Edvoice permet xatejar i compartir informació, tot posant límits horaris i sense donar el número de telèfon privat
L’empresa gironina Additio App, amb seu al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, ha creat una aplicació de telefonia mòbil que s’ha proposat simplicar la comunicació entre pares i mares, alumnat i professorat. «Si WhatsApp és una aplicació pensada per a qualsevol tipus de comunicació, la nostra està pensada per a la comunicació de les escoles», va resumir el director de la companyia, Jordi Corominas.
La privacitat de l’usuari, que no està obligat a compartir el número de telèfon privat, és un dels avantatges d’Edvoice, el nom que s’ha donat a un servei de missatgeria instantània estrenat aquest curs i disponible tant per a dispositius iOS com Android. L’aplicació ofereix la possibilitat de participar en xats, mantenir converses privades o publicar comunicacions en un mur virtual, sense «entrar en el caos dels grups de WhatsApp on tohom pot contestar, fent perdre informació important» –va matisar Corominas.
Aquest és el segon producte d’Additio App pensat per al món educatiu, després d’un quadern de notes i planificació de classes digital adreçat a docents, amb el qual es pot fer un seguiment de les qualificacions i de l’assistència dels estudiants o accedir a documentació, entre d’altres opcions. Els seus responsables van informar que, ara, l’utilitzen universitats de Tailàndia i de Mèxic, centres públics d’Estats Units o ONGs de Guatemala. En aquells orígens –ara fa quatre anys–, el director de l’empresa va recordar que es van unir dues empreses: una de tecnològica i una altra d’especialitzada en la fabricació de llibretes per al professorat.
Corominas va explicar que, des de fa un parell d’anys, han constatat la necessitat dels docents «per comunicar-se millor amb alumnes i pares»; i en referència a aquests últims, «perquè s’impliquessin més amb el dia a dia dels estudiants». Una necessitat que, com va apuntar el responsable de l’empresa, també han comprovat a partir de l’experiència personal.
El resultat és una aplicació que, a banda del xat, inclou una opció de comunicació unidireccional. «Per exemple –va concretar el director d’Additio App–, el professor pot enviar missatges de text, notes, rúbriques, avaluacions… i els alumnes tenen un mur on reben totes les seves comunicacions»; mentre que els pares poden accedir a «notes, faltes d’assistència, cites amb els docents o documents que s’han treballat a classe». A més, Corominas va destacar que el xat es pot configurar de manera que «el professor limiti l’horari en què rep missatges» i que «ningú ha de compartir el seu número de telèfon».