Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

El Generation kWh de Som Energia aconsegueix el finançament per a les tres plantes de generació renovable

Publicat per: General 10 febr. 2021 Comentaris: 0

El projecte del Generation kWh ha aconseguit tot el finançament necessari per tirar endavant les tres plantes de producció d’energia renovable previstes. Actualment en formen part 4.610 persones que, en conjunt, han aportat 4.548.900 euros. Així, la planta fotovoltaica de La Serra, a Anglesola (Lleida), ja té també el finançament que necessitava. Actualment el projecte està a l’espera de tràmits administratius, per poder començar a construir-lo.

El Generation kWh aconsegueix el finançament per a les tres plantes de generació renovable

Ara s’entrarà en un procés de revisió, reflexió i creació, per idear un nou Generation, on les persones puguin unir esforços per generar energia renovable. Es vol adaptar a la realitat actual, en què ja no hi ha barreres per a l’autoproducció individual, i en què les comunitats energètiques estan començant a aflorar.

El Generation kWh és un sistema de finançament de plantes fotovoltaiques a partir d’aportacions que es van retornant al llarg de 25 anys. Mentrestant, al llarg d’aquests anys, la persona que ha aportat té una part de l’energia a preu de cost de les plantes del Generation kWh. Va néixer l’any 2015 com a una alternativa col·lectiva per superar la retirada d’incentius als projectes renovables i les barreres a l’autoproducció individual.

Les dues plantes fotovoltaiques del Generation kWh que ja estan en funcionament són la d’Alcolea del Río, a Sevilla, que va suposar una inversió de 2 milions d’euros, i la de Fontivsolar, a Fontiveros (Ávila), amb una inversió final de 800.000 euros. Entre les dues produeixen, aproximadament, 5 GWh l’any, que equival a l’ús energètic aproximat d’uns 2.000 habitatges. Quan es posi en marxa la tercera planta, la de La Serra, a Lleida, a través del Generation kWh es generaran una mitjana de 9.400.000 kWh anualment. Això equival a l’ús energètic aproximat d’unes 3.750 llars.

Publicacions relacionades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty
Domain Details Page