972 18 34 00

La UdG i NacióDigital creen un laboratori de recerca i innovació en periodisme al ParcUdG

Posted by: General 08 nov. 2016 : 0
laboratori de recerca i innovació en periodisme

Els representants de la UdG i Nació Digital aquest divendres a Girona | ACN

La Universitat de Girona –a través del Campus de Comunicació Cultural i Corporativa- i NacióDigital han acordat unir esforços per crear un laboratori de recerca i experimentació en l’àmbit del periodisme digital, tant a nivell tecnològic com de nous formats i llenguatges periodístics. Es tracta d’un centre mixt, que s’instal·larà al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, i que estarà dirigit per un equip interdisciplinari d’investigadors i professionals de la informació. Els resultats es veuran a la nova Edició Girona de NacióDigital on es posaran a prova els productes resultants de l’experimentació. Aquest divendres s’ha formalitzat l’acord a Girona, amb la presència del conseller delegat de SCG Aquitània SL, Miquel Macià, i el rector de la universitat, Sergi Bonet.

El laboratori, batejat amb el nom de NacióDigital Labs&Data-Laboratori d’Innovació en Nous Formats i Llenguatges Periodístics, posarà en comú l’experiència de NacióDigital que enguany compleix 20 anys amb l’aportació de coneixement, recerca i innovació de la Universitat de Girona. Estarà dirigit per un equip interdisciplinar d’investigadors i professionals de la informació i serà una de les “apostes claus” de NacióDigital i el seu entorn de mitjans associats per “consolidar i ampliar el seu lideratge”.

La directora de NacióDigital, Karma Peiró, ha qualificat aquesta aliança com a “insòlita” però “molt necessària” perquè la innovació és “el principal repte d’un mitjà per saber com es presentarà la informació” en un futur malgrat que els mitjans “tenen poc temps i recursos per fer-ho”. “Per això és tan important aquest acord, amb un grup de professionals i un centre investigador com el que facilitarà la UdG”, ha afegit. Peiró també ha admès que aquesta aliança arriba en un moment “potent” per a NacióDigital perquè des de fa un any i mig és líder d’audiència com a mitjà en català a la xarxa i perquè recentment ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Comunicació 2016. I això, ha assenyalat, “ens dóna força i empenta per engegar aquest projecte amb moltes ganes”.

La Universitat de Girona proporcionarà investigadors i material acadèmic i de recerca en funció dels projectes estratègics que es vagin fixant mentre que NacióDigital aportarà l’experiència sobre les necessitats de les empreses periodístiques i dels professionals de la informació. Aquest treball conjunt comportarà la creació de nous productes, aplicacions i nous formats que es mostraran i provaran a la nova Edició Girona de NacióDigital, la redacció de la qual també funcionarà al Parc Científic i Tecnològic. Serà una edició especial on es mostrarà tot allò que surti del laboratori i que, en cas que funcioni, s’aplicarà a les 18 edicions locals que té aquest mitjà i l’edició nacional.

Estudiants que es formaran amb nous perfils 

El laboratori també comptarà amb la participació d’estudiants en pràctiques del camp de la comunicació i la informàtica, uns perfils “molt demandats” al mercat laboral, segons ha apuntat el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa, Ramon Moreno.

Per la seva banda, el conseller delegat de SCG Aquitània SL, Miquel Macià, ha afirmat que la vinculació entre empresa i universitat és “fonamental” pel progrés d’un país i ha defensat que aquest laboratori, a banda de la transferència de coneixements i investigació tecnològica, també servirà per posar en contacte estudiants amb empreses i preparar-los pel mercat laboral.

Finalment, el rector de la UdG, Sergi Bonet, ha assenyalat que la creació d’un centre com aquest “simbolitza” i encaixa amb la funció de transferència de coneixement que ha de dur a terme tota universitat.

L’acord per la creació del laboratori s’ha rubricat aquest divendres a la seu del Rectorat de la UdG.

FONT: naciodigital.cat

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty