972 18 34 00

El Govern destaca la investigació de l’ICRA en la lluita contra la sequera

Posted by: General 15 febr. 2023 : 0

La sequera és un problema que està creixent de manera accelerada

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, va visitar l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-PROP) i va la importància de la tasca que realitza en la lluita contra la sequera.

Durant la seva visita al centre, situat a Girona, el conseller va destacar que l’ICRA-CERCA ha estat treballant durant gairebé quinze anys per afrontar anticipadament “un problema que està creixent de manera accelerada”.

“Les aportacions científiques d’aquest institut ens permeten disposar avui d’un major marge per afrontar l’actual context d’escassetat d’aigua i oferir respostes contundents. Aquest és l’objectiu de la ciència”, ha afegit Nadal.

El director del centre, Damià Barceló, ha mostrat al conseller algunes de les principals línies de recerca implementades per combatre la sequera, especialment les relacionades amb l’optimització de la gestió de l’aigua.

L’ICRA-PROP està situat al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, amb el patrocini de la Generalitat i l’Agència Catalana de l’Aigua.

Entre els projectes internacionals en què treballen destaquen el Multisource, que investiga sobre eines innovadores per al tractament, emmagatzematge i reutilització de l’aigua urbana, així com el Hydrouse, centrat en les illes del Mediterrani, i el ReUseMP3, que desenvolupa una assistència per a la planificació òptima de les xarxes d’aigua regenerada en les ciutats.

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty