L’objecte d’aquests ajuts és la contractació de personal investigador novell i promoure la qualitat en la recerca incorporant-los com a personal investigador predoctoral en formació en grups de recerca i en projectes de recerca, innovació i desenvolupament.
Requisits de les persones candidates:
En cas d’estudis cursats a l’estranger, la nota mitjana de l’expedient acadèmic s’haurà de calcular d’acord amb el que disposen les resolucions del Ministeri d’Educació i Formació Professional, tenint cura de reflectir exactament les qualificacions i valors dels crèdits, adjuntant el document resultant degudament signat.
En cas que la qualificació de l’expedient sigui escala de 0 a 4, la nota mitjana s’haurà de calcular d’acord amb el model de declaració de nota mitjana i adjuntar a la sol·licitud.
Requisits de les persones directores de tesi :
En el cas d’un conveni o contracte de recerca o transferència de coneixement, cal que tingui un valor mínim de 24.000€
No es consideraran projectes de recerca competitius els ajuts SGR ni els ajuts que tenen per objecte la incorporació de personal investigador.
Presentació de les sol·licituds :
Primera fase (candidat)
La persona candidata presentarà la sol·licitud a través de l’apartat de "Tràmits" de la web de la Generalitat de Catalunya, seguint les instruccions que s'hi preveuen.
La sol·licitud consta d’un formulari general en el qual s’haurà d'indicar :
Caldrà annexar :
Segona fase (centre d’adscripció)
Del 23 al 30 d'octubre la universitat haurà de confirmar o rebutjar la presentació de les sol·licituds provisionals.
Termini per la presentació de les sol·licituds : 20 d'octubre de 2020 fins a les 14:00h (hora local de Barcelona).
Procés de la sol·licitud :
Cal que amplieu la informació amb les Bases reguladores i la convocatòria .
Per a més informació també podeu consultar la web de l'AGAUR.
Ajuts dels cupons a la competitivitat empresarial.
Cupons en innovació i estratègia: Petites o mitjanes empreses amb establiment operatiu a Catalunya i un mínim de quatre anys de vida a data de la sol·licitud de l’ajut.
Cupons a la Indústria 4.0: Petites o mitjanes empreses amb establiment operatiu a Catalunya, i com a mínim amb 4 anys de vida a data de la sol·licitud de l’ajut, comptats a partir de la data d’inscripció de l’empresa al Registre Mercantil (o registre anàleg) o la data d’alta censal a Hisenda (model 036) en el cas d’empresaris individuals.
Cupons de Finançament, els beneficiaris són les PIMES.
Cupons Startup, s’han de complir els següents requisits:
No es consideren beneficiàries les empreses de consultoria i les empreses que es dediquen al desenvolupament de software/apps per a tercers com a única proposta de valor.
Les subvencions estan destinades a fer efectiva la continuïtat de l'activitat de les micro i petites empreses industrials i de serveis a la producció, amb la finalitat de mantenir els treballadors amb contracte indefinit, que han patit pèrdues econòmiques en virtut de la declaració de l’estat d’alarma i a conseqüència dels efectes de la COVID-19.
Termini: 31/03/21
La selecció dels candidats a ICREA es basa en la revisió d'experts, on els únics criteris són l'excel·lència i el lideratge científics. Hi ha cinc panells d'avaluació, que abracen totes les àrees de coneixement, amb un cert solapament, per atendre els camps interdisciplinaris i emergents. El concepte bàsic d'avaluació és que depèn essencialment del criteri d'experts d'alt nivell. No volem dependre de mesuraments quantitatius de la producció acadèmica, sinó del criteri ben informat dels experts a l'hora de reconèixer l'excel·lència. Busquem la qualitat, no la quantitat.
ICREA defensa i comparteix plenament els principis de la Declaració de San Francisco d'Avaluació de la Recerca (SFDORA, per les seves sigles en anglès), sobre la base de la qual recomana als avaluadors que no es guiïn únicament per mesuraments basats en publicacions (per exemple, els Journal Impact Factors) com a mesura substitutiva de la qualitat d'articles de recerca individuals. A l'hora d'avaluar les investigacions, ICREA té en compte el valor de tots els resultats, inclosos els indicadors qualitatius de l'impacte de la recerca, com la influència en la política cientifica i en pràctiques habituals.
ICREA és una organització que vetlla per la igualtat d'oportunitats, i no admet referències discriminatòries per motius de gènere, edat, nacionalitat o grup racial, ni cap altra mena de discriminació.
La convocatòria ICREA Sènior ofereix llocs de treball permanents al sistema de recerca català. Els investigadors seleccionats esdevenen Professors d’Investigació ICREA. Regularment, durant tota la seva carrera, els investigadors ICREA passen per un procés d'avaluació científica (la promoció). Es tracta de la nostra convocatòria més important i coneguda.
Termini: 9/03/21
El programa Tecniospring INDUSTRY d'ACCIÓ ofereix ajuts del 100 % per contractar personal de R+D experimentat a les empreses amb seu operativa a Catalunya i a les entitats acreditades TECNIO.
El 50% d'aquest pressupost està cofinançat per la Unió Europea mitjançant les Accions Marie Skłodowska-Curie del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.
Tecniospring INDUSTRY concedeix ajuts a la mobilitat per al 2021, oferint a les empreses i centres de R+D contractes laborals de dos anys per acollir un investigador a cost zero.
Les empreses i entitats acreditades TECNIO podran desenvolupar projectes de recerca aplicada i participar en activitats de formació en transferència tecnològica, emprenedoria i difusió de la seva activitat a la ciutadania. Alhora, tindran l'oportunitat d'establir aliances internacionals estratègiques amb entitats punteres.
Per tal de rebre els ajuts del programa Tecniospring, les empreses o entitats acreditades TECNIO han de presentar un projecte de la mà de l'investigador que el durà a terme.
Des de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) es facilita un espai de vacants on les empreses poden publicar el seu projecte de recerca i el perfil d’investigador que necessiten.
Les sol·licituds es podran presentar a partir de l’1 d’abril de 2021.
Pressupost: 3.989.685,3€
Termini: 15/06/2021
La Fundació "La Caixa" convoca els ajuts "CaixaImpulse Validate", un programa de suport a la Valorització i Transferència de projectes de de l'àrea de Ciències de la vida que té com a objectiu promoure la creació de serveis, productes o empreses mitjançant la transformació de coneixement científic en serveis, productes o empreses que creïn valor per a la societat.
Beneficiaris: institucions públiques de recerca o organitzacions sense ànim de lucre.
Projectes elegibles: Projectes de recerca de l'àrea de Ciències de la Vida, desenvolupats per grups de recerca, patents o patentables, i transferibles al mercat. Cada projecte participant constarà com a mínim de 2 persones:
Finançament i suport:
Despeses elegibles: Subcontractació de serveis (redacció plans d'empresa, costos de protecció, material fungible i personal (fins a un 40% de l'ajut).
Durada: 24 mesos
Termini: 01/03/21/
S'obre el termini de la convocatòria 2020 dels Doctorats Industrials. L’objecte d’aquesta convocatòria és atorgar ajuts a projectes de recerca que es desenvolupin en el marc estratègic d'una empresa o entitat de l'entorn empresarial (empreses, fundacions, Institucions, ONG, organismes públics, etc) i, alhora, en el si d'un grup de recerca d'un organisme de recerca (Universitats, Centres de Recerca, Centres Tecnològics i Hospitals Universitaris), en els quals el doctorand o doctoranda ha de dur a terme la seva formació investigadora, amb l'objectiu de fer una tesi doctoral en qualsevol àmbit de coneixement i qualsevol sector empresarial.
Pots sol·licitar l'ajut en aquest enllaç
Els terminis de presentació de sol·licituds són els següents:
La sol·licitud, d’acord amb el formulari normalitzat, l’ha de presentar una de les parts que hagin signat el conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte.
En primer lloc, s’ha de descarregar el formulari del web a un disc local. Un cop emplenat s'ha d' adjuntar a aquest formulari la documentació annexa requerida en pdf, i s’ha d’enviar.
La sol·licitud consta de dues parts:
El formulari es pot emplenar amb les dades generals i desar tantes vegades com sigui necessari mentre es treballa.
La documentació annexa s’ha d’ajuntar electrònicament al mateix formulari. Està formada pels quatre documents següents, que s’han de tenir preparats en pdf, no sobrepassant els pesos indicats:
Per part de l’entorn acadèmic es poden beneficiar d’aquesta convocatòria els organismes de recerca, en concret les universitats públiques i privades del sistema universitari de Catalunya, així com els centres de recerca, els centres tecnològics i les fundacions hospitalàries amb seu a Catalunya.
Per part de l’entorn empresarial es poden beneficiar d’aquesta convocatòria, sempre que no siguin organismes de recerca o ens dependents d'aquests:
a) En els projectes DI-COF (cofinançats amb centre de treball a Catalunya), les empreses o entitats de l'entorn empresarial (fundacions, institucions, ONG, organismes públics, etc), excepte les entitats vinculades formalment a la gestió o promoció del Pla de Doctorats Industrial, els organismes de recerca o entitats que en depenguin, els centres adscrits a les universitats, així com els departaments, les delegacions i els serveis territorials de la Generalitat de Catalunya.
b) En els projectes DI-ESP (ajuts específics), les empreses amb centre de treball a Catalunya o fora de Catalunya.
Les entitats de l’entorn empresarial i l’acadèmic han d’haver signat un conveni de col·laboració per dur a terme conjuntament el desenvolupament d’un projecte de DI, d’acord amb el procediment de participació en el Pla DI, recollit a la pàgina web doctoratsindustrials.gencat.cat. En aquests projectes hi poden participar altres institucions d’acord amb el que es prevegi al conveni corresponent.
Consulta la RESOLUCIÓ EMC/460/2020, de 18 de febrer, per la qual s'obre la convocatòria de Doctorats Industrials (DI) 2020 (ref. BDNS 496769)
Documentació relacionada:
El Programa Industria 4.0 té com objectiu la transformació digital de les petites i mitjanes empreses del sector industrial, ajudant-les a integrar eines competitives clau i a maximitzar les oportunitats que la denominada Industria 4.0 els hi ofereix per reactivar la seva activitat, com a mesura per fer front a l’impacte econòmic de la COVID-19.
Els potencials beneficiaris són:
Dels sectors industrials següents:
El percentatge màxim d’ajut a percebre per cada empresa a la fase II serà del 40% de la inversió realitzada sobre un cost màxim elegible de 20.000 €, de manera que la quantia màxima de l’ajut serà de 8.000 €.
Els ajuts estan cofinançats en un 50% pel programa FEDER.
Termini: 12/03/2021
El Servei d’Ocupació de Catalunya publica la present convocatòria de subvencions amb l'objectiu dels Projectes Singulars és millorar l'ocupabilitat de les persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d'educació i/o formació. Aquest programa ofereix experiència professional a través d'un contracte laboral per a les persones joves participants a les actuacions de la Línia 1.
Per a la contractació laboral de la Línia 2 poden ser beneficiàries:
Les actuacions en què participin persones joves inscrites en el Registre de Garantia Juvenil que preveu aquesta Resolució són elegibles mitjançant el Programa operatiu d'ocupació juvenil 2014-2020 cofinançat per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil i l'FSE per al període 2014-2020, en el marc de l'eix prioritari 5, relatiu a la integració sostenible, amb una taxa de cofinançament del 91,89%.
Pressupost: 500.000,00€
Termini: 16/08/2021
Aquesta línia de subvencions té com a objecte el foment de projectes per a l'acceleració de la transició cap a una economia circular a Catalunya, millorant l'eficiència en l'ús dels recursos materials i desacoblant el desenvolupament econòmic global del consum de recursos.
Poden optar a les subvencions que regulen aquestes bases les empreses beneficiàries següents, sempre que tinguin almenys un establiment operatiu ubicat a Catalunya, que la/les actuacions principals objecte de la convocatòria es desenvolupin a Catalunya i que el projecte subvencionat redundi en benefici de l'establiment esmentat o en l'àmbit territorial de Catalunya:
Termini: 19/02/21
El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) i el Campus Salut de la Universitat de Girona (UdG) han instaurat l’ajut “e-Health COMG” per a projectes de recerca i innovació en tecnologies de la salut.
L’ajut, que està dotat amb un màxim de 12.000 euros i serà de caràcter anual, premiarà un o més treballs que aportin solucions tecnològiques per a pacients i/o professionals mèdics, a partir, per exemple, d’algun tipus de gadget per a quiròfans, una aplicació mòbil (app) vinculada a la salut, un sistema informàtic determinat o una eina de formació, entre altres. En definitiva, els projectes han de contribuir a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones, dotar els professionals sanitaris d’eines i/o mecanismes que contribueixin a la millora de l’assistència i/o que millorin la sostenibilitat del sistema sanitari.
Els projectes han de ser presentats conjuntament per un equip clínic de qualsevol institució assistencial de les comarques gironines i per un grup de recerca de la Universitat de Girona. Almenys un investigador principal del projecte ha d’estar col·legiat al COMG.
L’objectiu d’aquesta beca és potenciar treballs transversals i multidisciplinars en l’àmbit de la salut que agrupin professionals de diferents sectors com metges i infermers però també educadors, informàtics, enginyers, psicòlegs, biòlegs o bioquímics, entre altres.
Préstecs per a empreses industrials i de serveis relacionats que impulsin inversions en la cadena de valor i el creixement de l’activitat industrial. Compten amb una bonificació del cost financer (fins a un 2% del tipus d’interès) per part del Departament d’Empresa i Coneixement.
Finalitat
Per a més informació sobre l’elegibilitat dels projectes de cara a la bonificació del tipus d’interès per part del Departament d’Empresa i Coneixement podeu consultar l’ordre d’ajuts publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
Condicions financeres
Import: fins al 80% de la inversió, amb un mínim de 400.000 euros en cas de pimes; i de 2,8 milions d’euros en cas de grans empreses.
Termini: fins a 10 anys, amb fins a 2 anys de carència inclosos.
Tipus d’interès: EURIBOR a 12 mesos més un diferencial d’entre el 2% i el 2,95% en funció del projecte. Excepcionalment, podrà ser tipus d'interès fix de mínim el 2,75%.
Les operacions aprovades comptaran amb una bonificació del tipus d’interès de fins al 2% per part del Departament d’Empresa i Coneixement d’acord amb l’ordre d’ajuts establerta.
Comissions: d’obertura màxim del 0,50% de l’import del préstec; i per amortització anticipada, màxim del 0,50% de l’import amortitzat.
Garanties: a determinar en funció del projecte.
Aquesta convocatòria s’inclou dins el Programa d’ajuts per a actuacions d’eficiència energètica en pimes i grans empreses del sector industrial, que té per objecte establir les normes per a la concessió d'ajuts amb la finalitat d’incentivar i promoure la realització d'actuacions en pimes i grans empreses del sector industrial que redueixin les emissions de diòxid de carboni i el consum d'energia final, mitjançant la millora de l'eficiència energètica.
El Programa d’ajuts està gestionat per l’Institut a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia (IDAE) i finançat pel Fons Nacional d’Eficiència Energètica. Els ajuts seran cofinançats amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins el Programa operatiu pluriregional d'Espanya (POPE) 2014-2020, excepte en els casos de les actuacions que no siguin elegibles dins l'esmentat Programa. Per a això seran plenament d'aplicació els mecanismes de gestió i control aplicables a aquests fons.
Per poder acollir-se al programa d'ajuts, les actuacions hauran d'aconseguir una reducció de les emissions de diòxid de carboni i del consum d'energia final, mitjançant la millora de l'eficiència energètica pel que fa a la seva situació de partida, i complir amb les condicions establertes per aquestes bases, justificant l'estalvi energètic i la reducció de les emissions de CO2.
Les actuacions han d’enquadrar-se en, almenys, una de les tipologies següents:
Els beneficiaris dels ajuts han de ser una pime, una gran empresa del sector industrial o una empresa de serveis energètics. Les persones jurídiques que es vulguin acollir a aquests ajuts hauran de tenir establiment industrial a Catalunya i, en el cas d'agrupacions d'entitats que no tinguin personalitat jurídica pròpia, s'han de fer constar expressament els compromisos d'execució assumits per cada membre de l'agrupació, així com l'import de l'ajut a aplicar a cada un d'ells, facultant un representant per tramitar la sol·licitud i rebre, si s'escau, l'ajut que es pogués atorgar.
El termini de presentació de les sol·licituds finalitza quan s'esgoti el pressupost disponible o, com a màxim, el dia 31 de desembre de 2020.
Pressupost: 48.087.742,46 €
Termini: 31/12/2020
Contractació de persones en situació d’atur de 30 anys i més, que es formaran atenent al perfil del treballador/ora i les necessitats i/o requeriments tècnics del lloc de treball i de l’empresa contractant (entre 20 i 100 hores).
Contracte | Mensual | 9 mesos |
40h/setm | 1.108 € | 9.974 € |
20h/setm | 554 € | 4.987 € |
Període de contractació: del 21 de novembre de 2020 al 20 d'abril del 2021.
Termini de 2 mesos, des de la data d’inici del contracte, per a sol·licitar la subvenció al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.