Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

HIPRA col·labora en l’anàlisi de 30.000 PCR de Covid-19 en temps rècord

Publicat per: General 16 jul. 2020 Comentaris: 0

Durant la pandèmia del coronavirus, el sector veterinari ha ofert la seva col·laboració a les autoritats sanitàries per realitzar testos diagnòstics. De fet, alguns laboratoris han arribat a oferir les seves instal·lacions i personal per a aquesta fi.

És l’exemple de la multinacional farmacèutica veterinària HIPRA, amb seu a Amer (Girona), que va posar a disposició de l’Institut Català de la Salut (ICS) part dels seus laboratoris i del seu personal, per contribuir a accelerar l’obtenció de resultats de tests de coronavirus SARS-CoV-2.

L’objectiu d’aquest projecte conjunt entre la companyia de salut animal i les autoritats locals “ha estat clar”: sumar forces per donar sortida a l’alta demanda de proves PCR a la qual calia fer front durant els primers mesos de pandèmia.

El resultat, assegura la companyia, “ha superat totes les expectatives”. I és que s’han analitzat més de 30.000 mostres de pacients procedents dels principals hospitals de la regió sanitària de Girona (de les quals el 82% han estat negatives) a un ritme de fins a 1.000 PCR diàries i comunicant resultats al pacient en menys de 24 hores des de l’arribada de la mostra.

700 M²DE LABORATORIS D’ÚLTIMA TECNOLOGIA PER DIAGNOSTICAR COVID-19

Aquest projecte, expliquen, s’inicia a l’inici de la pandèmia, quan HIPRA contacta amb l’Institut Català de la Salut per oferir la seva ajuda desinteressada en el context de la crisi sanitària. A partir d’aquí, la companyia posa a disposició de les autoritats unes noves instal·lacions recentment construïdes a la seva seu central que tenia previst inaugurar dins del seu pla d’expansió de negoci (prop de 700 m² de laboratoris proveïts de l’última tecnologia en diagnòstic per PCR).

És en aquestes noves instal·lacions on els tècnics d’HIPRA, al costat de professionals de l’ICS, de l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IDIBGI) i personal de la Universitat de Girona (UdG), comencen a treballar de forma desinteressada formant un equip multidisciplinari que en un temps rècord ha aconseguit analitzar prop de 1.000 mostres diàries procedents de fins a 7 hospitals de la regió sanitària de Girona i de residències de la zona.

La col·laboració ha estat vital per al processament de mostres, ja que ha permès multiplicar la producció prevista a la Regió Sanitària a Girona. “Les facilitats aportades per HIPRA en termes de personal i instal·lacions han ajudat extremadament a dur a terme aquest projecte”, assegura Marc Llirós, investigador de l’IDIBGI.

“Tota una experiència col·laborar en aquest equip que, amb un esforç solidari ha aconseguit donar sortida a una situació sanitària mai vista fins ara” assegura José Manuel Ramírez, membre de l’ICS.

Avui dia, el volum de mostres que arriba als laboratoris de la companyia ha disminuït i són els professionals d’HIPRA qui s’encarreguen íntegrament d’analitzar-les i processar-les. En aquest sentit, tant HIPRA com les autoritats sanitàries asseguren que si la demanda de proves torna a créixer a causa d’un possible rebrot, aquesta col·laboració es reprendria.

HIPRA I EL CONCEPTE ONE HEALTH

“A HIPRA estem compromesos amb l’estratègia global ‘One Health’ per combatre els diferents reptes zoosanitaris”, asseguren fonts de la companyia.

“Considerem que els professionals dedicats a la salut humana, animal i mediambiental han d’estar units i formar equips col·laboratius que potenciïn l’experiència de cada un dels sectors”, afirmen.

 

Publicacions relacionades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty
Domain Details Page