Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Girona mostra a Turquia bones pràctiques en l’atenció a la gent gran

Publicat per: General 11 maig 2015 Comentaris: 0

Del 12 al 16 de maig de 2014, la Fundació Campus Arnau d’Escala, ubicada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, acull a Girona al Comitè executiu del Projecte Europeu de Cooperació amb Turquia “Impulsar els Drets de la Gent Gran i els Serveis d’Atenció cap al marc regulatori de la Unió Europea” del qual en forma part.

La Fundació Yörtürk, és l’encarregada de recollir i analitzar aquests bons exemples i visitarà institucions d’Itàlia, Espanya i Alemanya al llarg de l’any 2015. L’objectiu principal és apropar a les institucions turques, exemples sobre les millors pràctiques en l’àmbit de la gestió dels Serveis d’Atenció a la gent gran i als Discapacitats de la Unió Europea.

Durant la visita  es mostraran  models residencials i assistencials, innovadors i d’èxit, com els que apliquen el Departament de Benestar Social i Família i el de Salut a les residències “Puig d’en Roca” i al Centre Sociosanitari “La República” del Parc hospitalari Martí i Julià de Salt. També es visitaran altres serveis i projectes impulsats des dels ajuntaments, com ara el Servei de Teleassistència gestionat des de l’Ajuntament de Girona, el projecte Radars, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, o el la intervenció duta a terme pel Grup de treball de la gent gran de la Comissió tècnica de seguiment dels protocols d’actuació en casos de violència de la demarcació de Girona. Des d’una perspectiva més internacional, l’Observatori d’Ètica Aplicada de la Fundació Campus Arnau d’Escala mostrarà els postulats i grau d’implementació dels articles de  la Convenció de Nacions Unides per als Drets dels discapacitats, a la qual també s’hi ha adherit l’Estat turc.

Dins el programa de visites hi participen el Departament de Benestar Social i Família, el Departament de Salut, la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Drissa i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

El resultat de la visita es plasmarà en un document, que servirà com a base per a la definició i planificació dels serveis per a la gent gran al país beneficiari d’aquest projecte ( Turquia ).

Publicacions relacionades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty