a Ars Electronica i altres esdeveniments dels socis del consorci.
Pressupost: 40.000 €
Termini: 03/03/2021
Data límit: 18/02/2021
Termini: 17/02/2021
Els Premis Fundació BBVA a la Conservació de la Biodiversitat són expressió de l'compromís de responsabilitat social de el Grup BBVA amb la protecció de l'entorn. El seu objectiu és reconèixer públicament la tasca de les organitzacions conservacionistes, les institucions i els organismes que desenvolupen polítiques o funcions de conservació mediambiental, així com la de professionals de la comunicació que contribueixen amb el seu treball a protegir el patrimoni natural a través de dues vies complementàries :
Amb aquesta convocatòria, la Fundació BBVA pretén reconèixer i incentivar la tasca de les organitzacions conservacionistes, les institucions i els organismes que desenvolupen polítiques o funcions de conservació mediambiental, així com la de professionals de la comunicació que contribueixen amb el seu treball a protegir el patrimoni natural .
Es contemplen tres modalitats de premis:
PREMI FUNDACIÓ BBVA A LA CONSERVACIÓ DE LA BIODIVERSITAT A ESPANYA
Reconeix l'execució de projectes, polítiques i/o actuacions particularment significatives de conservació i protecció d'hàbitats, espècies o ecosistemes a Espanya, que hagin estat conclosos abans de al 31 de desembre de 2020 o que, amb anterioritat a aquesta data, hagin llançat beneficis concrets i verificats per a la conservació de la biodiversitat en el seu entorn.
PREMI MUNDIAL FUNDACIÓ BBVA A LA CONSERVACIÓ DE LA BIODIVERSITAT
Reconeix l'execució de projectes, polítiques i/o actuacions particularment significatives de conservació i protecció d'hàbitats, espècies o ecosistemes en qualsevol país a excepció d'Espanya, que hagin estat conclosos abans de al 31 de desembre de 2020 o que, amb anterioritat a aquesta data , hagin llançat beneficis concrets i verificats per a la conservació de la biodiversitat en el seu entorn.
PREMI FUNDACIÓ BBVA A LA DIFUSIÓ DEL CONEIXEMENT I SENSIBILITZACIÓ EN CONSERVACIÓ DE LA BIODIVERSITAT A ESPANYA
Reconeix les tasques de difusió a la societat de el coneixement mediambiental i la sensibilització sobre la importància de la conservació de la mateixa, a través de la publicació d'articles, monografies, materials multimèdia o llibres de divulgació; l'elaboració, edició o presentació de reportatges i documentals; el comissariat i disseny d'exposicions; o la posada en marxa d'activitats en qualsevol canal de comunicació (premsa, ràdio, televisió, cinema, documentals i Internet), que hagin estat conclosos abans de al 31 de desembre de 2020 o que, amb anterioritat a aquesta data, hagin llançat beneficis concrets i verificats per a la difusió de el coneixement i sensibilització en conservació de la biodiversitat a Espanya.
Termini sol·licitud: 31/3/2021
L’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), juntament amb el Col·legi d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, convoquen enguany la 26a edició dels Premis de La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica.
La convocatòria agrupa les següents categories:
Termini: 7/04/21
La multinacional nord-americana Procter & Gamble cerca solucions d’embalatge innovadores que puguin transportar productes de neteja líquids, tant per a la llar com per a neteja industrial, i productes de neteja Unit-Dose mitjançant canals de comerç electrònic o e-commerce de forma segura i còmoda.
L'empresa cerca:
Més Informació: enllaç.
Data límit d'inscripció: 30/06/2021
La multinacional nor-americana Procter & Gamble (P&G) cerca sensors que puguin proporcionar informació precisa ii discriminadora sobre els components que puguin haver a l’aire o a les superfícies. Els tipus de sensors que l'empresa està buscant són:
Termini: 30/06/2021
CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs), amb el suport de la Fundació Banc Sabadell, convoca la “Junior Visiting Fellowship” en la seva primera edició.
Objecte
La “Junior Visiting Fellowship” està destinada a un/a jove investigador/a de fins a 30 anys que hagi demostrat les seves capacitats de recerca i que s’incorporaria a l’equip investigador del CIDOB durant un període de sis mesos mitjançant una estada de recerca remunerada.
Temàtiques
Requisits
Convocatòria
La selecció dels/de les candidats/es es farà per convocatòria oberta, seguint els canals, procediments i criteris propis de la selecció de personal del CIDOB.
La convocatòria s’obrirà l’1 de novembre de 2020.
La data límit per a la presentació de candidatures serà el 28 de febrer de 2021.
La candidatura anirà acompanyada del CV, una carta de motivació i una proposta de recerca (1 pàgina màxim, incloent publicacions esperades) i s’haurà d’enviar a seleccio@cidob.org amb el títol “Junior Visiting Fellowship”.
Procés de selecció i notificació
La resolució de la convocatòria anirà a càrrec d’un jurat format per la direcció del CIDOB, un membre proposat per la Fundació Banc Sabadell, així com tres experts/es en les temàtiques de la convocatòria.
La resolució es comunicarà abans del 31 de maig de 2021.
L’estada tindrà una durada de sis mesos i es durà a terme entre principis de setembre de 2021 i finals de febrer de 2022.
Contingut de l’oferta
La Fellowship oferirà al/a la guardonat/da la possibilitat d’incorporar-se a l’equip d’investigadors/es del CIDOB per un període de sis mesos (a determinar entre la institució i la persona guardonada) a temps complet i de manera presencial, pel qual s’oferirà una remuneració de 12.500€ bruts.
L’objectiu de l’estada serà poder desenvolupar la recerca del/de la candidat/a, amb el recolzament d’un/a investigador/a de l’equip del CIDOB. El/la candidat/a seleccionat/da participarà en les activitats de recerca de la institució i contribuirà a alguna de les seves línies editorials i/o publicacions externes. El/la guardonat/da participarà també als seminaris i conferències organitzats per la institució.
L'empresa Suissa CLARIANT, per mitjà d'un repte d'Innovació Oberta (Open Innovation Challenge), cerca fòrmules innovadores que continguin tensioactius aplicables a l'assistència domèstica, la cura personal o la solució de cultius, entre d'altres. Es proporcionarà mostres de tensioactius propis de l'empresa als participants, amb la finalitat de fer recerca i desenvolupament relacionats amb els temes del repte.
Les glucamides són la propera generació de tensioactius naturals derivats de la glucosa i olis naturals, amb un rendiment de neteja superior que coincideix amb les alternatives actuals no verdes del mercat. Són extremadament suaus i creen formulacions suaus tant per a les mans com per a la superfície de materials, i el seu excel·lent perfil ecotoxicològic el fa adequat per a productes amb etiquetes ecològiques. L'empresa, per mitjà d'aquest repte vol ampliar l'abast d'aquests tensioactius per explorar noves oportunitats de mercat.
Més Informació: Enllaç.
Data límit d'inscripció: 31/03/2021