Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Ecomemb presenta la seva proposta a l’esdeveniment 4YFN del Mobile World Congress

Publicat per: General 10 març 2022 Comentaris: 0

Ecomemb, la nova spinoff que s’està creant des de la Universitat de Girona (UdG) i l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), ha estat present al congrés internacional d’emprenedoria i d’start-ups 4YFN – 4 Years from Now, dins del programa del Mobile World Capital Barcelona, del 28 de febrer al 3 de març del 2022.

Per primera vegada, la Universitat de Girona ha exposat diversos projectes d’emprenedoria amb l’objectiu de connectar-los amb altres start-ups, inversors i corporacions, i fomentar així la creació de noves idees empresarials. L’esdeveniment escollit és un dels congressos d’emprenedoria amb més transcendència a nivell mundial, el 4YN. Gràcies a aquesta iniciativa, l’equip d’Ecomemb va estar totalment immers en l’ecosistema emprenedor català, compartint espai amb XkeletBAGI Inversions SLThe Smart LollipopTENSOR MEDICAL LLCMENTYCO i Orpheus —Empowering Buildings.

El projecte d’spinoff va ser finalista dels premis EAE Impact Forest Awards 2022

A més, Ecomemb va ser seleccionada pels Impact Forest Awards 2022 de la prestigiosa escola de negoci EAE Business School.  «Recentment ens han concedit el segell Ship2B com a empresa amb impacte mediambiental i social, la qual cosa coincideix amb el criteri del jurat dels premis d’Impact Forest», comenta Raquel García Pacheco, líder d’aquesta iniciativa. «Hem tingut l’oportunitat de compartir el nostre projecte conjuntament amb altres grans  finalistes: alterity, HarBestMarketKPLearning, MiWEndo Solutions, Comunitaria.com i OtailO  (guanyadora del premi). Aquesta oportunitat, a més, ens ha posat amb contacte amb entitats i empreses com Silicon Castles, Fondo Bolsa Social , FJ Group, Bcombinator, Farzana Patherya, Zubi Capital, Fundación Repsol, Pleo, Transaction Focus, Enagás, Qonto, Canal ES, Girbau LAB, recircular, Sorigué, MEETOPTICS i molts mésContactar amb tantes persones i amb tanta experiència ens ha enriquit com a equip i com a persones», conclou Raquel García Pacheco.

La missió d’Ecomemb és la recuperació sostenible de membranes d’osmosi inversa per a la seva reutilització posterior. Es tracta d’uns filtres amb un porus molt petits que s’utilitzen àmpliament en plantes dessaladores i depuradores d’aigües residuals. Cal tenir en compte que una planta dessaladora de grans dimensions pot arribar a tenir fins a unes 20.000 membranes d’osmosis inversa instal·lades que es renoven cada cinc o deu anys, i que després es llencen directament als abocadors o s’incineren. La tecnologia de recuperació sostenible de membranes d’Ecomemb és un projecte de base científico-tecnològica desenvolupat en el marc d’un projecte del programa TECNIOSpring d’ACCIÓ (Mem 2.0) i un altre projecte del programa INNOVADORS (DECEMEM) de l’AGAUR.

Publicacions relacionades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty
Domain Details Page