Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Premsa: Universitats catalanes promouen el cotxe compartit en els seus campus

Publicat per: General 11 març 2015 Comentaris: 0

Ara fa uns anys el Centre Easy TECNIO, va engegar el projecte FES EDIT a la Universitat de Girona i al Parc Científic. Buscaven una alternativa que facilités la mobilitat de les persones per reduir l’ús del vehicle privat, compartint-ne les places lliures contribuint d’aquesta manera a la milloria mediambiental i oferir beneficis socials.

Aquest febrer va començar una prova pilot, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, la UB i la UPC per promocionar l’ús del cotxe compartit en el Campus Diagonal.

FES EDIT

El proper mes de febrer començarà a funcionar una prova pilot que posarà en contacte en temps real a usuaris que volen compartir la seva vehicle ja sigui com a conductors i com a acompanyants en universitats de Barcelona.

L’han posat en marxa l’Ajuntament de Barcelona, ​​la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per promocionar l’ús del cotxe compartit al Campus Diagonal, segons publica Consum col·laboratiu.

Per a això, s’utilitzarà l’aplicació fesedit que ja funciona a la Universitat de Girona. És la xarxa social per connectar conductors i passatgers que volen compartir viatge amb cotxe per anar o tornar de la universitat o en qualsevol altre punt.

“Compartir cotxe només té avantatges personals i socials: nous amics, menys despeses, incentius, menys emissions de CO2, aparcaments amb prioritat …” assenyalen els promotors de la iniciativa.

La comunitat virtual fesedit UB-UPC va sorgir d’un projecte d’innovació elaborat per la Universitat de Girona (UdG) on ja funciona, igual que a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona).

Per incentivar l’ús del cotxe compartit a la UPC estudiaran destinar certes places d’aparcament del Campus Nord per als usuaris d’aquesta nova comunitat, encara que aquesta reserva de places formarà part d’una segona fase del projecte.

Pel fet de compartir cotxe, els usuaris rebran civis punts.

La notícia al blog 20minutos.es

Publicacions relacionades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty
Domain Details Page