Jordi Ramont, CEO de Wikiloc, durant l’entrega de premis
Molts amants del senderisme comparteixen les seves fotos en aplicacions com Wikiloc, que informa de rutes al llarg de tot el món. Però en dos anys les seves instantànies podrien ser també d’utilitat per prevenir tragèdies com la de Chandebrito a Pontevedra o Pedrógão Grande a Portugal. Aquestes rutes i imatges serveixen d’inspiració i utilitat a quatre empreses gallegues, la Universitat de Vigo i el Centro d’Investigació Forestal de Lourizán s’han unit per desenvolupar un sistema que permeti controlar les franges de vegetació que hi ha al llarg de les carreteres i pistes. A més de les aportacions dels usuaris, es faran servir les imatges de dos satèl·lits i diversos drons.
En un altre cas d’inspiració, Wikiloc es va convertir en eina de promoció de la salut de l’administració de Salamanca per crear hàbits saludables. Es va proposar la creació d’un circuit que enllacés els diferents parcs de la ciutat per complementar una ruta amb l’ús dels aparells biosaludables ja instal·lats.
Nova distinció
Wikiloc ha quedat tercera a la segona edició del concurs #StartMeApp de Huawei, un guardó destinat a impulsar i divulgar les idees de startups espanyoles per Apps Android que resolguin problemes comuns i que, aquest any s’ha centrat en la IA. Les propostes podien encaixar-se en qualsevol temàtica, sempre que destaquessin per un alt valor contributiu en el qual la intel·ligència artificial jugui un paper determinant.