972 18 34 00

Perú “còpia” el model català de gestió de l’aigua

Posted by: General 03 nov. 2016 : 0

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha rebut aquest divendres una delegació del Perú, composta per un ex secretari general de l’Autoritat Nacional de l’Aigua (ANA), membres de la Universitat Catòlica del Perú i el Ministeri de Cultura, entre d’altres. L’objectiu d’aquesta trobada era conèixer el model de gestió de l’aigua que s’aplica a Catalunya, sobretot en els àmbits del sanejament, la reutilització i la recuperació de acuífers.

edificio-icra

L’ICRA s’ha convertit en un referent en recerca de l’aigua

Els responsables de l’ACA han donat a conèixer la situació del sanejament al nostre país, amb 504 depuradores en servei que sanegen les aigües residuals de més del 97% de la població, i la previsió per al futur de dotar d’infraestructures de sanejament a localitats i petits nuclis de menys de 2.000 habitants que actualment no disposen de depuradora.

Recàrrega de l’aqüífer del delta del Llobregat

En l’àmbit de la reutilització han posat l’accent en els dos centres més importants que hi ha Catalunya: d’una banda, el terciari de la depuradora de Vila-seca i Salou (Tarragona), que ha aportat durant el 2015 un total de 3,5 hm3 d’aigua regenerada a les indústries del Camp de Tarragona, triplicant així la producció en els últims tres anys. D’altra banda, s’ha analitzat l’Estació de Regeneració d’Aigua de la depuradora del Llobregat, una instal·lació destinada a produir fins a 3 m3 / s d’aigua regenerada que es podria destinar per a la recàrrega de l’aqüífer del delta del Llobregat i per evitar la intrusió salina.

Precisament la delegació ha visitat la depuradora del Llobregat per conèixer el funcionament de l’Estació de Regeneració d’Aigua i també les basses de recàrrega de Sant Vicenç dels Horts.

Perú està ultimant la creació de l’Institut Científic de l’Aigua, una entitat destinada a estudiar i analitzar les diferents alternatives per garantir l’abastament d’aigua en quantitat i qualitat a la zona urbana de la capital, Lima, amb més de 10 milions d’habitants. Precisament aquesta zona del país té problemes ocasionats pel canvi climàtic i per la manca d’infraestructures hidràuliques suficients.

El projecte, que compta amb suport del Banc Mundial, també ha mostrat el seu interès en l’estructura i camps d’investigació de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA).

FONT: retema.es

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty