972 18 34 00

Els parcs científics es consoliden i assoleixen xifres rècord d’ocupació i empreses

Posted by: General 22 juny 2015 : 0

Representants de parcs membres d’APTE s’han reunit aquesta tarda al Parc Tecnològic de Vigo per celebrar la segona Assemblea General de l’Associació, esdeveniment que ha estat presidit per Teresa Pedrosa, Delegada de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Vigo, Carlos López Font, portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Vigo i regidor de Seguretat i Felipe Romera, president d’APTE.

Teresa Pedrosa ha destacat el desenvolupament del Parc Tecnològic de Vigo i la seva recent ampliació a 3 enclavaments, fet decisiu per presentar la candidatura per organitzar la XIII Conferència Internacional d’APTE. Així mateix, ha remarcat la innovació i la retenció del talent com a factors crítics per a la competitivitat i el procés de globalització que obliga a la col·laboració en entorns més amplis i dels quals APTE ha demostrat ser un agent aglutinador eficient.

Felipe Romera, per la seva banda ha agraït al Consorci de la Zona Franca l’organització de l’assemblea i conferència anual i ha felicitat el parc pel seu paper decisiu en la dinamització econòmica de l’entorn. El president d’APTE ha remarcat que tots els participants “esperem en aquesta XIII Conferència conèixer millor l’entorn i adquirir nous coneixements per saber el camí que hem de prendre com a gestors de parcs i anar en bona direcció en aquest món de continus canvis”.

Evolució dels parcs

Els parcs científics i tecnològics espanyols van tancar 2014 amb un increment del 2,6% en el nombre d’empreses i un 2,5% en el nombre d’empleats, xifres rècord en un any en què encara la crisi ha seguit persistint en alguns sectors productius.

Els parcs Socis d’APTE van tancar l’any passat amb un total de 6.452 empreses i entitats instal·lades als seus recintes, la qual cosa suposa una pujada del 2,6% respecte l’any anterior. Del total d’empreses, 283 són de capital estranger i 918 són empreses en incubació, amb menys de 3 anys d’antiguitat. A més, els parcs van sumar 941 entitats, entre empreses de nova creació i instal·lades als parcs.

L’ocupació també ha millorat significativament incrementant-se en 2,5% el nombre de treballadors en els parcs, dades que es tradueix en 151.562 treballadors, dels quals el 20,4% són treballadors qualificats, és a dir, 30.968 persones especialitzades en tasques d’investigació i desenvolupament (R+D).

La facturació de les empreses també ha experimentat un avanç molt significatiu respecte a l’any passat, arribant a la xifra de 22.327.000 d’euros facturats, un 5,6% més que el 2013.

El rànquing de sectors productius on els parcs aglutinen major nombre d’empreses segueix estant liderat pel sector TIC amb el 22% de les empreses, seguit pel sector Enginyeria, Consultoria i Assessoria amb el 14,8% i el sector Medicina i Salut amb el 6,2%.

Així mateix, durant l’any 2014 els parcs van acumular una inversió en activitats d’R+D de 1.112 milions d’euros, i en l’apartat de patents, les entitats instal·lades als parcs operatius d’APTE van obtenir 539 patents i van sol·licitar 233.

Font: APTE (Asociación de Parques Científicos y Tecnológicos de España)

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty