Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

L’ICRA commemora el seu 10 aniversari com a centre de recerca de referència en el sector de l’aigua

Publicat per: General 23 oct. 2019 Comentaris: 0

Tal dia com avui ara fa deu anys es va inaugurar l’edifici H2O, seu de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) ubicada al Parc Científic de la UdG. Un equipament que naixia amb la missió d’esdevenir un pol de referència nacional i internacional en l’àmbit de la recerca de l’aigua, amb els seus més de 6000mi 20 laboratoris destinats a la investigació i transmissió del coneixement.

Laboratoris de la seu de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA)

En 10 anys s’ha fet molta feina i són moltes les fites assolides en camps com la reutilització de l’aigua de consum de boca, temes de contaminació química i microbiològica o l’estat dels rius. –explica Damià Barceló, director de l’ICRA–. Tot i que el procés de recerca és lent, ja que cada projecte pot durar entre 3 i 4 anys, són molts els avenços aconseguits en l’última dècada. Avui dia, per exemple, es té molta més informació sobre l’estat de l’aigua i els contaminants emergents que hi podem trobar com són els perfluorats, els microplàstics, pesticides o antibiòtics.”

L’objectiu de l’ICRA és respondre d’una manera global, eficient i competitiva als problemes actuals vinculats al cicle integral de l’aigua i transmetre el coneixement cap a les empreses i les administracions responsables de la seva gestió. És el cas, per exemple, del programa de recerca PLAS-MED que, actualment, és portat a terme per un equip d’investigadors de l’ICRA i en el qual s’avaluen els riscos alimentaris i per a la salut que poden tenir els microplàstics.

Per abordar amb èxit tota la seva tasca, l’ICRA compta amb unes instal·lacions úniques i tecnologies punteres com la Sala de Rius Artificials, la primera que es va construir a Europa i l’única que es troba actualment a Catalunya, amb la qual es poden recrear les condicions de diferents ecosistemes fluvials  per analitzar, entre d’altres, com responen els rius en situacions de sequera o investigar la presència de fàrmacs.

Per donar a conèixer tota la seva tasca i commemorar el 10è aniversari de l’Edifici H2O, l’ICRA té previst organitzar un acte oficial d’aniversari el proper mes de novembre que compartirà amb tota la ciutadania i el poble de Girona.

Publicacions relacionades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty
Domain Details Page