972 18 34 00

Un nou test permet avançar en la detecció precoç de càncer colorectal

Posted by: General 17 des. 2020 : 0

El RAID-CRC redueix un 61 per cent els falsos positius.

Un test dissenyat per l’empresa del Parc GoodGut, denominat RAID-CRC i basat en marcadors bacterians específics de mostres fecals, permet avançar en la detecció precoç de càncer colorectal, frenada per la pandèmia.

L’Hospital de Bellvitge i el Clínic, tots dos de Barcelona, ​​han començat a utilitzar aquest tipus de prova entre pacients amb alguna simptomatologia.

Els dos centres esperen avançar en la detecció precoç d’aquest tipus de càncer, que s’ha convertit en el tercer amb més incidència i mortalitat al món, segons informa GoodGut.

La companyia remet a un estudi publicat recentment per Lancet Oncol que explica que el retard de dues setmanes en el diagnòstic ràpid d’aquesta malaltia al Regne Unit durant l’estat d’alarma ha disminuït més d’un 10 per cent la supervivència dels pacients.

Els marcadors bacterians són la diferència d’aquest test pel que fa als programes de cribratge actuals, que utilitzen els de sang oculta en femta.

El RAID-CRC redueix un 61 per cent els falsos positius i estalvia les corresponents colonoscòpies innecessàries.

“En el moment actual de restriccions en l’accés al sistema sanitari, és prioritari poder identificar aquells pacients que més es beneficiaran d’una colonoscòpia”, ha assenyalat el cap del servei de Gastroenterologia de l’Hospital Clínic, Francesc Balaguer.

El seu homòleg a Bellvitge, Jordi guardiola, ha afegit que aquest nou test pot ser útil en aquest mateix sentit d’optimitzar recursos.

Un estudi a Catalunya amb 500 individus i un altre a alemanya amb 2800 confirmen la reducció d’un 28 per cent de colonoscòpies innecessàries a les cribes d’aquest tipus de càncer.

 

FONT: LaVanguardia

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty