972 18 34 00

Manel Poch rep el reconeixement de l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua

Posted by: General 22 març 2024 : 0
Manel Poch, catedràtic d’enginyeria química de la Universitat de Girona i investigador del grup de recerca LEQUIA, ha rebut un premi de l’Associació Catalana Amics de l’Aigua en reconeixement de la seva trajectòria professional. El guardó es va atorgar el dijous 21 de març a Barcelona.
El guardó reconeix la trajectòria professional de Manel Poch a l’àmbit de l’aigua, especialitzada en processos de modelització i en l’aplicació de la intel·ligència artificial – dos camps en què ha estat líder. Entre la llarga llista d’aportacions a la millora de la gestió de l’aigua, destaca el primer model matemàtic capaç d’explicar l’evolució de la qualitat de l’aigua del riu Llobregat; un sistema de control intel·ligent que s’ha instal·lat a més de cent depuradores de tot el món; diversos estudis per determinar la tecnologia de depuració més adequada per nuclis petits; i sistemes d’ajuda a la decisió per optimitzar el funcionament de les potabilitzadores i depuradores d’aigües residuals que tenen en compte factors ambientals, tecnològics i econòmics.

Manuel Poch reconegut per la seva trajectòria professional

Manel Poch és llicenciat i doctor en ciències químiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva carrera investigadora s’ha desenvolupat principalment a la Universitat Autònoma de Barcelona (1979-1994), a la Universitat de Girona, on és catedràtic d’enginyeria química des de 1996, i a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, on va ser cap de l’Àrea d’Avaluació i Tecnologies del 2009 al 2012. També ha estat professor visitant a la Universitat de Lund (Suècia) i ha col·laborat amb alguns dels principals grups i centres de recerca en tractament d’aigües a tot el món. Compte amb més de 180 articles científics publicats.
Més enllà de l’excel·lència acadèmica, destaca la seva col·laboració amb els actors principals de la gestió i el tractament de l’aigua al nostre país, tant de l’àmbit públic com privat. En aquest sentit, la voluntat de transferir a la societat la investigació duta a terme a la Universitat ha estat una constant al llarg de la seva carrera. És un dels fundadors de l’empresa Spinoff SISLTech SL i ha dirigit diversos doctorats industrials. Un altre tret diferenciador de la recerca és el caràcter multidisciplinari dels projectes que ha liderat, amb experiències de l’àmbit de l’enginyeria química, les ciències ambientals, la informàtica, les ciències socials o l’economia.
Els Premis de l’Aigua volen estimular totes aquelles iniciatives, actuacions o trajectòries que tinguin alguna cosa a veure amb la voluntat de l’associació de millorar la relació de la població catalana amb l’aigua i el seu entorn natural. S’entreguen cada any el 21 de març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Aigua. La cerimònia del 2024 ha tingut lloc al saló d’actes de l’edifici El Vagó, al recinte de l’Escola Industrial de Barcelona.

Altres entrades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty