Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Emprenedoria – start-ups

Emprendedores

El Fondo de Emprendedores ajuda a startups amb tecnologies innovadores en baixes emissions de carboni, economia circular i digitalització per a la indústria energètica en fase pre-comercial a portar les seves solucions tecnològiques a l'mercat. Aquest és un programa ideal per startups en fase de proves amb clients reals, o que arribaran a aquesta fase en 1-2 anys.


Què ofereixen • Ajuda econòmica a fons perdut

 • Entre 60.000 i 120.000 euros durant un any d'acceleració.

 • Sense prendre participació en el capital de l'startup ni en la seva propietat intel·lectual.

 • Equip de mentors multidisciplinari

 • Dos mentors sènior, ex empleats de Repsol que col·laboren de forma voluntària.

 • Dos mentors que aporten suport tecnològic i els seus coneixements de mercat com a professionals en actiu de Repsol.

 • Possibilitat de fer proves pilot amb Repsol

 • Les startups admeses en el programa no tenen restriccions per fer pilots amb qualsevol altra empresa.


Àmbits de suport


El programa dóna suport solucions tecnològiques industrials en els següents àmbits: • Tecnologies d'energia de baix carboni i economia circular.

 • Biotecnologia per a solucions energètiques sostenibles.

 • Productes i serveis basats en mobilitat avançada i renovables.

 • Tecnologies digitals per a optimització d'actius a la indústria energètica.

 • Solucions nanotecnològiques per optimització d'actius a la indústria energètica i millora de propietats dels productes.


Termini:03/03/2021

Erasmus for Young entrepeneurs
PROGRAMA Erasmus for Young entrepeneurs

CONVOCATÒRIA Erasmus per a Joves Emprenedors

DESCRIPCIÓ L'Erasmus per a Joves Emprenedors és un programa d'intercanvis que ofereix a emprenedors novells i persones que volen crear una empresa l'oportunitat d'aprendre d'empresaris experimentats que dirigeixen petites empreses en altres països participants
Processament sostenible de matèries primeres vegetals en ingredients


Una empresa del Regne Unit busca mètodes més ecològics per processar matèria vegetal i convertir-la en ingredients alimentaris. Es prefereixen solucions properes al mercat, però es tindràn en compte tecnologies en fase inicial, sota finançament, llicències, cooperació tècnica o acords comercials amb assistència tècnica.


 Es valoraran solucions tècniques presentades següents:

 


 • Tecnologia per ajudar a l’extracció i refinat, com per exemple microones, ultrasons, fluid supercrític, alta pressió, camp elèctric polsat, enzims, etc .

 • Processos que utilitzin dissolvents ecològics, com per exemple aigua, diòxid de carboni, líquids iònics, etc .

 • Tecnologies que redueixin / substitueixin l’ús de productes químics derivats de combustibles fòssils (per exemple, en la producció de dissolvents) i combustibles (per exemple, processament de matèries primeres).

 • Solucions que no requereixen un CAPEX alt / gran petjada per permetre processar llocs propers a la matèria primera.
Termini: sense terminiPrograma BStartup

BStartup és una iniciativa de Banc Sabadell per al suport a empreses joves innovadores i tecnològiques en el desenvolupament dels seus projectes amb les màximes garanties d'èxit.


Banc Sabadell inverteix en startups amb una filosofia centrada en el suport als emprenedors.


El nostre focus d’inversió són les empreses espanyoles de base tecnològica i digital, amb un alt potencial de creixement i uns models de negoci escalables i innovadors. Addicionalment, BStartup ha llançat BStartupHealth, un programa de suport a projectes de salut.


Inversió


Disposem de dos instruments d’inversió: • BStartup10: per a startups en fases inicials.

 • Sabadell Venture Capital: per a startup que busquen sèrie A o B.


Productes i oficines especialitzades


Oficines especialitzades en startups, empreses que tenen models de desenvolupament i finançament diferents dels de les empreses tradicionals


Innovació col·laborativa


Un model d’innovació oberta i col·laborativa que té per objectiu incrementar el ritme d’innovació digital del Banc

SOS 4 PYMES

SOS4PYMES és una xarxa d'experts empresaris, autònoms, emprenedors, directius i professionals, que assessora gratuïtament a autònoms i petits negocis.


Serveis: • Assessoria gratuïta
  Analitzen el teu cas i et ajudem a prendre decisions amb les seves recomanacions i consells. De forma totalment gratuïta i sense cap compromís

 • Rapidesa i efectivitat
  L'equip de SOS4Pymes ha gestionat situacions de crisi semblants pel que saben que una solució encertada a temps és clau.

 • experiència multidisciplinari
  Equip de professionals amb dilatada experiència en serveis adreçats a PIMES conscienciats amb el context actual que viu el país.

 • informació fidedigna
  Analitzen i contrasten les últimes informacions sobre les mesures fiscals i incentius disponibles i de la seva adequació.


 


 

Preacceleradores Primer

El #ProgramaPrimer respon a un dels grans reptes del Govern de la Generalitat i de Catalunya Emprèn: impulsar una emprenedoria d'empreses basades en la innovació i la tecnologia que ampliï a tot Catalunya l'efecte del hub tecnològic de Barcelona.


Per aquest motiu, des de Catalunya Emprèn posa en marxa el #ProgramaPrimer, una crida perquè entitats vinculades al territori desenvolupin programes d'emprenedoria basats en la innovació i la tecnologia d'alta especialització, que donin resposta a una necessitat específica identificada i que utilitzin una palanca, un avantatge competitiu, que asseguri l'èxit i el valor afegit a les solucions generades.


Consulta les diferents acceleradores i els seus programes!


 

Wayra X
Wayra X és el primer hub 100% digital de Wayra pensat per invertir a escala global en startups 100% digitals. Totes elles treballen en remot per al desenvolupament d'un producte digital de consum massiu que pugui arribar a milions d'usuaris sense que importin les geografies.

 

Paral·lelament, s'ha creat una segona iniciativa anomenada Wayra Builder, 1 Venture Builder corporatiu té com a missió aprofitar el talent i la tecnologia interna de Telefónica per a crear startups innovadores al costat d'inversors externs.

 

Wayra X busca invertir en startups d'arreu de món, més enllà dels països en els quals Telefónica té presència, i així ser capaços de millorar la vida de les persones incorporant l'última tecnologia en el seu dia a dia. Sense una es de geogràfica concreta, Wayra X posa el focus en projectes orientats a mercats massius i relacionats amb el 5G, e-health, e-learning, llar digital, entreteniment, mobilitat i futur de la feina, entre d'altres, amb un prototip o producte en el mercat a què es pugui donar difusió entre els clients de Telefónica a tot el món.

 

Programa de preacceleració G-ACCELERATOR IMPACT


El programa G-ACCELERATOR IMPACT busquen emprenedors amb idees innovadores i disruptives, amb la intenció de llençar al mercat un negoci amb impacte social. 


Els beneficiaris podran ser emprenedors de propera generació, individus amb un anhel de transformar perspectives, enfocaments o processos. Aquests individus creatius i resistents estan preparats per afrontar reptes i dificultats. Persones que volen posseir els seus propis negocis, gestionar les seves pròpies vides professionals desenvolupant quelcom sostenible i rendible que afecti el món i la millor societat. 


En aquesta convocatòria, donen suport a la innovació i la interrupció a través de la digitalització, reconeixent que la innovació pot sorgir d'altres indústries, no només de la tecnologia.  


Els àmbits del programa són:  • Economia circular 

 • Economia de proximitat 

 • Negocis sostenibles 

 • Solucions empresarials post-COVID per a un món millor


 


Durant el programa G-ACCELERATOR IMPACT es realitzaran les següents activitats:  • Formació (162 hores) 

 • Mentoria (192 hores)  

 • Networking: Accés a l’ecosistema emprenedor local (Barcelona - Espanya) i internacional (Europa - Món). 

 • Suport financer: Pressupost de fins a 3.000 euros per destinar a hores de tutoria addicionals després de la realització del programa G-Accelerator. 


La convocatòria forma part del #ProgramaPrimer impulsat per Catalunya Emprèn perquè entitats vinculades al territori desenvolupin programes d'emprenedoria basats en la innovació i la tecnologia d'alta especialització, que donin resposta a una necessitat específica identificada i que utilitzin una palanca, un avantatge competitiu, que asseguri l'èxit i el valor afegit a les solucions generades. El #ProgramaPrimer està finançat pel Fons Social Europeu (FSE). Programa de preacceleració NewTalent per a emprenedors/es de l´àmbit marítim i marí


L’objectiu de NewTalent és oferir al talent amb ganes d’experimentar l’emprenedoria – en un àmbit no abordat fins ara, el marítim i marí -, un programa rigorós d’emprenedoria territorial especialitzada, totalment finançat pel Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya. 


S’espera dels projectes que solucionin algun d’aquests problemes del sector marítim:  • El rendiment en la innovació i el desenvolupament dels ports petits es troba per sota de la mitjana de la UE. 

 • Envelliment del sector i dificultats per trobar professionals amb la formació i capacitats necessàries. 

 • Manca d’idees convertides en referents d’ocupació. 

 • Respostes a l’oferta de necessitats no cobertes. 


Els projectes podran aconseguir:  • Formació: 14 dies amb totes les despeses pagades a un Alberg de Catalunya amb una plantilla d’excel·lents mentors que us ajudaran a desenvolupar la idea de negoci. 110 hores. 

 • Pràctiques: 4 dies treballant en les plataformes marítimes dels Ports de Barcelona (pesquer i nàutic) i del Port nàutic de Torredembarra com a elements de testeig de la idea de negoci. 32 hores 

 • Finançament: Rebreu accés prioritari a finançament. 

 • Tutories personalitzades: 5-10 dies en funció de les hores destinades per dia, de mentoratge personalitzat per accelerar la idea de negoci i optar a l’accés al finançament que permeti posar la proposta emprenedora en funcionament. 


La convocatòria forma part del #ProgramaPrimer impulsat per Catalunya Emprèn perquè entitats vinculades al territori desenvolupin programes d'emprenedoria basats en la innovació i la tecnologia d'alta especialització, que donin resposta a una necessitat específica identificada i que utilitzin una palanca, un avantatge competitiu, que asseguri l'èxit i el valor afegit a les solucions generades. El #ProgramaPrimer està finançat pel Fons Social Europeu (FSE).