Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

GoodGut guanya Premi Isabel Vila a la primera edició dels Premis Generalitat Girona

Publicat per: General 29 abr. 2023 Comentaris: 0

GoodGut, una start-up nascuda a la Universitat de Girona (UdG) i a l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (Idibgi), ha estat reconeguda amb el Premi Isabel Vila en la primera edició dels Premis Generalitat Girona. Aquest guardó distingeix les iniciatives empresarials que destaquen en el seu camp i GoodGut ha estat aplaudit pel seu treball en el desenvolupament de productes innovadors per al diagnòstic i tractament de malalties digestives a través de l’estudi de la microbiota intestinal.

Els Premis Generalitat Girona de busquen crear referents

Mariona Serra, fundadora i directora de GoodGut, va rebre el premi de mans del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal. Aquesta empresa ha estat un exemple d’èxit com a spin-off de la UdG i l’Idibgi, i actualment és part del grup Hipra. Amb la seva dedicació i esforç, GoodGut ha desenvolupat ja tres productes de diagnòstic que s’utilitzen actualment, i té tres més en fase de desenvolupament.

Els Premis Generalitat Girona, que porten els noms del president Josep Irla, l’escriptora Aurora Bertrana i la mestra i sindicalista republicana Isabel Vila, han estat creats amb l’objectiu de destacar l’excel·lència i l’empenta dels projectes i referents del territori de Girona. En aquesta primera edició, es van rebre un total de 80 candidatures, demostrant la riquesa i diversitat del talent local.

La delegada del Govern, Laia Cañigueral, va subratllar la importància d’aquests premis per donar visibilitat als valors del territori i inspirar les persones, tant joves com adultes, a implicar-se, innovar i millorar l’entorn. Cañigueral va ressaltar que és essencial posar èmfasi en les notícies positives, ja que sovint les negativitats tenen un impacte més fort en els mitjans de comunicació. Així mateix, va destacar la importància de tenir referents que inspiren i motivin les futures generacions a emprendre i contribuir al benestar col·lectiu.

Els guardons han estat un reconeixement a persones i projectes rellevants de la demarcació de Girona. A més de GoodGut, altres premiats van ser Cristòfol Colom, fundador de La Fageda, qui va rebre el Premi Josep Irla per la seva destacada tasca en la millora de la qualitat de vida i la integració social de persones vulnerables, i l’associació Valentes i Acompanyades, guardonada amb el Premi Aurora Bertrana per la seva lluita contra els matrimonis forçats.

Publicacions relacionades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty