Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Un projecte per predir els atacs d’epilèpsia guanya la 7a Mostra d’Emprenedors de Girona

Publicat per: General 21 oct. 2016 Comentaris: 0

A la iniciativa, organitzada per l’Assessoria Codina, s’hi ha inscrit una trentena de projectes i es reparteix 3.000 € entre els  seleccionats

Els finalistes són Los Cuscusianos, La Tornada i Activpac, que han donat a conèixer les seves iniciatives davant de més de 150 empresaris

L’empresa MJN Neuroserveis, un projecte tecnològic per controlar i predir els atacs d’epilèpsia, ha  estat la guanyadora de  la setena edició de la Mostra d’Emprenedors de Girona que organitza l’Assessoria Codina i el seu servei d’estratègia digital, ElGiroscopi. A més, han resultat finalistes tres projectes més: Los Cuscusianos, una editorial artesanal que planteja un nou concepte de contes i jocs: educatius, didàctics i artístics ; La Tornada, una nova revista digital de música catalana de tots els estils; i Activpac, una empresa que ofereix paquets  amb materials educatius per mantenir actives les persones.

Ahir a la nit es va escollir el guanyador ,per mitjà del vot del públic, en un acte que es va dur a terme al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona amb l’assistència de  més de 150 persones.  L’organització destaca la seva satisfacció per l’èxit de la convocatòria ja que en  aquesta setena edició s’han inscrit una trentena de projectes. Entre les candidatures rebudes s’han seleccionat les més atractives i innovadores.

La Mostra, una iniciativa plenament consolidada com a plataforma de suport i difusió de projectes de nova creació, reparteix 3.000 euros entre els quatre projectes seleccionats (una part en metàl·lic i l’altre en serveis d’assessoria). Aquesta  xifra es va triplicar l’any passat en relació al 2014.

La Mostra d’Emprenedors de Girona té com a objectiu donar a conèixer al teixit empresarial gironí alguns dels millors projectes emprenedors que es desenvolupen a les comarques gironines. L’únic requisit  que es demana és que el projecte que s’estigui impulsant sigui de nova creació (menys de tres anys) i tingui alguna vinculació amb el territori gironí.

Els projectes seleccionats

7a-mostra-emprenedors-girona

Els finalistes de la 7a mostra emprenedors (Foto: Sílvia Poch)

MJN Neuroserveis ( www.mjn.cat) és una empresa tecnològica orientada a ajudar a les persones i a les famílies que conviuen amb l’epilèpsia i a millorar la seva qualitat

de vida per mitjà  de sistemes per a la monitorització, l’anàlisi i la detecció precoç de les crisis epilèptiques. Es va fundar l’any 2014 a Girona i actualment té la seva seu a Blanes. L’empresa ha creat un dispositiu molt innovador que permet monitoritzar els pacients en temps real i predir l’atac, segons va explicar Salva Gutiérrez, un dels seus socis de l’empresa. MJN participa en diverses accions socials per donar a conèixer aquesta malaltia a la societat i eliminar la incomprensió a què es veuen sotmeses les persones que la pateixen. El projecte va néixer a partir de l’experiència pròpia d’un dels socis ( pare d’una nena afectada). El sistema s’avança entre uns 10 segons i un minut a la crisi, per limitar-ne les conseqüències . Es tracta d’un doble sistema de monitorització – un auricular amb registre d’encefalograma i una polsera per als senyals biomèdics- que es comunica amb una aplicació externa per recollir les dades i alertar. Va adreçat a aquelles persones que no estan controlades pels medicaments i que tenen possibilitat de patir una crisis alta.

Los Cuscusianos ( www.loscuscusianos.com) és una editorial de Girona que planteja un nou concepte de contes i jocs : amb un disseny molt innovador  (amb colors vius i acabats artesanals) que fomenten la creativitat ja que el lector pot interactuar amb ells i moltes vegades acaba completant l’obra. Les creacions són úniques perquè treballen amb artistes locals. A més, és un projecte responsable amb el medi ambient ja que els contes estan impresos amb tintes ecològiques, sobre paper reciclat i l’empresa no fa servir plàstics, treballa amb una banca ètica i utilitza  la bicicleta per als enviaments dels productes, sempre que sigui possible. Juntament amb la Fundació Joan Miró de Barcelona ha publicat un Quadern amb material didàctic per conèixer els processos creatius de l’artista, segons va explicar el seu impulsor Lluís Sabadell.

La Tornada  (www.latornada.cat) és una revista digital de música catalana que va néixer a Girona a finals de l’any passat. Al seu darrera hi ha un equip de gent jove i l’objectiu és donar a conèixer la gran varietat musical del país d’una manera propera. La revista, que és setmanal, presenta un atractiu portal amb 14 seccions i combina propostes d’artistes reconeguts amb les més emergents.  També  té una secció dedicada a grups i cantautors en altres llengües.  La Tornada ha impulsat propostes innovadores i originals com un cicle de concerts a cases particulars per ajudar als grups musicals emergents a donar-se a conèixer, segons van exposar els impulsors de la iniciativa, Pau Planas i Rocío Rodríguez.

Activpac és una empresa de Vilatenim orientada a fomentar l’activitat de les persones, amb propostes originals i innovadores. Ofereix paquets adaptables amb materials educatius pensats per treballar habilitats motrius i de memòria per a persones grans o amb dificultats específiques. I també ofereix paquets destinats a famílies amb propostes per conèixer millor la natura, segons una de les responsables de l’empresa, Dolors Brujats.

A la Mostra d’Emprenedors de Girona s’han donat a conèixer en edicions anteriors projectes molt interessants i que han tingut recorregut, com per exemple , Llagurt,  Wikiloc, i iloftyou i Uniq.

Presentació de casos d’èxit

A l’acte d’ahir també es van presentar diferents casos d’èxit:  Ecosol, l’empresa d’inserció laboral de Càritas. La seva gerent, Anna Güell, va donar a conèixer el projecte El Tricicle Verd (el servei de missatgeria sostenible que s’encarrega de repartir i  distribuir la paqueteria de poc volum a la ciutat de Girona per mitjà d’un tricicle elèctric). Pordamsa, una empresa de la Bisbal d’Empordà que fabrica i comercialitza porcellana des de fa més de 35 anys. Xavier Bolló, d’ElGiroscopi,  va donar a conèixer el procés de reposicionament d’aquesta empresa a través de l’estratègia digital en el sector de l’alta gastronomia professional (Pordamsa ha estat reconeguda internacionalment per un disseny modern i funcional que buscar donar un valor afegit al client); i Rehab&lates ( un estudi de Pilates i Fisoteràpia de Girona enfocat no només al condicionament físic sinó també a la rehabilitació de lesions, segons va donar a conèixer la seva impulsora Cintia Leal.

Publicacions relacionades

Domain Details Page