Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Neix la spin-off Ecomemb, dedicada a la regeneració sostenible de membranes d’osmosi inversa

Publicat per: General 21 des. 2022 Comentaris: 0

A partir de l’any 2025, més d’1,5 milions de membranes d’osmosi inversa, equivalents a 25.500 tones de plàstic, seran rebutjades als abocadors cada any.

Sota aquesta premissa i com a alternativa a la deposició d’aquests filtres a l’abocador, neix Ecomemb, la nova Spin-off del grup LEQUIA de la Universitat de Girona (UdG) i l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), dedicada a la regeneració sostenible i reciclatge de membranes d’osmosi inversa (OI), la tecnologia més utilitzada a escala mundial per dessalinitzar aigua per a consum.

Ecomemb es dedica a la regeneració sostenible de membranes d’osmosi inversa.

La seva constitució i creació com a empresa, ha tingut lloc avui, davant notari comptant amb la presència del rector de la UdG, Joaquim Salvi i Mas; Damià Barceló, director de l’ICRA, així com els socis i fundadors d’Ecomemb: Raquel García Pacheco, Joaquim Comas, Ignasi Rodríguez-Roda, Hèctor Monclús, Albert Galizia i Enric Monturiol.

La Spin-off arrenca la seva activitat empresarial comptant amb l’experiència d’haver implementat i testat de manera òptima i sostenible més de 300 membranes Ecomemb® a deu instal·lacions industrials espanyoles per a tractament de: lixiviats d’abocador, efluents secundaris d’aigües residuals urbanes, aigua de condensats i aigua salobre. L’empresa inicialment preveu actuar a Espanya, Europa, l’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica, estimant un mercat objectiu de 100 milions d’euros anuals.

“El nostre propòsit és convertir-nos en el referent mundial en la gestió sostenible de les membranes d’osmosi inversa usades en dessalació i altres indústries, potenciant un model de gestió circular que eviti llençar a abocador membranes amb utilitat” assenyala Raquel García Pacheco, CEO i cofundadora d’Ecomemb.

Així, la nova spin-off porta al mercat una tecnologia sostenible i patentada que optimitza el procés de regeneració i condicionament de membranes d’osmosi inversa, amb la qual, a més, ajuda empreses i clients a alinear-se amb l’economia circular i amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) en concret, amb l’objectiu 12: Garantir modalitats de consum i producció sostenibles i amb l’objectiu 13: Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

En xifres, l’ús de les membranes Ecomemb® permet estalviar fins a un 60% en el cost de reemplaçament de membrana, utilitzar menys energia en la filtració aconseguint igualment els estàndards de qualitat de l’aigua, perllongar la vida útil de la membrana almenys en un 50%, així com evitar 85,5 kg de CO2 i 12 kg de plàstics rebutjats en abocadors per membrana.

Cal destacar que Ecomemb inicia el seu camí empresarial comptant amb el segell Ship2b com a empresa d’impacte ambiental atorgat per la Fundació Ship2b i com a finalista als premis Impact Forest Awards (2022) de la prestigiosa escola de negocis EAE Business School així com al programa de preacceleració de Barcelona Activa (2022).

Publicacions relacionades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty
Domain Details Page