972 18 34 00

Emprenedoria – start-ups

Innovar a través de startups

El servei Innovar a través de startups permet posar en contacte empreses consolidades i startups per tal d’establir la relació més beneficiosa per a les dues parts. 


 

Per a les empreses consolidades, la innovació és una necessitat per tal de mantenir-se en el mercat. La pressió del dia a dia, però, dificulta que puguin incorporar ràpidament la innovació disruptiva. Per contra, aquest és un procés que les startups viuen de forma natural com la seva raó de ser. La seva agilitat per desenvolupar nous projectes les converteix en una font d’innovació constant que les empreses consolidades poden aprofitar.

EduTECH Emprèn
Erasmus for Young entrepeneurs
PROGRAMA Erasmus for Young entrepeneurs

CONVOCATÒRIA Erasmus per a Joves Emprenedors

DESCRIPCIÓ L'Erasmus per a Joves Emprenedors és un programa d'intercanvis que ofereix a emprenedors novells i persones que volen crear una empresa l'oportunitat d'aprendre d'empresaris experimentats que dirigeixen petites empreses en altres països participants
Processament sostenible de matèries primeres vegetals en ingredients


Una empresa del Regne Unit busca mètodes més ecològics per processar matèria vegetal i convertir-la en ingredients alimentaris. Es prefereixen solucions properes al mercat, però es tindràn en compte tecnologies en fase inicial, sota finançament, llicències, cooperació tècnica o acords comercials amb assistència tècnica.


 Es valoraran solucions tècniques presentades següents:

 


 • Tecnologia per ajudar a l’extracció i refinat, com per exemple microones, ultrasons, fluid supercrític, alta pressió, camp elèctric polsat, enzims, etc .

 • Processos que utilitzin dissolvents ecològics, com per exemple aigua, diòxid de carboni, líquids iònics, etc .

 • Tecnologies que redueixin / substitueixin l’ús de productes químics derivats de combustibles fòssils (per exemple, en la producció de dissolvents) i combustibles (per exemple, processament de matèries primeres).

 • Solucions que no requereixen un CAPEX alt / gran petjada per permetre processar llocs propers a la matèria primera.
Termini: sense terminiSOS 4 PYMES

SOS4PYMES és una xarxa d'experts empresaris, autònoms, emprenedors, directius i professionals, que assessora gratuïtament a autònoms i petits negocis.


Serveis: • Assessoria gratuïta
  Analitzen el teu cas i et ajudem a prendre decisions amb les seves recomanacions i consells. De forma totalment gratuïta i sense cap compromís

 • Rapidesa i efectivitat
  L'equip de SOS4Pymes ha gestionat situacions de crisi semblants pel que saben que una solució encertada a temps és clau.

 • experiència multidisciplinari
  Equip de professionals amb dilatada experiència en serveis adreçats a PIMES conscienciats amb el context actual que viu el país.

 • informació fidedigna
  Analitzen i contrasten les últimes informacions sobre les mesures fiscals i incentius disponibles i de la seva adequació.


 


 

Preacceleradores Primer

El #ProgramaPrimer respon a un dels grans reptes del Govern de la Generalitat i de Catalunya Emprèn: impulsar una emprenedoria d'empreses basades en la innovació i la tecnologia que ampliï a tot Catalunya l'efecte del hub tecnològic de Barcelona.


Per aquest motiu, des de Catalunya Emprèn posa en marxa el #ProgramaPrimer, una crida perquè entitats vinculades al territori desenvolupin programes d'emprenedoria basats en la innovació i la tecnologia d'alta especialització, que donin resposta a una necessitat específica identificada i que utilitzin una palanca, un avantatge competitiu, que asseguri l'èxit i el valor afegit a les solucions generades.


Consulta les diferents acceleradores i els seus programes!


 

Innobus

Busquem persones amb estudis universitaris i esperit innovadorPerquè participar-hi?


Si tens inquietud emprenedora i vols mostrar tot el teu talent, puja al bus, aprèn i crea en equip. • Reptes - Les empreses s’enfronten a nous reptes i solventar-los de manera innovadora pot aportar grans beneficis. I sovint, des de fora, les solucions es veuen més clares.


 • Ruta - 15 dies de ruta per conèixer noves oportunitats, aprendre a aplicar la innovació per resoldre problemes i mostrar el teu talent a les empreses.


 • Acceleració - De les idees en poden sortir projectes viables. Tu també pots ser un cas d’èxit i fer que grans empreses es fixin en la teva proposta.


Calendari Innobus 2022 • 16/09/22 - Data límit d’inscrpcions

 • 26/09/22-07/10/22 - Itinerari Innobus

 • 10/10/22-28/10/22 - Acceleradora d’idees

 • 04/11/22 - Gala final. Presentació de projectes i lliurament de premis

Blockchain ODS

El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, amb els objectius d’erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre d'altres.


Aquesta agenda marca l’acció global per al desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals, configura un full de ruta d’actuació connectat entre si per a assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.


BlockchainxODS consisteix en una sèrie de reptes repartits en diferents esdeveniments on estudiants d’universitats catalanes acompliran projectes per assolir els objectius proposats en cada cas. Aquests esdeveniments són promoguts pel CBCat juntament amb la participació d’altres entitats.


Es tracta d’una oportunitat per a les empreses d’entrar en contacte directe amb els estudiants i trobar, de forma conjunta, solucions als diferents problemes que es presentin; paral·lelament, aquestes iniciatives es poden arribar a convertir en models de negoci reals.Els reptes
Els reptes parteixen d’un objectiu general i molt ambiciós: 


Un repte per a cada ODS


Per a cada esdeveniment, abans de començar s’especifica un objectiu més concret sobre el que treballar, definit conjuntament amb els partners principals del sector en qüestió. 


Aquest problema haurà d’estar formulat d’acord amb els principis S.M.A.R.T.:
 • S - Específic: el problema se centra en un tema molt específic que afecta l’empresa o els seus clients

 • M - Mesurable: el resultat s’ha de poder mesurar amb KPIs clars (indicadors clau d’èxit)

 • A - Assignables: ha d’haver-hi una persona o persones (propietari/s) de l’empresa amb un interès directe i/o responsabilitat per a resoldre el problema

 • R - Realista: el problema s’ha de poder assolir pels estudiants i no hauria de requerir informació confidencial interna de l’empresa

 • T - Temps límit: les solucions al problema s’hauran de trobar i lliurar dins un període de temps determinat


Qui pot participar en els reptes?


Els estudiants s'agruparan en conjunts de 3 o 4 persones, que poden ser de diferents universitats, i de diferents graus o màsters. Els participants poden inscriure's bé amb un equip ja creat o individualment, cas en què els organitzadors els assignaran un grup de treball.


S'encoratja la creació de grups multidisciplinaris, formats per estudiants amb diferents perfils i disciplines universitàries, des d'enginyeries i informàtica, fins a biologia o ciències de la salut, passant per comunicació i dret. Com més diversos siguin els equips, més riques acostumen a ser les solucions presentades. Amb aquest objectiu, l'organització es reserva el dret a refer els grups en funció del perfil dels seus membres


Si bé és interessant que les persones que s'inscriguin tinguin un coneixement mínim de tecnologia blockchain, per treure el màxim partit de l'experiència, el CBCat proporcionarà una formació obligatòria a l'inici dels reptes, que dotarà els participants dels coneixements bàsics d'aquesta tecnologia, i la seva aplicabilitat. 


Cada grup de treball dissenyarà una solució al problema plantejat. Aquest repte reforçarà les seves habilitats per treballar en equip, l’organització i presentació. A més, consolidarà la seva competència per poder solucionar els problemes presentats.


No cal presentar la solució proposada en estat de ple desenvolupament, pot ser un prototip, però l’estat de desenvolupament de la solució serà un dels criteris de decisió del jurat.


La tercera edició dels reptes BlockchainxODS té l'objectiu de calcular i incentivar la descarbonització proporcionada per les zones arbrades, donant resposta així a l'ODS 13 d'Acció Climàtica, per adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes, i també a l'ODS 15 de Vida Terrestre, per gestionar sosteniblement els boscos, lluitar contra la desertificació, aturar i invertir la degradació de les terres, aturar la pèrdua de la biodiversitat.En aquesta ocasió, l'empresa que col·labora amb el CBCat i que, per tant, podrà aplicar la solució presentada per l'equip guanyador, és Bitcoin Association for BSV, una associació sense ànim de lucre, que suporta el protocol BSV Blockchain i advoca per la construcció d'un ecosistema favorable a la regulació de les criptomonedes, que fomenti la conducta legal i que, a l'hora, impulsi la moneda digital i la innovació de la blockchain.


BSV Blockchain és, segons un estudi realitzat per la consultora MNP, la implementació més ecològica del protocol original de Bitcoin. Així, la cadena de blocs BSV és un bon exemple de com aquesta tecnologia pot no només aplicar-se per aconseguir reduir la contaminació, sinó que pot utilitzar-se també de forma sostenible.


El repte proposat per BSV Blockchain, i que hauran de resoldre els estudiants del 3r repte BlockchainxODS, és el següent:


“Càlcul de l'absorció de CO2 d’una zona arbrada concreta i la posterior monetització d’aquesta absorció com a incentiu de descarbonització”Calendari del repte

 • 15 de juny a 15 de setembre: Període d’inscripcions

 • Setembre - octubre: Disseny de la solució

 • 31 d'octubre: Entrega del projecte

 • De l'1 al 7 de novembre: Deliberació del jurat

 • 10 o 11 de novembre: Cerimònia final, coincidint amb l’esdeveniment Democracy4All  

Programa de preacceleració G-ACCELERATOR IMPACT


El programa G-ACCELERATOR IMPACT busquen emprenedors amb idees innovadores i disruptives, amb la intenció de llençar al mercat un negoci amb impacte social. 


Els beneficiaris podran ser emprenedors de propera generació, individus amb un anhel de transformar perspectives, enfocaments o processos. Aquests individus creatius i resistents estan preparats per afrontar reptes i dificultats. Persones que volen posseir els seus propis negocis, gestionar les seves pròpies vides professionals desenvolupant quelcom sostenible i rendible que afecti el món i la millor societat. 


En aquesta convocatòria, donen suport a la innovació i la interrupció a través de la digitalització, reconeixent que la innovació pot sorgir d'altres indústries, no només de la tecnologia.  


Els àmbits del programa són:  • Economia circular 

 • Economia de proximitat 

 • Negocis sostenibles 

 • Solucions empresarials post-COVID per a un món millor


 


Durant el programa G-ACCELERATOR IMPACT es realitzaran les següents activitats:  • Formació (162 hores) 

 • Mentoria (192 hores)  

 • Networking: Accés a l’ecosistema emprenedor local (Barcelona - Espanya) i internacional (Europa - Món). 

 • Suport financer: Pressupost de fins a 3.000 euros per destinar a hores de tutoria addicionals després de la realització del programa G-Accelerator. 


La convocatòria forma part del #ProgramaPrimer impulsat per Catalunya Emprèn perquè entitats vinculades al territori desenvolupin programes d'emprenedoria basats en la innovació i la tecnologia d'alta especialització, que donin resposta a una necessitat específica identificada i que utilitzin una palanca, un avantatge competitiu, que asseguri l'èxit i el valor afegit a les solucions generades. El #ProgramaPrimer està finançat pel Fons Social Europeu (FSE). Programa de preacceleració NewTalent per a emprenedors/es de l´àmbit marítim i marí


L’objectiu de NewTalent és oferir al talent amb ganes d’experimentar l’emprenedoria – en un àmbit no abordat fins ara, el marítim i marí -, un programa rigorós d’emprenedoria territorial especialitzada, totalment finançat pel Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya. 


S’espera dels projectes que solucionin algun d’aquests problemes del sector marítim:  • El rendiment en la innovació i el desenvolupament dels ports petits es troba per sota de la mitjana de la UE. 

 • Envelliment del sector i dificultats per trobar professionals amb la formació i capacitats necessàries. 

 • Manca d’idees convertides en referents d’ocupació. 

 • Respostes a l’oferta de necessitats no cobertes. 


Els projectes podran aconseguir:  • Formació: 14 dies amb totes les despeses pagades a un Alberg de Catalunya amb una plantilla d’excel·lents mentors que us ajudaran a desenvolupar la idea de negoci. 110 hores. 

 • Pràctiques: 4 dies treballant en les plataformes marítimes dels Ports de Barcelona (pesquer i nàutic) i del Port nàutic de Torredembarra com a elements de testeig de la idea de negoci. 32 hores 

 • Finançament: Rebreu accés prioritari a finançament. 

 • Tutories personalitzades: 5-10 dies en funció de les hores destinades per dia, de mentoratge personalitzat per accelerar la idea de negoci i optar a l’accés al finançament que permeti posar la proposta emprenedora en funcionament. 


La convocatòria forma part del #ProgramaPrimer impulsat per Catalunya Emprèn perquè entitats vinculades al territori desenvolupin programes d'emprenedoria basats en la innovació i la tecnologia d'alta especialització, que donin resposta a una necessitat específica identificada i que utilitzin una palanca, un avantatge competitiu, que asseguri l'èxit i el valor afegit a les solucions generades. El #ProgramaPrimer està finançat pel Fons Social Europeu (FSE). Cerca noves tecnologies per a la reducció de gasos d´efecte hivernacle en envasos

PepsiCo cerca tecnologies que redueixin les emissions de GEH (gasos d'efecte hivernacle) durant la producció d'envasos o durant tot el cicle de vida d'ampolles de PET, llaunes d'alumini i envasos de vidre (i altres tipus d'envasos) sense sacrificar la qualitat dels envasos.


PepsiCo s'ha proposat aconseguir el compliment del 100% RCBR (reciclable, compostable, biodegradable o reutilitzable) en els envasos per al 2025 i una reducció del 40% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) per al 2030. 


Estan buscant tecnologies que redueixin les emissions de GEH durant la producció d'envasos o durant tot el cicle de vida d'ampolles de PET, llaunes d'alumini i envasos de vidre (i altres tipus d'envasos) sense sacrificar la qualitat dels envasos.


Les solucions presentades han d'acomplir amb els següents requeriments: • Additius o recobriments que redueixen l'ús d'energia durant la producció d'envasos, amb la qual cosa es redueixen les emissions de GEH.

 •  Processos de producció d'envasos amb consum energètic reduït.

 • Materials segurs per als aliments (capaços d'aconseguir l'aprovació reglamentària)

 • No afectar negativament el reciclatge de l'envàs.

 • Transparent i incolor.


És preferible completar la prova de concepte en 6-18 mesos.


Termini 21/10/2022


 


301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty