Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Sessió de treball al ParcUdG per definir la futura ordenança sobre baixes emissions

Publicat per: General 10 nov. 2022 Comentaris: 0

La previsió de la mobilitat a la ciutat serà a partir de finals del 2023

Queden tretze mesos, a tot estirar, perquè la zona de baixes emissions (ZBE) de Girona estigui activa. En principi, pel fet de tenir més de 50.000 habitants i per la llei estatal 7/0221 de canvi climàtic i transició energètica, l’Ajuntament està obligat a implementar l’àrea on alguns vehicles podran circular i d’altres, no. Però com es farà i què inclourà la futura ordenança de la ZBE?

D’aquestes coses es va parlar ahir a l’edifici Giroemprèn, del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG). Hi va haver una sessió de treball oberta a la ciutadania i entitats. Hi va participar, per exemple, un veí de fora de la ciutat que té familiars a Girona i que volia saber com l’afectarà a l’hora de moure’s. I hi va ser, també, el vicepresident de la FOEG i president de l’associació de transportistes de Girona (Asetrans), Eduard Ayach.

La FOEG forma part de la comissió de seguiment de la ZBE, igual que la Pimec, la UdG, serveis socials de l’Ajuntament, l’Associació de Naturalistes de Girona i l’associació Multicapacitats. Per Ayach, “la ZBE no hauria d’afectar l’economia productiva” i confia que, quan entri en funcionament, hi hagi les solucions i les compensacions al fet de no poder entrar-hi.

Al mes d’abril, l’Ajuntament va donar a conèixer l’àrea inclosa en la ZBE: els barris de la Devesa (no pas el parc), part de Santa Eugènia i Sant Narcís, el barri de l’estació i l’Eixample, part de Vista Alegre i tot el Barri Vell. Al principi de la sessió d’ahir, l’edil de Mobilitat, Marta Sureda (Junts), va dir que la previsió és que l’afectació de les restriccions seria els dies laborables de les 7 h a les 20 h.

Publicacions relacionades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty
Domain Details Page