972 18 34 00

Una empresa d’àpats preparats segons les calories guanya la 6a Mostra d’Emprenedors

Posted by: General 16 oct. 2015 : 0

L’empresa Uniq, (uniq-lifestyle.com) ha estat la guanyadora de la sisena edició de la Mostra d’Emprenedors de Girona, amb una iniciativa molt innovadora que ofereix àpats preparats i calculats segons el nombre de calories. La Mostra, organitzada per l’Assessoria Codina i el seu departament de consultoria estratègica, ElGiroscopi, s’ha consolidat com a plataforma de suport i difusió de projectes de nova creació, segons destaquen els seus responsables. Ahir a la nit es va escollir el guanyador per mitjà d’un jurat d’experts i de votació del públic, en un acte que es va dur a terme al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG), amb l’assistència de  més de 150 persones.

A Uniq aposten per un menjar de qualitat creant un nou concepte de cuina amb una gran varietat d’àpats variats i gustosos, amb les calories controlades i amb els gramatges justos per a cada client, per atendre totes les necessitats nutricionals. Uniq Girona es troba situat al carrer Juli Garreta i ofereix menús per controlar l’alimentació i menjar de manera adequada. Ofereixen diferents opcions, un menú estàndard de 450 kcal.; i un estàndard XL, de 650 kcal;  amb vuit plats per escollir elaborats per una nutricionista i equilibrats en proteïnes, hidrats i grasses. També hi ha una oferta de menús individuals personalitzats en ingredients i quantitats segons la demanda de cada client.

La Mostra d’Emprenedors de Girona té com a objectiu donar a conèixer al teixit empresarial gironí alguns dels millors projectes emprenedors que es desenvolupen a les comarques gironines. L’únic requisit  que es demana és que el projecte que s’estigui impulsant sigui de nova creació (menys de tres anys) i tingui alguna vinculació amb el territori gironí.

Els altres tres projectes seleccionats també rebran aquest any un premi. són SchoolGo, una aplicació creada per joves per optimitzar el transport escolar; Optymistic, una botiga online de fundes per a mòbils i tauletes il·lustrades per un equip de professionals catalans, espanyols i internacionals; i Sunprotect, una empresa dedicada a la fabricació i venda de dispensadors de protecció solar autoaplicable.

L’aplicació de mòbil per ajudar a organitzar el transport escolar, dissenyada per quatre estudiants de Secundària de l’escola Bell-lloc, té com a objectiu optimitzar els viatges amb el centre escolar com a punt de partida o de tornada, omplint cotxes amb places buides i augmentant la seguretat del trànsit. Els responsables de l’App SchoolGo són Genís Esteva, Marc Got, David Vega i Joan Vilar. Una cinquantena de pares de les AMPA de les escoles Bell-lloc i les Alzines han contribuït a finançar la iniciativa i també s’ha posat en marxa una campanya de crowfunding per mitjà de Verkami per intentar aconseguir diners que permetin acabar de finançar l’aplicació. SchoolGo es va gestar en les dues hores setmanals d’Emprenedoria de quart d’ES0 i el tutor encarregat de fer-ne el seguiment va ser Joan Enric Teló.

Optymistic ofereix fundes d’autor amb l’objectiu de fer arribar l’art a complements diaris, com són fundes per a smartphones, iPad, o Tote Bags. Entre els il·lustradors hi ha Albert Arrayás, Anna Grimal, Apanona, Amaia Arrazola, Cristina Sánchez, Dani Padrón, Diana Toledano, Ester García, Eva Armisén, Ferran Orta, Gemma Capdevila, Mágico Mora, Marina Guiu, Teresa Bellón, Tutticonfetti (Maruta), María Diamantes, Martutxa, Mónica Ramoneda, Nuria Díaz, Raúl Vélez, Roser Matas, Rui Gomes, Teresa Ramos, Vanessa Linares, Vireta, Wäwä i Ximo Abadía.

L’aparell de Sunprotect dispensa, amb una moneda d’un euro, protector solar amb ajuda d’una pistola. Hi ha dos nivells de protecció i està pensat perquè es pugui utilitzar en platges, piscines, càmpings, hotels, parcs temàtics i, en general, per a esdeveniments que siguin a l’exterior.
La finalitat és ajudar a evitar els efectes nocius del sol, ja que no sempre es porta a sobre un protector solar. Amb un cost només d’un euro s’ofereix d’aquesta manera protecció als usuaris de les instal·lacions que disposen d’aquest aparell. El protector solar que ofereix aquesta empresa es de gran qualitat i està desenvolupat i fabricat en un laboratori català.
Part dels beneficis d´aquest projecte, que ja està en funcionament, anirà destinat a la recerca, investigació i ajuda a les famílies de l´AECC, associació espanyola contra el càncer.

Entre les candidatures rebudes s’han seleccionat les més atractives i innovadores. En altres edicions hi havia un únic premi per al guanyador de 1.000 euros, mentre que en la sisena edició l’organització ha premiat tots els projectes seleccionats i ha incrementat la dotació per al guanyador. En total, es repartiran 3.000 euros entre els participants (una part en metàl·lic i l’altre en serveis d’assessoria).

A la Mostra d’Emprenedors de Girona s’han donat a conèixer en edicions anteriors projectes molt interessants i que han tingut recorregut, com per exemple Portamu, Llagurt, Puntcentric, Wikiloc, i iloftyou i Codiwise.

Presentació de casos d’èxit

A l’acte d’ahir també es van presentar diferents casos d’èxit: livingthings (disseny i producció d’un test que es mou en funció del recorregut del sol amb l’objectiu d’ajudar a la planta a créixer millor); artinpocket (comunitat que ven i promociona l’art accessible amb un sol clic, amb la col·laboració del centre Easy Innova); i Transbrava The Kayak Experience (travesses amb caiac per descobrir els racons més autèntics de la Costa Brava).

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty