Parc Científic i Tecnologic Universitat de Girona
972 18 34 00

Intel·ligència artificial per a la millora de la intervenció dels serveis socials

Publicat per: General 15 març 2023 Comentaris: 0

L’Ajuntament de Girona millorarà la planificació de la intervenció dels serveis socials amb la implementació de la intel·ligència artificial. El projecte, que porta per nom Pigall, es durà a terme

L’objectiu és millorar la qualitat de l’atenció amb criteris d’eficàcia, eficiència, justícia i inclusió, creant una eina tecnològica d’intel·ligència artificial èticament responsable

juntament amb la Universitat de Girona, i compta amb finançament dels fons europeus Next Generation. L’objectiu és millorar la qualitat de l’atenció amb criteris d’eficàcia, eficiència, justícia i inclusió, creant una eina tecnològica d’intel·ligència artificial èticament responsable. 

El disseny del projecte Pigall parteix de la necessitat d’aplicar la transformació digital en el camp de la intervenció social, la diagnosi i l’anàlisi de les dades mitjançant aplicacions d’intel·ligència artificial. Amb aquest projecte es dissenyarà una eina tecnològica per analitzar les dades disponibles sobre les prestacions pròpies dels serveis socials municipals i enllaçar-les amb la realitat social. Així doncs, la metodologia estarà basada en l’exploració i l’anàlisi quantitativa i qualitativa d’una àmplia gamma de dades disponibles per tal de desenvolupar una millor comprensió, extreure coneixement i portar a terme actuacions generals i específiques de millora dels serveis socials. Això permetrà millorar la presa de decisions en el desenvolupament de recursos i projectes. 

Amb aquesta eina es podran identificar les necessitats de les persones usuàries dels serveis socials, així com identificar patrons de distribució geogràfica i temporal de l’ús dels serveis. A més, es garantirà l’anonimat en tot el procés. La compilació de tota aquesta informació té com a objectiu entendre i predir millor les necessitats i la cobertura dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona. 

Alhora, aquesta eina estarà oberta a la ciutadania que podrà aportar la seva opinió i suggeriments, així com al personal municipal. 

El projecte es durà a terme amb la participació de la Universitat de Girona, de l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya (OIEAC) del Departament d’Empresa, Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i del grup de Recerca eXiT, de l’Institut d’Informàtica i Aplicacions.  

El cost del projecte és de 480.880 euros (IVA inclòs), dels quals 326.070 euros seran subvencionats pels fons Next Generation.    

Publicacions relacionades

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


openresty
Domain Details Page