972 18 34 00

La veterinària Hipra aposta per la recerca d’un nou diagnòstic de COVID-19

Posted by: General 22 maig 2020 : 0

Des de l’inici de la pandèmia, la multinacional amb seu a Amer ha posat les seves instal.lacions a disposició de les autoritats sanitàries

La farmacèutica veterinària Hipra, amb seu a Amer, ha engegat el desenvolupament d’un nou kit diagnòstic per a la detecció de la malaltia covid-19 provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Segons ha pogut saber aquest diari, el desenvolupament està «pràcticament enllestit i estarà disponible en poques setmanes». Es tracta del kit ELISA que, segons Hipra, en les proves realitzades ha demostrat una «altíssima fiabilitat» i permet detectar i quantificar els anticossos de SARS-CoV-2 que es troben en una mostra. Segons han explicat fonts de la companyia a aquest diari, els valors de sensibilitat i d’especificitat són «millors que la dels testos ràpids» i «eviten resultats erronis».

D’aquesta manera, continua la seva implicació en la lluita contra la pandèmia, ja que, sense haver aturat la seva activitat principal de fabricació i desenvolupament de productes veterinaris i per a la prevenció de la salut animal, Hipra ja va optar, des de l’inici de l’estat d’alarma, en posar a disposició de les autoritats sanitàries les seves instal·lacions. Concretament, té cedida part de la seva nova infraestructura, prop de 700 m2 de laboratoris, dotats de «l’última tecnologia en diagnòstic per PCR» per tal de facilitar als principals hospitals de la província en la gestió i obtenció de resultats dels tests de coronavirus.

Es tracta d’unes noves instal·lacions que la companyia acaba de construir a

Laboratori de R + D de Hipra, a Amer (Girona). / Imatges: Hipra.

la seva seu central dins del seu pla d’expansió de negoci. L’espai compta amb equips i instrumental d’última tecnologia. «Com a empresa de Salut Animal, per a nosaltres és un deure i un acte de responsabilitat fer ús de tots els mitjans que tinguem per ajudar a preservar la salut pública en moments tan excepcionals, d’aquí la necessitat de col·laborar amb els hospitals cedint els nostres centres de diagnòstic», va anunciar en el seu moment, la companyia. Es reben mostres de tots els hospitals de la província (el Trueta de Girona, el Santa Caterina de Salt i els hospitals comarcals d’Olot, Campdevànol, Figueres, Palamós i Blanes), per a ser tractades d’acord amb els protocols internacionals i amb les més estrictes mesures de seguretat de bioseguretat i biocontenció, asseguren des d’Hipra.

Els encarregats de dur a terme tot el procés d’anàlisi de les mostres són el personal del Laboratori Clínic Territorial de l’Institut Català de la Salut a Girona (referent a la regió sanitària per al processament de les PCR de determinació del coronavirus), de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona i personal voluntari de la Universitat de Girona i de les start-ups gironines GoodGut i Microbial, que s’han desplaçat a les instal·lacions d’Hipra. Aquests compten amb el suport del coneixement i experiència en biotecnologia dels tècnics de la farmacèutica veterinària. En aquest període, a les instal·lacions d’HIPRA, s’han analitzat més de 20.000 tests PCR en els que la multinacional hi ha col.laborat de forma solidària.

Hipra desenvolupa i comercialitza vacunes per a animals i proporciona serveis per a la prevenció i control de diverses malalties animals en explotacions ramaderes. Per al diagnòstic d’aquestes malalties, compta amb l’última tecnologia en anàlisi per PCR. «Aquest tipus de diagnòstic en temps real permet analitzar centenars de mostres en poques hores, amb l’ajuda addicional de l’automatització del procés, de manera que estem convençuts que serà de gran ajuda», afirmen. La multinacional va adquirir el 2017 un sòl de 100.000 m2 per construir noves instal·lacions i crear 200 nous llocs de treball. L’any passat va rebre 35 milions d’euros del Banc Europeu d’Inversions per destinar en projectes de recerca i desenvolupament.

FONT: Diari de Girona

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty